Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 cynamoon
wlasnie , albo zmieni膰 psychologa musisz skoro to co on mowi nie jest dla ciebie wiarygodne i przekonywuj膮ce- bo po prostu nie jest on sam przekonywujacy ! z doswiadczenia wiem ,ze niekt贸re osoby nawet leki ani psycholog nie uspokoi, to trwa zaledwie dzien po wizycie taki spokoj, a pozniej wszystko sie rozkreca na nowo .

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cynamoon
Bianka , mi kardiolog powiedzial, ze takie szarpniecia , skurcze to jest z braku ruchu , wysi艂ku na powietrzu , serce wtedy jest sflacza艂e , bo serce to przeciez miesie艅 i potrzebuje wysi艂ku zeby miarowo pracowalo ! nie masz ruchu , nie cwiczysz i dlatego tak sie dzieje . Nadwaga tez sie przyczynia do z艂ej pracy serca.-oczywiscie ja nie wnikam czy ty nie cwiczysz itp. tak mi tylko powiedzial kardiolog

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to nie tak u Bianki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cynamoon
ok. w razie co Kochana przepraszam jakby cos cie urazi艂o ! pisze smialo o swoich problemach nie mozna nic dusic bo to 藕le wp艂ywa na zdrowie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to na choler臋 to piszesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trza pisa膰 i nie dyskutowa膰
Bianka nie ukrywaj sie i nie l臋kaj pisz smialo pod swoim nickiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz co MaUa7
tak jak ty piszesz w/w tez bym tak chcia艂a : ja naprawde chce wstac i powiedziec Jestem zdrowa nic mnie nie boli.. wyjsc gdzies i cieszyc sie zyciem a nie siedziec w 4 scianach pokoju., lub wychodzic tylko z kim艣 . DLA mnie wyzdrowiec z tego gnoja to wygranie w totolotka , ale narazie z choroba mecze sie 35lat i przegrywam , az beczec mi sie chce.Podrawiam z.o

Udost臋pnij ten post

bonczek, ty jak wida膰 z dupy wyszed艂e艣 i jeste艣 zwyk艂ym, 艣mierdz膮cym gazem:):D:D Dlaczego infantylna? By艂o co艣 dziecinnego w mojej wypowiedzi?:D:D Zdaje mi si臋, 偶e jest tylko jedna osoba, kt贸ra wci膮偶 mi dogryza i ty sie podszywasz i masz r贸偶ne nicki:)

Udost臋pnij ten post

do wiesz co MaUa7 - a leczysz j膮, chodzisz regularnie na terapie i nic Ci nie daje? Jakie masz objawy? 35 lat...:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biankoo
jesli wlasna corka studiujaca kardiologie nie umie ci pomoc zebys uwierzyla ,ze od takich sensacji sercowych nic zlego sie nie stanie to nie wiem komu uwierzysz......szkoda gadac ....albo sie przestaniesz tego bac-powiesz niech sie dzieje co ma dziac albo ......dopisz w miejsce kropek co chcesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bonczek
bedzie dobrze , trzeba wierzy c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrzaski na nerwicowca
nie dzia艂aj膮 :( Ona musi sama doj艣膰 do tego dlaczego boli j膮 serce a nie na przyk艂ad g艂owa czy brzuch. B贸l w nerwicy to sygna艂, ze z czym艣 si臋 nie zgadzamy, psychoterapia ma nam pom贸c to odkry膰 ale nie na zasadzie, 偶e terapeuta napisze nam to czarno na bia艂ym jak niekt贸rzy tu pr贸buj膮 "pom贸c" Biance, tylko w zmianie naszego chorego my艣lenia i zmiany tego, co wyzwala objawy b贸lowe.

