Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość girlllll

mieszkam u uk i potrzebuje luteine!

Polecane posty

Gość girlllll

czesc czy ktoras miala z was takie cos? nie mam okresu z powodu odstawienia tabletek anty. dzwonilam do mojej gin w polsce i powiedziala ze potrzebuje luteine na wywolanie, bo okres mi sie spoznia prawie 3 miechy a w ciazy nie jestem, bo zrobilam 3 testy. czytalam ze nazwa miedzynarodowa luteiny to progesteronum. czy lekarz GP, czyli pierwszego kontaktu przepisze mi to? mialyscie taka sytuacje? dzieki pozdro.

Gość buehehehsd
kolejna na zmywaku :)

raczej nie przepisze! moja szwagierka nie miała @ od pól roku! poszła do GP, a ta jej na to, że po odstawieniu tabsów, to może nawet i 2 lata @ nie mieć 😠 wysłałam ją do sowjej GP. ta zaczęła robić jej badania hormonów i wyszło, że ma podejrzenie policystycznych jajników! jednak nadal nic na wywołanie jej nie dała 😠 kazała brać Dianę i jak ja odstawi to dostanie @ no i kazała jej czekać na usg i wizytę do gina (pół roku)! szwagierka niedawno była w PL i ginekolog dał jej zastrzyk kaprogest! po niecałych dwóch tygodniach dostała okres. ja jak chciałam w UK progesteron na podtrzyamnie ciąży to kazali mi list od polskiego lekarza przynieść, bo oni nie dają takich leków :( ewentualnie możesz spróbować sobie załatwić luteinę bądź duphaston (bo to to samo) przez jakąś koleżanke w Polsce, czy kogoś z rodziny i niech wyślą Ci pocztą! ja tak robiłam! możesz też iść do GP! może akurat trafisz na jakąś normalną i da Ci ten progesteron.

Gość girlllll
dzieks, sprobuje cos popytac znajomych. wlasnie chodzilo mi o unikniecie przesylki z polski. a na zmywaku nie pracuje.