Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1245685

Kilka pytań!!

Polecane posty

Gość 1245685

1. Jeseli karmie małe dziecko piersią jest lato , upał i jestem z nim na spacerze to co daje do picia dziecku. 2. łózeczko - co jeszcze trzeba do niego kupic oprócz materacu?? ( kołderke ??)

1.Możesz dać wodę,herbatkę lub cyca. 2.Pościel,kołderka,prześcieradło .Ja kupiłam jeszcze ochraniacze na szczebelki (ale to zbyteczny był zakup) .Poduszka na początek tez nie będzie Wam potrzebna :)

1. Ja podawałam słabą herbatke (granulowaną z Hippa) a najlepiej sama wodę naucz dziecko. 2. Córa ma 8 miesięcy i do tej pory nie używam ani kołderki ani poduszki - urodziła się ostatniego stycznia więc do lata praktycznie nie potrafiła sie na tyle wiercić, żeby kocyk się zsuwał, w lato było ciepło więc bez przykrycia ewentualnie kocyk a teraz używam śpiworka - z tego mi sie nie rozkopie przynajmniej i nie zmarźnie :) O kołderce i poduszcze pomyśle jak będzie miała około roku.

Gość 1245685
herbatke lub wode podawac z butelki ??

Acha ad pyt 2. to ceratka na materac i na to prześcieradło z gumką dla mnie najwygodniejsze :) i faktycznie jak Princpolo - ochraniacze na łóżeczko są zbędne na początku. A co do spacerów jeżeli nie chcesz karmić piersią na dworze to spróbuj odciągnąć mleko, zamróź i w razie potrzeby wyciągnij jakis czas przed spacerem żeby sie rozmroziło w temp. pokojowej i do buteleczki :) ja tak robiłam.

O tak! prześcieradło jak dla mnie najlepsze jest z gumką.Wtedy nic nie jest zsunięte i zmiętolone jak dziecko się wierci :) Tak na początek butelka a potem jak dziecko coraz starsze to lepiej niekapek.

Gość smerfik80
Przecież jeśli karmisz tylko piersią to nie ma potrzeby dopajania herbatkami, wodą itp.

Gość 1245685
a bo słyszalam ze potem dziecko cyca nie chce tylko z butelki