Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce uczyć sie języka ang.

Jak szybko nauczyć sie angielskiego?

Polecane posty

Mam 33 lata w szkole był rosyjski.Chciałabym nauczyć się angielskiego ,ale wstydzę się iść na kurs otwarty pełno tam młodych ludzi z podstawową znajomością języka. A moja znajomość jest zerowa . Próbowałam sama w necie ,ale nie bardzo mi to wychodzi . Doradźcie coś Proszę

Gość ta co umie
neistety nie da sie nauczyc zadnego jezyka samemu. radze jakas dobra szkole jezykowa z kursami dla doroslych. sa rozne poziomy. napewno cos dla siebie znajdziesz.

kurcze tylko przeważnie dla młodzieży ,albo już zaawansowanych .

Gość Scout Finch
Zapisz się do szkoły językowej na kurs dla dorosłych. Jestem lektorem i sama uczę parę grup ludzi starszych ode mnie o 20-30 lat. Nie ma się czego wstydzić ;)

a w necie przez skype ?czy to wywalone pieniądze?

tylko ,że ja mieszkam n a wsi i daleko mam do centrum .Myślałam ,że może przez net .skype

a przez net a,skype?

Gość Scout Finch
Najlepiej przez telegraf

Gość superrr cipusie
albo listownie:-O

Gość luk.
Pociesze Cię ,mam więcej latek, bo 37 i również w swoim czasie uczyłem sie języka rosyjskiego ,jednak obecnie będę musiał przestawić na angielski, ze względu planowania pójścia na studia .Właśnie język ,a nie przedmioty zawodowe ...jest tym ,co mnie właściwie powstrzymuje ,nie wiem jaki jest tam poziom .Chyba wpierw udam się na zwykły kurs językowy w celu zdobycia podstaw ,by później już na zajęciach mniej stresować .Firma sita reklamuje ,że dzięki ich metodzie można szybciej przyswoić obcy język,ale z tego co czytałem opinie osób uczących się tą metodą ,raczej tego nie potwierdzają ...no i koszt też jest spory .:)

Gość łowieczka
myśli dobrymi kategoriami ...ja nie mieszkam na wsi tylko w średnim mieście i takiego kursu nie ma dla początkujących , są tylko dla znających juz język wiec nie piepszcie że to kwestia zorganizowania

Gość łowieczka
a Ty szykanująca głupotę zacznij od siebie...

Gość łowieczka
a do autorki : polecam profesora henrdero...coś tam człowiek sie nauczy ai potem moze isc na te kursy organizowane przez szkoły językowe

Moja mama ma ponad 50 lat i chodzila na kurs i sie jakos nie wstydzila. Jesli nie chcesz chodzic na kurs to pozostaja ci ksiazki, cd, internet. Albo zapisza sie na prywatne lekcje do jakiegos nauczyciela angielskiego, na pewno masz jakiegos w okolicy. :)

łowieczka, gdybyś się bardziej zorganizowała, to: a) sama w domu nauczyłabys się najprostszych podstaw języka, żeby nie odstawać za bardzo na kursie, b) pojechała do większego miast i tam poszukała szkół językowych, gdzie nauczają na poziomie podstawowym:P Swoją drogą, nie wierzę, żeby gdziekolwiek była szkoła, która zaczyna od poziomu zaawansowanego, tudzież średnio-zaawansowanego:-O Oczywiste jest, że nie każdy miał kontakt z językiem, więc nie po to zapisuje się na kurs, żeby siedzieć, jak głąb i wybałuszać gały ze zdzwienia na lekcjach, których ni w ząb y nie rozumiał:-O

najbardziej irytują mnie teksty typu "mieszkam na wsi" i nie mogę się nauczyć tego, czy tamtego:-O Istnieją srodki komunikacji miejskiej lub własny samochód, który zawiezie człowieka łaknącego wiedzy, tam, gdzie tego potrzebuje. I to, że mieszka na wsi, nie musi oznaczac, że ma być tępy i nijaki. Jak ktoś chce coś osiągnąć, to to osiągnie, choćby nawet miał pokonywać dziesiątki km dziennie.

