Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 VALIDOL bez recepty
te偶 jest skuteczny na walenie serducha i l臋ki:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Zaczela mi sie grypa. Po prostu cudownie. Wydeje mi sie ze to przez rower. Czesto spocona, a pogoda jest zdradliwa. No trudno. nie pamietam kiedy ostatni raz bylam przeziebiona lub chora na grype, wiec nie jest tak zle. Mam powod do leniuchowania w domu.

Udost臋pnij ten post

Do Stres-stop...., kilka ksiazek, nie dostepnych w wesji elektronicznej zakupilam sobie, bo sa to glownie nowosci. Kilka po prostu wydrukowalam, bo tez nie widzi mi sie czytanie z ekranu monitora. Takze, jak cos mi sie spodoba, to to drukuje, a czasami w ostatecznosci przeczytam fragmenty z monitora. Np. tutaj biblioteki sa pelne wszystkich tych ksiazek dotyczacych rozwoju osobistego. Mimi, ze biegle znam angielski, jakos do do mnie tak nie dociera jak po Polsku. Nie wiem jak sie sprawa ma z bibliotekami w Polsce. Ale podejrzewam, ze je maja, bo to bestsellery, najwyzej zapiszesz sie na liste oczekujacych. Ja uwielbiam tutaj chodzic do bibliteki, bo maja doslownie wszystko. Tysiace DVD do wypozyczenia, muzyke..., taka kolekcje, ze chyba zycie by mi nie starczylo aby to przeczytac, audiobooks, medytacje...,mnosto pomocy audio do nauki jezykow obcych. Wyglada to troche jak raklama, sorry, nie to bylo moim zamiarem. Po prostu z tego co pamietam, biblioteki nie udostepnialy np DVD do ogladania w domu. A moze juz jest? Chcialam powiedziec, ze jezeli naprawde ktos tutaj pragnie sie PRZEBUDZIC to nie musi kupowac tych wszystkich ksiazek, a to nie lada wydatek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
validol ....kiedys bralam kilka raz i zawsze mi cisnienie spadalo ze mialam 90/50 i w glowie mi sie krecilo jakbym miala odplynac chyba za silny na mnie byl bralam przedtem nerwosol w kroplach i jakos to lepiej na mnie dzialalo ale biore asertin teraz i nie wolno przy tym alkoholu a krople na alkoholu wiec chyba nie bardzo znowu na ataki "w razie co" dostalam sedam-polowke...ale mam brac tylko jak mnie najdzie panic atak ...nie codziennie zeby sie nie uzaleznic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5...do Emma123
jestes tez w UK? ja to samo...lekarze tu przeciwni sa tabletom ze asertin przepisali mi jak mnie atak zlapal w Polsce-w szpitalu to przypisuja i tu dalej ale pod inna nazwa sertaline czy jakos...niby to samo ale tez stale mowia ze sa za odstawieniem a znowu o pomocy z sychologiem tez sie nic nie dowiem zapewniaja znowu ze jak mam te ataki ze serce wali i jakby zyly mialy peknac ze to nie jest skok duzy cisnienia a wyrzut adrenaliny i dlatego tak sie zle czuje...echh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Flonaska
Ludziska!! Dalczego kasujecie posty w kt贸rych kto艣 wysy艂a was do lekarza???????????? Przecie偶 prawd臋 pisz膮 najprawdziwsz膮!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co to za cholerska choroba
ona nam zabra艂a radosc zycia ,ilez to idzie ciagle miec leki ,panike , stres a co za tym idzie zniszczenie wewn臋trznego organizmu , mnie z powodu nerwicy wycietko narzady kobiece ,nie z kuli raka tylko ciag艂y stres zaatakowal mi macice ,i jajniki , mialam to wszystko pokrecone , pozwijane , ze cos by z tego mog艂o sie stac , w mojej rodzinie zaden nie ma nerwicy , ani wyciete kobiece narzady , lekarz powiedzial wina tego to ciag艂y stres /nerwica i za bardzo opiekunczosc ze strony rodzicow i nauczyciele , ci wszyscy sa powodem moich dolegliwosci ,Tak wiec nie dajmy sie kierowac innymi , nie bojmy wyrazic swoje zdanie , nie winnmy siebie , nie zyjmy w cieniu swojej rodziny , poprostu radzmy sobie sami i co was gryzie bez obaw to wykrzyczcie , chocby ten ktos sie na nas obrazil .bADZBY MOCNI,

