Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam jedno

mozna stosowac jakas masc na ugryzienia dla 2 latka?

Polecane posty

Gość pytanie mam jedno

Gość Zupkowa mama małej zosi
Twoje dziecko sie gryzie czy gryzą go robale?Bo dziwnie zadałas pytanie.Na ugryzienia przez owady dobry jest fenistil.

Gość pytanie mam jedno
synka cos ugryzło w nocy pod szyjka i na raczce- przynajmniej-wyglada to na uryzienie-mowi ze go boli-ja sadze ze swedzi bo sie drapie i ma zaczerwienione te miejsca

Gość Zupkowa mama małej zosi
To fenistil,my przynajmniej zawsze go uzywalismy ale może jest cos jeszcze co moga mamy polecić.Może ugryzł go jakis pająk?

Gość koorva mać
oczywiscie ze mozna:) idz do apteki i powiedz pani co chcesz a ta da ci odpowiednią masc lub zel. Ja ostatnio w zwyklej drogerii kupilam z brosa zel na komary i muchy i tym smaruje bez problemu :) cena ok 4 zl

na ugryzienia owadów mieliśmy Elocom 1mg/g a jeśli ugryzień było sporo to lekarka dała nam Cleratine w syropie

Gość pytanie mam jedno
w sumie to nie wiem co go mogło ugryźć pajakow nie widze,nic tez nie fruwa-jednak widac takie 2 pkt jakby od ukaszenia/ugryzienia

Blondyna - powiem szczerze,że stosowanie elocomu czyli bardzo silnej maści sterydowej na ugryzienia to jakiś koszmar! zwłaszcza u dzieci:( Co to za lekarz to przepisał????

tak - we Włoszech moich chłopaków pogryzły jakieś komary mutanty - Młody dostał Cleratine a potem Elocom a mąż od razu antybiotyk - mnie omineło - złego diabli nie biorą :)

aha, ale to wyjątkowa sytuacja więc lepiej tej maści nie polecaj innym mamom, bo to naprawdę bardzo silny środek i na zwykłe ugryzienia zupełnie niepotrzebny, a wręcz szkodliwy!

Gość Gosia88u
Znam cos lepszego , balsam o naturalnym składzie , który bezpiecznie można stosować . Mam go zawsze pod ręką https://www.ambasadazdrowiaiurody.pl/pl/p/Balsam-Talizman/316 łagodzi swędzenie skóry po ukąszeniach, sprawdza się także przy skaleczeniach . Jest rewelacyjny. Stosuję go u mojej córeczki i sprawdza się .

Gość gość
Entil na ukaszenia

Gość gość
Olejek z drzewa hercacianego. Przy okazji odstrasza owady. No i naturalny.