Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ałć

Zbliża się roczek mojej córki...

Polecane posty

i tak się zastanawiam, czy w ogóle opłaca się robić mega przyjęcie. Chyba wolę coś kameralnego, rodzice, teściowie, rodzeństwo z mojej i męża strony i wsio, bo właściwie co zapamięta takie dziecko ze swoich pierwszych urodzin? a jak z tortem? robiłyście, zamawiałyście coś specjalnego?

Ja wyprawiałam roczek synkowi tydzień temu. Była to mała impreza w domu w gronie najbliższych (dziadkowie, chrzestni, moje i męża rodzeństwo). Pokój udekorowałam balonami i takim śmiesznym transparentem. Tort zamawiałam z cukierni, a resztę ciasta sama upiekłam. Uważam imprezę z udana.

Gość ta największa moralista
masz rację i nie zapomnij o chrzestnych :)

ja pierwsze urodziny córki zrobiłam w domu byli rodzice teściowie chrzestni i szwagier a tort zamówiłam w cukierni

Gość ta największa moralista
a co dostał twój synek na roczek bo niedługo będe miała taki problem :)

Oprócz pieniędzy dostał rowerek, taki duży samochód policyjny w którym może siedzieć i jeździć, wielkiego leżącego psa maskotkę (zajmuje pół kanapy :-)), konia na biegunach, ciuszki, różne maskotki i zabawki.

nie mamy chrzestnych, bo dziecko nie ma chrztu :) właśnie a co na prezent.

Gość aksa
rob kochana te urodzinki i napstrykaj zdjec ,dziecko nie bedzie pamietalo ale bedzie wspominalo jak zobaczy zdjecia ze miala tort ze byli goscie.Moja ma 4i pol i jak oglada zdjecia z poprzednich lat to bardzo sie cieszy

roczek robiłam w restauracji a 2 latka w domu.. i choć w domu musiałam się więcej narobić, nalatać to bez porównania bardziej mi i rodzince podobało się w domu... mimo że koszty u nas były podobne to wyleczyłam się z imprez w lokalu...

Tak na prawdę roczek jest dla dorosłych :D dziecko nawet nie będzie wiedziało co się wokół niego dzieje.Ale z roku na rok to dopiero będzie mieć radochę :D U nas byli sami najbliżsi czyli rodzice,rodzeństwo i chrzestni.Pokój był cały w balonach (czyli standard :D :P) Był mały poczęstunek oraz tort z cukierni bo takiego talentu to ja nie mam by samej piec :D

Gość ja robie w
ta sobote - beda dzisdkowie i chrzestni,w sumie 12 osob ;) zamiezram zrobic obiad i tort - bedzie z cukierni,a pokoj udekoruje balonami !

Gość nie wierze w to co widze
roczne dziecko nie ma jeszcze chrztu???

Też zamierzam przybrać pokój, zrobić jakiś obiad i tort z prezentami na deser, niby mam talent do pieczenia, ale tortu się nie podejmę.

Ałć, ja się też tortu nie podjęłam ;) zamówiliśmy po prostu. Roczek był w knajpie bo 12 osób + 2 dzieci do nas by nie \"weszło\". Niby sami bliscy, no ale się uzbierało troszkę ludzi. Pozdrawiam.

Gość Jesteś świadkiem jehowym
?

o tyle dobrze, że mamy duży salon, więc tam by się goście pomieścili, a knajpa jakoś mnie nie przekonuję, no nic mam jeszcze troszkę czasu, więc przemyślę to. ateistką.

nie no jasne, jak masz duży salon to spoko, lepiej w domq niż gdzieś po knajpach, w końcu to bardzo domowo-rodzinna uroczystość :)

u nas to na roczku zbierało się 20 osób.. a na 2 latka było 15 osób i jakoś się pomieścili, ciasno bo ciasno ale co tam, byliśmy w domu, dzieci mogły się spokojnie bawić w jednym pokoju a dorośli w drugim...

Dla mnie na taką impreze wygodniejszy jest ciasny pokój niż lokal :) Jakoś urodziny wole spędzać w domowych ścianach :D

też się zgadzam , 1 pokój wystarczy o ile 10-20 gości nie musi się w nim potykać o kojec, łóżeczko i fotelik oraz całą resztę :D;)

My mieliśmy w lokalu głównie dlatego , że mamy małe mieszkanko ale również nie ukrywam , że z wygody.Było jakieś 15 osób. Zarówno tort jak i ciasto było z cukierni.

Gość achakacha
A na jaki koszt sie nastawic? Tez mnie czeka roczek synka

achakacha >koszt może być różny w zależności od tego czy robisz w domu czy w lokalu , czy ciasta, tort pieczesz sama czy z cukierni, czy robisz obiad i kolacje czy tylko jeden posiłek, ile będzie osób itd ???

U mnie będzie 11 osób dorosłych i 4 dzieci, więc 15 osób razem, spokojnie się pomieścimy w salonie. Zamierzam zrobić obiad, później na deser tort i prezenty no i kolacja. Zamówię tylko tort z cukierni, resztę ciast zrobię sama.

Gość achakacha
W domu: tort z cukierni 40 zl, produkty na ciasta 40 zl, napoje, dekoracje, szampan,owoce wyjdzie kolo 200 zl. A ja u was?

no i prezent :) jakby mnie wszystko razem z prezentem wyniosło do 400zł, byłoby super.

achakacha ------ Ja miałam14 osób. Nie pamiętam jakie to były dokładne kowszty ale za sam tort zapłaciłam 80 zł,piekłam 3 ciasta ok 50 zł .Do tego owce,napoje i składniki na : 3 dania ciepłe,3sałaki i zimna płyta.

Gość achakacha
U mnie bedzie 10 osob.U mnie bedzie tylko na slodko : ciasta i owoce. Ni i prezent oczywiscie:)