Kokosanka85 0 Napisano Marzec 13, 2009 Co do pi膮tku 13-go jest to ju偶 drugi w tym roku taki pi膮tek :D W lutym te偶 by艂 pi膮tek 13-go. :P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 trzypiotka Napisano Marzec 14, 2009 Wywar z naci buraka i korzeni selera wypity 2 godziny przed snem pomo偶e na bezsenno艣膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 trzypiotka Napisano Marzec 14, 2009 Cz臋ste picie kwasu buraczanego pomaga w leczeniu anemii, zapar膰, depresji, nadci艣nienia. Przygotowanie kwasu buraczanego jest bardzo proste. Nale偶y pokroi膰 buraki w plastry, a nast臋pnie zala膰 je przegotowan膮 letni膮 wod膮 i doda膰 kromk臋 suchego chleba. Po siedmiu dniach przecedzi膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 trzypiotka Napisano Marzec 14, 2009 Sok z burak贸w 艂agodzi przebieg menopauzy, pobudza kr膮偶enie, u艂atwia wydalanie moczu, oczyszcza krew, pomaga przy z艂ej przemianie materii. Nale偶y pi膰 dwa razy dziennie p贸艂 szklanki soku rozcie艅czonego zimn膮 wod膮 przed posi艂kami. Sok z burak贸w zmieszany w po艂owie z miodem pomaga na nadci艣nienie, za艣 sok z 2 marchewek, 12 burak贸w i selera, rozcie艅czony wod膮, leczy angin臋 i gryp臋. Angin臋 mo偶na te偶 leczy膰, p艂ucz膮c gard艂o 3 razy dziennie podgrzanym sokiem z burak贸w. Sa艂atka z 3 du偶ych ugotowanych i utartych burak贸w z dodatkiem posiekanej cebuli, niedu偶ego kiszonego lub konserwowego og贸rka wspomaga walk臋 z oty艂o艣ci膮, leczy w膮trob臋 i nerki. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 14, 2009 do dosyc juz mam szczera prawda: \"Mo偶e dla ludzi zdrowych,w pe艂ni funkcjonuj膮cych jeste艣my tylko band膮 u偶alaj膮cych si臋 nad sob膮 histeryk贸w,ale prawda jest taka,偶e kto tego nie przeszed艂 nigdy nie zrozumie\" ludzie nie majacy nerwicy nie rozumieja:/ MaUa7 no widzisz nie bylo tak strasznie:)wazne zeby byc w dobrym towarzystwie i zaplanowac dzien kokosanko w czwartek w rozmowach w toku byl program o ludziach z nerwica, ale widzialam tylko koncowke bo dopiero przyszlam do domu:( nikusia mowilas juz o swoich dolegliwosciach chlopakowi? PS: mi forum pomoglo, bo zdalam sobie sprawe ze nie jestem sama:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 inka-ona Napisano Marzec 14, 2009 bianka_120 prosze napisz do mnie iwonna168@wp.pl ,dziewczyny pom贸偶cie z kontaktem z biank膮 bardzo mi zalezy Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 14, 2009 Aha... tylko, 偶e ja nie mam TVN. :P Dzisiaj sz艂am do kole偶anki... i b臋d膮c na otwartej przestrzeni, ko艂o przej艣cia, w艣r贸d ludzi poczu艂am taki dziwny niepok贸j... oczywi艣cie z kole偶ank膮 (te偶 znerwicowan膮...) by艂o mi ra藕niej... nawet ona mi m贸wi艂a, 偶e ma czasem takie l臋ki, co艣 jej si臋 przypomni i my艣li o tym ca艂y wiecz贸r... :( m贸wi艂a, 偶e czasem miewa taie uczucia \"nieobecno艣ci\", \"dziwno艣ci\" otoczenia... jakby kto艣 waln膮艂 czym艣 w 艂eb. :( My艣l臋, 偶e mo偶e mie膰 nerwic臋... A jak j膮 odprowadzi艂am, to p贸藕niej wracaj膮c czu艂am taki dziwny niepok贸j, p臋dzi艂am szybko do domu, my艣la艂am, 偶e co艣 mi si臋 stanie... jaki艣 dziwny strach ale taki siedz膮cy g艂臋boko w ca艂ym ciele! :O Mia艂am wra偶enie, 偶e jestem w jakim艣 kloszu, 偶e dalej jest jaka艣 szklana 艣ciana, wszystko wydawa艂o mi