Udost臋pnij ten post

wlasnie bianko moze zmienisz psychologa???moim zdaniem warto!!!! i nie martw sie nie umrzesz 馃尲 ja sie boje wrzodow bo ciagle mnie boli ten brzuch po lewej:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stres-stop nie chce straszyc
ale udaj si臋 do ginekologa , mo偶e to by膰 torbiel jajnika .Te偶 tak mialam , bagatelizowalam sobie ten b贸l i wyl膮dowalam na stole operacyjnym , wycieli mi narzady kobiece , dobrze 偶e mam ju偶 dzieci.A jak bym kontrolowala si臋 systematycznie u gina to by inaczej sie potoczylo.Nie miej za zle 偶e to pisze , ale czasem czlowieka musimy opami臋ta膰 zeby poszedl do gina , pisze to bo jestes mloda osob膮 , zycie jest pred tob膮 , a choruj膮c na nerwice jeste艣my bardziej narazone na choroby kobiece .Milego dnia .Trzymaj sie cieplutko .Ula

Udost臋pnij ten post

heh no rozumiem twoja wypowiedz, ale wczesniej mialam bzika na punkcie jajnika , ale teraz to mnie boli wysoko wiec to nie jajnik:) bo to na wysokosci zeber

Udost臋pnij ten post

a po drugie to ja i tak za czesto do gina chodze wiec jest ok. Cos w weekendy za duzo pomaranczowych pisze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wa偶ny kolor czy tre艣膰
:D

Udost臋pnij ten post

ostatnio pomaranczowi cz臋sto smiecili i pisali bzdury, ale zawsze jak pisze ktos zaczerniony to wiadomo kto,a pomaranczowym moze byc kazdy:)

