Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MBCD

REKORDY W ODCHUDZANIU

Polecane posty

Gość MBCD

Witajcie, chce zalozyc topic, w ktorym podawalibyscie skuteczne i sprawdzone metody szybkiego zrzucania wagi w najkrotszym mozliwym czasie. Mam na mysli zrzucanie wagi ok. 15 kg, 20kg lub 30 kg w okresie do 6 mscy.

Gość MBCD
A mozesz napisac bardziej szczegolowo? Co jadlas na sniadania, obiady i kolacje oraz jaki ruch stosowalas? Od jakiej wagi startowalas i ile obecnie wazysz? Podaj prosze rowniez swoj wiek i wzrost; Jak mozecie to podawajcie te informacje, bo to bedzie przewodnik dla innych

Gość MBCD
Podawajcie prosze Wasze sposoby na szybkie i skuteczne zrzucenia wagi w ciagu 2-3 miesiecy - co robiliscie, ile schudliscie i w jakim czasie. Nie chce aby topic upadl, a z Waszych relacji wiele osob moze miec pozytek !

Gość i tyle
szybko, skutecznie i bez jo-jo NIEMOŻLIWE!!!

Gość punkty
Słyszałam coś o diecie punktowej, ale nie mogę znaleźć nic w tym temacie

Gość punkty
znajoma schudła 8 kg. w dwa miesiące, ale nie mam z nią kontaktu

Gość to dieta punktowa
Dieta punktowa Oto ściągawka , która pomoże Ci szybko skomponować codzienny jadłospis. Umieść tabele na lodówce i korzystaj z nich ,szykując dania. Większość diet zakłada ,że aby schudnąć ,musisz jeść ściśle określone posiłki, to sprawia ,ze nie zawsze jesz to, na co masz ochotę. My proponujemy inne rozwiązanie. Dzięki prezentowanym tabelkom możesz sama układać dietę , wybierając składniki z poszczególnych grup. Każdy produkt oraz potrawa otrzymały określona liczbę punktów (1pkt to ok.100kcal) Tak komponuj codzienny jadłospis .by suma punktów wynosiła 8-12(co daje 800-1200kcal.) a na efekty nie będziesz musiała długo czekać! Propozycje na śniadanie 2 i ½ kromki chleba chrupkiego 1 pełnoziarnisty tost 1 pełnoziarnista bułeczka 4czubate łyżki niesłodzonego muesli 2 czubate łyżki płatków owsianych 2 łyżeczki odtłuszczonej margaryny lub masła 200g.chudego jogurtu 250g.chudego twarogu 40g.(1plasterek)odtłuszczonego sera gouda 50g.camembera(30% tł.) 3 łyżeczki miodu 3 łyżki (90g.)marmolady light 2łyzeczki pasty orzechowej 50g. metki 50g.odtłuszczonych parówek drobiowych 50g. gotowanej szynki 25g. wędzonej szynki 50g. sałatki z grillowanym filetem z kurczaka 200ml. (niepełna szklanka)chudego mleka ½ szklanki pełnego mleka 25g.(1/2plasterka) edamera lub ementalera 70h.(3łyzki)serka wiejskiego light z ziołami Proste przepisy Kanapki mieszane Zrób kanapki z 2 i ½ kromki chleba chrupkiego ,1 plastra goudy, 60g.pieczonej wołowiny i 4 łyżeczki galaretki śliwkowej Kanapka pikantna Kromkę pełnoziarnistego chleba chrupkiego zjedz z 100g.twarożku z papryką, dodaj rzodkiewki. Melonowe muesli Wymieszaj 200g. miąższu melona , 4czubate łyżki niesłodzonego muesli i 200g.chudego jogurtu. Propozycje na drugie śniadanie i podwieczorek ½ litra maślanki 1 szklanka napoju kakaowego z chudym mlekiem 1duża kulka lodów 200ml.toniku cytrynowego 1 i ½ szklanki soku pomidorowego 1 i ½ szklanki słodzonego napoju z serwatki 1 filiżanka cappuccino z mlekiem 3 ciastka maślane 5 biszkoptów light 300g.ananasa 1 jabłko (200g.) 250g. świeżych moreli 1 banan (200g.) 1 duża gruszka(250g.) 150g.słodkich czereśni 150g. wiśni 2 brzoskwinie(250g.) 200g. śliwek 150g.winogron(jasnych lub ciemnych ) 300g.arbuza lub melona , miodowego 300g.czarnych jagód 1 duży grejpfrut Proste przepisy Tost serowy Kromkę upieczonego chleba tostowego posmaruj trójkącikiem sera topionego Kiwi i lody Przed południem możesz zjeść 2 kiwi, a po południu –kulkę lodów lub wypić cappuccino Gorąca przekąska Przygotuj 1porcję zupy szparagowej z torebki i 1 tost Propozycje na obiad i kolacje Ryby i owoce morza 200g.duszonego pstrąga 150g.duszonego dorsza 150g.duszonego łososia 150g.