Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Linkist ja bylam wlasnie u lekarza- dostalam zolpidem na noc, a oprocz tego dostalam xanax. Mam brac albo jeden albo drugi przed spaniem tzn on mowil ze zolpidem mniej szkodliwy i nieuzaleznia jak inne. Ale chodzi o to ze nie dostalam nic na dzien nawet lekkiego ziolowego czy cos, dlatego sama robie sobie rano rumianek a pozniej melise na wieczor, tylko ze nie wydaje mi sie aby po tym bylo cos l偶ej, mam czesto to cos w gardle i poprostu nie moge z tym wytrzymac a cym bardziej o tym mysle to bardziej to czuje. Lekarze nie sa cudotworcami i dlatego pytam jak to jest u WAS innych- na jakich jestescie lekach w dzien a jakich w nocy- chyba ze radzicie sobie bez nich to gratuluje...... Odpisze ktos?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 krysiaaa
Ale leki kt贸re bierzesz na noc przez 24 h kr膮偶膮 we krwi i dzia艂aja, wi臋c o co ty sie martwisz i sobie nie wymy艣laj l臋k贸w bo niedlugo ca艂膮 apteke bedziesz musiala bra膰. A xanax bierze sie tylko dora藕nie poniewaz to najbardziej uzale偶niajacy lek. pamietaj o tym. Jak juz rano tak naprawde cos potrzebujesz to polecam Ci nervomix zio艂owe tab. ale bardzo dobre. Ja biore 2x rano i jestem spokojna. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

dzastus ja np w dzien nic nie biore bo nawet po zwyklych ziolowych zasypiam a tego bym nie chciala, wiec nic nie biore, jedynie na noc albo jakies ziolowe na uspokojenie albo hydroksyzynium, Jesli chodzi o rumianek to pije go w dzien, ale on bardziej pomaga chyba na brzuch niz na nerwy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyny pijcie
profilaktycznie rumianek , ale najlepszym uspokajaczem ziolowym jest picie mocnego dziurawca , mi pomaga , moze i wam pomoze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nervomix dziurawiec
uwaga na slonce!!!

Udost臋pnij ten post

z tym dziurawcem to racja picie w wiekszych ilosciach tez dobrze dziala, deprim zawiera duzo dziurawca a on jest na takie lekkie do艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Seddegg
uwielbiam was czyta膰. Podchodzicie do nerwicy powa偶nie ale i 偶artobliwie co jest najwa偶niejsze!!

