Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Zyje :) ale sie trzeslam :) nic sie nie dzialo oprocz lekkiego mrowienia ust ,ale wczoraj tez to mialam bez leku! serce siedzi cicho, raz mi piknelo . Senna nie jestem. Ale jakby cos na klatce delikatnie czuje ,ze jakby cos tam jest. Lepiej sie czuje niz wczoraj w dzie艅, juz nie mam pewnie tych skokow cisnienia. ZAmowilam na allegro cisnieniomierz ale ten zwykly ze stetoskopem. Przedwczoraj mialam niez艂a akcje :D MOJ maz zaczal sie badac ,nasluchuje sie i chce wyjac te sluchawki z uszu patrzy a ta konc贸wka zostala mu w uchu , dosc g艂eboko!! Bosz co za panika , ja juz o pogotowiu my艣la艂am, ale udalo mi sie to wyjac. Dobrze ze tam dziurka byla bo tak to szpital.Usmialam sie na maxa. To jakies chi艅skie g....... ten cisnieniomierz dobry ale ja nie potrafie sobie zmierzyc cisnienia. :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mamafilipa2008
witam wszystkich! u mnie dzi艣 znowu jazda na ca艂ego od rana !!!! ocywi艣cie wk臋canie sobie 偶e zaraz zemdleje:( bo偶e drogi co to jest?? panika na maxa!!!!!!! ale w koncu um贸wi艂am sie do psychologa mam nadzieje 偶e cho膰 troszke mi pomo偶e. jest mo偶e kto艣 na forum z takimi objawami nerwicy co ja? je艣li tak to prosz臋 odezwij sie:) pozdrawiam wszystkich!!!!

Udost臋pnij ten post

do \"mamafilipa\" ja mam ataki paniki ,nieraz wydaje mi sie ze zemdleje (choc nigdy mi sie to nie przytrafilo) zaczyna mi sie krecic w glowie i swiat wydaje sie taki \"inny\" a serce wali jak zwariowane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamafilipa2008
"nikusia_007" ja juz jestem wyko艅czona w poniedzia艂ek mam wizyte u psychologa ,mysle ze bedzie lepiej bo ja niewiem sk膮d to sie u mnie wzie艂o cgyba po prostu moja psychika jest s艂aba, a og贸lnie jestem sama z tym wszystkim bo m贸j ch艂opak mnie nie s艂ucha :( m贸wi tylko 偶e mam przestac sobie wkr臋cac g艂upoty no i po cz臋艣ci pewenie ma racje, sa dni kiedy wszystko jest dobrze ale og贸lnie jest do bani:(

Udost臋pnij ten post

Wystarczy lekki skok ci艣nienia, a ju偶 masz z艂e samopoczucie i strasznie boli ci臋 g艂owa, jeste艣 ospa艂y lub rozdra偶niony? Je艣li tw贸j organizm gwa艂townie reaguje na zmian臋 pogody, utrudniaj膮c codzienne funkcjonowanie, mo偶e to oznacza膰, 偶e jeste艣 meteopat膮.

Udost臋pnij ten post

do mamafilipa2008 z czasem nauczysz sie panowac, tez do niedawna tak mialam ze krecilo mi sie w glowie , trudno sie oddychalo... ale jakos na razie mam spokoj Te osemki mnie wykoncza dzis tak boli mnie szczeka ze jak jem i mowie to cholery dostaje:( wlasnie plucze sobie szalwia i chyba zaczne regularnie smarowac sacholem:/

Udost臋pnij ten post

Zastan贸w si臋, czy ostatnio zaobserwowa艂e艣 u siebie kilka spo艣r贸d takich dolegliwo艣ci: poczucie ci膮g艂ego zm臋czenia, oci臋偶a艂o艣膰, utrata energii smutek, przygn臋bienie, p艂aczliwo艣膰 utrata zainteresowa艅, "nic Ci臋 nie cieszy" niech臋膰 do pracy, wykonywania codziennych czynno艣ci brak zadowolenia z 偶ycia, niech臋膰 do 偶ycia pogorszenie pami臋ci, trudno艣ci ze skupieniem uwagi przy czytaniu, ogl膮daniu telewizji zamartwianie si臋 (o dzie艅 dzisiejszy, o przysz艂o艣膰) unikanie spotka艅 ze znajomymi uczucie wewn臋trznego napi臋cia, niepokoju wczesne budzenie si臋, p艂ytki sen lub odwrotnie, trudno艣ci z porannym wstawaniem z艂e samopoczucie rano brak apetytu, chudni臋cie zaparcia, zasychanie w ustach b贸le: g艂owy, r贸偶nych grup mi臋艣ni my艣li samob贸jcze. Je艣li takie objawy pojawiaj膮 si臋 codziennie i trwaj膮 d艂u偶ej ni偶 dwa tygodnie, nie lekcewa偶 ich. Mo偶esz mie膰 depresj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Macza13
Witajcie Nerwuski.Zauwazylam dzis,ze nie moge sie nad soba uzalac.Czuje sie,ok.,jak nie mysle o zmeczeniu.Dzis szefowa zasugerowala mi,ze moze zbytnio sie w pracy przemeczam.Przeanalizowalam to i rzeczywiscie-poczulam,ze moze na prawde daje z siebie zbyt duzo.I przyszly mysli,czy przypadkiem nie zwariuje z intensywnego myslenia...?Tez tak macie-napiszcie.Obiektywnie uwazam,ze to paranoja,a jak jest rzeczywiscie?