Udost臋pnij ten post

jak wstalam bylo sloneczko wiec nastroj od razu pozytywny, tego mi trzeba, a nie tego ze jak wstaje jest tak pochmurno szaro itp!! Potem bylam w kosciele czulam ze kreci mi sie w glowie ale wytrzymalam! Mi tez serce wali mocno czesto, ale jakos na szczescie sie nie zaczelam przejmowac jeszcze. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
bo jak wymienisz zoltodziobie do jakich, to moze ktos przestanie kasowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yustyna88
Ludzie wiem co przezywacie... ja od roku mam nerwice z ktora nie potrafie sobie poradzic... do tego klupa problemow i nikt nie moze mi pomoc... ale musimy z tym walczyc... skupiajmy sie tylko na tych dobrych chwilach naszego zycia. jak macie problemy to napiszcie tu do tych ludzi z ktorymi tu piszecie , oni pomoga, moze nie tylko doradza slowem, w ten sposob pokazemy ze jestesmy warci zycia, ze ktos nas potrzebuje ze ktos bedzie nam wdzieczny, piszmy o dobrych chwilach to nas poztywnie nastawi do zycia. pokonamy ta cholere co siedzi w nas...

Udost臋pnij ten post

wazne ze nie jestesmy same! Tzn mam na mysli ze wiele ale to na pewno mnostwo osob na tym swiecie ma nerwice! szkoda ze nie mozemy sie spotkac

Udost臋pnij ten post

Witam Wszystkie Dziewczyny Na jesieni troche z Wami pisa艂am, ale potem mia艂am tyle na g艂owie, 偶e tylko czasem podczytywa艂am. Od jakiego艣 czasu jednak nerwica zn贸w tak mi dokuczy艂a, 偶e musz臋 sobie troche ponarzeka膰... Wczoraj kupi艂am ksi膮偶ke napisan膮 przez lekarza profesora, kt贸ry jednoczesnie jest psychoterapeut膮 od lat zajmuj膮cym si臋 zaburzeniami l臋kowymi. To co przeczyta艂am bardzo mnie zaintrygowa艂o i stwierdzi艂am, 偶e musze Wam to przyblizy膰. Mam nadziej臋, 偶e niekt贸re z tych informacji troche Was pociesz膮. Mianowicie: Profesor twierdzi, 偶e wi臋kszo艣膰 zaburze艅 l臋kowych rozwija si臋 dopiero u progu doros艂o艣ci - z nieznanych przyczyn u dzieci obserwuje si臋 je niezwykle rzadko. Zaburzenia l臋kowe maj膮 cz臋sto przebieg skokowy. Profesor pisze, 偶e ROZK艁AD WIEKOWY PACJENT脫W MA FORM臉 PIRAMIDY, A JEJ WIERZCHO艁EK WYPADA W PO艁OWIE 30- TKI. PO 40- TCE ICH STAN WYRA殴NIE SIE POPRAWIA, A NIEMAL NIGDY SI臉 NIE ZDARZA, 呕EBY ZG艁ASZA艁Y SI臉 NA LECZENIE OSOBY OSOBY PO 50- TCE. Nie nalezy wyci膮ga膰 z tego wniosku, 偶e starsi ludzie nie cierpi膮 na l臋ki. Nastepuje jedynie przesuni臋cie: wzmagaj膮 si臋 l臋ki realne, podczas gdy zmniejszaj膮 si臋 l臋ki nierzeczywiste, charaktrystyczne dla zaburze艅 l臋kowych.

Udost臋pnij ten post

JAK POWSTAJE ZABURZENIE L臉KOWE Z NAPADAMI PANIKI ? Do chwili obecnej istnieje wiele teorii na temat przyczyn l臋k贸w: - traumatyczne prze偶ycia z dzieci艅stwa - b艂臋dne wychowanie - do艣wiadczenia wyuczone - stres - geny - cz膮steczki KTO MA RACJ臉 ? 1 : PACJENCI Z NAPADAMI PANIKI PRAWDOPODOBNIE ODZIEDZICZYLI SK艁ONNO艢膯 DO WYST臉POWANIA OKRE艢LONYCH L臉K脫W. 2: TRAUMATYCZNE DO艢WIADCZENIA Z DZIECI艃STWA MOGA, PRZY PEWNEJ PODATNO艢CI U艁ATWI膯 P脫殴NIEJSZE WYST膭PIENIE CHOROBY L臉KOWEJ. 3: AKTUALNA SYTUACJA STRESOWA OBNI呕A PR脫G WYST臉POWANIA ATAK脫W CHOROBY. 4: PODATNO艢膯 I STRES ZEWN臉TRZNY MOG膭 W R脫呕NYM STOPNIU PRZYCZYNIA膯 SI臉 DO ROZWOJU ZABURZE艃 L臉KOWYCH. 5: LUDZIE CIERPI膭CY NP. NA NAPADY PANIKI MAJ膭 W M脫ZGU ZBYT CZU艁E CENTRUM OCENY ZAGRO呕ENIA. Osoby z zaburzeniami l臋kowymi maj膮 prawdopodobnie zbyt czu艂y system nerwowy, kt贸ry na niegro藕ne pobudzenie reaguje wyst膮pieniem objaw贸w l臋kowych. Zaczyna si臋 np. od lekko przy艣pieszonego pulsu. Nasz system nerwowy powinien teraz dokona膰 realistycznej oceny fizycznych objaw贸w, ale og艂asza fa艂szywy alarm. Prowadzi to do wyst膮pienia dalszych fizycznych objaw贸w l臋kowych, takich jak dr偶enie. To zn贸w oceniane jest jako zagro偶enie, co warunkuje nast臋pne objawy l臋kowe, jak d艂awienie w gardle lub duszno艣ci. L臋k wzmaga si臋 coraz bardziej na kszta艂t spirali. 6: USTAWICZNE NAPADY PANIKI UTWIERDZAJ膭 PACJENT脫W W B艁臉DNYM MNIEMANIU, 呕E CIERPI膭 NA CI臉呕K膭 CHOROB臉 !!!!

