Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

stres-stop mam nadzieje ze juz ci lepiej:) czasami czlowieka dopadaja takie emocje ze musi po prostu zawy膰 w poduszke i juz:D !!! a pieniadze wiadomo ze jak ich nie ma to zle, a co sie dzieje z prac膮? zwolnic cie ma膮? mamy w polsce kryzys, zreszta jak wszedzie:( ja jestem na etapie poszukiwania pracy,zobaczymy jak to bedzie. A propos pracy, Neonerw jak tam atmosfera w pracy po d艂u偶szej nieobecnosci?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
justah pracy to ja bede szukac, teraz ostatni rok studiow i mam dola z tego powodu:(gdzie ja prace znajde, ale po sesji jakos za jakies 2-3tyg zabieram sie do szukania, w koncu teraz nawet byle jaka mi wystarczy:) wlasnie dzis mialam taki dzien ze mi sie plakac chcialo. bylam u psychologa ale gadalysmy raczej o moim chlopaku:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do stres - stop
ja jestem po studiach 4 lata i roboty nie mam , no chyba w sklepie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 posluchajcie tylko
marta7172 Witam!! Pisz膮c na forum mam g艂臋bok膮 nadziej臋, 偶e kto艣 mi pomo偶e, doradzi co mam zrobi膰... Czytaj膮c wasze posty widz臋 sam膮 siebie. M贸j problem w sumie zacz膮艂 si臋 dopiero na studiach. Fakt zawsze by艂am osob膮 zamkni臋t膮 w sobie, t艂umi艂am w sobie wszystkie problemy no i niestety osob膮 nie艣mia艂a w najgorszym znaczeniu tego s艂owa, ka偶de moje wyst膮pienie, ka偶de moje s艂owo powodowa艂o ze robi艂am si臋 czerwona. Niestety to mi tak utrudnia 偶ycie do tej pory a mam juz 24 lata. Ale z biegiem czasu troszke sie osmieli艂am. Przez lata to by艂o moim problemem, ale w sredniej szkole nadesz艂a matura a w szczegolnosci ustna, gdzie wmowi艂am sobie ze nie umiem i jej nie zdam zacza艂 sie dramat, nie mog艂am wyjsc z domu, dr偶enie r膮k i nog, cisnienie chyba ze 190, spocona jak mysz, bladosc, wymioty, biegunka - nie dawa艂am rady. Moja mama nie wiedziala co sie ze mna dzieje. Wczesniej nic takiego sie nie zdarza艂o. Nio ale zda艂am na szczescie, myslac ze moze to taki jednorazowy atak - no ale niestety. Zaczely sie studia, wyjecha艂am z mojego miasta na studia 510 km dystans spory nie potrafilam sie odnalezc mimio tego, ze pojecha艂am razem z moim ch艂opakiem. Nie mog艂am znalezc swojego miejsca na ziemii, ba艂am sie z domu wyjsc. Ale jakos sie prze艂ama艂am, ale to by艂 dopiero pocz膮tek mojego dramatu... Mimio, ze na studia czuje sie dobrze, znajomi inny swiat, to nie wiem co sie ze mna dzieje. Kazde wyjscie na zajecia, kolo, egzamin to jest koszmar. Wymioty, bigunka, drzenie rak i nog, nie wie wtedy co sie ze mna dzieje prawie mdleje, raz id膮c na exam nie moglam wytrzymac w tramwaju mia艂am takie wymioty, wesz艂am na uczelnie nie dawa艂am rady pierwsze co to 艂azienka, wtedy nic nie jem bo boje sie wstydu, ze moge zwymiotowac na uczelni albo w tramwaju, ja poprostu juz p艂acze \"wisz膮c\" nad toalet膮. Ale teraz uroslo to do rangi tego ze boje sie wyjsc na zajecia nawet, mam wtedy dziwny bol w brzuchu mam biegunku, zaczyna mi dziwnie mega g艂osno warczec w brzuchu ze wstyd. To jest smieszne ale mam wrazenie ze mam wzdecia na tle nerwowym chyba....Boje sie kazdego wyjscia, ze ktos wezmie mnie do tablicy albo zapyta mnie o cos a ja wtedy totalna panika zrobie sie czerwona i nic nie powiem. Juz prawie koncze studia i mam paniczny strach, ze bede musia艂a isc do pracy, a ja boje kontaktu z ludzmi. Przeraza mnie, kazda praca. Czasem to juz rzeczy przychodza mi do g艂owy, zeby ze soba skonczyc bo ja naprawde nie nadaje sie do zycia w spo艂eczenstwie. Jak przyjecha艂am na studia, nikt mnie nie zna艂, wiec stworzy艂am wokol siebie pewna aure - wrednej, sarkastycznej osoby. Znajomi uwazaja mnie ze mam wszytsko gdzies, a ja naprawde powiem \" walcie sie wszyscy na ryj\" a pojde do pokoju i bede ryczec jak g艂upia. Kazda czynnosc zyciowa przyprawia mnie o parazliz. Troche tez jest to moja wina, jestem swiadoma tego, ze mam niska ocena w艂asnej wartosci, uwazam sie za brzydka, u偶alam sie nad soba, nie potrafie nawet ukazac swoich uczuc nawet powiedziec swojemu ch艂opakowi, ze go kocham- nie wiem czemu nie potrafie- chociaz nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Wmowi艂am sobie, ze jestem brzydka bla bla, chociaz niby tak nie jestem bo zwracam na siebie uwage, ale nie potrafie sie z tego cieszyc. Prosze powiedzcie co ja mam zrobic... psycholog mnie nie ominie zapewne, ale co jak on mi powiem zrob to nie mysl tak a to nic mi nie pomoze. Bylam u lekarza rodzinnego i pytam czy z takimi obiawami wymioty mam isc do specjalisty, a ona nie ze to jest zycie i mam sobie m贸wic ze nie bede wymiotowac- hmmm tylko to 艂atwo m贸wic a ja nie daje rady juz. Kobieta chyba mnie ola艂a da艂a zio艂owe tabletki i powiedziala to jest zycie nie jeden stres w pani zyciu .... POMOCY

