Go艣膰 mr贸wkaaa Napisano Lipiec 19, 2009 dzieki wszystkim co udzielili mi informacji.pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Emma123 0 Napisano Lipiec 19, 2009 Do tititit, moga to byc symptomy nerwicy, lecz nie musza. Zawsze powtarzam, ze najwazniejsze sa badania, cokolwiek by to nie bylo, nawet jezeli jest podejrzenie ze to nerwica. Musisz wykonac podstawowe badania krwi wlacznie z badaniem hormonow tarczycy. Najlepiej isc do lekarza i nie wymyslac sobie nic z gory. Do Bianki....., znowu sobie kolejna chorobe wymyslilas? Ok, proponuje zrobic test diagnostyczny na Reumatoidalne zapalenie staw贸w (RZS, RA), prywatnie kosztuje ok 30-60 zl i to ci wybije chorobe z glowy! Ponadto pierwszym i najwazniejszym symptomem jest bol i sztywnosc palcow r膮k. A tak naprawde moze to byc cokolwiek. Pocz膮wszy od nerwicy sko艅czywszy na zwyk艂ych b贸lach, kt贸re miewa ka偶dy z nas od czasu do czasu....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Lipiec 19, 2009 zdrowko a jak tam u ciebie? Ja mialam atak nerwow cala sie trzeslam, od razu latanie do WC itp...juz troche lepiej ale nie do konca:(i wlasnie nie wiem czy cos mi zaszkodzi艂o czy nerwy wziely gore Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 desperatka77 Napisano Lipiec 19, 2009 Moja pani doktor zleci艂a mi badanie tsh czy to znaczy 偶e te moje ko艂atania i l臋ki to nie musi by膰 nerwica? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Lipiec 19, 2009 pewnie ,ze nie musi ,moze to byc od tarczycy ! najpierw musisz wykluczyc tarczyce ...... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Lipiec 19, 2009 stres-stop wspolczuje Ci, ja juz troche lepiej sie czuje.... zamowilam w aptece internetowej troche lek贸w na uspokojenie :d jakies nalewki ,nerwomix i inne ...opr贸cz tego moze lekarz mi cos przepise silniejszego... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Dziewczyny wybaczcie ale musze to z siebie wyzucic bo zwariuje ....jak wiecie c贸rka studiowa艂a skonczy艂a teraz szko艂e i szuka pracy i wiekszo艣c czasu spedza u swojego ch艂opaka co mi sie bardzo nie podoba . jak wiecie jestem osoba wierzaca i uwazam ze tylok ma艂rze艅stwo pozwa艂a im ze soba razem mieszkac to juz drugi taki przypadek z pierwszym ch艂opakiem by艂o tak ze nie mog艂am nic sie odezwac jej decyzje by艂y najwazniejsze ......sta艂o sie tak ze rozstali sie ale przed roztaniem zaprosi艂 ja do siebie i ja zgwa艂ci艂 c贸rka by艂a za艂amana po pewnym czasie dopiero mi o tym powiedzia艂a jak sie ba艂a ze moze by膰 w ciazy .....ja jej pomog艂am otrzasn膮c sie z tego .....ca艂e zycie by艂a do jej dyspozycji kiedy tylko potrzebowa艂a pomocy zawsze jej pomaga艂am ........nigdy nie narzuca艂am jej swojej wolitylo stara艂am sie wyt艂umaczyc jak ja uwazam ale ty r贸b jak chcesz ............Teraz szuka pracy , kt贸rej nie moze znalec jest wybuchowa i opryckliwa odzywa sie do mnie pyskuj膮c i ponizajac mnie co mnie bardzo rani ...m艂odsze dzieci widza jej zachowanie i tez tak prubuja .......nie potrafie sie z nia dogadac moze dlatego ze na wszystko jej pozwala艂am teraz nie moge juz w zadnej sprawie powiedzie膰 nie ........wczoraj zn贸w wyjezdza艂a do ch艂opaka pod pretekstem ze dzis beda razem szukac pracy ......m艂odsza c贸rka chcia艂 isc na zabaweja nie pozwoli艂am bo dzie艅 wczesniej wszyscy sie zm贸wili i ciagle