Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Język Chiński

język chiński

Polecane posty

Gość Język Chiński

Witam Od przyszłego miesiąca zaczynam kurs z języka Chińskiego Mam w związku z tym pytanie, bo jak mówię, na jaki kurs się zapisałam to moi znajomi każą mi się w głowę pukać, że to raczej mało przyszłościowy język jeszcze nie znalazł się nikt, kto by powiedział, że to dobry pomysł i trochę zaczęłam mieć wątpliwości;( A co Wy sądzicie o tym języku?

a Ty wiesz ze teraz chiny sa potega gospodarcza i ich siła robocza jest wszedzie w zwiazku z tym zaczynaja otwierac fabryki,sklepy w polsce? to nie jest głupi pomysł ,gdybym tylko miała cierpliwosc i czas tez zaczełabym sie tego uczyc ,ale niestety nie mam Ja mam czesto stycznosc z chinczykami a uwierz ciezko znalezc tłumacza do ich jezyka

napisałam to juz w innym temacie - warto! każdego języka warto sie uczyć napisz jeszcze, co skłoniło Cido takiej decyzji? w jakim celu sie go uczysz??

Gość Język Chiński
Na uczelni miałam lekcje pokazową:) Bardzo spodobała mi się forma nauki, bo to nie tylko nauka Chińskiego, ale również sprawdzenie wiedzy z angielskiego lektorka jest Chinką i nie mówi po polsku Jest to też bardzo atrakcyjna cena, bo 420 złotych za 50 godzin lekcyjnych w innym przypadku nawet nie było by mnie na taki kurs stać Nawet gdybym miała uczyć się go tylko dla siebie zawsze jest to coś nowego

ja osobiscie chinczykow nie lubie bo wykorzysytuja polakow na maksa u siebie ,ale nauka jezyka uwazam ze w Polsce przyszłosc

Gość Język Chiński
Cieszę się, że chociaż ktoś pozytywnie myśli o nauce tego języka

Gość już są 2 powody świadczące za
1. Utrwalenie i pogłebienie angielskiego. 2. Przystępna cena. A i reszta się znajdzie🖐️

ale popatrz sama ,przeciez to przyszłosc ,jescze troche a anglistow bedzie zalew a znajacych j chinski minimum a zapotrzebowanie na tłumaczy w zwiazku z rozwojem gospodarczym bedzie

Gość Język Chiński
Dokładnie też tak samo myślę na Pomorzu skąd jestem jest chyba tylko jeden tłumacz chińskiego Osobiście zdaje sobie sprawę z tego, że nie będzie łatwo, ale jestem jeszcze młoda a języki są teraz bardzo ważne Ale pewnie gdyby mi ktoś o tym powiedział to też pierwszą moją reakcją byłby śmiech;)

ale smiech tylko ludzi ,ktorzy naprawde nie mysla przyszłosciowo ,pozatym jakby nie było to strasznie trudny jezyk

Gość Język Chiński
No trudny trudny w sumie gdyby tak pomyśleć to każdy język jest trudny, ale przecież nikt nie każe mi go opanować w przeciągu roku ;)