Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lekko zniecierpliwiona

Zaręczyny... długie czekanie

Polecane posty

Gość spinalolo
a jak zobaczysz pierścień, zobaczysz też sen(s).

Gość spinalolo
następna proszę

Gość Quality
A wg. mnie to takie myslenie o pierscionku to bierze sie troche hmmm.... z nudy. Też niestety mi sia wlaczylo takie myslenie ale pogadalm ze swoim facetem i nagle wlaczyl mi sie inny tryb :P Teraz marze o wyjezdzie za granice o zarobieniu jakiej wiekszej kasy . Mówie wam postawcie na siebie, np. doksztalcajce sie, szukajcie lepszej pracy itp.po prostu zajmijcie sie soba :) mi to pomoglo.

Gość smutny gość
Ja jestem z facetem 4 lata... też ciągle mówi, że kocha i że jestem dla niego najważniejsza. A konkretów jak nie widać tak nie widać tylko, że mój ma 36 lat... a najważniejsze są dla niego rodzina i firma którą prowadzi. Nie mieszkamy razem a widujemy się tylko w weekendy. Nie chce mu stawiać ultimatum, nie chce też naciskać. Po prostu mógłby się określić co dalej. Bo w takim zawieszeniu można się tylko otruć dawką takiej nie zdrowej trwającej bez progresu i zmian długiej relacji. Na wszystko jest czas a tu chyba czas już się skończył. I jak tu żyć i co zdecydować kiedy serce swoje a rozum swoje.

Gość gość
mój ma 36 lat... a najważniejsze są dla niego rodzina i firma którą prowadzi. Nie mieszkamy razem a widujemy się tylko w weekendy. Nie chce mu stawiać ultimatum, nie chce też naciskać. Po prostu mógłby się określić co dalej. XXX przecież on się jasno określił!!! najważniejsza jest JEGO rodzina i JEGO firma - ty jesteś najważniejsza w weekendy i w trakcie bzykania to ty się nie określiłaś, nie powiedziałaś wyraźnie czego chcesz, nie naciskasz, czekasz (nie wiadomo na co), siedzisz z podkulonym ogonem i jak pies czekasz aż pan na ciebie cmoknie (w weekend) po prostu jesteś głupia i nie umiesz dbać o siebie

Gość zagubiona252
A w moim przypadku jest trochę inaczej- ja 25, on 27, razem jesteśmy ponad 3 lata. Na początku mój B marudził o zaręczynach- po 3 mies zapytał czy chciałabym zostać w przyszłości jego żoną(badał grunt), przyklejał się do szyb u jubilera, niestety ja byłam przerażona- niegotowa, za młoda, nieustabilizowane życie itd. Zrobiłam mu awanturę pt."Nie chcę się zaręczać bo mamy czas". Teraz, 1,5roku później powiedziałam że ma zielone światło w sprawie pierścionka, niestety od kilku miesięcy cisza. I teraz nie wiem czy drążyć temat i dopytywać się czy i jemu się nie odmieniło czy czekać na dalszy rozwój wydarzeń. Co radzicie dziewczyny?

Gość gośćMGP
Skąd ja to znam ... od 19 miesięcy jestem z moim chłopakiem - po 3 miesiącach znajomości zamieszkaliśmy -wszystko jest wspaniałe -Ale praktycznie od samego początku. Mówi mi o zareczynach-po co cały czas o tym gada ???! To już jest denerwujące - zwyczajnie mnie drażni takie gadanie! Nie mam żadnego parcia na ślub. Jak dla mnie to możemy tak sobie razem być szczęśliwi bez papierka i tego zbędnego gadania...

Gość gość
zaraz nam stuknie 4 lata i 9 miesięcy razem i też póki co brak zaręczyn, mi to w ogóle nie przeszkadza :D

Gość gość
6 lat i 4 miesiące bez pierścionka