pyskowali wi臋c postanowi艂am ze to bedzie kara ......wi臋c starsza c贸rka zrobi艂a mi taki wyk艂ad ze by艂am w szoku .......wstydzi sie za nas za swoich rodzic贸w i nic od nas juz nie potrzebuje Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Tak bardzo mnie to zabola艂o ze p艂aka艂am przez pare godzin .....po jakims czsie zacze艂am odczuwac s艂abo艣c mroczki przed oczami ...posz艂am do apteczki zeby wzia艣c krople na uspokojenie ale nadal by艂o mi s艂abao w klatce poczu艂am silny skurcz , brak powietrza i prosi艂am meza zeby mi pom贸g ale on nie zareagowa艂 i po chwili straci艂am przytomno艣c ockne艂am sie na pod艂odze w kuchni .....najm艂odsze dziecko syn klecz艂 nade mna i p艂aka艂 a maz zrobi艂 mi ca艂y wyk艂ad ze jeszcze ja stwarzam problemy , ze jeszcze malo dzis mia艂am i musze3 jeszcze ja wariowac ..........ca艂a noc nie spa艂am co zasn臋艂am to sie budzia艂a bo ciagle chodzi艂am sikac .....do lazienki a dzis og艂upienie w g艂owie i mega arytmia .......dziewczyny ja nie radze sobie juz z tym wszystkim dzieci to wykozystuja bo wiedza jak ze mna jest potrafia mnie doprowadzic do ostateczno艣c i dzi艣 nikomu nic nie ma maz w pracy ....a ja cierpie nieprzecietnie serce ko艂acze juz ca艂y czas ale juz mi nie zalezy .......bo nie widze juz przysz艂osci myskla艂am ze jak dzieci dorosna to bede mia艂 z nich pocieche a jest wprost przeciwnie to dzieci wbija mi ten ostatni gw贸zdz do trumny ............jestem za艂amana nie mam wsparcia w nikim ...........Boze pom贸z mi ????????????????????? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 desperatka77 Napisano Lipiec 20, 2009 Droga Bianko bardzo mnie poruszy艂o Twoje wyznanie. Rozumiem, 偶e jest Tobie w tej chwili bardzo przykro i cie偶ko. Sama niedawno sprawia艂am rodzicom mn贸stwo b贸lu . Robi膮c g艂upoty mia艂am pretensje 偶e mnie nie popieraj膮 . Dzisiaj kiedy zosta艂a mi ju偶 tylko moja mama bardzo 偶a艂uje tych wszystkich z艂ych chwil. Nigdy nie przeprosi艂am Ojca -( nie powiedzia艂am mu r贸wnie偶 jak bardzo zniszczy艂 mi psychike alkoholizmem i stawianiem coraz wy偶ej poprzeczki). Moim zdaniem kiedy Twoje dzieci za艂o偶膮 w艂asne rodziny docenia co dla nich zrobi艂a艣 i jak wiele zawdzi臋czaja w艂a艣nie Tobie. Bardzo 艂atwo za swoje niepowodzenia oskar偶a膰 innych. A je偶eli kto艣 wstydzi si臋 rodzic贸w to chyba ma problem sam ze sob膮 -sam siebie nie akceptuje.呕ycze Tobie du偶o cierpliwo艣ci i skoro jeste艣 osba wierz膮c膮 to wiesz w kim powinana艣 szuka膰 wsparcia . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Witajcie u mnie dzis gorzej, znowu lezalam do 12. o 6:30 juz bylam wyspana ,moglam wstac,ehhhh jutro tak zrobie moze lepiej sie poczuje....wzielam validol.... pogoda okropna ,byla juz burza i strasznie la艂o ;/ normalnie mozna depresje z艂apac. Za艂apa艂am to od tego urlopu i siedzenia w domu!!!!!!! Boze jak ja sie zasiedzialam w domu :( masakra.... znowu l臋ki przed wyjsciem !!!!! to sie chyba nigdy nie skonczy !!najcudowniejszy mialam marzec ,kwiecien i maj !! caly czas bylam poza domem, rower, spacery ..bylo cudownie... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Bianka wspolczuje Ci !! naprawe w takiej atmosferze idzie sie wykonczyc !! musisz zaprowadzic porzadek,bo oni Ci juz na glowe wchodz膮!!