Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to nie jaa

czy podanie kaszki tuz przed zasnieciem .....

Polecane posty

Gość to nie jaa

czy kaszka jest ciezkostrawna? podawalam kaszke po kapieli i moj maluch od razu po zjedzeniu zasypial. ok 2-3 przebudza sie, kreci i wierci sie. Nie wiem czy jest juz glodny czy kasza mu zalega w zołądku?

kaszke przewaznie podaje sie przed zasnieciem, zeby dziecko dluzej spalo nie wiem jak gest zrobilas ta kaszke, ale moj 4,5 mies syn po pierwszym podaniu kaszki spal cala noc :) zrob jak podaja na opakowaniu (nie wiem ile mies ma Twoje dziecko) i mysle ze po 2-3 godz to napewno nie glod

Gość to nie jaa
ma 5 m-cy. Budzi sie ok 1-ej 2-ej. Nie wiem czy wtedy podawac herbatke czy mleko. czytalam gdzies ze kaszke nalezy podac ok godzine przed snem bo jest ciezkostrawna. A moj maluch po kapieli lubi sobie zasnac przy butelce.

Gość Magdaleeena
ja podawałam zawsze na noc kaszkę i moja dzidzia spała dobrych kilka godzin

Gość Magdaleeena
i podawałam bezpośrednio przed snem.

Gość to nie jaa
hmmmm a jak sie wybudza to mam podac mleczko czy tylko herbatke. Ciezko mi wyczuc czy to glod czy bardziej pragnienienie.

podaj herbatke, albo sama wode sama bedziesz wtedy wiedziala czy to glod czy tylko pragnienie napicia sie czegos jezeli maly zasypia przy kaszce i wypija polowe tego co powinien to moze byc juz wtedy glod, a jezeli wypil tyle co powinien to podaj spokojnie herbtake i sama zobaczysz ile po tym przespi dalej

Gość Magdaleeena
podaj wodę, nie jedzonko ani też nie herbatkę bo może to zaszkodzić ząbkom

Gość to nie jaa
nie ma jeszcze zabkow. Kurcze tylko zrobilam na poczatku tak ze podawalam herbatke i budzil sie co godzine. Nastepnego dnia podalam mleko i tez budzil sie co godzine. Wiec przyszlo mi na mysl ze moze ta kaszka ciazy mu w brzuszku. Wczesniej (czyli po podaniu mleka na noc) budzil sie raz podalam mleczko i spal do 7-ej.

jakby mu kaszka ciazyla to po przebudzeniu napewno nie chcialby jesc znowu moze masz za goraco w pokoju i mu cieplo? moze poprostu chce sie napic ja tez polecam wode, kaszka i za chwile podanie mleka to jak dla mnie nie jest dobry pomysl i dopiero moze go brzuch rozbolec od tego nadmiaru

Gość to nie jaa
kurcze no wlasnie nie jest goraco. A mleko czy tez herbatke podawalam tak ok 2-ej. Maluszka klade spac ok 20.30. Czyzby byl juz glodny? Tez mi sie wydawalo ze na kaszce przespi cala noc a tu porazka:(

Gość drims
Wcale nie musi przespac całej nocy. Ale może kaszka rzeczywiście jest dla niego za ciężka? Może lepiej podać kleik? Ja mojemu daję kukurydziany Nestle i śpi do 6.00

Moja corcia od 4 miesiąca dostawała kaszke po kapieli zaraz przed snem i spała całą noc. Teraz ma rok i nie je kolacji pije tylko herbatke jak jej dam kaszkę, mleko czy kanapkę to wypluwa.