Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lepsza osoba ze stażemczy...

Lepsza osoba ze stażem,czy z wykszatałceniem?Co byście wybrali?

Polecane posty

Chcę zatrudnic kierownika do spraw zasobów ludzkich,mam do wyboru dwie osoby:jedna po studiami na Akademii Ekonomicznej w zakresie zarządzania,z bdb wynikiem(praca mgr została wyróżniona)a druga osoba bez studiów ekonomicznych,bo studiowała filozofię,ale ma 5-letnie doświadczenie zawodowe w tym przez 2 lata zarządzała kilku osobowym zespołem.Którą osobę lepiej wybrac na to stanowisko?Osobiście skłaniałbym się ku osobie z doświadczeniem,ale sam nie wiem.Doradzcie proszę.

Gość tę drugą
zresztą studia nie determinują pracy w wyuczonym zawodzie.

Gość skskkskskssk
Zdecydowanie tę drugą osobę. Co taka świeża absolwentka wie o życiu, o ludziach....

Gość skskkskskssk
A ludzie po filozofii są ciekawi i nietuzinkowi. Prowadzę szkolenia w firmach i zapewniam cię, ze nieraz piastują kierownicze stanowiska.

Gość skskkskskssk
Co innego, gdyby ta druga osoba nie miała w ogóle wykształcenia wyżeszego.

Gość spoks111
ja bym brala druga

Dziękuję bardzo,za wypowiedzi,dokładnie tak myślałem,jednak wątpliwości się pojawiają.Nigdy nie wiadomo,kto się sprawdzi.Jeszcze raz dziękuję.Pozdrawiam

Gość ten tytul jest nieadekwatny
bo przeciez obydwie osoby maja wykształcenie no chyba, że autor nie uwaza filozofii za wykształcenie.:o

oczywiście,że uważam.Jednak zastanawiam się,która osoba lepiej się może sprawdzic w takiej pracy.

Gość ta ktora ma ku temu
predyspozycje a nie zawsze to sie pokrywa z kierunkiem studiów jak na pierwszy rzut oka mogloby sie wydawac. ja wybralabym tę drugą osobę.;)

jasne, że osoba ze stażem, taka po studiach prosto to najpierw niech staż odrobi z urzędu pracy i nauczy się realiów...ja zawsze patrzę najpierw na doświadczenie,później na wykształcenie...w dzisiejszych czasach najważniejsze są umiejętności, teraz każdy jest po studiach

osoba po szkole ale bez doswiadczenia bedzie wprost mówiac -,,uczyła sie pracy \'\'u Ciebie,a taka ktora ma pojecie w praktyce o co biega od razu wezmie sie do pracy