Udost臋pnij ten post

KONTROWERSYJNY ROZDZIA艁 KSI膭呕KI : Co jest lepsze - lekarstwa czy psychoterapia ? ( SZCZERZE M脫WI膭C JESTEM ZASKOCZONA TYM CO PRZECZYTA艁AM, ALE OCE艃CIE SAME ) 1. CZY PSYCHOTERAIA JEST BARDZIEJ CZY MNIEJ SKUTECZNA NI呕 LEKARSTWA ? Profesor twierdzi, 偶e skuteczno艣膰 jest mniej wi臋cej jednakowa. 2. CZY PSYCHOTERAPIA WSPOMAGANA LECZENIEM FARMAKOLOGICZNYM JEST BARDZIEJ CZY MNIEJ SKUTECZNA NI呕 SAMA PSYCHOTERAPIA ? Profesor twierdzi, 偶e terapia kombinowana jest znacznie bardziej skuteczna ni偶 sama psychoterapia. 3. CZY LECZENIE FARMAKOLOGICZNE WSPOMAGANE PSYCHOTERAPI膭 JEST BARDZIEJ CZY MNIEJ SKUTECZNE NI呕 SAM LEK ? Niekt贸re badania dowiod艂y , 偶e stan pacjent贸w jest najlepszy, je偶eli opr贸cz brania leku przechodz膮 jeszcze terapi臋 behawioraln膮. Jednak wiele bada艅 pokaza艂o, 偶e wprowadzenie terapii nie przynios艂o 偶adnej dodatkowej korzy艣ci. 4. CZY PO ZAKO艃CZENIU LECZENIA D艁U呕EJ UTRZYMUJE SI臉 DZIA艁ANIE PSYCHOTERAPII CZY DZIA艁ANIE LEK脫W ? Mo偶na by przypuszcza膰, 偶e po zako艅czeniu farmakoterapii nast臋pnego dnia zn贸w powr贸c膮 objawy, podczas gdy dzia艂anie psychoterapii utrzymuje si臋 ca艂e miesi膮ce, a nawet lata. W rzeczywisto艣ci rzecz wygl膮da jednak zupe艂nie inaczej : zar贸wno efekty leczenia farmakologicznego, jak i psychoterapii s膮 kr贸tkotrwa艂e. Tylko jedno badanie wykaza艂o, 偶e terapia behawioralna dzia艂a艂a d艂u偶ej ni偶 leki; pi臋膰 pozosta艂ych dowiod艂o, 偶e stan pacjent贸w poddanych uprzednio leczeniu farmakologicznemu po up艂ywie kilku miesi臋cy nie by艂 gorszy ni偶 samopoczucie pacjent贸w wobec kt贸rych zastosowano wcze艣niej terapi臋 behawioraln膮 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyzdrowie膰 czas
Efektywnie pracowa艂am 4 lata, z czego pierwszy rok bez terapeuty, potem 3 lata psychoterapii, kt贸ra w za艂o偶eniu by艂a poznawcza, w praktyce okaza艂a si臋 poznawczo-egzystencjalno-humanistyczna. Przez rok bra艂am do艣膰 du偶膮 dawk臋 trittico. Od 2,5 roku jad臋 bez niego. Nie u偶ywam tak偶e 偶adnych benzo ani innych uspokajaczy - nie s膮 mi potrzebne. Od razu powiem, 偶e pierwsze dwa lata - to by艂 narastaj膮cy chaos, kryzys za kryzysem, w tym 艣wiatopogl膮dowy i to偶samo艣ci, intensyfikacja objaw贸w, pojawi艂y si臋 kilkudniowe okresy silnej depresji, autoagresja. By艂o ci臋偶ko. Ale wiedzia艂am, 偶e tak musi by膰, 偶e to 艣wiadczy o skuteczno艣ci mojej pracy. W pewnym momencie co艣 si臋 zacz臋艂o zmienia膰. Stopniowo objawy zacz臋艂y ust臋powa膰. Po kilku miesi膮cach bez l臋k贸w zacz臋艂am odstawia膰 trittico. Zanim zacz臋艂am prac臋 nad sob膮, cierpia艂am na nerwic臋 25 lat i z roku na rok by艂o gorzej. Och, by艂y prochy, psychoterapie indywidualne i grupowe, bioenergoterapeuci, cudotw贸rcy. Wywali艂am na to mn贸stwo kasy. To wszystko okaza艂o si臋 nieskuteczne. Z prostej przyczyny: przez tyle lat nie mog艂o do mnie dotrze膰, 偶e przyczyn膮 nerwicy jest to, jaka jestem. I 偶e dop贸ki si臋 nie zmieni臋, to b臋d臋 mia艂a nerwic臋. Nast膮pi艂 taki moment, kiedy ta prawda dotar艂a do mnie z si艂膮 ciosu kijem w g艂ow臋. O ma艂o nie zemdla艂am, bo ta prawda to by艂o jak wyrok. Ale to by艂 dobry pocz膮tek Dzi艣 mam nadal tego samego m臋偶a, tych samych rodzic贸w, t臋 sam膮 c贸rk臋, mieszkam w tym samym miejscu. Ale nie mam nerwicy. Budz臋 si臋 rano z u艣miechem i z u艣miechem zasypiam. I zmieni艂o si臋 wszystko Jest kilka zasad, kt贸re warto sobie przyswoi膰, je艣li chce si臋 wyj艣膰 z nerwicy: 1. Przyczyn膮 nerwicy jestem ja sama, to jaka jestem, a nie inni ludzie, B贸g, 艣wiat, UFO, wirus. Mo偶na (i trzeba) usi艂owa膰 dotrze膰 do 藕r贸de艂 zaburze艅 w艂asnej osobowo艣ci, ale odnalezienie ich nie spowoduje automatycznego ozdrowienia. Tak偶e obwinianie innych (przede wszystkim rodzic贸w, bo przewa偶nie w dzieci艅stwie tkwi膮 korzenie zaburze艅) nie daje nic poza wy艂adowaniem z艂o艣ci. Dodatkowo rodzi to poczucie winy, bo rodzice - to tabu. 2. Bezpo艣rednio szkodz膮 nam schematy odczuwania i reagowania, kt贸re stosujemy w 偶yciu. Te schematy trzeba rozpozna膰 i zmieni膰. W rozpoznaniu bardzo pomaga terapeuta, ale zmiana - to ci臋偶ka praca, kt贸r膮 nale偶y wykona膰 samodzielnie. 3. W trakcie pracy nad sob膮 b臋dzie wyst臋powa艂 op贸r, kt贸rego zadaniem jest przeciwdzia艂anie zmianom. Trzeba nauczy膰 si臋 go rozpoznawa膰 i pokonywa膰. I drugie zjawisko, r贸wnie podst臋pne: samooszukiwanie si臋. Nale偶y unika膰 jak ognia, bo bardzo utrudnia prac臋. 4. Potrzebne b臋d膮: silna motywacja, determinacja, cierpliwo艣膰. W trakcie mojej pracy niezliczon膮 liczb臋 razy musia艂am sobie przypomina膰 i powtarza艂am jak mantr臋: moja nerwica, moja sprawa. Pracuj臋 dla siebie. 5. Wszystko, co si臋 we mnie pojawia: z艂o艣膰, gniew, poczucie skrzywdzenia, 偶al, poczucie odrzucenia - ma prawo si臋 pojawia膰 i t艂umienie lub wypieranie tych uczu膰 jest b艂臋dem. Mam prawo je prze偶ywa膰. Ale dwie uwagi: warto zastanowi膰 si臋, dlaczego takie uczucia si臋 pojawiaj膮 (szczeg贸lnie je艣li s膮 silne) i nie dzia艂a膰 pod ich wp艂ywem. Powinno si臋 traktowa膰 siebie 艂agodnie, ze wsp贸艂czuciem, tolerancj膮 i sympati膮, ale tak偶e nie folgowa膰 sobie, nie rozp艂ywa膰 si臋 w u偶alaniu nad sob膮, bo to budzi poczucie bezradno艣ci i prowadzi do bierno艣ci. 6. Nie pr贸bujcie tak偶e uwierzy膰 w to, 偶e warunkiem skutecznej terapii jest pokochanie siebie. Ten warunek latami blokowa艂 mnie przed efektywn膮 terapi膮, bo wiedzia艂am, 偶e nie potrafi臋 przeskoczy膰 z nienawi艣ci do siebie do mi艂o艣ci. A to nie jest tak. Nie trzeba siebie kocha膰 - wystarczy zaakceptowa膰 siebie takim, jakim si臋 jest. Ze wszystkimi wadami, u艂omno艣ciami i s艂abo艣ciami. Ka偶dy z nas jest tylko (i a偶) cz艂owiekiem. I najwa偶niejsze: 7. Walka z nerwic膮 to nie walka ZE SOB膭 a O SIEBIE. Przeciwnikiem s膮 moje zaburzenia, moje iluzje, moje uzale偶nienia i bariery. Je艣li si臋 walczy ze sob膮, to zwyci臋stwo jest r贸wnocze艣nie kl臋sk膮, bo pokona艂o si臋 siebie. Czy warto wi臋c tak膮 walk臋 podejmowa膰? Nie b臋d臋 ukrywa膰, 偶e praca nad sob膮 to trudne zadanie. Wymaga wysi艂ku i determinacji. Ale warto, kurcz臋, naprawd臋 W trakcie mojej pracy (kt贸r膮 kontynuuj臋 i b臋d臋 to robi膰 nadal, bo nie ma niczego bardziej fascynuj膮cego ni偶 poznawanie siebie) zdoby艂am wiele do艣wiadcze艅, kt贸rymi ch臋tnie si臋 podziel臋. Je艣li wi臋c masz, Isabelle, jakie艣 pytania - pytaj 呕ycz臋 Ci efektywnej pracy i wytrwa艂o艣ci. Pozdrawiam wszystkich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 leczenie
Leczenie. Podstawow膮 metod膮 leczenia jest psychoterapia:indywidualna,grupowa.Psychoterapia niejednokrotnie winna obejmowa膰 nie tylko pacjenta,ale jego rodzin臋.Skutki terapii s膮 tym lepsze,im bardziej aktywna jest postawa chorego. WALKA ZE STRESEM. *nigdy nie du艣 w sobie emocji i uczy膰.zawsze wyja艣niaj wszelakie swoje odczucia i wra偶enia. *spr贸buj odnale藕膰 wszystkie te metody i chwile codziennego 偶ycia,kt贸re czyni膮 ci臋 szcz臋艣liwym.ciesz si臋 takimi chwilami. *pozb膮d藕 si臋 kompleksu cz艂owieka gorszego,przegranego.wypracuj sobie wysokie poczucie w艂asnej warto艣ci.musisz siebie polubi膰 i uwierzy膰 w siebie. *dbaj o siebie i to tak偶e pod wzgl臋dem fizycznym.cz艂owiek nie wyspany,przem臋czony jest o wiele podatny na stresy ni偶 cz艂owiek wypocz臋ty. *od偶ywianie ma tu ogromne znaczenie.jedz wi臋c du偶o warzyw i owoc贸w,unikaj papieros贸w i nie pij zbyt cz臋sto alkoholu. *dbaj o ruch,gimnastykuj si臋,chod藕 na spacery. *traktuj osoby ze swego otoczenia tak,jak chcia艂by艣,by ciebie traktowano.b膮d藕 sympatyczny i zadowolony z 偶ycia.tw贸j nastr贸j udzieli si臋 innym. *nie wstyd藕 si臋 zwierze艅.gdy masz k艂opoty,porozmawiaj z kim艣,przed kim mo偶esz si臋 wygada膰. *naucz si臋 podejmowa膰 decyzje.rozwa偶aj zawsze spokojnie wszelkie za i przeciw,ale nie wahaj si臋 zbyt d艂ugo. *znajd藕 sw贸j w艂asny styl,spos贸b na 偶ycie,nie czuj si臋 gorszy od innych. *warto nauczy膰 si臋 skutecznie i efektywnie relaksowa膰 si臋 by dawa膰 sobie rad臋 w momentach trudnych,stresuj膮cych. *pami臋taj o tym 偶e:najwa偶niejsza jest higiena 偶ycia codziennego. Spr贸buj wyciszy膰 swoje wn臋trze.Nie ogl膮daj przed snem zbyt pobudzaj膮cych emocje film贸w,nie czytaj nadmiernie rozbudzaj膮cych ksi膮偶ek,ostatni niezbyt obfity posi艂ek spo偶ywaj przynajmniej na 2 godziny przed snem.

