Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gryzzelda

pieluszki wielorazowego użytku

Polecane posty

O kurczę, muszę przyznać, że nie spotkałam się jeszcze z takimi pieluszkami, ale wydaja się być super.

no właśnie wydają się... dlatego chciałabym poznać opinię kogoś, kto miał z nimi do czynienia :)

Gość fhdx
ile razy można ich uzywać tzn. po ilu praniach sie niszcza i są do wyrzucenie? wie ktoś moze?

Sluszalam o nich w Dzien dobry tvn i podobno chlona jak pampersy,przepuszczaja powietrze i nie czuc ze mokro.Tyle,ze wielokrotnego uzytku.

fhdx na tej stronie piszą, że można ich używać do momentu aż dziecko siada na nocnik a niektóre nawet dla drugiego dziecka. Przynajmniej tak zrozumiałam. Oczywiście to zależy od stopnia sprania i zużycia tak jak w przypadku ubranek.

Gość a czy takie pieluszki
robi jeszcze inna firma i czy mozna dostac je gdzies taniej? Bo to troche duzy wydatek 37 zł za sztuke:( a przeciez jednorazowa musialabym kupic ich minimum 10 szt.

Gość u nas te pieluchy
sa już od dawna koleżanka ich używa i....powiem szczerze, że niedobrze mi się robi jak to widzę bo nawet jeśli one są uprane to i tak zostają plamy po kupkach - mamy doskonale wiedzą jak ciężko jest sprać plamy po kupce, a taka pielucha idzie na pierwszy ogień siuśkowo kupkowy :P jak dla mnie szkoda kasy na te pieluchy

Ale oni też polecają naturalne środki odplamiające. Poza tym przecież wybór należy do każdej z nas. Mnie osobiście zainteresowały. Jasne, że łatwiej jest używac pampersów. Sama ich używałam, ale jeśli ktoś chce dbać i o skórę dziecka i o środowisko to takie pieluszki wielorazowe są chyba dobrym rozwiązaniem.

Gość u nas te pieluchy
a próbowałaś używać tych cudownych środków odplamiających? ona próbowała, jakieś ekologiczne, naturalne itp - nic to nie daje :O a ona coraz częściej sięga po pampersy oczywiście, że wybór należy do każdej z nas; ja tylko wyraziłam swoje zdanie, że te pieluszki sa poprostu obrzydliwe kiedy są zaplamione plamami po kupkach - nigdy nie założyłabym tego dziecku :O

Gość u nas te pieluchy
poza tym czy jesteście pewne, że 10 szt wystarczy? a jak dziecko dostanie biegunki? trzeba to wyprać, wysuszyć (czasem to może potrwać trochę dłużej) poza tym te pieluszki są w kilku rozmiarach więc to też nie jest jednorazowy wydatek

Gość a czy takie pieluszki
dlatego ja napisalam ze jednorazowo musialabym kupic minimum 10 szt a wiadomo ze potrzebne bedzie ich wiecej nawet ze 30 lub wyzej. A 1000 tys zl na pieluchy + detergenty do prania to dla mnie za drogo. Wiem ze pampersy wyjda jeszcze drozej ale na nie wydaje jednorazowo 50 zł i mam na mc czyli nie 1000 tys. Poza tym te pieluchy schną do 14 lub wiecej godzin.

Gość babki
pierwsze slysze. ale raczej nie skorzystalabym. nie chcialabym byc na miejscu dziecka ktore np. pieluche nosi calutki dzien.

Gość to nie takie proste....
babki nie caly dzien a kilka godz to tak jak z pampersami albo nawet i czesciej zmieniasz. Wiec o co chodzi?

babki, ale kto tu mówi, ze cały dzień? Oczywiście, że musisz ją zmieniać heh. Co do tych pieluch to fakt, drogie są i macie rację, że potem jeszcze te rozmiary. Ale z drugiej strony zdarzają się dzieci, które nie moga nosić pampersów, więc jest to jakieś alternatywne rozwiązanie poza tetrą.

powiem szczesze ze nie stosowałabym tych pieluch u mojego dziecka dziecko iska , robi kupe i ja mam to prac sa napewno plamy zreszta 37 zł za sztuke dużo

Gość Slavo
No właśnie jak jest kupa to nie jest tak źle, ponieważ możesz stosować specjalne papierki, które wyrzucasz razem z kupą, a jak zapomnisz też nic się nie dzieje, ponieważ bardzo dobrze się to spłukuje wodą i po wypraniu nic nie widać. Wszystko ładnie jest opisane na stronie http://www.krainapieluszek.pl/ (link 'Jak używać?') Myśmy zaczęli stosować tego typu pieluchy, jak nasza mała dostała zapalenia dróg moczowych.

Gość kaska2286
Właśnie kupiłam maszynę do szycie i zamierzam szyć a przy tym sprzedawać wkłady chłonne do pieluszek...Jeśli ktoś jest chętny na kupno to proszę o kontakt: kaska2286@o2.pl Pozdrawiam wszystkich...

Gość heheheeh
A do mnie przemawia, myślę, że jak będę kiedyś miała dziecko to na pewno spróbuje tych pieluszek :)