Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majstrowa

Macica dwurożna,ciąża a seks

Polecane posty

Jestem w 4ms ciąży ,mam macice dwurożną z przegrodą i zastanawiam się czy bez problemu mogę współżyć. Wiem,że z powodu budowy mojej macicy ciąża jest zagrożona,biorę leki na podtrzymanie,narazie wszystko jest ok,ale nie wiem,czy seks nie spowoduje np skrócenia sie szyjki. Do wizyty u lekarza mam jeszcze 2 tygodnie,dlatego pytam na forum.

Gość taka jedna............
a telefon do gina moze masz..........taki 24/h

No właśnie nie mam:( Liczyłam,ze może któraś z kobiet tutaj obecnych była lub jest w podobnej sytuacji

Skoro ciąża jest zagrożona to lepiej sie wstrzymaj do czasu wizyty u lekarza, albo skonsultuj sie z innym. Ja bym nie ryzykowała.

majstrowa pisalam, ze mam podobna wade macicy do twojej. podczas orgazmu sa skurcze wiec lepiej wg mojego lekarza sie wstrzymac przez te 9 miesiecy i tyle :)

mialam planowane cc w 38 tc ciazy ze wzgledu na macice i posladkowe polozenie syna. wiec 38 tc to ciaza donoszona :) nie stresuj sie. hehe latwo mi teraz mowic, a cala ciaze panikowalam :o ja nic nie bralam, tylko magnez bo podobno dobry na skurcze a taka macica ma przeciez utrudnione zadanie no i duzo odpoczywalam, nie pracowalam, zwolnilam sie :o popytaj lekarza :)

Ja od początku biorę duphaston,ale to też dlatego,że pierwszą ciąże poroniłam. Jak narazie czuję sie w miarę dobrze,wizyty mam co 2 tygodnie, do pracy nie chodzę od tygodnia. Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze,ale ta całkowita przegroda mnie martwi, ale to co napisałaś trochę podniosło mnie na duchu:)

nie martw sie ja mam macice podwojna- wiec 1 macica podzielona na 2 male ! i jakos sie rozciagnela. a co maja powiedziec mamy blizniakow czy trojaczkow ze zdrowa macica? na kiedy masz termin?

A ja mam tak jak Ty,przegroda jest całkowita. Im dziecko jest większe tym częściej myśle jak to będzie. Termin mam na 20 kwietnia

macica dwurozna z przegroda a macica podwojna to raczej cos innego. dwurozna ma ksztalt serca, zalezy tez gdzie masz ta przegrode? na srodku czy w poprzek a moze z boku? a podwojna to podwojna , sa dwie macice.w jednej jest dziecko i ona rosnie a druga nadal jest malutka. tak mi tlumaczyl lekarz. taka macica powoduje wczesniejszy porod, ale nie zawsze.

To ja już nie wiem. Lekarz powiedział mi że oprócz tyłozgięcia mam macice dwurożna z przegrodą,jest ona na środku i dziecko rosnie właśnie w jednej części,no i dodał,że jest ryzyko wcześniejszego porodu

dziękuję ,mam nadzieję,że tak będzie. Ale jak tu wytrzymać tyle miesięcy bez zbliżenia?:)))) Ja jakoś sobie z tym poradzę,bo jak narazie mam ciągle mdłości i jestem słaba,ale moj mąż? Ale coż,dzidzia ważniejsza:)))))

ja myslalam o tym, ze moge zaszkodzic dziecku wiec mi sie juz i seksu odechciewalo :) a maz jak poszedl do lekarza i lekarz mu powiedzial, ze ciaza zagrozona i ze mamy zakaz wspolzycia to sam tez sie bal.