Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessica1

jedno zad pliss sprawdzenie Deutsch

Polecane posty

Gość jessica1

Utwórz zdania, zaczynając od wyróżnionych części zdań. 1. sein, zu anonym, in einer Großstadt, DAS LEBEN - od tego mam zaczać zdanie, fur mich - Das Leben ist zu anonym in einer Großstadt. 2.ICH- od tego zacząc zdanie , GroBstadte, sehr, finden, interessant Ich finde GroBstadte sehr interessant. 3. wohnen, in einem Haus, MEINE FREUNDIN- od tego zacząć zdanie, mit Garten, Schwimmbad, und Meine Freundin wohnt in einem Haus mit Garten und Schwimmad. 4. auf dem Land, wohnen, mochte..., ich , IN ZUKUNFT - od tego zacząć zdanie In Zukunft mochte ich wohnen auf dem Land.

Est tut mir leidt.... ale nie znam niemieckiego:P kleine prosiątko po polu lachen

Gość Martina Ina
co do pierwszych trzech zdań wydaje mi się, że są poprawne. Natomiast zdanie czwarte wg mnie powinno być: In Zukunft mochte ich auf dem Land wohnen. (II czasownik na koniec zdania).

4. auf dem Land, wohnen, mochte..., ich , IN ZUKUNFT - od tego zacząć zdanie In Zukunft mochte ich wohnen auf dem Land. POWINNO BYĆ: In Zukunft mochte ich auf dem Land wohnen. reszta dobrze :)

1. sein, zu anonym, in einer Großstadt, DAS LEBEN - od tego mam zaczać zdanie, fur mich - Das Leben ist zu anonym in einer Großstadt. A PRZEPRASZAM JESZCZE COŚ. LEPIEJ TUTAJ BYŁOBY: Das Leben in einer Großstadt ist zu anonym.