Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz mama

ile wyprawka dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość uaharowerydwa
1000-wozek łozeczko wanienka przewijak 500-na ubranka ,pieluszki,kocyki,kosmetyki,dodatkowe drobne akcesoria gruszka nozyczki grzebyki smoczki (niepotrzebne) naprawde sie streszczałam zeby zmiescic sie w 1500

Gość 2500 to wózek kosztuje
do tegrt Ty nie widzisz 1500 zł, a jak na wstepie, 2500 kosztował mnie porzadny wózek, a ok. 1500 cała reszta, z czego trochę ubranek dostałam po dziecku przyjaciółki. Byle koc 100 zł (no może nie byle, bo super mieciutki i ciepły), termometr 100 zł, a wcale nie kupowałam żadnych podgrzewaczy, sterylizatorów i nic takiego. Na dziecku nie można oszczędzać, a juz na pewno nie na noworodku.

Wózek za 2500? Paranoja. Mój za 600 zł był super, dwufunkcyjny, posłuży mi jeszcze przy drugim dziecku. Ciuchy kupowałąm nowe w normalnym dzieciecym sklepie. Podgrzewacze, odciagacze pokarmu itp tez kupowałam. Łóżeczko nowe. Wszystko miałam nowe. I nie przekroczyłam 1500 zł.

hej ja mam termin na koniec grudnia, już prawie wszystko mam kupione: wózek (spacerówka + gondola) 1200,- (zamówione) nosidełko do samochodu 200,- (zamówione) łóżeczko z szufladą 300,- (zamówione) materac 100,- pościel z ochraniaczem 100,- wypełnienie (kołdra + podusia) 50,- kocyk 70,- TO JUŻ JEST 2020,00 a nie pamiętam już ile ubranka mnie kosztowały, jeszcze nie kupiłam kombinezonu (trzeba liczyć ok. 100), jeszcze wanienka, kosmetyki, pieluszki, butelki, smoczki, karuzela na łóżeczko i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam... spokojnie 3000,00 wyjdzie dlatego prponuje powoli po kilka rzeczy kupować żeby nie wszystko naraz, łóżeczko i wózek zamówiliśmy i odbierzemy w listopadzie (ze względu na gwarancje). W życiu z tym wszytskim bym się nie zmieściła w 1500 czy 2000, nie ma szans.

wózek 700 na allegro, z fotelikami do samochodu (montowanymi na wózek), służy do teraz a babki mają 1,5 roku łóżeczka 130 x 2 materac 70 x 2 pościel 20 x 4 bety 30 x 2 kosmetyki itd do 100 ubranka 0 zł - wszystko miałam po dzieciakach znajomych butelki - około 50 zł (babyono) dodatkowe akcesoria nie sądzę by więcej niż 100 zł i to była pestka;) w porównaniu z tym co potem człowieka czeka hehe

Gość teraz niestety ja
wózek też kupiłam za 2200, w tym gondola, spacerówka i fotelik do samochodu, montowany również na stelażu wózka. Solidny, twardy, na pewno wytrzyma nasze dziury chodnikowe. A reszta wyprawki za ok. 1300-1500, w tym tylko kosmetyki, ubranka, pościel, kocyki i śpiworki, łóżeczko i tyle. Do reszty trzeba dokładac.

Kosmetyki, pieluchy, termometr, ręczniczki, kocyki 2 szt - razem ok. 300 zł. Ciuszki - 0 zł, bo dostałam takie ilości, że chyba przez miesiąc nie będę musiała prać ;) Kombinezoniki i rożki też dostałam. Na ciuszki wydałam (aż! :D ) 7 zł: skarpetki i rękawiczki niedrapki. Łóżeczko i wanienkę - mam dostać. Wózek (spacerówka, gondolka, fotelik - takie 3 w 1) - 1900 zł., ale pomyślałam sobie, że tyle rzeczy dostałam to wózek mogę kupić ekstra. Jeszcze tylko materacyk i pościel - myślę, że spokojnie w 250 zł się zmieszczę. Laktator ręczny dostałam. Butelek i smoczków na razie nie kupuję, bo mam ambitny plan karmienia piersią. Zabawek naprzynosi mi rodzina i znajomi ;) Polecam kupowanie ciuszków w TESCO. Jakość bardzo dobra, 100% bawełny, pakowane po kilka sztuk, więc są tańsze, niż pojedynczo, a te białe są najtańsze.