si臋 dziwne, jak w jakiej艣 bajce, niedociera艂o do mnie, 偶e przeje偶d偶aj膮ce samochody to normalne samochody tylko jakie艣 samochodziki zabawki na baterie no ja nie wiem:D to trudne do opisania... i ju偶 mnie m臋czy. :( To jest dziwne. Te偶 macie podobnie? Niech kto艣 jeszcze potwierdzi, 偶e tak ma bo zwariuje... :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Macza13 Napisano Marzec 14, 2009 Kokosanko,nie jestes osamotniona z lekami...Ja rowniez czasem mam wrazenie,ze wszystko jest jakies dziwne,malo rzeczywiste-ja do tego wszystkiego nie pasuje...Moje oczy odbieraja dziwny obraz-ciezko to opisac...Wszysto nastepuje w ,jakby zwolnionym tempie-raz rozmyte,innym razem bardziej wyraziste,niz zwykle...Czasem zastanawiam sie,po co ,dokad to wszystko zmierza,po co sie rusza-przeciez jest bezsensowne i sztucznie napedzane...Wtedy ogarnia mnie uczucie beznadziejnosci,o ktorym szybko zapominam-to taka melancholia...Na marginesie:mam wrazenie,ze to nie jest objaw nerwicy,ze kazdy miewa takie stany,tylko ich nie interpretuje.Moze sie myle..? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 14, 2009 Hmm... sama nie wiem... :( ja my艣l臋, 偶e to nerwica... u mnie obraz si臋 nie rozmywa, ca艂y czas widz臋 normalnie ale jako艣 dziwnie to odbieram i ten otaczaj膮cy mnie 艣wiat jest taki nierealny, co艣 z nim nie tak... a ja tak ide w艣r贸d drzew i budynk贸w i dziwnie si臋 czuj臋... czasem mam wra偶enie jakby to by艂y pocz膮tki agorafobii... yyh... :O:O chc臋 wreszcie wej艣膰 w jakie艣 \"cia艣niejsze\" miejsce czy co艣... nie by膰 w takiej przestrzeni... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 14, 2009 kokosanko mysle pewnie wiecej jest wsrod nas nerwuskow i my o tym nie wiemy:) bo kazdy sie boi o tym gadac,ale chyba jakbysmy sie nie baly to problem po cz臋sci by zniknal:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 14, 2009 No tak... :( dobrze, 偶e mamy z kim o tym pogada膰... po to jest to forum; dzi臋ki niemu zrozumia艂y艣my, 偶e nie jeste艣my same i 偶e wcale nie \"umieramy\"... :O a z tym wmawianiem sobie chor贸b to typowe przy nerwicy, wi臋c co ma do tego forum... ono przecie偶 POMAGA! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Marzec 15, 2009 Witajcie ja sie ciesze ,ze znalaz艂am to forum i topik -za przeproszeniem sram na te infantylne wpisy i ich rady :D dzieki temu dowiedzialam sie ,ze moje objawy nie s膮 odosobnione i wymyslone ,tylko to powoduje nerwica. A dzi艣 mialam , odruchy wymiotne, l臋ki sobie poszly to teraz co innego sie uroi艂o. Mdli艂o mnie i mysla艂am ze sie porzygam w autobusie na ludzi :D tego to jeszcze nigdy nie mialam , dzis 1 x! Wole to niz mega ko艂atanie i l臋ki ! Serce siedzi cicho , Boze co za ulga,zaczynam normalnie funkcjonowa膰- prawie normalnie :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 15, 2009 Witam Ja wczoraj przed snem dalej czytalam potege podswiadomosci, chyba dzieki niej poczulam taki przyplyw mega sily!!! przypomnialam sobie okresy gdy walczylam o swoje, szlam po trupach do celu, zadne negatywne myslenie mnie nie dopadalo, zawsze myslalam pozytywnie i tak jakos sie rozmarzylam ze wcale 藕le w tym swoim krotkim zyciu nie