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 20, 2009 desperatko dziekuje za dobre s艂owa .....wiem zosta艂 mi juz tylko B贸g na na wszystkich innych sie zawiod艂am .....duzo wsparcia otrzyma艂am tu na forum ale w dzisiejszym dniu nic nie jest w stanie mnie pocieszyc tak g艂eboko to tkwi w moim sercu ze mog艂o by mi je rozerwac ....moje serce przepe艂nione jest zalem i gorycza ......chce mi si臋 wy膰 z b贸lu mojej duszy .... tyle lat mia艂am problemy z tesciami , p贸zniej jak te艣c zmar艂 to z tesciowa i ca艂a rodzibna meza przez ten ca艂y czas tylko p艂aka艂am i gor膮co sie modli艂am do Boga o przemiane w naszej rodzini trwalo to 18 lat przesz艂am piek艂o na ziemi zreszta juz o tym kiedys pisa艂am z mezem tez nie najlepiej bo zawsze by艂 po stronie rodzic贸w .......jak tesciowa skonczy艂a w naszej rodzinie to weszla w rodzine meza siostry i doprowadzila do rozwodu ...... Mysla艂am ze dobrze wychowuje dzieci stara艂am sie byc dla nich nie tylko matka ale i przyjaci贸艂ka i nic z tegio nie wysz艂o teraz otrzymuje owoce moich ci膮g艂ych chor贸b , niemocy .....dzieci z mezem wy艣miewaja sie z tego co mi dolega .....wczoraj czu艂am juz ze trace przytomno艣c prosi艂am meza o pomoc ale on wog贸le nie zareagowa艂 .......by艂o mi tak ci臋zko potrzebowa艂am dobrego s艂owa , zeby maz mnie przytuli艂 bym moglo uspokoic sie w jego ramionach ale on mnie odtracil i wysmia艂l .......Dziewczyny nawet nie mozecie sobie wyobrazic jak ja dzisiaj cierpie......... Do tego jeszcze do艂aczy艂 sie b贸l fizyczny nie moge uspokoic ko艂atan serca ..........prosze pom贸zcie ..... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 20, 2009 agnis masz racje na g艂owe mi wchodza bo wiedza jaka jestem s艂aba ....doskonale wiedza jak mnie doprowadzi膰 do ostateczno艣ci .....czuje sie nikomu nie potrzebna ........za co mnie to spotka艂o przeciez ca艂e zycie staram sie innym pomagac , byc zawsze do dyspozycji .......kocha艂am wszystkich ponad wszystko i moze dla tego taka przysz艂a zap艂ata....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Lipiec 20, 2009 bianko nie umiem ci pomoc, ja nie jestem jeszcze matk膮, ale pewnie gdybym sie otworzyla przed rodzina przypomina艂abym twoja corke wlasnie, bo ja mam du偶y 偶al do mamy, ale to ukrywam bo nie chce jej ranic:( pewnie by plaka艂a tak jak ty trzymaj sie Ja dzis mialam rozwolnienie i sie trzeslam rano, masakra wszytsko z nerwow!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Bianka wiem ,ze teraz Ci ciezko cokolwiek zrobic bo jestes s艂aba psychicznie ...ale jak bedziesz sie lepiej czula walcz!!!!! ja tez sie rozsypa艂am jak puzzle ,pojawiaja sie b贸le w okolicy serca takie jak przed braniem leku....wiec nerwica wraca...czyli od wizyty u kardiologa mine艂o 5miesiecy bylam spokojna dobrze sie czulam i znowu to wr贸ci艂o...ja sie jeszcze nie poddaje ,wmawiam sobie ,ze to hormony przed okresem ...czekam az to minie...pojutrze zaczne brac krople sedomix,neospazmine ..po 3 x dziennie i jeszcze cos ...moze jakas ulga bedzie .... ja zapisalabym sie na psychoterapie , ale musialabym codziennie wstawac o 6 i dojezdzac pociagiem ...na poczatku sama nie dalabym rady ...m膮z by chyba osiwial :) Narazie prywatnie nie mam kasy ...jeszcze zobacze co u nas na nfz sie dzieje...bo widze ,ze trza zaczac dzialac !! skoro to bedzie powracac.... u mnie ciemno,leje ,burza :o to tez nie nastraja pozytywnie !!!! tak sie zastanawialam do czego potrzebna jest mi nerwica ?? -i znam odp. do bycia dzieckiem , poniewaz ja nie mialam dzieci艅stwa zadnego, wtedy musialam odgrywac doros艂膮 osobe...wiec teraz papram sie jak dziecko i pragne zeby sie m膮偶 mna zajmowal, narzekam i zauwazylam ze jest mi z tym dobrze, to taka chec zwr贸cenia na siebie uwagi....niestety mna sie rodzice nie interesowali jak bylam dzieckiem.