Udost臋pnij ten post

Hejka dzieki wsyztskim kt贸rzy po艣wiecili czas aby odpowiedzie膰 na moje pytanie. Krysiaaa- nie biore i nie bede musiala brac calej apteki (bo biore tylko na wieczor a raczej na noc) chcialam tylko dowiedziec sie jak i czym lecza sie inni. Co do tego ze na wieczor ogarniaja mnie straszne nerwy i jakis l臋k- gdyby tego nie by艂o i gdybym to sobie wymy艣la艂a nie traci艂abym czasu na siedzenie na tym forum i szukania zrozumienia. My艣la艂am 偶e ludzie kt贸rzy sie tu wypowiadaja staraja sie innych zrozumie膰 - nie zdo艂owa膰. Tak jak pisalam w dzie艅 pijam zio艂a i chyba nie ma w tym nic z艂ego. Nie jem w dzie艅 偶adnych lek贸w- bo daje sobie rade bez nich szukajac zajec jakie tylko mozliwe- ale na wieczor czlowiek w koncu siada i odpoczywa a wtedy przychodzi my艣liciel i nuda- a to nie jest fajne. Zreszta niewazne. Jak ktos tak mial lub ma to wie o co chodzi i mnie rozumie. Pozdrowionka dla wszystkich i mi艂ej nocki. U mnie dopiero dzionek wiec poszukam sobie jakichs zajec :) PApa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barbie34
Hej!jestem tu nowa ale wszystko co tu czytam to lustrzane odbicie moich nerwicowych dolegliwo艣ci.U mnie zacz臋艂o si臋 od odczucia jakiej艣 przeszkody w gardle.Trafi艂am do lekarza pierwszego kontaktu kt贸ry stwierdzi艂 nietypowe zapalenie krtani i przepisa艂 antybiotyk.Nigdy nie zapomn臋 jak jecha艂am busem do niego-mia艂am wra偶enie,偶e zaraz si臋 udusz臋.Wydawa艂o mi si臋 偶e gula w gadle coraz bardziej si臋 rozrasta.My艣l臋 偶e by艂 to wtedy pierwszy atak paniki.Zacz臋艂am za偶ywa膰 ten lek-by膰 mo偶e przepisano mi za siln膮 dawk臋 bo dosta艂am drgawek-m膮偶 zawi贸z艂 mnie do szpitala.Lekarka,kt贸ra przyj臋艂a mnie na dy偶urze,a na kt贸ra by艂am w艣cik艂a za jej s艂owa(jak偶e prorocze),spojrza艂a na mnie i zapyta艂a czy nie jestem czasem nerwowa.Zaprzeczy艂am,chocia偶 by艂 to dla mnie rzeczywi艣cie trudny czas-m贸j 4-letni synek ma艂o si臋 nie ud艂awi艂 przy jedzeniu obiadu.Od tego czasu nie odst臋powa艂am go na krok,a gdy jad艂 ,uporczywie patrzy艂am na jego usta aby od razu reagowa膰 gdyby co艣 by艂o nie tak.Powiedzia艂am lekarce 偶e mam duszno艣ci,a ta stwierdzi艂a po zbadaniu mnie,偶e nic mi nie jest,nie mam 偶adnych duszno艣ci i niepotrzebnie si臋 nakr臋cam.Kaza艂a mi i艣膰 do laryngologa co zrobi艂am nast臋pnego dnia.Kiedy ten powiedzia艂,偶e mam przewlek艂e zapalnie tchawicy i krtani,uzna艂am 偶e lekarka na pogotowiu chcia艂a mnie zby膰 m贸wi膮c,偶e nic mi nie jest tylko to wszystko jest na tle nerwowym.Z perspektywy czasu,i z tego co przeczyta艂am w Waszych postach,jestem pewna 偶e to by艂 pocz膮tek mojej nerwicy l臋kowej.U laryngologa leczy艂am si臋 ponad 2 miesi膮ce.By艂y momenty,偶e czu艂am si臋 dobrze.Ale jaka艣 sytuacja stresowa,nawet b艂aha,powodowa艂a,偶e gula w gardle zn贸w si臋 pojawia艂a.Zacz臋艂am czu膰 strach przed wi臋kszymi skupiskami ludzi-ba艂am si臋 i艣膰 do marketu,ko艣cio艂a,nawet na wywiad贸wk臋 do starszego syna.Czu艂am si臋 tak jakbym mia艂a zaraz zemdle膰,zacz臋艂am mie膰 tiki nerwowe,bez przerwy poprawia艂am sobie okulary,albo pociera艂am oczy jakby mi co艣 do nich wpad艂o.A najgorszy objaw nerwicy dopiero si臋 pojawi艂-moje serce zacz臋艂o wariowa膰,tak jakby brakowa艂o mi tchu,jakbym si臋 zatrzymywa艂o i za moment zaczyna艂o normalnie pracowa膰.Najgorsze jest to ze zda偶a si臋 to w najmniej oczekiwanym momencie-nie tylko gdy si臋 zdenerwuj臋,ale gdy jestem weso艂a,艣miej臋 si臋.Lekarka nic nie stwierdzi艂a na ekg,kaza艂a przyjmowa膰 magnez z g艂ogiem,ewentualnie co艣 zio艂owego na nerwy.Czytaj膮c Wasze posty jestem jeszcze bardziej przera偶ona tym,jak przepisywane przez psychiatr贸w leki uzale偶niaj膮.Mia艂am skorzysta膰 z takiej porady ale postanowi艂am,偶e sama musz臋 spr贸bowa膰 z tym cholerstwem powalczy膰,korzystaj膮c tylko z zi贸艂ek ew. homeopatii.Mo偶e mi si臋 uda.Pozdrawiam wszystkie nerwuski:-)