Udost臋pnij ten post

pewnie psycholog by tak ci powiedzial, ale musisz znalezc takiego ktory by mial cierpliwosc wpoic ci to nie raz, nie nawet przez 5wizyt, tylko jak bedzie potzreba to i przez 30 wizyt:) bo jak to moja psycholog mowi ze to wymaga czasu, nie wystarczy jedna wizyta!Psychologa da ci rady, wskazowki jak zyc jak postepowac jak zmienic myslenie,ale wszystko zalezy od nas samych:)!!! Mysle ze tez do psychiatry powinnas isc, moze dalby ci cos lagodnego zebys sie tak nie stresowala wychodzeniem z domku??dzialaj szybko, szkoda czasu na te glupie nerwy!!!:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dlaczeko dziewczyny
tak wam przeszkadza kolor pomaranczowy , kolor jak kolor , jedni siepodpisuja czarno a inni pomaranczowo i w czym problem , smiac mi sie chce z tego .

Udost臋pnij ten post

Do alez Bianka_120pyta艂as ile mam lat juz ci odpowiadam w tym roku 42 ..i 13 lat m臋czy mnie to cholerstwo .......

Udost臋pnij ten post

dlatego ze za kazdym razem mozna cos napisac po innym nickiem, po drugie mozna sie podszywac, po trzecie nic nie wiemy o pomaranczowych bo zazwyczaj sa to jednorazowe wpisy albo wpisy jakis nachalnych co lubia akurat danego wieczoru krytykowac bo im sie nudzi

Udost臋pnij ten post

Juz wyjasniam dlaczego nie pomara艅czowy bo przewaznie ktos kto jest pod pomaranczowym to ostro nas tu krytykuje , wyzywa , wysmiewa , po prostu nie potrafi sie kulturalnie wys艂awica膰 i nie wiadomo kiedy pod pomara艅czowym pisze ktos nam przyjazny .....

Udost臋pnij ten post

Nikitko co u ciebie dlaczego sie nie odzywasz ?mam nadzieje ze juz lepiej z tymi mrowieniami .......odezwij sie

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochani :) Gratulacje dla Basi 馃尲 u mnie wszystko dobrze :) czasami mnie 偶o艂adek boli ,jakby piecze :-o dzis sprzatalam , obiad i juz mnie krzyz nawala 偶e chodzic nie moge ...