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 20, 2009 mna sie tez nie interesowali tylko wymagali po 13 latach urodzi艂 sie brat i to ja dla niego by艂am matka .....kt贸rej ja nigdy nie mia艂am bo dla niej liczy艂a sie tylko kasa i to zeby ktos nie mia艂 lepiej od niej ............tak jak ty czuje sie jak bezradne dziecko i potrzebuje duzo ciep艂a i czu艂osci ktorego nie znajduje ...... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gienowefa Napisano Lipiec 20, 2009 Bianka----strasznei Ci wspolczuje, mam nadzieje, ze twoje dzieci zdadza sobie spraw臋 w koncu jak Ciebie rania. chociaz szczerze mowi膮c te czasy sa straszne, dzieci kompletnie nie szanuja swoich rodzicow:(( tot akie smutne. Pewnie ejszcz emloda z Ciebie kobieta i napewno wszystko w ko艅cu sie jakos ulozy...czego bardzo Ci zycze Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oliwier2 Napisano Lipiec 20, 2009 czy ktos z was by艂 w woniesciu ? ja mam zawroty lekkie teraz ale za to mnie mdli-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Lipiec 20, 2009 bianko moj facet np radzi mi zebym wszytsko wyrzuci艂a mojej mamie, ale w sumie dobrze ze tak powiem kulturalnie mnie wychowa艂a i nie potrafie, bo jestem swiadoma 偶e ja zranie bardzo mocno! Nie poddawaj sie i zapewne minie troche czasu to pogadaj o swoich uczuciach z corka, jest dorosla to zrozumie moze chociaz troch臋. Ja baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo 偶a艂uj臋 偶e nie mog臋 pogada膰 z mam膮 jak przyjacio艂ka:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oliwier2 Napisano Lipiec 20, 2009 ja mam dzisaj z艂y dzien kreci mi sie w g艂owie i nie mam juz si艂y walczyc z ta choroba!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 20, 2009 wszystkim serdecznie dziekuje....na razie nie potrafie sobie tego wszystkiego pouk艂adac az sie boje jak m膮z wr贸ci z pracy .....kiedys ba艂am sie zostawac sama w domu by艂o to dla mnie horror ale p贸zniej wszystko ,sie zmieni艂o jestem szczesliwa jak wszyscy wychodza ...........wtedy mam spok贸j a tak ciagle kto艣 cos chce 4 dzieci kazdy mia艂 jakis problem i z nim tylko do matki a ja stara艂am wszystkim pom贸c nie mam chwili dla siebie wszaystkie sprawy kt贸re sa do poza艂atwiania zawsze by艂y na mojej g艂owie .......szko艂y , wywiad贸wki , egzaminy prawo jazdy dzieci starszych , lekarze , wizyty u specjalist贸w , samoch贸d jego remont ,,,,,,,op艂aty ,,,,,wszystko , wszystko a teraz us艂ysza艂am ze niczego ode mnie nie potrzebuja bo ja zajmuje sie tylko swoim ty艂kiem ,swoimi chorobami .........co ja bede pisac ,nie ma sensu nic nie zmienie .....musze sie jakos z tym pogodzic ale nie wiem jak ????????????? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Bianka i tak jestes silna kobiet膮 -urodzilas 4 dzieci ,wszystko na Twojej g艂owie , kazdy zdrowy czlowiek mialby dosc i chcialby odpocz膮c..... nie dziwie sie Tobie ....powiedz ,ze masz dos膰 i chcesz odpoczac , w koncu s膮 wakacje !!!!!!!!!! choc wiem ja ciazko tak zrobi膰 ....odpoczynek od tego calego bajzlu na tydzien pom贸glby Ci na 100%!