mialam. Fakt miewalam stany zwatpienia, zdolowania, atakow paniki, ale byly krotkie i dawalam rade; dopiero teraz od niecalych dwoch lat przewaza u mnie smutek,ale mam nadzieje ze dzieki tej ksiazce nabiore wiecej sil i znow bede miala sile isc po trupach do celu:) Tylko nie wiem czy dam rade, nie bede jeszcze wam o tym pisac ale chyba szykuje sie maly przelom w moim zyciu, ja caly czas wierze ze sie ulozy mojemu chlopakowi z firma ale chyba bedzie musial jednak wyjechac zeby zarobic kase:(:(:(:(:( ale zobaczymy..bo ja caly czas wierze ze mu sie uda! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zielona istotka 25 0 Napisano Marzec 15, 2009 witam wszystkich:) stres stop ja mia艂am podobne odczucia jak czyta艂am pot臋g臋.chyba do niej wr贸c臋 ,偶eby na艂adowa膰 baterie. ja ca艂y tydzie艅 dobrze si臋 czuj臋 chyba dlatego,偶e posz艂am do tej nowej pracy i nie mam czasu my艣le膰 o chorobie. Ale stres贸w to si臋 najad艂am przez ten tydzie艅 mas臋. Ale okres pr贸bny przesz艂am i mnie przyj臋li.:) dziewczyny mam ma艂y problem a mianowicie m贸j brat.Poprosi艂 mnie czy bym mu pracy z polaka nie napisa艂a ja si臋 zgodzi艂am a nic mi nie idzie.kokosanka ty jeste艣 m艂oda mo偶e przerabia艂a艣 to nie dawno bo ja ju偶 艂adnych kilka lat temu sko艅czy艂am szkol臋. temat ma \" motyw cierpienia ojca w literaturze przedstaw temat analizuj膮c wybrane utwory\" Kurde temat 艂atwy ale mi na odleg艂o艣c bez notatek troch臋 ci臋偶ko. A on z polaka to noga i liczy na mnie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do EMMA Napisano Marzec 15, 2009 Torbiel zapalna zatoki szcz臋kowej http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3129666 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 15, 2009 zielona istotko a ten temat to na mature ustna z polaka? czy tak sobie po prostu jako wypracowanie?? moja siostra w tym roku zdaje mature:) Z tego co pamietam motyw ojca: opowie艣膰 o „Synu marnotrawnym” Hiob ale nie pamietam co to bylo chyba jakas przypowiesc wizerunek ojca w „Iliadzie” Jan kochanowski treny Jacek soplica ojciec tomasza judyma z ludzi bezdomnych na necie pewnie duzo bedzie informacji:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zielona istotka 25 0 Napisano Marzec 15, 2009 dzi臋ki stres -stop.wiesz to nie jest na 偶adn膮 matur臋,zwyk艂e wypracowanie z polskiego. Wiesz ja zawsze lubi艂am pisa膰,mia艂am dobre notatki. I ten temat nawet bardzo fajny.Tylko bez moich notatek to ci臋偶ko korzystaj膮c z samego neta. No ale poskleja艂am ju偶 co艣 i po艂ow臋 mam. wi臋c jest dobrze. Jako艣 sobie poradzi艂am Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 15, 2009 ja tez lubilam pisac i "la膰 wode" ale niestety albo stety wyladowalam na studiach ekonomicznych:) i stracilam cz臋艣膰 mojej zdolnosci do lania wody:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 15, 2009 motyw cierpienia ojca w literaturze...? :P hmm to by trzeba zebra膰 jakie艣 ksi膮偶ki, gdzie w艣r贸d bohater贸w byli cierpi膮cy ojcowie? tylko przez co cierpi膮cy? ja nigdy czego艣 takiego nie przerabia艂am... nie wiem... nie wiem o co chodzi...:D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 15, 2009 aha, ju偶 sobie poradzi艂a艣... ? :) no tak, stres-stop ma racje: o tym synu marnotrawnym, o Hiobie, nie przysz艂o mi do g艂owy:D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 15, 2009 kokosanko a ty w tym roku gimnazjum konczysz dopiero? to jakies testy cie teraz czekaja tak? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zielona istotka 25 0 Napisano Marzec 15, 2009 ja my艣la艂am kokosanka,偶e ty starsza jeste艣.No kurde wiesz co a偶 ci wsp贸艂czuj臋 tak ci臋 to cholerstwo szybko dopad艂o.z wypracowaniem ju偶 sobie poradzi艂am a konkretnie chodzi艂o o obraz cierpi膮cego ojca w oparciu o treny Kochanowskiego. taka jestem teraz zapracowana ,偶e wszystkiego mi si臋 odechciewa ale chocia偶 dobrze si臋 czuj臋 bo nie mam czasu my艣le膰 o chorobie. za 2 tygodnie jad臋 do polski ale w zwi膮zku z tym,偶e zacz臋艂am now膮 prac臋 wi臋c jad臋 tylko na kilka dni(nawet nie pochodze po lekarzach) no ale to w sumie chyba dobrze ,bo niby do kogo bym mia艂a teraz i艣c ,ju偶 wszystkich w swoim mie艣cie oblata艂am.:) dziewczyny zapodajcie tytu艂y jaki艣 ciekawych ksi膮偶ek o nerwicy,kiedy艣 kt贸ra艣 co艣 wspomina艂a o jakie艣 :jak walczy膰 z l臋kiem czy co艣 takiego. B臋d臋 akurat w polsce to bym sobie zakupi艂a. trzymajcie si臋 cieplutko ja zmykam przepisywa膰 t臋 prac臋 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 15, 2009 Tak, ko艅cz臋 gimnazjum... b臋d膮 testy... ale tak strasznie pr贸bne mi nie posz艂y... z polskiego z wypracowania by艂y tylko dwie czw贸rki. (by艂o przeliczane na oceny) Kole偶anka mia艂a 12/16 p. a ja 13/16. :P Nawet z matmy nie by艂o 藕le... og贸lnie dobrze... ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 15, 2009 kokosanko probne zawsze gorzej wychodza, wiec dasz spokojnie rade:) zielona istotko ja czytalam:\" jak przestac sie martwic i zaczac zyc\" czytalam jeszcze dwie inne w wakacje ale tamte mi jakos nie zapadly w pamiec, a obecnie \"potega podswiadomosci\" Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kjhkjh Napisano Marzec 15, 2009 ktos szuka bianki 120. przeciez podala swoj adres@ wiec w czym temat? duzo wczesniej nr.tel.......... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Marzec 15, 2009 http://www.akcjodynamika.alte.pl/teksty/teksty.php?tekst_id=011 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 15, 2009 No tak, podobno gorzej wychodz膮... chocia偶 nauczyciele m贸wili, 偶e z niekt贸rych przedmiot贸w mog膮 by膰 trudniejsze... ale po co si臋 martwi膰. A czy u Was s艂onko dzi艣 by艂o? :D U mnie by艂o dzi艣 艂adnie, posz艂am na dw贸r, ale... w og贸le nie cieszy艂o mnie to, 偶e nadchodzi wiosna, by艂am jaka艣 oboj臋tna... :( by艂o mi wszystko jedno. S艂o艅ce grzeje a ja ide i wcale mnie to nie cieszy. wiem wiem, nerwica depresyjno - l臋kowa... :( :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Kokosanka85 0 Napisano Marzec 15, 2009 Dziewczyny, a Wy tylko tutaj przesiadujecie czy jeste艣cie te偶 aktywne na innych forach? ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Marzec 16, 2009 kokosanko u mnie w niedziele padalo, jezeli chodzi o mnie to tylko tu zagladam:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Marzec 16, 2009 no ja jeszcze zagladam w g艂膮b siebie :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach