Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WRÓŻKA Azaelia

PODATEK ??? za wróżbiarstwo co łaska?

Polecane posty

Gość WRÓŻKA Azaelia
z tym allegro, to i tak poysł bez sensu w sumie, no bo ja nie liczę na żadne konkretne wpłaty, a i ludzie lubią być anonimowi, więc pewnie by się nie chcieli chwalić takim 'magicznym zakupem' na allegro :)

Gość WRÓŻKA Azaelia
to dziala tak >>>> stawiam karty, rozmawiam z ludźmi, przeważnie na odległość, np. komunikatorem, lub mailowo, jeśli chcą, to podaję im numer konta i wpłacają ile mają ochotę.

Gość WRÓŻKA Azaelia
Tą stronę www mam dostać właśnie żeby się nie tułać po necie, tylko mieć swój kącik:)))

Gość jest coś takiego jak
PODATEK OD DAROWIZNY :classic_cool:

Gość WRÓŻKA Azaelia
ehhh...i już widziałam zarys strony...ładna będzie ....jeśli będzie mogła być:(

Gość dokladnie zgadzam
no co ty wrozka??ja bym sie nie wstydzila, uwielbiam takie klimaty, wszyscy mnie z tego znaja i wrecz nikogo by to nie zdziwilo a mloda juz nie jestem :) tylko allegro takie bardziej do przeswietlenia a wiesz sama ze czesto tam wesza i co rusz (tak to sie wogole pisze??? ;) ) slychac o jakichs "aferach" bo zlapali jakies plotki na nielegalnym handlu...ale to i tak jaczesciej o nielegalne czesci chodzi albo wogole sprzet, a wierz mi, pracowalam kiedys w skarbowce (a fu ;) ) - nikt tam nie siedzi na internecie nawet nie wiem czy niektore osly wogole potrafia zlaczyc neta, znam takich co jak zalaczyli jakims cudem kompa to go zaraz wylaczyli, bo stwierdzili ze sie popsul bo jakies "zolte karteczki" powyskakiwaly...a byly to po prosty katalogi...nie sadze aby mieli czas na takie drobiazgi - w duzych US a w malych maja to totalnie gdzies - byle bylo jak najmniej pracy choc fakt, zdarzaja sie ludzie nadgorliwi, ale i tak nie wierze ze ktos ku chwale ojczyzny tropi ludzi w necie - wola tropic w realu na prawde :)

Gość WRÓŻKA Azaelia
ale czy żeby zrobić darowizne to ktoś nie musi wypełnić aktu notarialnego?...obawiam się, że ludzie nie będą się chcieli z tym bawić :)

Gość dokladnie zgadzam
kochana aktu notarialnego sie nie wypelnia a podpisuje, akt sporzadza radca prawny czy notariusz, darowizna to juz wogole bagno, ja sama juz nie wiem co ci poradzic..

Gość WRÓŻKA Azaelia
dokladnie zgadzam>>> a myslisz, że mnie nie ciapną jak na stronie bedzie pod kontakt, że można wpłacać symboliczne kwoty, jesli ktoś ma ochotę? ...hehehe,żółte karteczki :)

Gość Prosze pworoz mi
tylko jedno pytanko : czy R. zalezy na mnnie naprawde ?

Gość WRÓŻKA Azaelia
chętnie ci postawię karty, ale podaj i maila, to napiszę do Ciebie. Potrzebuję kilku danych, zebym mogła postawić karty.

Gość aktem notarialnym to tylko
środki trwałe, jak dajesz księdzu na tacę to też sporządzasz akt notarialny? :O tylkko , że oni są zwolnieni z podatku bo teoretycznie przeznaczają całe śrrodki na działalność statutową kultu religijnego :P

Gość WRÓŻKA Azaelia
a czy ja mogłabym założyć jakąś organizację dobroczynną, czy coś takiego, żeby nie płacić tego dziobanego podatku?

Gość Prosze pworoz mi
Bardzo prosze Cie postaw dla mnie karty karla9@autograf.pl

Gość jhkgjmvgnbmv
Prosze pworoz mi tylko jedno pytanko : czy R. zalezy na mnnie naprawde ? Cin Cin a pyta deko :)

Gość dokladnie zgadzam
wiesz co najpierw musieliby tam trafic, pewnie statystycznie rzecz biorac jakas skarbowka tam trafi ale skoro skorzysta to nie "zakapuje" a jak nie skorzysta to sie nie przyzna ze tam szperala bo zapytaja po co i co to za wstyd ;) a poza wszystkim to nie jest tak ze od jednej osoby zaczyna sie jakas sprawa w skarbowym, nie od jednego pracownika, NIGDY nie slyszalam o takim przypadku zeby pracownik chcial uwalic "rzemieslnika wrozbowego " ;) raczej obawialabym sie "zwyklych" ludzi zawistnych, lub takich, ktorym np. wrozba sie nie spodoba lub nie spelni (bez urazy ale wiesz jak jest z ludzmi), jesli wogole wpadna na taki pomysl ze mozna zakapowac do US :) ja szczerze mowiac mam takie skrzywienie pozawodowe juz ze jak mnie ktos wnerwia to pierwsze mysle zeby go tak zakapowac :) ale to tylko niewielki odsetek swirow :)

Gość Prrosze powroz mi
nie ma zadnego podatku od wrozenia wrozki ktore maja swoje strony internetowe nie odprowadzaja podatku

Gość dokladnie zgadzam
aktem notarialnym to tylko...-------- ksieza nie placa podatku???a to dla mnie nowosc..placa placa i to co miesiac, zwolnione jest tylko to "na tace" ale podatek placa tak jak kazdy

Gość dokladnie zgadzam
prrosze powroz mi-----nie ma podatku od wrozenia...chyba sie zesikam :) nowy rodzaj podatku :) a slyszalas o czyms takim jak PODATEK DOCHODOWY??? :)

Gość WRÓŻKA Azaelia
dokladnie zgadzam >>>> coś mi mówi, że nasze spotkanie to naprawdę nie jest zwykły przypadek:) bardzo jesteś pomocna. A nie wiesz może, czy istnieje taka możliwość, żeby założyć jakiś specyficzny rodzaj organizacji, zeby podatku nie trzeba było płacić, albo chociaż jakiś niewielki?

Gość Prrosze powroz mi
jestem juz zmeczona i pisze bardzo ogolnie chodzilo mi o to ze kwestia usług wrozbiarskich nie jest jeszcze uregulowana w prawie podatkowym i chyba jak na razie nie bedzie

Gość WRÓŻKA Azaelia
prrosze powroz mi >>>>> wyslalam Ci maila, co i jak :)

Gość WRÓŻKA Azaelia
Dobranoc ciekawy67:)

Gość WRÓŻKA Azaelia
prrosze powroz mi>>>>> wróżbę masz już na mailu