Gość zorientowana
rozmawiacie o kursach,fajna sprawa!szykanujaca ma troche racji,ale porocz kursu kochani trzeba slyszec ten jezyk,a w roznych regoinach rozne mowia wiec nie myslcie sobie ze to takie proste.nawet jak znasz jezyk to na poczatku i tak slowa nie wydusisz bo nic nie rozumiesz.docieraja szczatkowe informacje nawet w urzedach gdzie generalnie staraja sie mowic poprawnie

Gość zorientowana
szykanujaca! dzieciaczku jakos malo wiesz o swiecie ,dziewczyna nie ma wsparcia i motywacji,pewnie nawet ze znajomymi kiepsko.daj lasce spokuj i przestan ja dolowac

a korepetycje ? sam na sam z nauczycielką lub nauczycielem ? wydaje mi się że szybciej można przyswoić wiedzę :d

Gość Virginia002
Mi najszybciej i naskuteczniej uczy się angielskiego z Audiobooków. Słucham ich z komputera i z Mp3. Jak dla mnie rewelka, bo można uczyć się wszędzie i kiedy tylko się chce; w domku, w drodze do szkoły, w autobusie, podczas biegania albo prasowania ;) Tak się wciągam że na słuchanie wykorzystuję już każdą wolną chwilę (bo MP3 zawsze mam przy sobie). W Internecie jest ich już coraz wiecej http://open.nextaudio.pl/audiobooki/jezyki_obce_c1050.xml

Gość zwiiir
Wydaje mi sie ze jednak najlepiej po prostu zapisac sie na lekcje angielskiego w dobrej szkole - np TFLS

Gość jagienka_S
ale czy szybko to znaczy dobrze? Według mnie - nie bardzo. Osobiście też polecam TFLS, tej wyzej szkoly nie znam :(

Mi sie wydaje, że w przypadku nauki angielskiego najważniejsza jest dobra szkoła, ale tez pomoce naukowe i predyspozycje do nauki języka. Oczywiście w dobrej szkole językowej, praktycznie każdy jest się w stanie nauczyć języka na dość dobrym poziomie. Z tego co kojarzę, to jedną z takich lepszych szkół jest AXON- mi się najbardziej spodobał ich pomysł z elektroniczną książką. Myślę, że coś takiego może pomóc.

Chyba żadnego języka nie da się nauczyć szybko i zarazem dobrze. To jednak coś innego niż typowe zakuć zdać zapomnieć :D Języka się właściwie nie uczymy tylko go przyswajamy. Jeśli nie miałaś do tej pory do czynienia z tym językiem, to pozostaje Ci tylko wybrać sobie jakiś kurs. Są przecież różne grupy. Także dla takich osób, które w ogóle nie znają języka. A w tym axonie na przykład możesz też chodzić sobie indywidualnie na zajęcia. Jak chcesz się rozwijać, to musisz się trochę poświęcić jednak i popracować nad sobą.

Gość kiok
czy wy, pracownicy axonu myslicie, ze ludzie sa az tak glupi, ze nie zorientuja sie, ze to reklama?:D Skoro musicie wypisywac o sobie pozytywnie opinie w necie, to musicie byc naprawde slabi...

Gość jhkjhjhjhjh
a nie chcesz miec indywidualnych lekcji? nie sa drogie. ja w warszawie mam uindywidualna nauczycielke, dziewczyne po anglistyce. bieze 30 zł za 60 minut. nie chcesz tak?

Gość nregvk9hobfkdss
ja nauczyłam się kompletnie sama w domu do poziomu z którym przyjęto mnie na studia dziś jestem nauczycielką nie ma powodu, by nie można się było nauczyć samemu szczególnie teraz, gdy jest tyle materiałów ja miałam do dyspozycji dwie książki i jedne nagrania (były to czasy kryzysu w Polsce)

Gość aleks33
Moim zdaniem podstawą jest tutaj znalezienie dobrej szkoły językowej,która od podstaw czaesto będzie wstanie pomóc na w nauczeniu sie tego języka.

Gość da się jak chce się
moja babcia miała 60 lat jak się nauczyła mówić po angielsku - pojechała do córki opiekować się dzieckiem i nie miała wyjścia :) więc w każdym wieku się da. po drugie - ucz się sam na sam z nativem, jak się stresujesz inymi ludźmi po trzcie - trzeba chcieć, a nie znajdować milion powodów na nie. Jak chcę to mogę, a nie chciałabym...

Wiadomo, że podejście jest najważniejsze, bo jednak jak się chce, to nauka łatwiej przychodzi. Poza tym warto wybrać dobra szkołę językową, dobrej jakości pomoce naukowe - to na pewno ułatwi naukę. Dobre szkoły takie jak np Axon oferują swoim uczniom ciekawy program, dobrych specjalistów, którzy w odpowiedni sposób będą czuwać nad nauką uczniów. Myślę, że jak wybierze się dobra placówkę, to naprawdę bywa potem z górki:)