Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem taka szczęśliwa.

Mamy naszą kruszynkę już w domu

Polecane posty

to był najdłuższy okres mojego życia, czekanie, 6 tygodni zawieszone w próżni, ale wszystko się udało, matka zrzekła się praw do dziecka przed sądem, dziecko jest już u nas :):)🌼

Gość gratuluję
I życzę cieprliwości, wytrwałości i niekończącej się kopalni miłości dla maleństwa :)

Zosia :) Tak spokojnie śpi, jest taka cudna, kruszynka nasza, przelejemy na nią wszystkie pokłady miłości jakie posiadamy, tego bądźcie pewni.

Serdeczne gratulacje. Dziecko to największy Skarb na świecie, napewno o Tym wiecie. Życzę powodzenia i wielu szczęśliwych chwil z maleństwem.🌼

cięszę się bardzo:) Niewielu ludzi stać na taki gest. Kochajcie ją a odplaci Wam tym samym:)

dziękuję :) ❤️

Gość madlennnn
powiedz mi mniej wiecej jak wygladaja sprawe adopcyjne jakie wymagania trzeba spełnić ? wiek , zarobki itd

Beami, napisałaś, że "Niewielu ludzi stać" ludzie się boją, wiem o tym, bo przechodziliśmy to. dziecko chcieliśmy mieć, małą istotkę, która będzie plątała nam się pod nogami, wołała mamo/tato, rozwijała się, chcieliśmy doświadczyć tego pięknego cudu, niestety nie byłam zdolna do zajścia w ciążę, poddałam się, straciłam nadzieję i wtedy taki błysk w oku, adopcja, jeszcze nic nie jest stracone, oczywiście decyzja o adopcja, to przeszło 2 lata rozmyślań i dyskusji, więc nie było wcale tak prosto i łatwo, ale przekraczając mury ośrodka adopcyjnego, wypełniając wniosek, wiedzieliśmy, ze dobrze robimy :)

madlennnn, inaczej wygląda adopcja noworodka inaczej troszkę większego dziecka. Adopcja noworodka jest uproszczona i nie czekasz długo. Zgłaszasz się do najbliższego ośrodka adopcyjnego, składasz wniosek, przeprowadzają z wami rozmowę, przechodzisz kurs/szkolenie przygotowawcze i czekasz, lista jest niestety długa, dzieci do adopcji coraz mniej (noworodków). Jak znajdzie się matka, która dziecka nie chcę, musi wyrazić to na piśmie, wtedy dziecko ląduje w rodzinie zastępczej, możesz wziąć też Ty dziecko, ale z zastrzeżeniem, że nie możesz się do niego przyzwyczaić i z nim związać, dlatego woleliśmy rodzinę zastępczą, bo przed wami 6 tygodni oczekiwania na to, czy matka biologiczna przypadkiem nie zmieni zdania, czekasz 6 tygodni, po upływie tego czasu jest rozprawa sądowa, na której matka zrzeka się praw do dziecka i dziecko należy do Ciebie :)

No tak... musicie przedstawić akt ślubu, zaświadczenie o zatrudnieniu i zarobkach, akt o niekaralności i opinię od pracodawcy.

wiem że ludzie się boja ale Wy jesteście przykladem ze nie ma czego. Zobaczysz ta mala istotka wynagrodzi Wam wszystko. Będzie nad Wami mial pieczę Bóg (taki w jakiego wierzycie) jesteście pod jego specjalną opieką. Życzę duuużoooo szczęścia i radości.

Szczerze i z całego serca gratuluję . Oby takich ludzi jak ty i twój mąż było jak najwięcej a krzywdy niechcainych dzieci jak najmniej .

Gość aniaaaaa79
powiedzmy ze dochod mojej rodziny to 2000zł to moge w ogole sie starac o dziecko :( ?

2000zł na was oboje? z opłatami czy już po ich odliczeniu? to trochę przykre, ale obawiam się, że dostaniesz odmowę, bo to mało.