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 mam takie lekkie ataki paniki, to typowe przy nerwicy... trudno je opisa膰, par臋 miesi臋cy temu jak by艂am ju偶 w 艂贸偶ku tak mnie to dopad艂o, my艣la艂am, 偶e zwariuj臋... :/ Przera偶enie, nie wiedzia艂am co mi jest. Jaki艣 ogromny niepok贸j bez powodu, mia艂am wra偶enie, 偶e to b臋dzie co艣 gorszego ni偶 omdlenie, trudno to opisa膰! Wtedy jeszcze nie wiedzia艂am, 偶e to nerwica, w og贸le nie my艣la艂am nawet, 偶e to mog膮 by膰 nerwy! :(

Udost臋pnij ten post

Macza, nie przem臋czaj si臋. Zbytnie oddanie si臋 pracy, obowi膮zkom, dogadzanie domownikom a "lekcewa偶enie" swoich potrzeb zwykle doprowadza do depresji. Znajd藕 czas dla siebie. By艂 kiedy艣 taki artyku艂 o pracy i na ok艂adce czasopisma by艂 napis: "Niekochana praca m臋czy, ukochana niszczy". To znaczy, 偶e praca, kt贸rej kto艣 bardzo si臋 oddaje, taka, kt贸ra jest ca艂ym 偶yciem dla cz艂owieka bo ma powi膮zania z jego zainteresowaniami, mo偶e po prostu zniszczy膰. Bo wiadomo, jak cz艂owiek jest dobry w jakiej艣 dziedzinie, to bardzo si臋 jej oddaje. A taka niekochana tylko m臋czy. Cz艂owiek nie musi wtedy dawa膰 z siebie wszystkiego.

Udost臋pnij ten post

ja jak nie wiedzialam ze to nerwica to przy takich atakach myslalam ze umre, ze zaraz przestane oddychac itp, ale potem sie juz oswoilam trwalo to krocej, a teraz bardzo rzadko mnie to dopada, a jak dopada to gdy jestem sama np na zakupach. Po szalwi jeszcze gorzej z moja szczeka, jak ktos zna dobre sposoby w poradzeniu sobie z z膮bkowaniem to piszcie!

Udost臋pnij ten post

Stres-stop, ale to dzi臋ki terapii i/lub lekom masz ju偶 mniejsze te l臋ki? One Ci min膮, no nie...? W ko艅cu trzeba z tego wyj艣膰... 馃尲

Udost臋pnij ten post

do mama filipa: to dobrze ze idziesz do psychologa , ja tez powinnam ale sie boje. twoj chlopak ma racje nie powinnas o tym myslec! ale szkoda ze ci nie pomaga.. moj o niczym nie wie ,nie wiem co gorsze. :| kiedys czytalam ze lekarze nie wiedza z kad to sie bierze ale ze wizyta u psychologa bardzo pomaga i leczy. u mnie jest dobrze kiedy mam zorganizowany dzien kiedy ciagle cos robie i nie mysle o tym,kiedy siedze w domu sama i nie mam nic do roboty czesto mnie to dopada bo mysle,i sie nakrecam a moze zaraz zakreci mi sie w glowie, a moze zaraz zemdleje-jestem sama w domu i co ja teraz zrobie? wiem ze to okropne uczucie;/ale nie mozna sie poddawac! ja sie nie poddam,przeciesz to tylko jakies moje glupie mysli.

Udost臋pnij ten post

kokosanko mi tylko lekarz przepisywal hydroxyzinium zebym rano nie budzila sie z l臋kami, teraz jakos nie biore tylko doraznie jak mam mega stresa albo pragne tylko zasnac i nie zamartwiac sie. a psycholog to pomaga na kilka dni(na poczatku babka mowila mi ze to normalne ze kazdy tak ma, dlatego trzeba chodzic czesto)nie wiem czy z tego da sie wyjsc calkowicie, chyba nie, bo nie cofniemy czasu, tych przezyc...ale na pewno mozna nauczyc sie nad tym panowac i nie robic mega afery jak cos podejrzanego sie zaczyna z nami dziac:) nikusia007 ja tez tak mam, wazne jest zeby zorganizowac sobie dzien, aby nie skupiac sie na swoich dziwnych objawach, ja po prostu nienawidze siedziec bezczynnie, musze cos robic bo wtedy wariuje

