Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elilka 28

Które podkłady lepsze?

Polecane posty

Można używac swoich podkładów w szpitalu, nawet się z tego ciesza bo to oszczędność. A ja słyszałam, że raczej żadnych sztucznych majtek nie polecaja tylko naturalne bawełniane

Co szpital to obyczaj ;) ja miałam swoje podkłady, ale położna zostawiła mi też ligninę. Co do majtek to dziewczyny z sali mówiły, że tylko siatkowe można a ja miałam takie jednorazowe, co wyglądały jakby z papieru były zrobione i żaden lekarz się nie czepiał. Ja miałam podkłady bella i były całkiem, całkiem, lignina ze szpitala fatalna.

Gość Elilka 28
Już sama nie wiem jak to z tymi majtkami. Słyszałam, że lekarze krzyczą i w ogóle żadnych majteknie można, tylko jak wtedy chodzić z takim wkładem?

można majtki. a jak zrzędzą to się zapytaj jak masz chodzić bez i jeszcze się na łóżko wspinać.

mi wczoraj podczas zajęć w szkole rodzenia położna mówiła że u nich w szpitalu żadnych majtek nie można nawet siatkowych. podklady można mieć swoje. tylko jak chodzić z podkladem bez galotek???? ja i tak zamierzam zakładć przynajmniej jak z łóżka będę wychdzić.

u mnie tez marudzili, że majtek nie można bo się rana żle goi, bo jak coś się będzie działo to dostępu nie mają. Ja chodziłam w zwykłych bawełnianych gaciach i im odpowiadałam, że krocze wietrzę a jak się coś będzie działo to se rozciąć mogą i juz. Ale ogólnie mimo, że niby nie można było to tak naprawde nikt specjalnie nie sprawdzał.

u nas tez mialam swoje podklady bella i majtki siatkowe jednorazowe ale na pocztku marudzili wiec trzeba bylo chodzic jak kaczka z wielkim podkladem bez majtek wcisnac miedzy nogi i daje sie rade;) teraz zesmiechem to wspominam:)

no ja próbowałam tak chodzic przez pierwsze 10 minut. porażka heh. zresztą jak musisz zaciskac nogi, żeby podkład nie wypadł to nie dość, że uciskasz ranę ( ewentualną) to jeszcze sobie możesz poobcierać.

ja tak chodzilam ale w sumie tomalo sie chodzi pierwszego dnia a pozniej to juz te majtki siatkowe i heja:) i lekarz nic nie mowila przed badaniem wiedzielismy ze ida to sciagalismy szybko gacie i lezalysmy i czekalysmy na obchód

Gość najlepiej zadzwonić
do szpitala i się dowiedzieć:-) ja tak zrobiłam i położna z która rozmawiałam powiedziała, żebym zaopatrzyła się w jednorazowe majtki poporodowe, podkłady są ogólniedostępne, ale jeśli będę miała swoje to im to na rękę, no i mam zabrać ze sobą pieluszki i to wszystko:-) wszystko zależy w jakim szpitalu będziesz rodzić pozdrawiam

w kazdym szpitalu jest inaczej. U nas majtki siatkowe + podkłady. W sumie nie było źle. Podkłady najlepsze bella baby.

Gość też zainteresowana podkładem
kurcze dziewczyny jak w szpitalu nie chcą żeby zakładać jakąkolwiek bieliznę to jak funkcjonować ? :)

źle wkleiłaś linki :) Co szpital to inny obyczaj :D Tam gdzie ja rodziłam to kobiety po naturalnym porodzie mogły mieć te siatkowe majtki jednorazowe a po cesarce zwykłe bawełniane,pod warunkiem że nie dotykały oczywiście rany. Podkłady każda z kobiet musiała mieć swoje bo szpital swoich nie dawał :)

Ja kupiłam majtki tzw. wielorazowe, które podobno nie przeszkadzają w gojeniu się ran, bo są z naturalnej siatki, nie sztucznego tworzywa, ale będę używała jako jednorazowe oczywiście: http://www.allegro.pl/item455777977_majteczki_poporodowe_hartmann_rozmiar_1.html Do tego mam 2 paczki tych podkładów: http://www.allegro.pl/item455531655_podklady_poporodowe_dla_kobiet_bella_gratis.html Paczkę tych( wydają się lepsze, bo mają w środku taki wkład z ceratki, więc chyba rzadziej przemiękają, ale nie jestem pewna): http://www.allegro.pl/item455532069_podklady_poporodowe_idealne_po_porodzie_dla_kobie.html I paczkę takich podkładów, te wydaja mi się najlepsze, chociaż są najdroższe: http://www.allegro.pl/item455784018_wklady_poporodowe_hartmann_30_mini_gratis.html Radzę tylko większy rozmiar tych ostatnich :)

Gość Elilka 28
przepraszam, że źle linki wkleiłam, anabelka wkleiła te o które mi chodzi