Go艣膰 do dzastus23 Napisano Sierpie艅 30, 2009 porostu naucz sie z tym zyc.Nerwice nie da sie wyleczyc , cz艂owiek mysli ze jest mu troche lepiej to sobie juz poszla , nie , nie , nie posz艂a tylko zasnela na pewien czas i czeka sobie na obudzenie , ale potem zaatakuje na maxa , ktos tu wyzej napisa艂 ze nie ma jej juz 8 lat ,brawo za to ,ale uwazaj male niepowodzenie i znowu [pwroci .Choruje na to 54 lata i nadal ma mnie w szponach tylko ze teraz wiem co mam robic wrazie jej nadejscia.Tak TAK nie da sie tego cholerstwa wytepic , poprostu mamy slabom psychike i tyle prawdy o tej chorobie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Edert Napisano Sierpie艅 30, 2009 wszysdo wszystkich z forum!! widz臋 偶e ludzie wam m贸wi膮 偶e nerwica jest nieuleczalna. Oni maj膮 m贸zg wielko艣ci ziarnka piasku. TO JEST DO uleczenia! BA! nwet jestem tego przyk艂adem. kto m贸wi 偶e tego si臋 nie uleczy to wasz wr贸g Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cZESC nerwuski Napisano Sierpie艅 31, 2009 Mam 30 lat,w roku 2005, po kilku miesi膮cach pobytu za granic膮 w celach zarobkowych zacz膮艂em si臋 w przeci膮gu kilku dos艂ownie dni gorzej czu膰. Pierwsze objawy pojawi艂y si臋 w postaci delikatnych zawrot贸w g艂owy, kt贸re na pocz膮tku ignorowa艂em. Kiedy jednak jednego z wieczor贸w owe zawroty sta艂y si臋 ju偶 bardzo dokuczliwe, w dodatku zacz臋艂o mi si臋 robi膰 s艂abo i wydawa艂o mi si臋 偶e odlatuj臋 (umieram) trac膮c poczucie rzeczywisto艣ci wystraszy艂em si臋 nie na 偶arty i musia艂em skorzysta膰 z pomocy znajomego. Wydawa艂o mi si臋, 偶e by膰 mo偶e to os艂abienie, niedospanie, niedo偶ywienie - wielu Polak贸w za granic膮 偶yje tak, by jak najwi臋cej zaoszcz臋dzi膰. Objawy ust膮pi艂y, ale po nied艂ugim czasie na powr贸t si臋 pojawi艂y, co skoni艂o mnie do odwiedzenie miejscowego szpitala. Pierwsze badania (krew i EKG) nie wykaza艂y niczego, ale moja sytuacja zdrowotna sta艂a si臋 na tyle niepokoj膮ca, i偶 postanowiem wr贸ci膰 do kraju. Ju偶 w Polsce, w przeci膮gu 2 niespe艂na miesi臋cy wykona艂em: EKG, badanie poziomu hormon贸w tarczycy we krwi, badanie podstawowe krwi i moczu, badania laryngologiczne - w tym ENG, badanie przep艂ywu krwii w naczyniach dop艂ywowych do g艂owy - Doppler, rezonans magnetyczny po wizycie u neurologa, echo serca, powt贸rne EKG.... i nic!!!!! Jestem super zdrowy, a objawy somatyczne w postaci ju偶 wcze艣niej wspomnianych zawrotow glowy, b贸li w klatce piersiowej, ucisku w g艂owie i szyji nadal sie utyrzymuj膮. Kilka razy us艂ysza艂em podczas swojego voyagu po lekarzach, ze by膰 mo偶e to nerwica, a dok艂adniej nerwica l臋kowa. Zacz膮艂em korzysta膰 z porad psychologicznych, z kt贸rych z reszt膮 korzystam do dzi艣 (diagnoza o nerwicy potwierdzi艂a si臋), uruchomiono r贸wnie偶 leczenie farmakologiczne - Citalem (przez 1 rok). Niby si臋 troch臋 wszystko uspokoi艂o, ale wci膮偶 n臋kaj膮 mnie (jeden dzie艅 bez objaw贸w to dzie艅 zbawiony!!) moje przypad艂o艣ci. Objawy pojawiaj膮 si臋 niezale偶nie od pory dnia, roku, pogody, trawj膮 od kliku minut do nawet 2-3 godzin. Nie mog臋 tak偶e ich skolerowa膰 ze stanami podenerowania czy jakimi艣 sytuacjami stresowymi, ktorych tak na marginesie mam w 偶yciu od powrotu z zagranicy