Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maked

Golenie przed porodem

Polecane posty

Gość maked

Golenie przed porodem. Witam mam takie pytanie czy do porodu trzeba byc ogolonym,,na zero,, czy np. moge golic sie co 4 dzien i jak akurat porod wypadnie mi na 3 dzien :) to czy z takimi bardzo maultkimi wloskami mozna rodzic czy beda mnie golic chodzi mi o to ze boje sie ze nie ze nei zdaze sie ogolic w domu a nie chce zeby mnie golili w szpitalu pomysllam sobie ze bede sie golic co 3-4 dzien i moze to wystarczy?? Czy trzeba byc całkowicie,,łysym,, czy to chodzi o to zeby nie miec włosów wogole czy zeby nie miec jakiegos gaszczu :P prosze o odpowiedz na troche dziwne pytanie :)

ja goliłam się właśnie na ok. 3 dni przed porodem i było ok... na zero nie trzeba być, zresztą teraz w niektórych szpitalach w ogóle nie ma juz takiego wymogu bycia ogoloną...

Gość ela k
dziewczyny, to Wy sięw ogóle zastanawiacie czy się golić i na ile?? mnie położna powiedziała ze trzeba być ogolonym przynajmniej od połowy warg sromowych w dół na "0". w szpitalu mająw ten sposób golić. a moim skromnym zdaniem to wypadałoby być ogolonym całym, a nie prezentować odrosty. przecież estetyka też jest ważna, nieważne czy poród czy nie. jak będziesz miała kilka mm włoska przy porodzie to potem przy wyjściu ze szpitala będziesz miała już krzaki.

buhahaha uwielbiam to forum. estetyka tez jest wazna nie wazne czy porod czy nie... jasne :-/ wiesz akurat jak cie cos rozrywa od środka i cale krocze masz zakrwawione po nogach cieknie ci krew i resztki wód plodowych to o jakiej ty kurcze estetyce piszesz? hehe czasem mam wrażenie ze mój swiat i wasz świat to dwie różne sprawy :D

Ciam no coś ty! po prostu bierze maszynkę i trochę podgala bez zbędnych komentarzy, bo robi to krótko przed nacięciem. Ewentualnie informuje, że zamierza to zrobić.

ela k w każdym szpitalu jest łazienka i prysznic :D :P wiec istnieje taka mozliwosc zeby isc umyc sie i zrobic inne zabiegi higieniczne. pozatym nie o to mi chodzi. jak sie dziewczyna goli na codzien to niech sie ogoli jak sie nie goli to niech tego nie robi. ogolnie chodzi mi o to ze to bez zadnej rożnicy bo naprawde w czasie porodu nie ma mowy o żadnej "estetyce". no chyba ze ja mam inne pojecie estetyki :D:D:D

Gość maked
dzieki dziewczyny jestecie kochane :* U mnie w szpitalu trzeba byc ogolonym .jesli zdaze to zrobie to w domu a jesli nie to trudno :) jakos przezyje Pozdrawiam i dziekuje

Gość ela k
tak ale lepiej miec ogoloną na wypadek gdyby nacieli krocze. nie wiem jak to się potem goi ale nie chciałabym, aby włosy wrosły w ranę.

ela k jak napisalam wyzej ja i kilka kolezanek :d w miejscu gdzie bedzie naciecie albo pekniecie polozna i tak pogoli jeśli uzna ze jest źle. Przynajmniej u mnie w szpitalu tak robią.

Gość a ja się zastanawiam.......
jak udaje wam się golić... jestem w 8 miesiącu i nawet nie widzę przez brzuch dokladnie swojej psitki, więc jak miałąbym sama sobie ogolić np za miesiąc wargi sromowe... no chyba że męża poprosze, bo ja sobie tego nie wyobrażam...

hmm ja ci opowiem jak kolezanki to robią bo juz tu nie raz byly takie tematy :D wiec one uzywają do tego celu lusterka :D:D:D ok spadam stad bo mam zły dzień :)

Gość ela k
przyda Ci się lusterko :) i musisz być ostrożna zeby sobie nie zaszkodzić.

Lusterko do golenia to jest to! Mnie poprzednio usiłował ogolić mój mąż ale mu się z wrażenia ręce tak zaczęły trząść, że chyba by mi sam od razu nacięcie zrobił hehe. Ja siadłam sobie na fotelu, nogi do góry, lusterko na taborecie przed sobą, ręcznik pod tyłek, miska z wodą pod ręką i po krzyku:P

ten sposób u mnie odpada :D miałabym jednego wiernego widza, któy usilnie próbowałby mi pomóc swoją kosmatą łapką.... :P ciekawskiego bardzo kota

Gość ela k
jak się zacznie poród, to mojemu mężowi będą się pewnie trząść ręce jak jogiemu z bażin :P i na pewno nie pozwolę mu wtedy "tam" zaglądać ;) wygodnie jest się podgolić w bidecie, albo rzeczywiście zostawićtą sprawę położnej, w końcu i tak ona będzie tam zaglądać

mowie ci nawet nie myslisz o tym ze ktos cie goli to wszystko sie dzieje tak szybko ze nie jestes w stanie nawet sie zawstydzic

ja przy cesarskim cieciu w miejscu naciecia byla sprawdzana pod katem owlosenia. a ze bylo ok to nikt mnie juz nie golil. generalnie jesli trzeba to lepiej chyba jak sie ogolki babka sama w domu (ew z pomoca meza) niz ktos obcy

Gość katerokinak
ogolą jak będzie trzeba

Gość troche sie dziwie
jak mozecie w tak bezposredni sposob mowic o takich intymnych szczegolach...ogolic to mozna owce a nie kobiete ;/ nie znacie slowa depilacja?i sposob w jaki nazywacie kobiece narzady plciowe jest obrzydliwy.dziwicie sie ze mezczyzni nie szanuja kobiet a same sie nie szanujecie

Gość a wosk
ja myslalam zeby isc wcxesniej do kosmetyczki i zalatwic sprawe woskiem

Gość mgdagfgfhswjh
A ze zapytam - zdążyłaś sie w końcu wydepilować? :P

Gość naked naked
ja tam sie ogolę sama troszke dłużej to potrwa ale dam rade w 1 ciąży dałam rade to i teraz dam ;)

Gość aga 1981
ja miałam ogromny brzuch i dałam sobie radę sama....na zero jak pupcia niemowlęcia