łososia duszonego na 1 łyżeczce masła 150g. grillowanego tuńczyka bez tłuszczu 50g.(2plasterki)wędzonego łososia 150g.matwy w sosie pomidorowym 150g.sandacza smażonego na 1 łyżeczce masła 5 smażonych paluszków rybnych 150g.kotleta z dowolnej ryby 150g.śledzia smażonego na łyżeczce oliwy 100g.filetów śledziowych w sosie pomidorowym 100g.(1filet)z matiasa 100g.śledzia marynowanego (tzw. rolmops) 100g.tuńczyka w sosie własnym 150g.krewetek Mięso i drób 100g.schabu smażonego(bez panierki)na łyżeczce oleju 100g.chudej kiełbasy 100g.sznycla cielęcego dusznego na łyżeczce oliwy 100g.wołowiny duszonej w sosie własnym 150g.grilowanej karkówki z ziołami 150g.mielonych kotletów wieprzowych usmażonych na łyżeczce oliwy 150g.tatara(bez dodatku jajka) 150g.wątróbki wieprzowej lub drobiowej (bez panierki)na łyżeczce oliwy 200g.piersi kurczaka marynowanej w ziołach i grillowanej 200g.pieczonej kury(z dodatkiem łyżeczki masła) z porcją ryżu ugotowanego na sypko 50g.salcesonu włoskiego 50g.polędwicy wołowej 40g.mortadeli Makaron, ryż , ziemniaki, sosy 250g.ziemniaków w mundurkach 200g.ziemniaków pieczonych na łyżce (15g.)tłuszczu 200g.piure ziemniaczanego bez tłuszczu i dodatków 2 średnie ziemniaki pieczone w piekarniku 250g.frytek upieczonych w piekarniku 2 gotowane kluski śląskie bez tłuszczu 125g.pieczonego kartofla z 75g.odtłuszczonego twarożku ziołowego 150g.gotowanego makaronu,bez tłuszczu 100g.ryzu gotowanego 2 knedle ze śliwkami 4 łyżeczki oliwy z ziołami 4 łyżki brązowego sosu z pieczeni 4 łyżki białego sosu na odrobinie maki Zupy i szybkie dania 1 porcja zupy krem z pieczarek (z torebki) 1 porcja zupy szparagowej (z torebki) 1 porcja zupy gulaszowej (z puszki) 1 porcja zupy pomidorowej z ryżem 1 sajgonka (150g.) Omlet z 2 jaj na 1 łyżeczce tłuszczu 150g.makaronu z sosem pomidorowym i 2 łyżeczkami parmezanu 100g.ryżu z odtłuszczonym mlekiem 100g.kaszy z 1 łyżeczką masła Warzywa i sałatki 350g.duszonego kalafiora z łyżeczką masła 350g.duszonych brokułów z łyżeczką masła 200g.duszonej fasolki szparagowej z łyżeczką masła 200g.duszonego zielonego groszku 200g.duszonej marchewki z kroplą oleju 400g.ogórków sałatkowych z 2 łyżkami jogurtu 300g.duszonej kalarepy z łyżeczką masła 500g.pomidorów 250g.sałaty głowiastej z 2 łyżkami sosu z jogurtu 300g.kapusty przesmażonej z łyżeczką masła 200g.czerwonej kapusty 200g.czerwonych buraków 200g.cukinii duszonej na 1 łyżeczce oliwy 300g.liści szpinaku z 1 łyżeczką masła 150g.marchewkiz groszkiem 200g.surówki z marchewki 300g.duszonych grzybów Proste przepisy Sałata z wołowiną Przygotuj 100g.pieczonej wołowiny i 1 pieczony ziemniak. Zjedz je z sałatą doprawioną ziołowym twarożkiem oraz sosem winegret Kurczak z ryżem i warzywami Weź po 100g. duszonej marchewki i fasolki szparagowej. Upiecz na grillu 200g.piersi kurczaka. Danie uzupełnij porcja ryżu(100g.) Kiełbaska z warzywami 200g.marchewki ugotuj w bulionie. Wymieszaj ją ze szczypiorem i piure ziemniaczanym. Doadaj kilka opieczonych plasterków kiełbasek. Ziemniaki z sałatą Upiecz w piekarniku 2 ziemniaki. Pokrój w plasterki 300g.pomidorów oraz 1 małą cebule. Sałate dopraw pieprzem, solą i ulubionymi ziołami.

Gość MBCD
A co sadzicie o diecie bialkowej ? Czy faktycznie jest skuteczna i szybko mozna na niej zrzucic wage? Co robicie gdy dopada was glod wieczorem?

Gość MBCD
Sluchajcie, piszcie o swoich doswiadczeniach w odchudzaniu - jakim sposobem i w jakim czasie zrzucilyscie wage. Nie chce aby topik upadl

ja schudłam w ciągu miesiąca ok. 15 kg i nie polecam tej mojej diety... chyba wiecie co mam na mysli. teraz jak juz bd miala sie odchudzac to tylko madrze:) pozdrawiam

Gość funkaaa
ja mam równo 5 w 12 dni. zero ruchu, full jedzenia, nie czuć głodu. fakt, że dopiero startuję ale myślę ze na początek to dobry wynik. jak? fachowa pomoc. indywidualna dieta, konsultacje co 2 tygodnie.. pożyjemy zobaczymy ;) przede wszystkim dużo białka, mało cukru.

Gość MBCD
Funkaaa a mozesz podac szczegoly swojej diety? 5 kg w 12 dni to niezly wynik ! Z jakiej wagi startowalas i ile teraz wazysz? (przy okazji podaj swoj wzrost)

Gość Atkins
W 3 miesiące 22 kg :)

Gość rosemary
może nie chudłam rewelacyjnie dużo, ale raczej chodzi mi o to, że jadłam to co chciałam i schudłam 4 kg w tydzień. Może schudłam tyle bo dużo chodziłam, wręcz maszerowałam (wycieczka do Paryża) i jadłam: śniadanie: 2 bułeczki, jogurt naturalny, sok pomarańczowy i herbata obiad: jakaś kanapka (był to czas zwiedzania i nie miałam czasu na normalny obiad) kolacja: zazwyczaj jakaś surówka, ale zdarzały sie też frytki (ale malutko bez dodatków!) wiem to dziwne jest, jak jedząc tyle, można było aż tyle schudnąć, ale z tego co pamiętam to jadałam chole*nie regularnie co 4h, nie byłam głodna, myślałam pozytywnie, nawet nie myślałam, że się odchudzam.Przy wzroście 170cm ważyłam 74kg i schudlam do 70kg.

Gość jedna taka ona
W 6 miesięcy 41 kg :D

Gość MBCD
Do Jedna taka ona - ja to osiagnelas ? Swietny wynik. Napisz cos blizej o swojej diecie i o sobie - z jakiej wagi startowalas i czy mialas jojo. Dziewczyny piszcie jak udalo sie Wam schudnac i co stosowalyscie.

Gość tonivj
Schudłem w 8 miesięcy 51 kg. www.pomocwchorobie.eu

Gość ewentualnaewa
5 dni 7 kilo jak? zero jedzenia tylko 3 litry wody dziennie efekt? z 50 kilogramów po 6 dniach 54... morał? schudłam 7 kilo przytyłam 11...

Gość mati2
dobrze, że znalazła sie osoba, która sama doświadczyła jak zgubna jest głodówka....mam nadzieję, ze nie poddajesz sie i znajdziesz dla siebie lepszy, trwalszy i mądrzejszy sposób na to by zgubić ten nadbagaż....życzę powodzenia... ja do swoich osiągnięć mogę zaliczyć 2 przypadki: *w m-c przytyłam 10 kg-powód kompulsy spowodowane toksycznym związkiem...ale szybko wróciłam do swojej wagi (wówczas około 70-72 kg) *po porodzie w m-c zrzuciłam 17 kg (karmiac piersia, dużo wody niegaz., dużo ruchu i dania na parze) potem spadały kolejne i tak (w ciąży przytyłam 15 kg) a w sumie schudłam 25 kg...obecnie ważę mniej jak przed ciążą jakies 7 kg...

Schudłam 24kg w 8,5 miesiąca, przy czym 20kg z tego straciłam w pierwsze 4 miesiace. Potem miałam kryzys i waga mimo ćwiczeń nie chciała spadać. od jakiegoś czasu dalej tracę na wadze. Dieta którą stosowałam to mż + wr :)

Gość tonivj
Dla mnie odchudzanie nie stanowi problemu . Pomagam innym . Ale najważniejsze jest , jak ciało wygląda kiedy się rzuci sporo kilogramów. Na szczupłe uda , ładny pośladek i ładne biodra , oraz pozbycie się cellulitu w tych partiac ciała także znalazłem sposób . Mnie samemu tylko w ostatnich 3 miesiącac uda schudły w obwadzie z 82 cm. do 69 cm. i zszedł mi cellulit .Pozdrawiam. www.pomocwchorobie.eu http://nasza-klasa.pl/profile/26642233/gallery/album/2/1