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 koty za p艂oty Napisano Lipiec 20, 2009 Witam wszystkich> czytam was i smutno mi,ze 偶le si臋 czujecie. Bianko to co napisa艂a艣 jest tak smutne,偶e a偶 p艂aka膰 si臋 chce, uj臋艂abym to w jednym zdaniu."DZIEWCZYNY NIE R脫BCIE NIKOMU PREZENTU ZE SWOJEGO 呕YCIA" Bianka pisze prawd臋 o 偶yciu, przesz艂a wiele i wyci膮gajcie z tego wnioski. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mysza007 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Bianko naprawd臋 ci wsp贸艂czuj臋... Ja dzisiaj te偶 si臋 za艂ama艂am...ale ju偶 nie chce mi si臋 o tym pisa膰 :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Bianko jestes dzielna!!da艂a艣 rade przezyc tyle czasu, wychowac dzieci, oni wszyscy na pewno Ci臋 kochaj膮!!! U mnie przygody z wymiotami:/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Ale pomimo tego obejrzalam dwa filmy jak radzila mi psycholog, a do 艂贸zka biore ksi膮zk臋 "pokochac siebie" i mam nadzieje ze jutro bedzie sto razy lepsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S艂odkich, spokojnych sn贸w 偶ycz臋 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Wszystkim dziekuje za mi艂e s艂owa otuchy , jedynie na was mog臋 liczyc ..........ale duzo czasu minie zanim sie z tym pogodze ..........teraz mam z mezem problemy ciagle mi przygaduje ........pozdrawiam wszystkich zycze dobrej i spokojnej nocy ........ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Lipiec 20, 2009 Hej;) nie by艂o mnie bo komputer siad艂 przez mojego koleg臋 i musia艂am 艣ciaga膰 kuzyna 偶eby cos tam zaradzi艂. Noc z bratem mine艂a ca艂kiem ca艂kiem. Ale czuj臋 si臋 niet臋go ostatnio. Doszed艂 mi l臋k przed zwariowaniem i m贸wi臋 wam dziewczyny my艣la艂am ostatnio 偶e ZWARIUJ臉. Cos strasznego. Wczoraj i dzi艣 w miar臋 ok. by艂o tylko w nocy nagle obudzi艂am si臋 i wicie co mi si臋 wydawa艂o? 呕e straci艂am pami臋膰. Tzn, ze nie pami臋tam zesz艂ego dnia itp.. nie wiem czego to by艂 skutek. Mo偶e jakiego艣 snu kt贸rego nie pami臋ta艂am. Wystraszy艂am si臋 troch臋 i p贸艂 godziny odtwarza艂am zesz艂y dzie艅 hehe. Dzis uda艂o mi si臋 zarejestrowa膰 w ko艅cu na wizyt臋 u neurologa. Ale dopiero za 2 tygodnie bo lekarka ma urlop. Ale mo偶e dostan臋 cos w ko艅cu na obni偶enie moich cuuudownych fal theta. ;) rodzina p贸ki co w komplecie w domu wi臋c mam troszk臋 komfort psychiczny. Ale mam nowy objaw. Cokolwiek nie zrobi臋 (np. moje natr臋ctwa) to si臋 pilnuj臋, w my艣lach analizuj臋 czy to normalne czy nie;) jednym s艂owem nowy l臋k,l臋k przed zwariowaniem;) t臋skni艂am za wami ju偶;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Lipiec 21, 2009 Witajcie u mnie znaczna poprawa !!! ale lepiej nie chwalic dnia przed zachodem s艂o艅ca! zdrowko zauwazylam ,ze zaczynasz mie膰 takie objawy ,jak ja mialam na pocz膮tku nerwicy! czy ona aby sie dopiero nie rozkr臋ca??!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Lipiec 21, 2009 dziewczyny nawiaza艂am kontakt z c贸rka ....odezwa艂a sie do mnie przez nasza klase .....ale jeszcze nie moge dojsc do siebie nie potrafie tego pouk艂adac 艂zy same nap艂ywaja do oczu a gorycz przepe艂nia moje serce .....pozdrawiam was wszystkie dziekuje ze wczoraj by艂y艣cie ze mn膮 w moim cierpieniu ....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach