Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce uczyć sie języka ang.

Jak szybko nauczyć sie angielskiego?

Polecane posty

Gość gość
U mnie się najlepiej sprawdził wyjazd na kurs zagraniczny. Byłam ze szkołą językową Siesta www.siesta.pl i wróciłam bardzo zadowolona bo naprawdę sporo się poduczyłam. No ale jak tam cały czas trzeba po tym angielsku mówić to nie ma siły żeby tak nie było. Do tego poznałam tam znajomych anglików z którymi czasem piszę i też przez to ćwiczę angielski.

Gość jagodaj
Moim zdaniem najlepszy sposób to wybranie dobrej szkoły językowej. Również dla obcokrajowców przyjeżdżających do Polski jest to najskuteczniejsza metoda. Kiedy ktoś już jednak osiągnie komunikatywny poziom w angielskim warto uczyć się kolejnych języków szlifując angielski. Na przykład w english school Poznań http://www.berlitz.pl/en/poznan ten sposób się świetnie sprawdza.

Gość gość
Moja znajoma chodzi na zajęcia do Ling Team i jest z nich bardzo zadowolona. Lektorzy są profesjonalni i bardzo dużo już się nauczyła. Sama zastanawiam się nad zapisaniem do nich

Gość gość
A ja nie polecam szkół językowych, ale prywatnych lektorów. Zajęcia w grupach zazwyczaj są do bani i zbyt duży nacisk kładzie się na gramatykę za za mały na mówienie

Gość samrri
A ja sobie chwalę zajęcia grupowe w speak upie. Duzo między sobą rozmawiamy po angielsku i szybciej nauka wchodzi do głowy. Dla mnie to najlepszy sposób, a próbowałam już nie jednego..

Gość kryderyk
samrri- duże macie grupy?? Zastanawiam sie nad kursem u nich, na ile poziomw jestes zapisana??

Gość samrii
zajęcia są zazwyczaj w niewielkich grupach z doświadczonymi lektorami, a konwersacje z nauczycielem i w klubie dyskusyjnym. MNie się podoba u nich to, że gwarantują, że uczestnik kursu nauczy się języka angielskiego w zakresie komunikacji w życiu codziennym

Gość Szegini
Duużo samodzielnej, REGULARNEJ nauki i kontakt z jezykiem + dobra szkoła (w gdańsku polecam akademię jęyzkową) - im więcej czasu się poświeci dziennie, tym szybciej idzie, ale musi być regularnie, najlepiej codziennie :)

Gość Dagmara1982
ja aktualnie korzystam z bell'sa,który jest osadzony online,maja doskonałą metodyke dla poczatkujacych i sredniozawansowanych, polecam : http://www.bellsenglishcourse.pl/

Gość gość
Polecam nauke z lektorem i oczywiście samodyscyplinę. Ja od pewnego czasu chodze na zajęcia z ling team i ejstem na maksa zadowolona. Cena nie jest wygórowana a efekty jak i podejście lektorów genialne

Gość maria311
Skutecznie można nauczyć się angielskiego jak szkoła na pierwszym miejscu stawia na konwersacje i organizuje dodatkowe zajęcia mówienia i słuchania. Ja mam tak w speak upie i chwalę sobie tę metodę, nawet chodzę na noce filmowe.

Gość gość
może elingwista? oni uczą szybko,w dobrej cenie , kursy przez internet :) wiem to z własnego doświadczenia!

Gość domka22
A ja polecam Pana Tomasza Zalewskiego. Posiada bardzo fajną ofertę nauki niemieckiego online (przez Skype i na podstawie ciekawie przygotowanych prezentacji oraz innych materiałów szkoleniowych). Prowadzący dużą wagę przykłada do skuteczności nauki.

Gość gość
Hej, hej! :) Myślę, że wiele ludzi nie ma czasu, albo też wstydzi się iść na jakiś kurs. Do tego potrzeba na to odpowiednich funduszy. Nie zawsze takie mamy, a uczyć się chcemy, a czasem nawet musimy. :) Sama studiuję niemiecki, nauczyłam się angielskiego i teraz uczę się włoskiego. Tutaj opisałam całą strategię samodzielnej nauki języka, więc może się przydać. :) http://blue-kangaroo.pl/samemu-nauczyc-sie-jezyka/

Gość gość
Polecam wyjazd do UK. Po czym należy próbować rozmawiać po polsku w dzielnicy największych angielskich zakapiorów. Nic tak nie zmotywuje do nauki języka Szekspira jak zebranie kilku strzałów w ryj.

Gość gość
Witam. Najlepszym sposobem na naukę czegokolwiek jest robienie tego z przyjemnością. Moją przyjemnością jest oglądanie filmów więc postanowiłem je obejrzeć po angielsku. Na początek polecam obejrzeć sobie film cały po Polsku, a potem włączyć go po angielsku. To będzie dobry początek bo da nam pewne podstawy do zrozumienia treści. Na początku będziemy mieli pewne trudności, ja tam miałem, kiedy nie znałem kluczowego słowa w rozmowie...ale z czasem jak to zwykle bywa nabierzemy sprawności w rozumieniu filmu. Warto również zainwestować swój czas w robieniu fiszek, czyli zapisywaniu słów na odrębnych karteczkach, a później ich przyswajaniu np podczas jazdy autobusem albo wizyty u lekarza. Jeżeli ktoś jest równie leniwy jak ja w robieniu własnych fiszek to polecam zakup http://webep1.com/Zobacz/To?a=21945&mp=500&r=Lw2&webeId=webepartners Fiszki z tej strony nie są drogie, a na prawdę są pomocne, a co najważniejsze pozwolą nam zaoszczędzić nasz cenny czas. Pozdrawiam i życzę sukcesów w zdobywaniu kolejnych poziomów w nauce języka angielskiego. Jak mówił Terencjusz cyt: "Jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie jest mi obce. [ I'm human and nothing that is human is to me strange]".

Gość gość
Najlepiej zacząć od podstaw czyli język angielski totalnie dla początkujących http://jezykangielskidlapoczatkujacych.pl/ dzięki temu opanujecie podstawy dzięki którym można później szybko się uczyć słówek i gotowe :D

Gość gość
U Zalewskiego Tomasza warto się uczyć niemieckiego, bo ma bardzo fajnie przygotowany program dydaktyczny i dzięki temu nauka nie sprawia problemów. Warto spróbować!

Gość gość
ja bardzo polecam pana Zalewskiego, który jest wielkim ekspertem i jest w stanie wytłumaczyć wszelkie niuanse językowe. lepszego fachowca nie znam!

Gość gość
przyjść do mnie na korepetycje

Gość gość
Do szybkiej nauki angielskiego korzystałam z http://angielski.naukaslowek.pl/ to kurs tysiąca najczęściej używanych słówek. To najpopularniejsze słowa używane przez native speaker'ów. I całkiem szybko się nauczyłam tysiąca słów.

Gość gość
Witam, Jak ktoś ma zdolności i dobrego nauczyciela można każdego języka się nauczyć bardzo szybko. Uczyłem się niemieckiego u Pana Zalewskiego i jego metoda pozwoliła mi błyskawicznie opanować język Goethego. Naprawdę to nic trudnego. pozdrawiam!