sporo, cho膰 moje 偶ycie ca艂kiem dobrze si臋 od ponad roku u艂o偶y艂o. Podobno (zdaniem psychologa) sytuacja stresowa mo偶e odbi膰 si臋 na zdrowiu somatycznym po jakim艣 czasie,a nie zaraz po jej wyst膮pienu, ja jednak s膮dz膮c po cz臋stotliwo艣ci moich objaw贸w sk艂onny jestem twierdzi膰, 偶e stresuj臋 si臋 ca艂y czas.Nie wiem jak mam z tym 偶y膰 i nie wiem sam, czy to rzeczywi艣cie nerwica, czy mo偶e jednak czego艣 nie sprawdzono???? A je艣li to co艣 innego, a ja lecz臋 si臋 na nerwic臋?? Ca艂y czas 偶yje w strachu, 偶e co艣 mi jest, 偶e zaraz umr臋, 偶e nikogo nie b臋dzie blisko i 偶e nikt mi nie pomo偶e, a w dodatku te cholerne objawy, kt贸re nie pozwalaj膮 mi zapomnie膰 o stanie zdrowia... Je艣li kto艣 z Was ma podobne objawy i postawiono mu podobn膮 diagnoz臋 to by艂bym wdzi臋czny za ka偶d膮 odpowied藕, rad臋, a mo偶e chocia偶by potwierdzenie - 偶e w nerwicy tak ju偶 jest i nie ma co si臋 doszukiwa膰 i wymy艣lac sobie chor贸b. Marcin Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 warto wiedziecprzeczytaj Napisano Sierpie艅 31, 2009 http://www.psychoterapia.iaw.pl/?id=3702&location=f&msg=1&lang_id=PL Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Sierpie艅 31, 2009 Edert jak tego dokonales/las ? psychoterapia czy moze leki? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do wanessa1984 Napisano Sierpie艅 31, 2009 o jakas tys naiwna ,on lub ona tylko mysli ze wygrala z ta chorobom , no i dobrze ze tak mysli ,moze uda jej sie przedluzyc ten czas dobrego samopoczucia , a to juz jest duzo.prawda jest calkiem inna . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Sierpie艅 31, 2009 naiwna czy nie naiwna ale to forum jest po to zeby pochwalic sie swoimi sukcesami i wyzalic sie z porazek moj lekarz twierdzi ze to jest choroba uleczalna,sa osoby ktore przechodza tylko nerwice jednorazowo,a sa tez osoby ktorym moze sie wracac co ponoc zadko sie zdarza duzo czesciej sie wraca u osob ktore zazywaly tylko leki,bez psychoterapi a jesli jedna psychoterapia nie pomoze to idzie sie na nastepna az do skutku i calkowitego uleczenia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Sierpie艅 31, 2009 Drogi marcinie nie chce sie tu juz wypowiadac bo po ostatnich k艂贸tniach na tym forum mam dosyc , ale powiem ci kr贸tko nie szukaj w sobie chor贸b chociaz masz wszystkie ich objawy to jest NERWICA ja mia艂am i mam tak samo kreci sie tow k贸艂ko jak nie ko艂acze serce to mdli boli brzuch jelita , wymioty itd jak znowu to ustapi to zawroty g艂owy jakby na karuzeli jak to minie to ko艂atania serca , dodatkowe skurcze , ciag艂y b贸l kregos艂upa dretwienie twarzy rak .............i tak w k贸艂ko jeszcze masa innych dolegliwosci , tez jezdzi艂am po lekarzach zrobi艂am wszystkie mozliwe badania , bra艂am leki , chodzi艂am na psychoterapie kilka razy i ciagle w tym siedze zajmuje sie domem , robie wszystko co nalezy do moich obowiazk贸w ale NERWICA ciagle mi towartzyszy i tak juz chyba pozostanie ......pozdrawiam ........Bianka . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do czesc nerwuski Napisano Sierpie艅 31, 2009 moja sytuacja prawie taka sama jak twoja nawet podobnie si臋 zacz臋艂o najpierw by艂o mi nie dobrze s艂abo,b贸le g艂owy a gdy wieczorem si臋 k艂ad艂am czu艂am,偶e umieram robi艂o mi si臋 s艂abo i duszno ,oblewa艂y mnie poty i wiele innych objaw贸w jeszcze by艂o szybkie bicie serca bezsenno艣膰 dr偶enie r膮k b贸le brzucha ,w okolicy serca ,dr臋twienie r膮k .te偶 by艂am za granic膮 i wr贸ci艂am do polski ,zrobi艂am mas臋 badan tak jak ty i oczywi艣cie wszystko w porz膮dku. Diagnoza nerwica .na pocz膮tku nie wierzy艂am w to a,偶e lekarz rodzinny nie chcia艂 mi ju偶 dawa膰 skierowa艅 na badania bo przer贸偶ne choroby sobie wymy艣la艂am robi艂am wszystko prywatnie ,mas臋 pieniedzy wydalam i dalej nic. By艂am z艂a ,偶e jestem zdrowa bo mia艂am do艣c tego jak sie czuj臋 i 偶e nikt mi nie wierzy. codziennie wymy艣la艂am sobie nowe choroby. m膮偶 i rodzina byli tym zm臋czeni ale ja si臋 naprawd臋 zle czu艂am do tego dochodzi艂 l臋k o zdrowie i 偶ycie. w ko艅cu sie podda艂am przesta艂a robic badania i powoli zaczyna艂am wierzy膰 ,ze to faktycznie nerwica. I wtedy po艂owa objaw贸w ust膮pi艂a. nie by艂am nigdy u psychiatry nie dla tego,ze sie wstydz臋 po prostu nie maia艂am czasu bo wr贸ci艂am za granic臋.mina艂 r贸wno rok od tamtego czasu wiele objaw贸w min臋艂o ale czasem jeszcze boli mnie w okolicy serca ,nie mam ju偶 lek贸w pije jedynie melise i biore czasem jakie艣 leki takie bez recepty uspokajaj膮ce. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do WANeSSa Napisano Sierpie艅 31, 2009 Czy ta terapia b臋dzie grupowa czy indywidualna?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Edert Napisano Sierpie艅 31, 2009 leki w baaardzo minimalnych ilosciach i psychoterapia. Pokona艂am l臋ki ,naprawd臋 to zrobi艂am!!! a pomara艅cza kt贸ra podwa偶a moje s艂owa to psychicznie chora Fresh.. Fresh ty masz problem s艂onko,,...du偶y....to juz ci臋偶ka choroba i na pewno nie nerwica Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Sierpie艅 31, 2009 bianko dobrze ze sie odezwalas a czujesz teraz jakas poprawe? Zdrowko, agni jak u was? Mnie przyznam szczerze jeszcze czasem gnebia te mysli tak jak bianko napisalas( w sumie ciesze sie ze tez napisalas ze masz mdlosci, bolace jelita itp) bo ja tez tak mam i co chwila boje sie zeby nie zwymiotowac, nie dostac biegunki itp. Dzieki pracy tak nie mysle, ale jak wroce do domu to znow l臋ki powracaj膮 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Sierpie艅 31, 2009 ide n grupowa ale w grupie jest okolo8 osob max 10,w tym jest terapia ruchowa,muzyczna,zrecznosciowa,3x w tyg.po 1.5 godziny spotkanie z 2 psychoterapeutkami,no i raz w tygodniu wyjazd na konie,do kina,na basen itd,trwa to 3 miesiace op pon do pt od 8 do 14 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Sierpie艅 31, 2009 edert a na jaka psychoterapie chodzilas i jak dlugo? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 Ja nigdy nie bylam na zadnej terapii....hm pewnie jak bede musiala to pojde ale w Polsce. Poza tym mam pytanie o leki: xanax i zolpidem- jaki lek uwazacie za bezpieczniejszy? Moja mama kazala odstawic xanax (bo uzaleznia) a brac polowke zolpidemu na spanie. Poza tym pijecie melise albo bierzecie moze kropelki walerianowe? jak sobie pomagacie? samym pozytywnym mysleniem i zabijaniem czasu czym sie da????? U mnie w niedziele bylo troche lepiej ale dzis po poludniu zaczelo mi juz dusic gardlo i znowu czuje jakby cos tam bylo. Faktem jest ze bardziej to czuje jak o tym mysle. Ps. jakie jest Wasze zdanie na temat tego czy powinnam zrobic jezcez jakies badania na bakterie w gardle czy leczyc juz tylko ta nerwice. Ktos tam pisal ze minelo mu pol objawiw jak sobie uswiadomil ze to nerwica a nie cos powazniejszego z jego zyciem moze tez tak powinnam, czy jednak lepiej dla pwnosci porobic jakies badania a jak tak to jakie dokladnie moze ktos podpowie bo niezbyt ufam tutejszym lekarzom? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 a stosujecie moze jakies cwiczenia relaksujace albo czytacie jakies ksiazki o pozytywnm mysleniu. Chcialabym uslyszec jakichs porad jak nauczyc sie z tym zyc, jak i czym sobie pomoc? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nana123 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 - Pomy艣la艂em, 偶eby si臋 o偶eni膰. - No i co? - No i nic. Pomy艣la艂em, pomy艣la艂em i mi przesz艂o. Tak tez jest z nerwic膮 i jej leczeniem. My艣lenie o objawach nie powoduje dzia艂ania , bo na mysleniu sie konczy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
fresh022 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 hejka kochani po dlugiej przerwie .s艂onko swieci , ale ja w pracy ;/ dzieciaczki czekaja :) pozdrowka polecam psychoterapie sama chodzilam 3 miesiace i czuje sie rewelacyjnie ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fresh022 piszesz ze czujesz Napisano Wrzesie艅 1, 2009 sie fantastycznie , wydaje ci sie , twoja psychika to kogel mogel, udowadniasz to swoimi wpisami jakie z ciebie ziolko, no ale to twoj problem nie nasz Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do bianka_120 od Marcina Napisano Wrzesie艅 1, 2009 Dzi臋ki tobie za odp.Musimy by膰 dobrej my艣li i twardzi 偶e wygramy .Pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Pralika 33 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 Dzastus 23 Nie r贸b wi臋cej 偶adnych bada艅 !! Rok temu przechodzi艂am przez to samo co ty. Jak chcesz to napisz do mnie na gg 4198823 to ci wszystko opowiem. Pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Pralinka 33 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 Bianka Ciesz臋 si臋, 偶e si臋 odezwa艂a艣. Jak si臋 czujesz Kochana ? Nie przejmuj si臋 g艂upimi wpisami i odzywaj si臋. Jak by艣 chcia艂a pogada膰 to pisz na gg 4198823 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 Pralinka bardzo Ci dziekuje na pewno sie odezwe na gg :) teraz zmykam do pracy. A tak poza tym wczorak ok 19 czulam sie gorzej (jestem 9godz do tylu z Wami dziewczynki), wzielam pol xanaxu i zrobilo mi sie fajnie :) znaczy sie lepiej na wieczor maz mi zrobil dlugi masaz i jakos sobie poszlo w nocy sie troche budzilam, teraz czje niepokoj ale mysle ze jak sie czyms zajme to powinno przejsc. Buziaczki i do pozniej. 3majcie sie goraco :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Emma123 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 Witam, Ciesze sie ze u niektorych nastapila znaczna poprawa. Ponadto i niestety dopadly mnie kolejne dolegliwosci, niby nic nowego, juz to przerabialam, ale zawsze jest jakos inaczej, bardziej meczaco ze tak powiem. Otoz oprocz stalych szumow usznych dopaldy mnie bole brzucha i zoladka. Ni z tego ni z owego. To juz trzeci atak w ciagu miesiaca. Zaczyna sie tak: Budze sie rano i zaczyna mnie bolec, boli coraz bardziej, nie do wytrzymania, poce sie z bolu......, po ok 1 godz jest lepiej, az po ok 3 godz prawie w normnie. Silny bol ustaje, pozostaje dziwny dyskomfort i maly bol w przewodzie pokarmowym. Ponadto nic mi sie nie dzieje. Po prostu boli, nie wymiotuje. Moge jesc i nic. Jest to tepy, nieprzyjemny bol. Jazke mi znany. Przykre to. Bo szumy mnie wystarczajaco dobijaja, a teraz jeszcze bol. Ale jestem dzielna. Bo wiem, ze to mija. Szkoda tylko, ze mi te szumy tak nie mijaja. I one sa przyczyna tych boli. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 wsp贸艂czuje ci emmo ja tez w ubieg艂ym miesiacu ten b贸l brzucha przerabia艂am trzyma艂o mnie do艣c d艂ugo a tez mam juz wystarczajaco przykre cierpienie z moim sercem to ko艂atanie trzyma mnie juz chyba ze trzy miesiace w ciagu dnie po kilka razy mnie 艂apie taki ci膮g nieregularnego bicia serca najpierw bije normalnie p贸zniej szarpnie z ca艂ej si艂y i juz pojawia sie strach no i zn贸w i zn贸w niekiedy trzyma pare godzin niekiedy ca艂y dzie艅 a jak sie po艂oze do艂贸zka i juz mam zasypiac to zn贸w szarpniecie ze mnie wybudzi ze snu i tak to juz te pare miesiecy sie dzieje zadne leki nie pomagaja od trzech tygodni biore tez Sedan kt贸ry przepisa艂 mi lekarz prowadzacy do tego Propranolol ale widz臋 ze to jest bez sensu ........ Nie bede sie tu uzala膰 nad sob膮 bo zn贸w niekt贸rzy zaproponuj膮 mi psychiatryk ......po prostu jakos z tym zyje przez ostatni tydzie艅 wytapetowa艂am dwa pokoje dzis wysprzata艂am piwnice takie generalne porzadki ci膮gle cos robie , teraz rok szkolny sie zacz膮艂 dzieci do szko艂y trzeba je rano wyszykowac i tak to sie kreci .......cz艂owiek moze sie zaharowa膰 na smierc a to cholerstwo i tak nie odp贸sci jesli jest jakas wolna chwila to od razu zaczyna atakowa膰 .............. Widzisz Marcin jak ja to mam serce szaleje badania wszystkie zrobione i nic nie stwierdzono lekarz wys艂ucha艂 te ko艂atania ale wog贸le sie tym nie przej膮艂 zacz臋艂am juz ten psychotrop chociaz tak bardzo sie przed nim broni艂am ale nie widze zadnej poprawy tak zreszt膮 by艂o 8 lat temu jak bra艂am leki nic kapletnie mi nie pomaga艂y wprost przeciwnie ............tak jak ty chodzi艂am po lekarzach przewali艂am kupe kasy i nic tylko dziura w budrzecie ........tak bardzo chcia艂am zeby znaleziono mi jakakolwiek chorobe nic tylko nerwica ................ w koncu da艂am sobie spok贸j jakos funkcjonowa艂am i funkcjonuje tylko meczy mnie to serce jak czasami mi odp贸艣ci to zn贸w zaczyna mi sie krecic w g艂owie jak wyjdzie z g艂owy to brzuch taze mam wierna towarzyszke chyba najwierniejsza kt贸ra nigdy mnie nie op贸szcza a tak apropo uszu to kiedys dawno , dawno tez mia艂am takie szumy robi艂am nawet tk i przeswietlenia uszu i nic nie znaleziono a tak mi to dokuczalo ze ciagle zaciska艂am palcami nos i dmucha艂am powietrz na chwile by艂a ulga ale zn贸w wraca艂o ...........wsp贸艂czuje ci Emmo ale jestes dzielna bo dajesz rade zobaczysz ze przyjdzie taki czas ze wyjdzie to z uszu i oby juz nigdzie w inne miejsce nie wesz艂o . Pozdrawiam emma , zdr贸wko , stres-stop , agnis , zocza i ciebie marcin .............. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 witam kochani. U mnie je艣li chodzi o samopoczucie jest ok. Tabletki bior臋 i ani 艣ladu wy艂膮cze艅 swiadomosci nie by艂o p贸ki co od 16 dni;) ale okaza艂o si臋 dzisiaj 偶e pomimo ostatnio nieprzespanych nocy nie mog臋 si臋 broni膰 (chodzi o licencjat). Zabrak艂o mi jednego malego papierka zeby to robic Kilka os贸b jest w takiej sytuacji. A wszystko w zasadzie by艂o gotowe, nauczone ecchh. mam za to do czerwca wakacje i teraz wiem 偶e nie mog臋 przesiedzie膰 ich w domu. Musz臋 do pracy. tylko ja nigdy tego nie robi艂am w zasadzie i nie wiem jak si臋 zabra膰. uruchomi艂am kontakty ale nikt nic nie wie o jakiej艣 pracy. nie mog臋 za bardzo w du偶ym mie艣cie bo to wi膮偶e si臋 z kosztami a dodatkowo m贸j tato straci艂 dzi艣 prac臋. .. wi臋c musz臋 w tych mniejszych szuka膰.. zobaczymy jak b臋dzie;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 ooo jak dobrze ze sie odezwa艂yscie:) Emmo mnie tez ciagle zoladek pobolewa ostatnio jakos znow od tygodnia wiec zaczelam brac nospe, pic ziolka dzis juz nawet bylo ok, ale jak to ja po ostatnich rewolucjach nadal jeszcze sie l臋kam jesc Bianko bardzo dobrze ze wzielas sie za takie prace remontowo-porzadkowe, super z ciebie kobieta ze dalas rade!!!! Zdrowko pamietaj, ,ze kazdy nowy dzie艅 przynosi nowe wyzwania, nowe oferty pracy i nie poddawaj sie jak na poczatku oferty beda marne, ale tez wlasnie szukaj przez znajomych, sama popytaj, a w koncu na pewno cos znajdziesz! ja tez sie martwi艂am ze nic nie znajde a tu nagle wszystko sie tak potoczy艂o ze mialam szczescie i szybko wpadla pracka:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Wrzesie艅 1, 2009 Stres stop dzi臋kuj臋:** mam tak膮 nadziej臋. postaram si臋 wybredn膮 nie by膰 bo nie mam nawet za bbardzo wyj艣cia:) tak m贸wisz 偶e pijesz zi贸艂ka;) u mnie akurat brzuch pracuje bardzo nie藕le i opr贸cz mi臋ty nigdy 偶adnych zi贸艂 nie pi艂am;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 2, 2009 Podobno melisa i rumianek jest przeciw nerwom. :) Ja za to ciagle chleby wypiekam albo buleczki wszelskiego rodzaju- jak ktos lubi i sie mu nidzi mam fajna stronke :) zabijam czas w kuchni bo lubie :) tylko nie ma kto jesc tyle wiec tez nie moge tam za duzo pobyc bo by sie zmarnowalo :P Muzyka tez potrafi zrelaksowac- oczywiscie taka ktora sie lubi :) Pozdrowionka Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 2, 2009 Pralinka 33 :) A co u Ciebie? ja sie odezwe jak zaloze sobie gg bo narazie nie posiadam - jakos mi sie nie przydal od 2 lat juz :) A tak poza dzis trzymam sie bez tabletki.... nie wiem czy nie wziac na noc bo czuje ciagle to w gardle i mam dosyc suche. Zobaczymy :) Milego dnia ja sie klade spac :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach