Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alealealealealeale

problem trzynastolatki-ginekologiczny?

Polecane posty

Gość alealealealealeale

spotkał się ktoś może z takim schorzeniem,jak brak wejscia do pochwy?? szukałam w necie,ale,albo nie ma,albo nie potrafię znalezc a chodzi o to,że 13-sto letnia córka koleżanki,zameldowała matce,że się oglądała i coś takiego u siebie zauważyła,a zaczęło się od tego,że od jakiegoś czasu,dziewczyna po sikaniu,kiedy już skończy i wyjdzie z wc moczy majtki - ma wyciek moczu,nie jakis wielki,ale plama zostaje,ta mała zaczęła szukać w necie przyczyn i wystąpiła do matki z takimi rewelacjami,no i mama cała chora teraz jest mnie się wydaje to niemożliwe,czytałam o sklejaniu warg,ale to we wczesnym dziecinstwie ,poza tym ponoć ma jakąś wydzielinę z pochwy (wiec niby którędy leci?),poza tym jeszcze nie miesiączkuje,a innych dolegliwosci związanych z sikaniem nie ma

Gość asiorekkkk
niech bierze mała do lekarza i tyle, to nie średniowiecze :P

Gość alealealealeale
no przecież napisałam,że jest umowiona na poniedziałek :P tak się zapytałam,bo chciałam kolezankę podtrzymać na duchu

Gość batyliadaaaa
ja czytałam kiedyś, niestety juz nie pamietam gdzie, ze moze sie zdazyc cos takiego jak nieprawidłowe wejscie do pochwy, zamiast jednego normalnego jest duzo malutkich otworków, lub nie ma wejscia... niestety nie potrafie powiedziec na ile wiarygodna jest ta wiadomosc.

Gość gdzie wo wizycie w poniedziałe
nie napisałaś :P

Gość alealealealeale
noż kurcze,faktycznie,poprawiałam post i skasowałam to o lekarzu,przepraszam :P idzie do lekarza,pediatra powiedziała,że mogłaby ewentualnie zobaczyć,ale i tak by ją wysłała do ginekolaga,wiec kolezanka startuje od razu tam batyliadaaa,ale to chyba raczej było o błonie dziewiczej?

Gość obniżka biletów lotniczych
Co ma pochwa do siusiania? To już raczej cos z drogami moczowymi.

Gość A matka ją
ogladała??? jakies niemozliwe mi sie to wydaje

no niby tak,pewnie dostanie od ginekologa skierowanie do urologa, koleżanka wiedziała o tym sikaniu wczesniej,ale kazała jej się lepiej wycierać po korzystaniu z wc,no i nosić wkładki,ale teraz,jak corka jej powiedziała,że nie ma wejscia do pochwy,to najpierw zdecydowała się na ginekologa w sumie pewnie urolog,też by ją tam wysłał,bo wszak to układ moczowo-płciowy-tu i tu musi byc ok a szperając w necie, znalazłam coś takiego,że pęcherz jest jakby otwarty na pochwę (przetoka to się nazywa) i wtedy mocz się leje własnie tamtędy,ale to raczej bardziej ciągły wyciek

matka jej nie oglądała,powiedziała,że ją najpierw wmurowało (zresztą uważam,że jest troche pruderyjna,bo na pytanie córki-pare lat temu,do czego są podpaski,to jej powiedziała,że jak kapie po sikaniu :O-zamiast wykorzystac okazje,do pogadania o dojrzewaniu) a pozniej doszla do wniosku,ze nie wie,jak powinna wyglądać piśka trzynastolatki,więc co jej będzie zaglądać,skoro pewna na 100% i tak nie będzie