Udost臋pnij ten post

a dziekuje bianko dobrze:) tzn chyba wyryczalam sie wczoraj:)nie wiem jak to bedzie na wieczor ale oprocz nauki na egzaminy mam nadzieje ze wymysle cos lepszego:) a u ciebie dobrze????:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania3610
Witajcie-teraz ju偶 wiem dlaczego nikt mi nie odpisa艂...bo mam nick na pomara艅czowo!!!Jest mi bardzo przykro z tego powodu...ale nie wiem dlaczego akurat jest pomara艅czowy a nie czarny-nie znam sie na tym,,,poprostu pisz臋..

Udost臋pnij ten post

wazne zeby miec chociaz jakis staly normalny nick pomaranczowy jak np trixy kiedys miala, lecz wtedy istnieje ryzyko ze ktos moze sie podszyc i pisac glupoty, na stronie glownej kafeterii jest "zarezerwuj swoj nick internautko" wejdz i sie mozesz zaczernic:)

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰. :) Marta musisz koniecznie i艣膰 do psychiatry i powiedzie膰 mu to wszystko, co nam napisa艂a艣. Tylko on mo偶e ci pom贸c. U mnie w pracy jest jako艣 dziwnie. Niby ok, ale mam wra偶enie, 偶e ludzie sa jacy艣 tacy usztywnieni i patrz膮 na mnie jak na wariatk臋, czekaj膮c tylko kiedy wybuchn臋 albo wystrzel膮 ze mnie fajerwerki. A mo偶e po prostu nabra艂am dystansu do tych ludzi, miejsca i patrz臋 na nich ju偶 ca艂kiem inaczej. Wiesz justah ja chyba te偶 poszukam sobie nowej pracy, a w zasadzie to ju偶 troch臋 zacz臋艂am szuka膰. Mam namierzone ju偶 2 miejsca, gdzie mogliby mnie przyj膮膰, ale jest to w innej miejscowo艣ci. Musia艂abym albo doje藕d偶a膰, albo si臋 przeprowadzi膰. Nie mam w艂asnego samochodu, a podr贸偶e autobusem 藕le znosz臋. Nie na r臋k臋 jest mi te偶 si臋 przeprowadza膰. Dlatego poszukam czego艣 w swoim mie艣cie. Chcia艂abym spokojniejsz膮 prac臋 z fajn膮 atmosfer膮. Nie mam parcia na pieni膮dze i sukcesy. Wystarczy mi tyle, 偶eby sp艂aca膰 kredyt i jako艣 偶y膰, ale chcia艂abym i艣膰 najlepiej z przyjemno艣ci膮 do pracy albo chociaz z oboj臋tno艣ci膮, a nie ze strachem! W tym tygodniu mia艂am gorsze 3 dni. Mdli艂o mnie troch臋, w g艂owie mi si臋 kr臋ci艂o, czu艂am si臋 s艂abo, ci艣nienie skaka艂o, pojawi艂y si臋 l臋ki, ale o ma艂ym nat臋偶eniu. Pr贸bowa艂am jednak odci膮ga膰 swoj膮 uwag臋 od z艂ego samopoczucia, my艣le膰 pozytywnie. Dzi艣 czuj臋 si臋 ca艂kiem ok, ale nie wiem jak b臋dzie jutro. Czuj臋, 偶e koniecznie potrzebuj臋 zmieni膰 co艣 w swoim 偶yciu. Najwy偶szy czas na za艂o偶enie rodziny, ale do tego sama nie wystarcz臋. :P Dlatego zaczn臋 od zmiany pracy, wyciszenia, a potem mo偶e randki... Zapisa艂am si臋 wst臋pnie na spotkanie z psychoterapeut膮 w przysz艂ym tygodniu, ale dosta艂am namiar na jeszcze kogo艣 innego. Zastanawiam si臋 teraz czy p贸j艣膰 i w razie czego zmieni膰 czy od razu i艣c do tej drugiej osoby. Musze zacz膮膰 co艣 dzia艂a膰.

Udost臋pnij ten post

stres-stop czsami dobrze sie jest wyryczec do poduszki przynosi to chwilowa ulge .....bardzo sie ciesze kiedy kt贸ras z nas czuje sie lepiej bo to dla nas duzy post臋p .......mi zn贸w usiad艂o na klacie jakby mi kto worek po艂ozy艂 ale wiem ze to nerwy kupi艂am sobie farb臋 do w艂os贸w i nie moge sie zabrac za farbowanie a musze cos zrobic zeby poprawic sobie samopoczucie p贸zniej henne na oczka no i przed kapaniem musze ostrzyc syna to jeszcze plan na dzisiaj a na wiecz贸r ?????????????????dziewczyny dzis obchodzimy 22rocznice slubu chociaz ten jeden dzie艅 chcia艂abym by膰 normalna .....