Udost臋pnij ten post

Do wyzdrowiec czas...... Pieknie napisane. Przede wszystkim gratuluje. I to jest to COS. Trzeba ciagle szukac, uczyc sie poznawac siebie i swiat. Mam nerwice, nie wstydze sie tego, ale nie chce tez skupiac uwagi na sobie, bo cos mi dolega. Choc mowie o niej otwarcie, to moj maz nie chce tego sluchac. Wiec, mowie o niej coraz rzadziej, a tak naprawde to chcialabym sie wykrzyczec. Ale rozumiem mojego meza. Od pewnego czasu patrze na niego inaczej. Kiedys mialam mu za zle, ze w jakims stopniu ignoruje moje dolegliwosci. A teraz nie. Bo zrozumialam, ze to nie jego trzeba zmieniac. Bianka, Zdrowko, Stres-stop, Agnis... i reszta..., jak samopoczucie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do wyzdrowie膰 czas
mo偶esz napisa膰, sk膮d jeste艣?? Szukam sensownej terapii na 艢l膮sku...

Udost臋pnij ten post

Witajcie Emma123 dzieki ,ze pytasz.U mnie znaczna poprawa samopoczucia. Cisnienie mam w normie ,g艂owa juz nie boli. Zobaczymy jak bedzie w nast臋pnych dniach. Psychicznie sie dosc szybko z tego do艂ka podnios艂am. pozdrawiam 馃尲

Udost臋pnij ten post

no ja napisze jutro jak u mnie samopoczucie, bo nie chcialabym krakac, ale w miare dzis dzie艅 ok min膮艂, chyba dlatego ze pogoda 艂adna! Mierzylam dzis cisnienie to mialam 105/65 puls 85 ale bez bolu glowki, dam znac jak to bedzie jak bedzie mnie bolec glowa:)