Udost臋pnij ten post

Witaj Barbie34 :) No mi lekarz wkr臋ca艂 偶e mam refluks 偶o艂膮dkowo prze艂ykowy i ze dlatego chce mi sie wymiotowa膰, ale teraz wiem 偶e to sa tylko nerwy. Najbardziej mnie denerwuja wieczory bo wtedy zawsze jestem bardziej zaniepokojona i najgorsze ze nie wiadomo czym bo raczej nie mam sie czym denerwowac- poprostu sie denerwuje i juz. Nie mam zadnego refluksu- leki uspokajajace sprawiaja ze wszystkie moje dolegliwosci (niepokoj, kaszel, dusznosci, uczucie czegos w gardle oraz uczucie ze zaraz zwymiotuje) poprostu znikaja albo lagodnieja. A jakie bierzesz zio艂ka? Ja dzis wypilam rumianek, miete i melise. U mnie 21 :) jest w miare ok :) Napisz co Ty pijesz :) Pozdrawiam i zdrowka zycze

Udost臋pnij ten post

Witajcie Weekend min膮艂 mi super , ale dzisiejszy dzien masakryczny juz od rana. Oczywiscie nakrecilam sie ,ze jestem w ci膮偶y. Okresu dzis nie dostalam, 艂ykalam w domu wszystko co mialam na uspokojenie. Szok. Zrobilam test ,negatywny. Teraz jestem wykonczona stresem. Ledwo zyje ze zmeczenia. W艂a艣nie mialam dzis odruchy wymiotne , a ze stresu sikalam co p贸l godziny. Kochani ,ja sie nied艂ugo wyko艅cze . Mam do艣膰. Nic nie jadlam opr贸cz sniadania. Dopiero teraz cos zjadlam ma艂ego. Praktycznie caly dzien zlecial mi na umartwianiu sie i ws艂uchiwaniu w siebie! To jest najgorsze co moze spotka膰 kazdego czlowieka. Nerwica sie nie opieprza z nami,daje popalic r贸wno. I w takie dni jak dzisiejszy przydaloby mi sie cos naprawde silnego. Nie wiem jak odruchy wymiotne sie nazywaja , ale ja wlasnie to mam z silnego stresu i kaszel taki ,ze az 艂zy w oczach . D艂awie si臋 najwyrazniej powietrzem. Takze dzien spisany na straty. L臋k贸w nie mam juz od dawna,ale jak sie co艣 trafi to tak jak wyzej opisalam przezywam dzien. Nie wiem czy p艂akac czy sie 艣mia膰 z siebie. Dziwne uczucie .Oczywiscie na sk贸rze wyszly mi plamy z nerw贸w. Mam tak z silnego stresu !! Pozdrawiam 馃尲

Udost臋pnij ten post

agni-s kochana u mnie tak samo wsp贸艂czuje ci szczerze bo wiem co przezywasz ,,,,,,,moze to ta nadchodzaca jesien tak nam gra po nerwach ....ja tak samo ciagle co艣 , nie ma chwili zeby cos niedolega艂o jak serce msie uspakaja to zaczyna zo艂adek wariowac i jelita jak zas to odpusci to serce ko艂acze jak szalone i puls zasuwa ....dzis nawet mia艂am przez pewien czas zawrory g艂owy .... Barbie ja mam tak samo jestem przewrazliwiona na punkcie dzieci jak cos sie z tym najm艂odszym dzieje to ja juz mysle o njgorszym mia艂 trzeci migda艂ek i bardzo duze migda艂y mia艂am takie okresy ze dusi艂 sie nie m贸g艂 z艂apac powietrza ca艂e noce leza艂am przy nim i lyzeczk膮 otwiera艂am mu buzi臋 zeby z艂apa艂 podczas snu powietrze , p贸zniej mia艂 zabieg ale mi to dalej pozosta艂o jak jest przeziebiony to migda艂y sie powiekszaja i tez tak jakos smiesznie oddycha a mnie to od razu wybudza .....wi臋c wcale ci sie nie dziwie ....tez mam z sercem takie problemy jak ty ale tu co druga osoba ma takie problemy tylko niekt贸rzy potrafia lepiej sobie z tym radzic a inni nie ...pozdrawiam ...

Udost臋pnij ten post

no u mnie tez tak! rano dwa razy musialam sie wyproznic i potem caly czas mnie mdlilo z nerwow bo sie znow balam ze cos mi bedzie!!!! masakra, tez mam dosc, wszystko co zjem analizuje czy nic mi nie bedzie, to chore na maxa:(chcialabym isc do psychologa,ale jakbym miala isc do tej co chodzilam to musialabym jakos urwac sie z pracy, a wiadomo na poczatku g艂upio:( teraz mi dopiero troche lepiej, ale obawiam sie znow ranka, ale musimy miec nadzieje ze jutro bedzie lepsze 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulijanko
nie przestawajcie pisa膰;) ja od was zaczynam dzie艅 jak widzicie. pomaga mi to potem. buziak.

Udost臋pnij ten post

ja 3 lata temu mialam refluks zoladkowo przelykowy. I to bylo od nerwow wlasnie. Teraz odkad zaczela mi sie nerwica na nowo to tylko 2 razy wymiotowalam ale lekarz powiedzial ze jedno z drugim jest polaczone i ze z nerwow mi sie tak chce wymiotowac a jak mi sie tak chce to ja sie denerwuje i ze koleczko. No ale ja mysle ze ten refluks mi minal czasami mi tylko niedobrze, ale nie wymiotuje. Poza tym dzis mialam calkiem mily dzien :) i jakos tak zlecialo. 3majcie sie wszycy :)

Udost臋pnij ten post

Witajcie Mam dzis urodzinki :) dla wszystkich cukierki, ciasto i winko 馃尲 ps. nie jest dobrze , 艂zy mi lec膮 jak groch :(

Udost臋pnij ten post

Agni-s Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzinek i przede wszystkim du偶o du偶o zdr贸wka :) spe艂nienia marze艅 i mi艂o艣ci :)

Udost臋pnij ten post

Agni a jak ta okres? dostalas? wiem ze trudno bedzie w ciazy bo nie mozna brac lekarstw, ale chyba nic zlego by sie niesta艂o jakbys byla w ciazy:)?

Udost臋pnij ten post

Agni-s 呕ycz臋 Ci, aby艣 w tym odwr贸conym, pokr臋conym 艣wiecie potrafi艂a odnajdywa膰 pewny grunt pod stopami. Aby艣 zawsze wiedzia艂a po co i dla kogo warto 偶y膰 i o co walczy膰. Aby艣 kocha艂a i by艂 kochana. 呕ycz臋 Ci marze艅 wielkich i odwa偶nych i odwagi by je spe艂nia膰. Aby to o czym tak marzysz si臋 spe艂ni艂o, a to co tak kochasz, aby Twoje by艂o. 呕yj tak, aby ka偶dy kolejny dzie艅, by艂 niesamowity i wyj膮tkowy. Wype艂niaj ka偶d膮 chwil臋 tak, aby potem wspomina膰 j膮 z rado艣ci膮. Szukaj w sobie si艂y, entuzjazmu i nami臋tno艣ci. Pr贸buj 偶ycia i uk艂adaj je w sw贸j w艂asny spos贸b. 呕yj najpi臋kniej jak umiesz - po swojemu. Spe艂niaj si臋! 呕yj m膮drze i dokonuj odwa偶nych wybor贸w. Pr贸buj, bo je艣li nie b臋dziesz pr贸bowa艂a, nie b臋dziesz wiedzia艂a co tracisz... Id藕 przez 偶ycie z odwag膮 w sercu, o toczona lud藕mi, kt贸rych kochasz... :*

Udost臋pnij ten post

Agni-s dla ciebie najserdeczniejsze zyczenia duzo , duzo jak najwiecej zdr贸wka i wewn臋trznego spokoju a reszta przyjdzie sama zycze ci aby twoje lezki przemieni艂y sie w 艂zy radosci a najwieksze , najskrytsze zyczenia , marzenia , pragnienia sie spe艂ni艂y ........

Udost臋pnij ten post

jeszcze chcialam napisac do emmy za super masz stronke chomikuj.pl jest bardzo bogata, dbaj o ni膮 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianka_120
bianka tw贸j syn ma to po tobie - nerwic臋 i reszta dzieci tez bedzie mie膰. Ty ich tego uczysz niestety, one ch艂on膮 twoje nerwy i stres.Wsp贸艂czuj臋 im takiej matki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a my wsp贸艂czujemy tobie
jadu, tch贸rzliwa pomara艅czo!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Week
zauwa偶cie ze Fresh ,k膮艣liwa 偶mija znikn臋艂a st膮d nagle to si臋 ujawnia w formie pomara艅czowej. Bainka nie przejmuj si臋, Fresh na pewno pozwolili korzysta膰 z komputera w psychiatryku. No to sobie pisze z nud贸w. Jak tam Fresh w wariatkowie jest? pochwal si臋;)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