Udost臋pnij ten post

basiu na prawde? ja czasem mam takie dni ze mysle ze jest ok i nic juz nie zburzy spokoju, nic nie sprawi ze dostane jakiegos l臋ku, napadu braku oddechu, kre膰ka w glowie...a jednak sa takie dni slabosci ze taki l臋k wraca, tyle tylko ze mam swiadomosc ze to nerwy i ze zaraz mi przejdzie. ale to potrzeba czasu zeby pozbyc sie tego swinstwa, no i tez zalezy od czlowieka, bo jeden ma mega nerwice a drugi tak膮 lekk膮:) Agni a jak tam dzis po lekach? Ja ruszam na zajecia, jak na razie sloneczko,a jeszcze dwie godziny temu snieg padal u mnie:)!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Macza13
Dziewczyny,juz mam tego dosyc.Poszlam rano do sklepu i w pewnym mom encie wpadlam w panike-do tego stopnia,ze chcialam uciekac.Serce zaczelo mi walic i poczulam dezorientacje-balam sie,ze zaraz zemdleje.Pomyslalam:to tylko nerwica i udalo mi sie przeczekac kolejke do kasy.Na zewnatrz sklepu mi przeszlo.Tez tak macie-pomozcie,bo ja juz nie mam sily!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
mam dzisiaj po poludniu do zalatwienia 2 psrawy.Obie na miescie.Jade tam z mezem,ale juz od rana jestem nie do zycia.nudnosci,szybkie bicie serca,rozkojarzenie...Mam juz dosyc!Nie wytrzymam tego.Najchetniej bym uciekla!!Nie dam rady tam dojechac,jak zwykle zacznie mnie brac na wymioty,bede sie panicznie bac....Juz nie wytrzymuje.

Udost臋pnij ten post

ja mam to samo jak jestem w sklepiej i musze czekac w kolejce dostaje szalu i chce skamtad jak najszybciej wyjsc.ja mialam dzisiaj jechac na miasto ale nie dam rady chyba bym umarla ze strachu:( .najlepiej mi w domu ,spokoj cisza w razie czego moge sie w kazdej chwili polozyc jakbym zle sie poczula. a co mam zrobic jakbym byla daleko od domu na miescie. nieraz mi sie wydaje ze stres by mnie tak szparalizowal ze chyba sama bym nie potrafila wrocic.

Udost臋pnij ten post

Basia jak ty z tego wyszlas? masz jakies rady? sama sobie z tym poradzilas czy specjalista ci pomogl??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
ze sklepem mam to samo...droga do sklepu ostatnio mijala mi strasznie :( a偶 normalnie mialam takie uczucie dezorientacji.ale pozniej bylo ok,bo wiedzialam ze zaraz wroce. dzi艣 musze jechac z dzieckiem i wiem ze nie moge tego zawalic :( zawsze rano zalatwiam wszystkie takie sprawy,bo jest mi 艂atwieji obywa sie bez takiej paniki,ae tym razem sie nie dalo :(

Udost臋pnij ten post

ja jak gdzies jade to strasznie panikuje , a jak wracam to juz jestem spokojniejsza bo wiem ze zaraz bede w domu, chyba ze sa korki na miescie to w utobusie wariuje.kiedys nie czulam sie tak zle.od pol roku dopiero zaczelam az tak wariowac i wyjscie z domu to dla mnie meczarnia :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
nikusia Ja moge zapomniec o je藕dzie autobusem :( Jedynie samoch贸d a korki to normalnie moja zmora.Zaczynam si臋 dusi膰,denerwowa膰... Najlepszy okres to by艂a ci膮偶a i p贸l roku po....teraz te偶 bywa ok,obym tylko nie musiala popoludniu je藕dzi膰 :( A dzisiaj niestety musze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mamafilipa2008
dzie艅 dobry Wszystkim! u mnie dzi艣 lepiej po wczorajszym dniu grozy,paniku i p艂aczu dzis czuje sie o wiele lepiej:) juz od rana wmawia艂am sobie 偶e dzis bedzie ok. i faktycznie jest lepiej no i pewenie dlatego 偶e mam dzis troszke zaj臋c to nie my艣le tak o tym wszystkim czyli jest tak jak pisze nikusia,jak mam zajecie od rana to jest dobrze a jak nic nie robie to sie zaczyna:( oby do poniedzia艂ku, wierze 偶e uda mi sie wyj艣膰 z tej choroby i tego Wam wszystkim 偶ycze, 偶ebysmy mogli normalnie funkcjonowa膰:)

Udost臋pnij ten post

ja bym chciala pojsc do psychologa,ale chyba nie dam rady tam wysiedziec, ktos z was moze mi opisac jak wyglada taka wizyta?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dosyc juz mam
nikusia W zasadzie na pierwszej wizycie to opowiadasz o sobie.O tym jaki masz problem,w jakiej sytuacji pojawiaj膮 si臋 l臋ki...Psycholog tylko co jaki艣 czas zadaje pytanie,lub mowi o czym by chcial us艂ysze膰. Odradzam lekarzy typu : "Co Pani jest?Aha no to tu daj臋 recept臋 i widzimy si臋 za 3 tyg."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Macza13
...w momencie ataku paniki wydaje mi sie,ze strasznie jest ze mna zle...I,ze to jednak nie jest nerwica,a cos innego.Ale zawsze przechodzi i nigdy nie zemdlalam.Dlaczego tak sie dzieje.Dlaczego wtedy nie wierze,ze to nerwica?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