Udost臋pnij ten post

Dziewczynki was potrzebuj臋 zn贸w dzisiaj. Chyba si臋 poddaj臋. Ja chyba mam opr贸cz nerwicy r贸wnie偶 padaczk臋. Ju偶 8 dni wy艂膮cze艅 nie mia艂am. Dzisiaj pojecha艂am na spotkanie rodzinne. Mia艂o by膰 troch臋 os贸b. I by艂o. No i tam si臋 to sta艂o. Na szcz臋艣cie, zdaniem mamy chyba nikt si臋 nie zorientowa艂. Mama powiedzia艂a 偶e ma do艣膰 i odechciewa jej si臋 gdziekolwiek ze mn膮 je藕dzi膰. Neurolog do padaczki tego nie zakwalifikowa艂a. Psychiatra m贸wi艂a 偶e w nerwicy takie co艣 by膰 mo偶e, psycholog kaza艂a mi si臋 zawsze zastanawia膰 nad sytuacj膮 kt贸ra ewentualnie mog艂a takie co艣 wywo艂a膰. Nie wiem, mo偶e pod艣wiadomie dzis ba艂am si臋 jak wypadnie to spotkanie? Mama chce 偶ebym znowu chyba pojecha艂a do neurolog. Nie przelewa nam si臋 chwilowo dlatego ja powiedzia艂am 偶e mog臋 przecie偶 po艂o偶y膰 si臋 do szpitala (po wzi臋ciu od neurolog skierowania) na 24 godzinne EEG, bo neurolog kiedy艣 powiedzia艂a 偶e mog艂abym tak zrobi膰. I chocia偶 nie p艂aci艂abym. Ale mamie widz臋 pomys艂 ten si臋 nie podoba. A z drugiej strony powiedzcie: przecie偶 w XXI wieku padaczka to ju偶 nie jest choroba , szczeg贸lnie tak ma艂a jak moja. Ja tylko staj臋 ,zamykam oczy na minutk臋 i to wszystko. Nawet nad t膮 艂agodno艣ci膮 psycholog si臋 pochyli艂a ostatnio:) ale powiedzcie same, ze w naszych czasach to jest drobnostka? Nie chc臋 o tym czyta膰 w necie bo pewnie zaraz moje objawy zwi臋ksz膮 si臋 o 100%:) bu藕ka kochane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Festeryk
Agni-s Emma Zdr贸wko Bianka ,dziewczyny!!! wp艂y艅cie na Stres stop!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
jakie masz argumenty? zdrowko nie masz padaczki, nie martw sie!

Udost臋pnij ten post

Bellergot dzi臋ki;) chocia偶 ju偶 sama nie wiem co my艣le膰. Niby z jednej strony skapitulowa艂am i my艣l臋 偶e to padaczka z drugiej wiem 偶e mo偶liwosci psychiki i pod艣wiadomo艣ci s膮 ogromniaste;) zostaje mi chyba faktycznie nie martwi膰 si臋;) a o co chodzi ze Stres stop?? cos si臋 sta艂o?

Udost臋pnij ten post

zdrowko to wez chociaz jakies leki na te wylaczenia ...przeciez tak nie mozna zyc ... ...nie boisz sie ,ze cos sie moze stac podczas takiego wylaczenia,jakies z czasem zatrzymanie akcji serca czy Bog wie co jeszcze....z tego co piszesz to wylaczenia chyba ci nie przeszkadzaja ??? dla mnie jako doroslej osoby to strasznie by mnie to paralizowalo,kr臋powa艂o szczegolnie wsrod znajomych ,rodziny itp. ale tez chodzi o zdrowie ...to tak jakby chodzic z wada wzroku typu\" zez\" bez okular贸w i w og贸le za przeprszeniem olac to ...wlasnie mamy XXI w i takie sprawy sie leczy ...

Udost臋pnij ten post

dziewczynki mama wzi臋艂a od rana sprawy w swoje r臋ce. Jad臋 za jakie艣 2 godziny na EEG. trzymajcie kciuki:) chocia偶 wcale si臋 ju偶 nie boj臋. tylko 偶al mi i 藕le bo widz臋 偶e nie przelewa si臋 teraz...

Udost臋pnij ten post

dziewczyny u mnie zn贸w nasili艂o sie ko艂atanie serca tak mi szarpie ze az mi sie s艂abo robi .......ech do niczego to wszystko .......pozdrawiam was serdecznie ......

Udost臋pnij ten post

ja jestem ze sl膮ska ale c贸z z tego jak nie potrafie nikomu pom贸c .....walcze sama ze soba .......chetnie bym kogos pozna艂a z moich oklic ......ale kto chce sie przyjazni膰 z takim nerwicowcem jak ja ......kazdy szuka wsparcia a nie inaczej ........Emmo jesli mozna zapytac ile masz lat ........ciekawi mnie tobo bardzomadrze piszesz ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biianko a mieszkasz
ko艂o Katowic?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