Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile sie placi prywatnie

byłam u jednego z naj. gin. u mnie w mieście, tabletki bez badań....

Polecane posty

Warto znać swoje parametry wątrobowe i krzepnięcia. Ale z hormonami wcale nie jest tak prosto. Poziom hormonów w surowicy z reguły nijak ma się do faktycznego "wysycenia hormonami" (ważniejsze jest "wiązanie" z receptorami) i prawidłowe wartości np.progesteronu wcale nie świadczą o tym, że kłopoty z cyklem nie mają podłoża w zachwianiu tego hormonu, co z pewnością niejedna z Was doświadczyła. Poza tym istnieją czynniki zewnętrzne. Zdarza się, że poziom estrogenu w surowicy jest ok, ale w badaniu cytohormonalnym z cewki wychodzi, że nie, i stąd problemy z cewką moczową. Wreszcie - ten poziom we krwi bywa zafałszowany nie tylko w hormonach. Oto przykład: robicie poziom wapnia we krwi, wychodzi w normie. A densytometria wykaże osteoporozę, bo ten wapń z krwi to wapń wyciągany z kości. (Nb. jecie wówczas nabiał, który zakwasza organizm, a żeby odkwasić krew, organizm... "wypłukuje" wapń do krwi, i kółko się zamyka). Tak że o ile warto zrobić hormony raz na jakiś czas dla własnej ciekawości, o tyle dopiero ewidentnie przekroczone normy dają pewność zaburzeń, wynik prawidłowy niekoniecznie wskazuje, że wszystko jest w porządku. Ja bym nie odsądzała lekarza od czci i wiary tylko na podstawie braku rokrocznych badań hormonalnych.

Gość bierzmowanieOKtak
w moim miescie nie wiem czy ktos robi badania nim przepisze tabl.anty, bo gadlalam z roznymi osobami ktore chodzily do roznych ginekologow i kazda dostala od razu recepte po wywiadzie

Gość ale przecież przy takim wywiad
zie, nie zna sie swoich chorob. jak sie mnie zapytal czy mam jakies probemy z zakrzepica, to oczywiscie powiedzialam nie, bo do tej pory zaden zator mi sie nie zrobil....ale czy nie mam na pewno z nia problemow, tego nie mozna wiedziec bez badania??? co ja wrozka jestem :O ?, a takie badania na wlasna reke malo kto robi.

Gość jjjjjjjjjakboliiiiiiiiiiiiiii
ale taka jest prawda....a jak ci zalezy to nalezy nalegac na lekarza aby dal najpierw skierowanie

Gość martis_9
Dziewczynki mam pytanko: Czy któras z Was brała Mercilon, jakie sa skutki czy wplywa na wlosy cere? Przetluszczaja mi sie wlosy, mam podwyzszony poziom hormonow lekarz przepisal mi Sindy 35 ale nie moge brac tego cholerstwa. teraz mam sprobowac mercilon Prosze o odp Z gory dzieki Pozdrawiam

Gość aga3112
CZesc!!! ja rok temu brałam przez 18 dni MERCILON.........i przerwałam go brać bo nogi zaczęły mnie okropnie bolec pod kolanami nie mogłam zginać i musiałam jechać na pogotowie na pogotowiu zrobiła lekarka wywiad i pierwsze to co zapytała się czy lekarz przed przepisaniem leków robił mi badanie krwi? ja odpowiedziałam że nic nie miałam absolutnie żadnych badań a ona mówi tak to właśnie jest przepisują leki dziewczynom a później jest ból i płacz!! więc musiałam iśc do lekarza który zajmuje się chorobami naczyniowymi poszłam do niego i stwierdził ze jakiś mały zakrzep mi się w nodze zrobił dostałam leki po których myślałam że serce mi wyskoczy(odstawiłam) i musiałam iść zrobić badanie Dopplera kończyn dolnych,badanie wyszło ok podobnież bez żadnych zakrzepicy! skutkiem jest to ze do dnia dzisiejszego już odczuwam jakieś dziwne bóle nóg krążenie mi się chyba pogorszyło itp... ostrzegam zróbcie sobie badanie krwi nawet prywatnie jak lekarz mówi wam że jesteście zdrowe i niepotrzebne,leki antykncepcyjne potrafią narobić problemów naprawdę chyba już do końca życia nie wezmę ich. żebyście później nie miały żadnych problemów tak jak ja mam nadzieje że to już kiedyś mi minie ale ciągle mam jakieś dziwne badania na krzepliwość krwi coś jest nie tak;(