Udost臋pnij ten post

no to bianka zabieraj sie do roboty:):) zadbaj o siebie a na wieczor moze jakas ekstra kolacyjka??? neonerw ja tez chce zalozyc rodzine i miec dzidziusia!!!!! ale musze poczekac jeszcze z roczek:)

Udost臋pnij ten post

Hejka! Neonerw to my jestesmy troszke podobne, bo ja tez nie mam parcia na sukces:) ale lubie jak ktos mnie chwali:D zreszta kto tego nie lubi... tez chce znalesc taka prace ktora dalaby mi stabilizacje a niekoniecznie wielkie pieniadze, zreszta nie ma mowy w moim zawodzie o duze pieni膮dze! a do firm gdzie potrzebna jest duza dyspozycyjnosc , kreatywnosc i bog wie co jeszce teraz sie nie nadaje. Mylse ze potrzbujesz teraz zmian ale takich ktore nie zburza juz tego co zbudowalas, czyli wewnetrznej rownowagi...zmiany s膮 potrzebne ale wprowadzac trzeba je stopniowo, przynajmniej tak jest u mnie :) bo te nerwy i l臋ki moga sie pojawi膰 znow i znik膮d Zmieniamy prace na lepsza a tu bach! pojawiaja sie l臋ki!!! niewiadomo dlaczego...tak to juz u nas bywa i musimy o tym pamietac i wsluchiwac sie w swoje wn臋trze i nie sluchac rad innych zeby isc caly czas do przodu! a ja teraz wole czasami sie zatrzymac i to ze nie robie kariery,nie zwiedzam swiata nie oznacza ze jestem gorsza no!:) ja juz bylam za granica i to mi chyba nie sluzy:P

Udost臋pnij ten post

.Przez jakis czas czyta艂am Wasze zwierzenia i to mi pomaga艂o,bo zrozumia艂am ze nie umieram ,偶e objawy nerwicy jakie miewam maj膮 wszyscy i 偶e nie umieram bo to nerwica!!!Jestem bardzo wdzieczna za dodanie otuchy .Ostatnio czuj臋 si臋 tak sobie bo....moja mama mia艂a zawa艂 ,strasznie si臋 tym przej臋艂am i miewam jakie艣 zawroty g艂owy,boli mnie serducho...Dosta艂am od lekarza coaxil....ale nie wiem jakie ma dzia艂anie-boj臋 si臋 go wzi膮c(dodam,偶e wog贸le nie bior臋 lek贸w bo si臋 boj臋) czy kto艣 bra艂 ten lek i mo偶e i powiedzie膰 co艣 na jego temat?

Udost臋pnij ten post

Ania ja bym ci chetnie cos poradi艂a ale nie potrafie bo sama jestem przeciwniczka lek贸w m贸j organizm ich po prostu nie toleruje po nich czuje sie jeszcze gorzej ale tobie moze akurat ten lek spasuje .......ja mam do dzis obawy o serce ciagle boje sie zawa艂u poniewaz m贸j tesc 13 lat temu zmar艂 na zawa艂 i ja przy tym by艂am wiec teraz jak mnie gniecie i sciska w klatce a do tego jeszcze dojdzie ko艂atanie serca to juz jestem na 艂opatkach dzis np.od po艂udnia sciska mnie w klatce i boli mnie lewa leka ca艂y bark ,,,staram sie zachowac spok贸j ale nie wiem na jak d艂ugo .......

Udost臋pnij ten post

bianka-120 dzi臋ki widz臋 偶e masz tak膮 sam膮 schiz臋 jak ja....a co powiesz na to-moja babka zmar艂a na zawa艂,7 lat temu m贸j tata zmar艂 na zawa艂 ,miesi膮c temu moja mama mia艂a zawa艂...jestem genetycznie chyba obci膮zona zawa艂em.!!Boj臋 si臋 jak cholera-do tego nie biore 偶adnych lek贸w,,,bo si臋 boje.Od jakiego艣 czasu boli mnie serce,jakies dziwne pieczenia z lewej strony piersi-nawet w nocy budz臋 sie bo to czuj臋-co jest grane?-czy偶by to tylko nerwica?

Udost臋pnij ten post

Ja to mam takie wzloty i upadki czasami to mam takiego do艂a 偶e masakra,jest mi juz wszystko jedno i dziwie si臋 czasami 偶e nerwica mo偶e dawa膰 takie objawy.Mi jak ju偶 wcze艣niej pisa艂am przesz艂o na g艂ow臋 bo jeszcze nie robi艂am 偶adnych bada艅 zwi膮zanych z g艂ow膮 i narazie si臋 trzymam i nierobie.Teraz nasta艂y u mnie troch臋 gorsze dni ale dam rade nie wygra ze mn膮.Par臋 dni temu dosta艂am w nocy taki atak paniki 偶e ju偶 mia艂am budzi膰 wszystkich 偶eby dzwonili po pogotowie ju偶 nie dawa艂am rady tego opanowa膰,dzia艂y si臋 ze mn膮 b dziwne rzeczy i bylo ci臋偶ko.A nast臋pnego dznia gdy sobie toprzypomnia艂am i zacze艂am si臋 艣mia膰 z w艂asnej g艂upoty,ale swoje wcze艣niej przesz艂am.Najgorzej jest jak zaczyna mnie bra膰 w pracy albo gdzie艣 w艣r贸d znajomych,jest w tedy dwa razy ci臋偶ej bo po pierwsze musz臋 walczy膰 ze sob膮 偶eby to opanowa膰 i sie uspokoi膰,(a sami wiecie 偶e czasem jes ci臋偶ko) a po drugie musz臋 udawa膰 偶e jest ze mn膮 wszystko ok i nic nie da膰 po sobie pozna膰 bo niechce si臋 nikomu t艂umaczy膰 co dlaczego i poco i 偶eby uznali mnie za wariatk臋.pozdrowiam.Trzymajcie sie dzielnie.!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poprosze biust z kurczaka
witajcie, od艣wie偶my ten topik... widze, ze ma mn贸stwo stron i ci膮gnie sie od 2005 roku... do艂膮czam sie do Was... moja mama leczy艂a sie na depresje, obecnie juz jest lepiej, ja na pewno "niezarazi艂am sie" od niej, moja ewentualna nerwica jest wynikiem wielu stres贸w, prze偶y膰 (szko艂a, egzaminy, chamskie towarzystwo w klasie...) og贸lnie to nie mia艂am lekko...przez tych cham贸w w klasie dosz艂o do totalnego wyniszczenia moich nerw贸w. Nie chodzi o jakies straszne koszmary ze mnie bija, nie nie! Ale ewidentnie wyczuli moj膮 s艂abo艣膰. I zn臋caj膮 sie s艂ownie. W podstawowce by艂am bardziej wyluzowana. Mowilam wiersz przed klas膮 z dziewczynami... nie pali艂am se ze wstydu, nie trz臋s艂am sie... nikt sie przede wszystkim nie 艣mia艂! A teraz... przez to ze oni sie smiej膮 z byle czego to ja juz nawet sie nie zg艂aszam! Oni mnie zniszczyli! Straci艂am wiele okazji przez nich. ;/ Teraz to przed klas膮 nie moge stan膮膰! Do tablicy ty艂em tak... ale odwr贸cic sie nie moge, cos mnie trzyma! Od razu bym sie tak zaczela trz膮艣膰 ze nie wiem... 呕ycze im wszystkiego najgorszego... takim ciulom nie mo偶na 偶yczy膰 dobrze... oby ich samochody poprzeje偶dza艂y. Teraz przez nich czeka mnie leczenie sie na nerwy. Mam do艣膰, kiedy los sie do mnie u艣miechnie? Chce u艂o偶y膰 sobie 偶ycie, pospe艂nia膰 marzenia, bo ja zapomnia艂am, jak to jest byc szcz臋sliwym. P贸藕niej napisz臋 o moich objawach... prosz臋, odzywajcie si臋 i nawzajem si臋 wspierajmy! Chyba jestem tu najm艂odsza, bo mam nieca艂e 16 lat... mam zniszczon膮 t臋 wspania艂膮 m艂odo艣膰... :(

Udost臋pnij ten post

kurczaczku-to idz sie za艂atw...mo偶e stresik minie...nie musisz tego czyta膰 jak Ci nie pasuje

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