Udost臋pnij ten post

MaUa7 , wypisz wymaluj mam takie same objawy tej choroby(nerwica)tak jakbym to ja pisala ten post. mam 50 lat i wchodze w okres menopauzy(miesiaczki zaczynaja byc nieregularne)ale i stan moich nerowo ...brrrr Po dlugim namysle -kilka lat poszlam do psychiatry i psychologa. Psychiatra po wywiadzie ze man stwierdzil ze przyczyna mojego problemu jest wspoluzaleznienie od choroby alkoholowej mojego meza. Fakt 30 lat walki z alkoholikiem nie jest prosta sprawa, kiedy bylam mloda wydawalomi sie ze nic nie jest w stanie mnie zlamac. Teraz mam tego konsekwencje. Problem jest wielostopniowy bo pojawily mi sie gozki w tarczycy, piersiach i miesniaki w macicy(co jeszcze to nie wiem) sa to sprawy wybadane. Kazdy bol przywoluje u mnie czarny scenariusz rak!!! Moj maz 6 lat temu zachorowal na raka krtani ,ale jest wyleczony i dalej zyje i pije (pali) Ja jestem u kresu wytrzymalosci.Psychiatra przepisal mi psychotrop o nazwie TRITTICCO CR czy ktos z was juz zazywal ten lek -biore go juz tydzien 1/3 tabletki na noc w razie l臋kow dodatkowo 1 tab,xanaxu. Po tym tritticco rano mam glowe 6/9 i godzine musze sie pozbierac. pozniej troche lepiej-fakt ze emocje sa na poziomie 1/2 nie sufituje i w miare funkcjonuje \"normalnie\"ale daleko mi do czasow kiedys kiedy bylam NORMALNA\' nie boje sie tego powiedziec -nie jestem soba!!! cztytam wasze posty i juz mi lepiej .Przekonuje sie ze sila drzemie w masie im wiecej ludzi ktorzy potrafia podzielic sie swoimi problemami lepiej sie czuje - nie JESTEM SAMA.Jeszcze nie mam recepty na znalezienie swojej drogi do wyjscia z tunelu. Proboje uprawiac joge, cwiczenia fizyczne sa ok, ale tym razem nie wystarczyly-musialam isc do psychiatry....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PROSTE...///Ks. Kap艂 20. Ochro
PROSTE...///Ks. Kap艂 20. Ochrona rodziny i ma艂偶e艅stw ~amen 9 Ktokolwiek z艂orzeczy ojcu albo matce, b臋dzie ukarany 艣mierci膮: z艂orzeczy艂 ojcu lub matce, 艣ci膮gn膮艂 艣mier膰 na siebie 10 Ktokolwiek cudzo艂o偶y z 偶on膮 bli藕niego, b臋dzie ukarany 艣mierci膮 i cudzo艂o偶nik, i cudzo艂o偶nica. 11 Ktokolwiek obcuje ciele艣nie z 偶on膮 swojego ojca, ods艂ania nago艣膰 ojca: b臋d膮 ukarani 艣mierci膮 oboje, sami t臋 艣mier膰 na siebie 艣ci膮gn臋li. 12 Ktokolwiek obcuje ciele艣nie z synow膮, b臋dzie razem z ni膮 ukarany 艣mierci膮: pope艂nili sromot臋, sami t臋 艣mier膰 na siebie 艣ci膮gn臋li. 13 Ktokolwiek obcuje ciele艣nie z m臋偶czyzn膮, tak jak si臋 obcuje z kobiet膮, pope艂nia obrzydliwo艣膰. Obaj b臋d膮 ukarani 艣mierci膮, sami t臋 艣mier膰 na siebie 艣ci膮gn臋li. 14 Je偶eli kto bierze za 偶on臋 kobiet臋 i jej matk臋, dopuszcza si臋 rozpusty: on i ona b臋d膮 spaleni w ogniu, aby nie by艂o rozpusty w艣r贸d was. 15 Ktokolwiek obcuje ciele艣nie ze zwierz臋ciem wylewaj膮c nasienie, b臋dzie ukarany 艣mierci膮. Zwierz臋 tak偶e zabijecie. 16 Je艣li kobieta zbli偶y si臋 do jakiego艣 zwierz臋cia, aby z nim si臋 z艂膮czy膰, zabijesz i kobiet臋, i zwierz臋. Oboje b臋d膮 ukarani 艣mierci膮, sami 艣mier膰 na siebie 艣ci膮gn臋li. 17 Je偶eli kto we藕mie swoj膮 siostr臋, c贸rk臋 swojego ojca albo swojej matki i b臋dzie ogl膮da艂 jej nago艣膰, a ona b臋dzie ogl膮da膰 jego nago艣膰, jest to czyn haniebny, oboje b臋d膮 zg艂adzeni w obecno艣ci syn贸w ich ludu. Ten, kto ods艂oni艂 nago艣膰 swojej siostry, zaci膮gnie win臋. 18 Je偶eli kto obcuje ciele艣nie z kobiet膮 maj膮c膮 miesi臋czne krwawienie i ods艂oni jej nago艣膰, obna偶a 藕r贸d艂o jej , a ona te偶 ods艂oni 藕r贸d艂o swojej krwi, to oboje b臋d膮 wy艂膮czeni spo艣r贸d swojego ludu. 19 Nie b臋dziesz ods艂ania艂 nago艣ci siostry swojej matki albo siostry swojego ojca, to by艂oby to samo, co obna偶y膰 w艂asne cia艂o. Oni ponios膮 za to win臋. 20 Ktokolwiek obcuje ze swoj膮 ciotk膮, ods艂ania nago艣膰 swojego wuja. Ponios膮 oni sw贸j grzech - umr膮 bezdzietnie. 21 Ktokolwiek bierze 偶on臋 swojego brata, pope艂nia kazirodztwo3. Ods艂oni艂 nago艣膰 swojego brata - b臋d膮 bezdzietni.

