Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Deasybaby

Czy zdarzają sie pomyłki odnośnie USG płci

Polecane posty

Gość niććc
a mi się wydaje,że to wszystko zależy od sprzętu lekarza i doświatczeniu gina

Gość bliźniacza mamo
dobre :D

Gość matylda 2
Szczerze mówiąc, nie wiem, w jaki sposób lekarz może się pomylić w określaniu płci dziecka, skoro np. w czasie rutynowego USG połówkowego jest w stanie nie tylko ocenić zewnętrzne, ale też jego wewnętrzne narządy płciowe! Mój lekarz wykonuje takie badania standardowo, a jeśli matka (tak jak ja) nie chce znać płci dziecka, to mówi tylko, że narządy płciowe są prawidłowo rozwinięte (o ile maluch jest zdrowy). Zadałam mu wczoraj pytanie o pomyłki w określaniu płci i powiedział, że w zasadzie to zależy od czułości aparatu USG. Na porządnym aparacie lekarz nie tylko jest w stanie ocenić narządy płciowe, ale też stwierdzić, czy np. macica prawidłowo się rozwija, czy jest właściwie usytuowana i czy... jajniki mają komórki jajowe W przypadku jąder bada siatkę gruczołów. Więc skąd może być pomyłka, skoro można nie tylko zobaczyć narządy płciowe, ale też, za przeproszeniem, zmierzyć penis czy macicę płodu ;)

Gość z córki może zrobić się
syn przy porodzie, odwrotnie raczej nie

Gość do Shadows
żartujesz ??? :-) Kiedy dowiedziałaś się,że będą bliźniaki?

Gość matylda 2
ale numer ;) kurcze ale może ten gin nie zna się na badaniu usg ???

Gość drugi chlopok:)
to ja bym chciala pomylke bo za 3 dni mam termin i ma sie urodzic 2 chlopak;)a chcialam dziewuszke!!!:)wszystkie moje kuzynki itp mają parke a ja 2 chlopakow..no trudno:) tez bede kochac:)

Gość ja też drugi chłopak
a chciałabym dziewczynkę niestety pomyłki nie będzie widziałam na własne oczy okazałe jądra (23 tydź) Tak marzyłam o parce.

Gość mamaa 2 chłopców
o kurcze to może ja nie powinnam się jeszcze cieszyć,że będziemy mieć córcie :( bo co jeśli gin się pomylił :O

Gość niććc
podnosze

Gość matylda 2
dziewczynki jeśli możecie to napiszcie skąd jesteście i jaki lekarz prowadził wasze ciąże i czy się pomylił czy też wszystko zgadzało się w 100 % po urodzeniu dzidziunia jeśli chodzi o płeć :) napewno to pomoże wielu z nas :)

Gość niććc
podnoszę

Gość 123aaa
U mnie na usg wyszla dziewczynka a było dokładnie widać . Urodził się chłopiec bo siusiaczek był malutki na wprost przy nabrzmiałych jąderkach i jak lekarz patrzył z przodu to go nie widział

Gość niććc
123aaa a ile miałaś robionych badań usg i w którym tyg. ?

Gość 123aaa
W 6 mis. ale to zwyke był nie wiem jak to jest z tym 3d. Ale ogólnie powiem wam kobitki że przy nastempnym to nie chce wiedzieć jaka pleć. Nie ma większej niespodzianki w życiu i nie będe sie jej pozbawiać a pokoik może być żółty-też pasuje :-)

Gość niććc
no jasne ;) rozumiem,że nie chcecie przy kolejnym bobo poznać płci :) a możesz mi odpowiedzieć jeszcze czy to było tylko raz usg robione czy może przy każdym badaniu wychodziła Wam dziewczynka ?

Gość 123aaa
Właściwie to raz robiła bo było "dokładnie"widać :-) Musze uciekać życze ZDROWEGO dzidziusia!

Gość niććc
123aaa dziękuje bardzo :) ja tobie i twojej rodzince również dużo zdróweczka życzę :) !!!!

Gość matylda 2
podnoszę ;)

Gość maja ***
jestem w 27 tc. i lekarz powiedział mi,że będe miała córke ! czy to jest pewne ? czy lekarz może się pomylić ?

Gość qwteufdndklxpdp;
upupup a w którym tyg na bank (bez pappa) widac płec?

izula19856 mam nadziej że w twoich słowach jest dużo prawdy że lakarz może siępomylic nawet na bardzo noweczesnym sprzecię . Miałam 3D w 19 tygodniu powiedział że córka ale mam cicha nadziej że bedzie chłopak tak bardzo bym chciała i na chłopca się czuje zobacze przy porodzie na 100 %

izula19856 mam nadziej że w twoich słowach jest dużo prawdy że lakarz może siępomylic nawet na bardzo noweczesnym sprzecię . Miałam 3D w 19 tygodniu powiedział że córka ale mam cicha nadziej że bedzie chłopak tak bardzo bym chciała i na chłopca się czuje zobacze przy porodzie na 100 %

Gość dajcie spokój no jak
doświadczony specjalista może się pomylić??nie wierzę, że dobry lekarz może nie zauważyć ciąży bliźniaczej. to jak ufać takiemu lekarzowi, że dobrze prowadzi ciąże?

Gość ciezarowka31
mialam robione usg 13 lutego podobno ma byc dziewczynka podobno bo robiaca usg nie daje nam gwarancji na 100 procent takze wszystkiego dowiem sie na porodowce