Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodusiaMamusia

Ciąża a trzymanie laptopa na brzuchu

Polecane posty

Gość MłodusiaMamusia

Często korzystam z laptopa na leżąco, trzymam go wtedy na brzuchu. Jestem w 6 tc. Czy to może być szkodliwe dla rozwijającego się maleństwa. Dodam, że do laptopa mam podłączony bezprzewodowy I-plus. Czy to może być szkodliwe czy popadam w parnoję???

Naczytałam się pełno artykułów że to szkodliwe i pełno że to głupota więc nie mam pojęcia, sama też korzystałam i korzystam

Gość dldlldldldldld
Ciekawy temat. Ja się w ogóle zastanawiam, czy to nie jest szkodliwe. Nie jestem w ciąży, ale laptopa trzymam na brzuchu (no może bardziej na nogach) od kilku lat - używam go zawsze w łóżku. Do tego sprawiłam sobie właśnie internet bezprzewodowy, tudzież w pokoju stoi telewizor.

Ja słyszałam tylko, że kobiety ciężarne nie powinny korzystać z komputera dłużej niż 4 godziny dziennie.

Ja myślę, że to może być szkodliwe ze względu na to, że trzymany na brzuchu laptop się nagrzewa. A zbyt częste przegrzewanie brzucha nie jest wskazane. To też zależy jak bardzo się nagrzewa twój komp. Ja kupiłam sobie w ciąży taki stoliczek-tacę do łóżka. Można też kupić specjalny stolik na laptopa. Leżałam sobie, stoliczek stał i nie leżał mi na brzuchu. Przyda się, kiedy brzuch już będzie większy :).

Gość pomarańczowy las
up !

Gość tyjk
widac, ze mlodusia glupiusia