Udost臋pnij ten post

Kochani mam mega wzdecia, gazy :( zalamka dzis bede glodowala nie daje rady :-o wzielam gastop ale to nie dziala na mnie :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to o nerwicy pisze
::P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 spos贸b na pozbycie si臋 nerwicy
Cokolwiek przydarzy ci si臋 nieprzyjemnego, zbagatelizuj to, zamiast wyolbrzymia膰. Wiele zdarze艅 ma tylko takie znaczenie, jakie im przypisujemy. Podchod藕 do wszystkiego z dystansem. Zdarzy ci si臋 k艂贸tnia, upomnienie w pracy, powiedz sobie, 偶e minie tydzie艅, a nie b臋dzie si臋 o tym m贸wi膰. Nic nie jest tak stare jak wczorajsza gazeta. Pora偶ka nic bardziej stresuj膮cego. Ale podejd藕 do tego z filozoficznym spokojem. Powiedz sobie, 偶e to nie pora偶ka, tylko przypadkowe nieporozumienie. Staraj si臋 kompensowa膰 stresy czym艣 przyjemnym. Id藕 do kina, kosmetyczki lub fryzjera, albo po prostu zafunduj sobie troch臋 wieczornego spokoju w mi艂ym towarzystwie. W pracy zaczynaj dzie艅 od tego, co najtrudniejsze. W ten spos贸b nie b臋dzie si臋 to za tob膮 wlok艂o. Nigdy nie odk艂adaj na jutro tego, co mo偶esz zrobi膰 dzisiaj, bo b臋dziesz mia艂(a) wyrzuty sumienia. Ten stres uczyni ci臋 mniej wydajnym. Nie daj si臋 unie艣膰 po艣piechowi innych. R贸b tyko to, co konieczne i zrezygnuj z niepotrzebnych dzia艂a艅. Lepiej dobrze wykona膰 jedno lub dwa zadania, ani偶eli wiele i nie sko艅czy膰 偶adnego. Do swego codziennego rozk艂adu wpisz kilka przerw do wykorzystania w dowolny spos贸b, nie wymagaj膮cy od ciebie przystosowania si臋 do 艣rodowiska, np. zadzwo艅 do swojego najlepszego przyjaciela, przyjaci贸艂ki. Naucz si臋 wyra偶a膰 swoje uczucia. Wi臋kszo艣膰 ludzi cierpi膮cych na typowe schorzenia stresopodobne nie ma zwyczaju p艂aka膰 i uwa偶a 艂zy za oznak臋 s艂abo艣ci. Profilaktycznie wspomagaj sw贸j organizm magnezem wiedz膮c, 偶e 1 minuta stresu niszczy 1/2 dziennego zapotrzebowania na magnez, a kt贸ry jest niezb臋dny dla prawid艂owego funkcjonowania systemu nerwowego w tym m贸zgu, siedliska pami臋ci i inteligencji. Najlepiej tolerowanym preparatem zawieraj膮cym magnez s膮 tabletki musuj膮ce pod nazw膮 "Magnez Plusz", zreszt膮 optymaln膮 dawk臋 magnezu zawiera proponowana w "Zasadach dietetycznych" tabletka falvitu lub multivitaminy. Z produkt贸w spo偶ywczych du偶e ilo艣ci magnezu zawiera kakao i czekolada. Pami臋taj! Magnez jest niszczony nie tylko przez stres ale r贸wnie偶 przez kaw臋 i alkohol. Cz臋sto stosuj relaksacj臋 wg zasady: oddychaj r贸wnomiernie i spokojnie, nast臋pnie stopniowo wyd艂u偶aj oddech. Wci膮gnij powietrze, licz膮c do czterech, i tak偶e licz膮c do czterech, wstrzymaj oddech - zauwa偶, jak ogarnia ci臋 spok贸j. Wypu艣膰 powietrze, licz膮c do czterech i, licz膮c do czterech wstrzymaj oddech. Wykonaj w ten spos贸b 10 oddech贸w, po czym zacznij oddycha膰 normalnie- stwierdzisz, 偶e tw贸j oddech jest spokojny i odpr臋偶ony.

Udost臋pnij ten post

agni a nie masz czegos sprawdzonego co by ci moglo pomoc? Nie martw sie, pewnie to tylko dzis taki pechowy brzydki dzien 馃尲

Udost臋pnij ten post

no do tego jeszcze migrena , z bolu zasnelam juz sie czuje lepiej ....na dworze ponuro i zimno ..