Gość a jaaaaaaaa
Wozek odkupilam z ogloszenia za 250 zł fajny i . Łóżeczko kupiłam za 50 zł tez z ogloszenia, pomalaowalam na bialo i ok. Dokupilam materac za jakies 50 zł. Ciuszki tylko ze 3 komplety mialam nowe w tym jeden do szpitala. Reszte dostalam od kolezanek albo kupowalam w ciuchach i na allegro. Poza tym jak dzidzius sie urodzil to znajomi przynosili w prezencie jakies spioszki i inne ciuchy dla dziecka. Zabawek wiele malenstwo nie potrzebuje. Kosmetyki tez nie byly drogie oliwka + krem na odparzenia alantan za 7 zł zamiast sudocremu za 25. i tez dzialal. Pieluchy kupowalam takie nie firmowe np dada w biedronce i wkladalam do srodka tetre ale dlatego ze lekarz kazal bo niby nozki krzywe bedą. Posciel do lozeczka szylam sama, kupilam w ciuchach wielką posciel z misiami wypralam wygotowalam i uszylam z tego dwa komplety. Kocyk polarowy kupilam w biedronce za 15 zł fajny gruby i mam do dzis. Do picia dawalam dziecku glukoze, cebionmulti zastąpilam juvit multi. Juvit tanszy a polski i ten sam sklad. BUTELKI I SMOCZKI KUPILAM W sklepie . Butelki zwykle nie firmowe a smoczki silikonowe tez z tych tanszych i bylo ok. Do prania mialam proszek Dzidzius za 15 zł 4 kg i bylam zadowolona. Ogolnie nie wydalam cholera wie ile ale tez nie kupowalam cholera wie czego. Nie mialam maty edukacyjnej i innych o ktorych wspominala grudniowa bo bylo to zbedne. Dopiero jak maly byl wiekszy jakies 6 mc to dokupowalam juz mu nowe ciuszki ale w promacjach i np na zapas rozmiarowo wieksze itd. A i kupilam karuzele do lozeczka za 30 zł z misiami z fp tez z ogloszenia. Chodzik i takie auto chodzik jezdzik kupilam za 50 zł rowniez uzywane ale nie zniszczone z tym ze to pozniej cie bedzie interesowac. Narazie potrzebujesz tylko wanienki , pieluch , oliwke krem i ciuszki nic poza tym a to majatku nie kosztuje. No chyba ze kupuje sie wozki za 4000 tys to juz co innego.

Gość plaza
Nie mam pojecia jak zmiescic sie w 1500? Mam termin na maj i zaczelam powoli rozgladac sie za wyprawka, ni jak niestety w 1500 sie zmiesic nie moge. Widze to raczej w 2500-3000. Tym co sie mieszcza gratuluje, ale nie mam zamiatu oszczedzac na dziecku.

Gość do plaza
No wiesz...takie małe dziecko to głównie potrzebuje Twojej bliskości niż markowego wózka:) Ale jak masz kasę to czemu nie, możesz wydać i 10000 na wyprawkę:) Pozdrawiam:)

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
2 Pokrowiec na przewijak 2 24,00 zł 3 Ręczniki kąpielowe 3 73,00 zł 4 Koldra I poduszka do łóżeczka 1 35,00 zł 5 Komplet pościeli 3 85,00 zł 6 Cienki kocyk 2 31,00 zł 7 Gruby kocyk 1 36,00 zł 8 Rożek 2 34,00 zł 9 Prześcieradło 2 29,00 zł 10 Pieluszki tetrowe 13 22,00 zł 11 Pieluszki flanelowe 2 10,00 zł 12 Gaziki jałowe 1 4,00 zł 13 Nadmanganian potasu 1 5,00 zł 14 Spirytus do pępka 1 5,00 zł 15 Bepanthen maść na odparzenia i do brodawek 1 15,00 zł 16 Strzykawka 1 0,20 zł 17 Sól fizjologiczna 1 3,00 zł 18 Aspirator nose frida 1 27,00 zł 19 Gruszka 1 5,50 zł 20 Wkłady poporodowe 3 4,50 zł 21 Majtki jednorazowe 2 6,50 zł 22 Nożyczki,obcinacz do paznokci 1 7,00 zł 23 Czapeczki bawełniane 2 12,00 zł 24 Kombinezon 1 17,00 zł 25 Rękawiczki niedrapki 3 9,00 zł 26 Chusteczki nawilżane 3 25,00 zł 27 Wkładki laktacyjne 2 17,00 zł 28 Butelka antykolkowa avent 125 ml 2 18,00 zł 29 Termometr do wody 1 5,50 zł 30 Termometr bezdotykowy 1 50,00 zł 31 Szczotka do mycia butelek 1 5,50 zł 32 Łańcuszek do smoczka 1 3,00 zł 33 Opakowanie do smoczka 1 5,50 zł 34 Podklady do przewijania 1 8,50 zł 35 Ceratka do łóżeczka 1 9,00 zł 36 Przewijak Ikea 1 19,00 zł 37 Koszula nocna na guziki 2 35,00 zł 38 Smoczek 1 0,00 zł 39 Śliniaczki 4 0,00 zł 40 Szczotka i grzebyk 1 7,00 zł 41 Waciki 1 5,00 zł 42 Oilatum 1 20,00 zł 43 Ręczniki papierowe 1 3,50 zł 44 Pieluszki New born pampers 1 25,00 zł 45 Gaza 5 m 1 5,00 zł 46 Podkłady na przewijak 1 3,00 zł 47 Mydełko nivea 1 3,50 zł 48 Zakraplacz 1 3,00 zł 49 Osłonki na brodawki 1 13,00 zł 50 Moskitiera do wóżka 1 8,00 zł 51 Podkłady do przewijania 1 13,00 zł 52 Termofor-miś 1 13,00 zł 53 Płyny do prania Lovela biały i kolor 2 27,00 zł 54 Lewatywa jednorazowa 1 6,00 zł 55 Sterimar baby- spray do noska 1 18,00 zł 56 Azulan 1 7,50 zł 57 Wózek 1 1 200,00 zł 58 Skarpetki nieuciskowe 3 12,00 zł 59 Materacyk 1 50,00 zł 60 Pieluszki z ikei 1 13,00 zł 61 Gumki do włosów 6 10,00 zł 62 Wanienka 1 26,00 zł 63 paracetamol 1 4,50 zł 64 czopki glicerynowe 1 3,50 zł 65 herbatka na laktację 1 14,00 zł 66 woda w sprayu 1 16,00 zł 67 rivanol do podkładów 1 4,00 zł 68 proszek lovela kolor i biały 48,00 zł 69 70 Razem 2 352,20 zł

Gość izabelka8854
witam mamusie,widze zdania podzielone maksymalnie-ale ze wszystkimi musze sie zgodzic-to bardzo indywidualna sprawa,dla jednego to co jest koniecznoscia,dla innych moze byc zbedne-ja dla mojej corci kupilam wozek za 30zl z ogloszenia na gummetree,piekna gleboka spaceroweczke ktora wyszorowalam od raczki o koleczka:),ubranka mala ma prawie wszystkie z tanich odziezy-wystarczy namoczyc,dwa razy wyprac i tak za 100zl mam pelna szafe przeroznego rodzaju spioszkow ,konczac na spiworkach do spania:)wanienke sobie darowalam-zamiast niej stelazyk do wanny,za 12zl,ewentualnie pozniej pieluszka na dno i kapiu kapiu:)reczniczek-jeden z kapturkiem a drugi po nas,starannie wyprany:)jeden kocyk polarowy,malutka kolderka do wozka(lozeczko kupimy ok 3 miesiaca),kosmetyki i wyprawka gotowa:)jeszcze kombinezonik zimowy za 40zl w Pepco:)

Gość do ajjjajjaa
ajjjjjjjjjjjj zabiłaś mnie :):):):):):):):) samych podkładów do przewijania tyle :):):):):):):) DZIEWCZYNY CHCĄCE ZAJSC W CIAŻE NIE CZYTAJCIE JEJ WPISU :):):):)

Gość izabelka8854
a odnosnie stwierdzen typu/nie zamierzam oszczedzac na dziecku/,otorz drogie kolezanki dziecko to nie tylko luksus dla bogatych,kazda kobieta go pragnie i nie koniecznie stac ja na wszystko....i gdy ma ograniczone srodki kazda oszczednosc pozwala na godne zycie.wiec kto moze sobie na to pozwolic,ten moze,pozostalym mamom musi wystarczyc niezbedne minimum i zamienniki,co wcale nie oznacza ze te mamy skapia na wlasne bobo:)

Gość Nie no ta lista jest mega
przesadzona! Opanujcie się! :P Tak poważnie mówiąc to około 2000,- zapłacicie kompletując wszystko od zera - tzn. zakładając, że niczego nie dostaniecie po dzieciakach z rodziny itd.

Gość mama wyprawkowa
ja nawet nie wiem co to azulan, czy podkłady do podkładów :) Nie wspomne o termoforku w kształcie misia czy termometrach dziwnych :) Wszystko od zera kupowałam, zmieściłam się napewno w 2000.

Gość No ja też właśnie zmieściłam
się w 2000,- i to jeszcze z meblami (nie tylko samym łóżeczkiem) i spacerówką quinny (choć najmniejszym modelem) i wszyściuteńko "brand new"! :D

Gość Ale nie wydawałam na pierdółki
typu termoforki, rożki i inne cuda, co to się użyje raz i wyrzuca w kąt.

no laska do wyprawki wlicza gumki do włosów, może jeszcze podliczymy koszt pękniętej prezerwatywy, dzięki której doszło do ciąży......

Gość ja mam dwoje dzieci
ale różnica 8 lat - więc niewiele zostało po starszym.... to co moim zdaniem niezbędne to: +łóżeczko - ja mam turystczne za 250zł - pościeli dla niemowlaka nie trzeba kupować od razu - wystarczy czyste przescieradło- bo dziecko i tak spi w kocyku/beciku w pierwszych miesiącach życia +wózek - ja mam 3w1czyli z fotelikiem samochodowym za 1200zł udało nam się kupić całkiem lekki i solidny + ubranka - tych najmniejszych nie warto za duzo kupowac bo dziecko wyrasta dosłownie w kilka tygodni - ja miałam 10 kawtaników, 5 par spiochów ... no i kilka innych bajerów - typu body, spodenki, skarpetki itp całośc nie kosztowałą więcje niż 250zł - trzeba się też liczyć z tym że troche ciuchów się dostanie - u nas praktycznie każdy oglądający dziecko przynosi jakiś ciuszek- więc realnie wydałam może ze 100zł +pieluchy tetrowe 10 sztuk -25zł +wanienka 40zł +kosmetyki - oliwka - 5-8zł, płyn do kąpieli 7- 11zzł, krem na odpażenie 16zł - ja patrzę na skład nie na markę :) więc nie przepłacam - lubię serię babydream z Rosmana, albo Hipp ok 50zł wszystko +pampersy - polecam dady z biedronki - 26zł paczka 64sztuki- juz tych większych +butelki -tu wydałam troszkę - bo kupiłąm antykolkową Dr browns i tommy tippe- po ok 30zł szt x2=60zł +smoczek - avent 15zł - przewijak miałam po starszym synu - cena ok 70zł chyba +3 kocyki/beciki - bo się strasznie brudzą po ok 30zł sztx3 =100zł z bajerów to mu kupilismy jeszcze bujaczej z wibracją 220zł z FP na Allegro nie wiem czy o wszystkim pamietałąm ale myslę że całoś wyszła coś ok 2500zł..... póxniej wiadomo dochodzi trochę innych stałych,wydatków typu mleko, herbatki, zupki, zabawki.... ale na poczatek 2,5tys powinien wystarczyć moim zdaniem :D

Gość ja mam dwoje dzieci
tfu ca ja pisze *odparzenia

Gość Trochę dużo zapłaciłaś za te
rzeczy. Ja wszystko kupiłam w Ikei i H&M. Inaczej nigdy nie zmieściłabym się w tych 2000,- łącznie ze spacerówką. Później co miesiąc na spokojnie dokupowałam po jakimś ciuszku i jakiejś większej rzeczy, np. nosidło na brzuch czy leżaczek BabyBjorn.

Gość bucko
Witajcie ja tesz bede ojcem i z tedo co sie rozeznalem to koszt ok 2500 do 3 tysiecy w zupelnosci :-)

Gość Martusia113
Ja myślę, że jak ktoś ma pierwsze dziecko i wszystko musi kupić sam to 2.500zł na pewno wyda. Sam wózek 3 w 1 kosztuje około 1200zł

Faktycznie - sam wózek to spory wydatek. No i cała reszta do tego... Ale tak wracając do tych wózków, to warto rozglądać sie za jakimiś okazjami;) Ja widziałam, że w Entliczku do końca roku są promocje na wszytskie wózki 20 %. A i całą resztę wyprawki spokojnie można u nich skompletować.

Gość najmniej 1200,- - 1500,-
nawiecej 5000,- - 6000,- przecietnie 2000,- - 3000,-

Gość Mama2be
nie dośc, że można się nieźle spłukać, to jeszcze nakupować mnóstwo niepotrzebnych rzeczy. Kilka par śpiszków, kocyki, rożek czy roller do karmienia i stos pieluszek wystarczą;) resztę kupią kochający dziadkowie;)) Ja juz sobie zamówiłam cały zestaw od White&Black (chyba można kupić w intrenecie na whiteandblack.pl) i zamierzam nie dać się zwariować, choć to może być trudne ;))) Jak liczę te listy zakupów prezentowane przez nadgorliwe mamy i ile pln to wszystko, to mnie aż strach ogarnia;) dziecko też powaznieesza inwestycja niż mieszkanie ;)))))))))

Gość sdfseefre
używana wyprawka dla niemowlaka ubranka od złotówki www.lumpik24.pl