Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotka4341

notarialna umowa najmu

Polecane posty

Gość migotka4341

Ile kosztuje notarialna umowa najmu i czy podpisywanie takiej umowy u notariusza ma sens?

Gość salamandrrra
nie wiem ile kosztuje, ale ni cholery w tym sensu nie widzę ;)

Gość migotka4341
a jeśli lokal jest wynajmowany pod dzialalnosc gospodarcza, to wtedy tez nie ma sensu? slyszalam, ze przy podpisaniu takiej umowy, latwiej jest egzekwowac oplaty, niz przy podpisaniu umowy zwyklej..

Gość alicja1339
Jeżeli podpiszesz umowę najmu w formie aktu notarialnego to daje to 2 rzeczy - po pierwsze można wpisać umowę do księgi wieczyste. Po drugie, w razie sprzedaży nieruchomości, nowy właściciel nieruchomości może wypowiedzieć taką umowę tak jakby była zawarta na czas nieoznaczony. Te informacje znalazłam na blogu http://umowanajmu.info/category/umowa-najmu-lokalu-uzytkowego/ , ale najlepiej potwierdź to ze swoim prawnikiem.

Gość gość
Ja mam wynajete mieszkanie, i wlasnie notarialnie, i sens to ma, bo mieszka sie legalnie, i czuje sie bezpieczniej, koszt to 200 zl , ale to chyba zalezy od miasta

To nie jest potwierdzenie notarialne zawarcia umowy najmu, ale notarialne potwierdzenie prawdziwości podpisów pod umową. Czyli z prawnego punktu widzenia, nie zmienia niczego.

Gość gość
Skąd jesteś?? W Katowicach u mnie jest świetny notariusz co wszystko by wyjaśnił jakby zaszła taka potrzeba, itp. Tu znajdziesz info oraz kontakt www.katowicenotariusz-zapart.pl .

Gość gość
Miałam okazję korzystać z usług tej kancelaria i bardzo pomogła mi ich dobrze rozbudowana strona bo okazało się , że nie muszę na miejscu dowiadywać się o cenę czy jakie dokumenty muszę przynieść bo wszystkie informację były na stronie. Do kancelarii przyszłam już z gotowym kompletem dokumentów i w ten sposób sprawa została załatwiona jeszcze szybciej.

Gość gość
Ja miałam taką sytuację, że lokatorzy nie chcieli się wyprowadzić i byłam w kompletnej rozterce. W takiej sytuacji poszłam o poradę prawna do kancelarii adwokackiej www.kancelariagliwice.pl. W mojej sprawie dużo nie dało się zrobić ale poradzili , że na przyszłość trzeba sporządzać własnie takie umowy najmu u notariusza. Wszystko skończyło się dobrze i lokatory się wyprowadzili ale teraz nie wynajmę nikomu bez takiego zapisu.

Gość gość
Jeżeli szukasz sprawnej pomocy z zakresu prawa notarialnego to polecam kancelarię ze Szczecina www.szczecin-kancelaria-notarialna.pl. Wiele razy korzystaliśmy z ich usług i bardzo dobrze na tym wyszliśmy.

Gość gość
Ja też korzystałem z usług u Pana notariusza Tomasza Zaparta z kancelarii z Korfantego i w tej kancelarii dokonałem notarialnej umowy najmu - to jest idealne i bezpieczne rozwiązanie.

Gość Tajra

Ja byłam bardzo zadowolona z usług notariusz Cejrowskiej z kancelarii w Tczewie. Szybko mi pomogła, bezbłednie sporządziła akt notarialny i po sprawie. 

Gość jolkaa
Dnia 24.05.2019 o 10:59, Gość Tajra napisał:

Ja byłam bardzo zadowolona z usług notariusz Cejrowskiej z kancelarii w Tczewie. Szybko mi pomogła, bezbłednie sporządziła akt notarialny i po sprawie. 

Rewelacyjna obsługa, bardzo sprawna. Również skorzystałam z usług notariusz Cejrowskiej i teraz mogę spać spokojnie:) 

Gość larysa

To jest dobre rozwiązanie, dla mnie taką umową sporządziła notariusz Cejrowska z Tczewa i bardzo sobie chwalę. Mogę być spokojna, że z moim mieszkaniem nie dzieje się nic złego, a  w razie nieuczciwego najemcy jest na niego rada. 

Gość orangina

To prawda notariusz Cejrowska jest najlepszym notariuszem w okolicach Trójmiasta. Spotkałam się z bardzo sprawną i rzeczową pomocą z jej strony. Dobra współpraca.