Udost臋pnij ten post

witajcie :) niestety moge dopiero dzisiaj odpisac... ;/ a bardzo mnie \"to \" meczylo zeby juz wejsc i zobaczyc co u WAs :) a wi臋c tak nie wiem dok艂adnie kto o co pyta艂 wiec powiem tak: 1. ta moja choroba - nie jest zdiagnozowana jako nerwica , pani lekarz (czyt. konowa艂):D powiedzia艂a mi 偶e to s膮 tylko i wy艂膮cznie problemy uk艂adu pokarmowego.. (zdziwiwnie by艂o takie ze wyniki by艂y dobre :() - wiec posz艂am sama do psychologa i pow 偶eby mnie \"zdiagnozowa艂\" , by艂 zdumiony moj膮 wiedz膮 na temat agorafobii - i w艂asnie to jest moja \"przypad艂o艣膰\" 2. na brzuch bra艂am wiele r贸偶nych, r贸偶norodnych tabletek... gdy jedna nie pomaga艂a dostawa艂am kolejn膮 mocniejsz膮 dawk臋 i tak bylo za kazdym razem - az wkoncu nauczy艂am sie z tym \"偶y膰\" 3. Je艣li kt贸ras z WAs sie zna na lakach, to powiem jeszcze tyle ze wszystko zaczelo sie od zawrot贸w g艂owy, ci膮gle mnie bola艂a... by艂a ci臋偶ka i czu艂am jakby cos w niej p艂ywa艂ao... eeg oczywiscie tragiczne- leki przeciwpadaczkowe (hm.. ale ja nie mam drgawek) teraz czekam bo mam w czerwcu kolejne eeg... juz sie boje bo przy ostatnim badaniu mialam atak drgawek- i nie mog艂am sie obudzi膰 :( 艂zy plyne艂y po policzku, slyszlam glosy a nie moglam otworzyc oczu...;/ pozniej wsta艂am i czu艂am sie super.. :P 4. nie chodze do psychologa bo... nio w艂asnie dlaczego... moze dlatego ze boje sie ze mnie nie zrozumie? , potraktuje jak \"kolejnego\"pacjenta- a ja szybko si臋 zra偶am.. ;/ a moze poprostu sie boje? nie wiem..;/ pozatym wiem ze bym musiala jezdzic do innej miejscowosci- i sie zaczyna... sama nie pojade, autobus mnie przeraza.. du偶e miasto obcy ludzie.;/ wrrrrr 5. teraz siedze sobie w domku... i jestem ostro zmeczona....;( chyba pojde spac.. lubie taka pogode ale jakos brzuch mnie \"gniecie\" Ps. a wczoraj by艂am ca艂y wieczor poza domem.. z moj膮 przyjaci贸艂k膮 - po藕niej z ziomkami :) jezdzilismy autem :) mia艂am czasami dziwne fazy ze zaczynam zle sie czu膰 ale jakos wysz艂am (byli \"obcy\" te偶) ... wr贸ci艂am po 00 :) i by艂o 艣wietnie ) jak ja bym chciala zacza膰 偶yc normalnie... ! :**** i zdr贸wka

Udost臋pnij ten post

nie chyba nie , lekarz nie zdiagnozowa艂a mi nerwicy! bra艂am tylko tabletki takie jak neotropil (silne leki) - ale incydent drgawkowy mialam raz w zyciu kiedy to straci艂am duzo na wadze i dosta艂am tzw udaru (pobyt na koloniach) takze nie wiem skad sie to wzielo.. jedno wiem ze jak jade samochodem a promienie slonca przebijaja przez drzewa to dostaje "wygiecia" tak samo jak stroboskop jest to nie moge.. jestem uczulona na szybkie fale ale nie wiem dlaczego nadal...

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