Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

dzi臋kuje za tak dos艂owne wyjasnienie ja nby o tym wszystkim wiem tylko trudno mi to zastosowac w codziennym zyciu .......pozdrawiam wszystkich bardzo ciep艂o i cerdecznie zycz臋 dobrej , spokojnej nocy ........

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Feainne
przyda艂aby si臋 ! od 3 dni mam problemy ze spaniem ;/ stresy :( (艣ni膮 mi si臋 jazdy po nocach)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
drobia偶dzek29 ja tobie dziekuj臋, pisalas to do bianki ale mi twoje s艂owa tez sie przyda艂y!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):) Dziekuje przemysle to i dam zna膰 pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

wow mnie te偶 wypowiedzi drobiazdzki29 poruszy艂y! Takie banalne to co napisa艂as, a jednak bardzo fajnie by艂o to przeczyta膰! bo my o tym wiemy, ale wydaj臋 mi si臋 (przynajmniej ja tak mam) 偶e jak us艂yszymy jakies dobre s艂owa, wyjasnienia od innej osoby to nam lepiej:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oczyscie swoj organizm cytryna
ZNANY DOKTOR HABILITOWANY MICHAL TOMBAK w ksiazce ...uleczyc nieuleczalne ...daje przepis na kuracje profilaktyczna z czystego soku z cytryn , , dobra ta kuracja jest tez na choroby nerwowe , oczyszcza organizm z kwasu moczowego , cichego zabojcy wielu chorob miedzy innymi nerwicy a wiec sprobojcie , i sami zobaczycie czy na was cytryna dziala , bez dodatku cukru , bez rozcieczania , poprostu pic swiezy sok z cytryn przekrolonych na pol sok z cytryny nalezy pic wedlug nastepujacego schematu 1 dzien - wycisnac 1 cytryne wypic 2 dzien -2 cytryny 3 dzien -3 cytryny 4 dzien - 4 cytryny 5 dzien- 5 cytryn 6 dzien -5 cytryn 7 dzien-4 cytryny 8 dzien-3 cytryny 9 dzien-2 cytryny 10 dzien -1 cytryna (soK nalezy pic w ciagu dnia zawsze z wycisnietej swiezo cytryn 3razy dziennie zYCZE ZDROWKA I PROSZE WAS WYPROBOJCIE TO NA SOBIE , JA WYPROBOWALAM I CZUJE SIE DUZO LEPIEJ . pOZDRAWIAM . NERWUSKA MAGDA

Udost臋pnij ten post

jak pi膰 3 razy dziennie np jedn膮 cytryne wycisn膮膰 i sok podzieli膰 na 3dawki , ,pytam tak z ciekawosci . Jak tam sie nerwuski trzymacie , u mnie cieplutko ,popikowa艂am dzi艣 pomidorki i musze bra膰 si臋 za torta , bo c贸rka jutro ma urodzinki ,trzymajcie si臋 cieplutko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oczyscie swoj organizm cytryna
W PIERWSZYM DNIU WYPIC NARAZ 1 CYTRYNE , W drugim dniu przypadaj膮 2 cytryny , ale musimy to rozdzielic , a wiec rano wycisnac sok z 1 cytrywypic , a druga cytryne potem wycisnac po obiedzie , zawsze musi byc ten sok wypity pol godziny przed lub po jedzeniu i zawsze musi byc swiezy , trzeciego dnia wypadaja 3 cytryny , wiec rozdzielic sobie kazda po sniadaniu , po obiedzie i po kolacji itd az do 10dnia. Zobaczycie znaczna poprawe samopoczucia .Pozdrawiam Magda

Udost臋pnij ten post

a ja mam dzis wyjatkowo nerwowy dzie艅 od ;listopada czeka艂am na badania pisa艂am wam 偶e w listopadzie by艂am u kardiologa i da艂a mi skierowania na ukg , holtera i test wysi艂kowy no i na dzis mia艂am termin w piatek jeszcze dzwoni艂am do przychodni 40km odemnie czy to aktualne ....tak oczywi艣cie dzies rano na godz, 8 z dwiema bateriami zg艂osi艂am sie do przychodni a pani kt贸ra zak艂ada holtery do mnia a pani po co ???? t艂umacze a ona nie to niemozliwe napewno nie ma pani na dzis terminu , gdzie tam cos sie pani pomyli艂o .......... juz mi cisnienie sie podnios艂o wyci膮gam skierowania a z ty艂u na kazduym data 7 holter 8 ukg 9 wysi艂kowy i baba jeszcze z pysjkiem na mnie .......... my艣la艂m 偶e wybuchn臋 . maz specjalnie wzi膮艂 urlop , syn starszy musia艂 zostac 偶eby wyszykowac ma艂ego do szko艂y a ja nadaremno jecha艂m 40 km ............. Jutro kolejny termin objeca艂a 偶e najpier ukg a p贸zniej zaraz za艂o偶膮 mi holtera wiec czekam cierpliwie do jutra .................. To jest normalnie chore a najblizszy termin do kardiologa na sierpie艅 ......

Udost臋pnij ten post

ja u siebie do kardiologa czeka艂am od grudnia i mam termin na 16 marca , ale s艂ysza艂am 偶e taki lekarz co robi wszystko na odpier... i niewiem czy wzi膮膰 sie zarejestrowa膰 gdzie indziej i poczekac .taka jest nasza s艂u偶ba zdrowia a b臋dzie niestety jeszcze gorzej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
ja to nadal nie mog臋 powt贸rzy膰 holtera, a czekam ju偶 z miesi膮c. kardiolog jak zwykle sobie olewa, ale w sumie po co mam do niej chodzi膰 jak i tak tylko us艂ysz臋, 偶ebym przesta艂a si臋 denerwowa膰 :(. us艂ysza艂am od kole偶anki dzisiaj, 偶e jej siostra wymiotowa艂a ca艂膮 noc, to oczywi艣cie teraz zamieni艂am si臋 w k艂臋bek nerw贸w, bo zbli偶a si臋 noc i oczywi艣cie na mnie musi przej艣膰 :/. do tego zbli偶a si臋 kartk贸wka z chemii (boj臋 si臋 tego przedmiotu strasznie, nie wiem czemu) i coraz gorzej to prze偶ywam. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
znowu to samo. boj臋 si臋, trz臋s臋, jest mi niedobrze. naprawd臋 teraz si臋 obawiam czy to nie grypa... w og贸le nie mog艂am spa膰, ca艂y czas si臋 trz臋s艂am :( mo偶e mam jakie艣 napi臋cie przedmiesi膮czkowe do tego... masakra :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tezMAMdosyc!!!!!!
sluchajcie dlaczego na psychoterapii wraca sie do okres贸w z dziecinstwa? Czy to 偶le ze nie pamietam sytuacji o ktore pyta mnie psycholog?

Udost臋pnij ten post

Jak nie pamietasz niekt贸rych sytuacji z dziecinstwa to oznacza ,ze dla ciebie jako dziecka by艂y to zbyt silne przezycia i wypar艂膮s je po to by przetrwa膰. AA dlaczego sie wraca na terapii do dziecinstwa -bo w dziecinstwie s膮 korzenie naszych dzisiejszych zachowan i mechanizm贸w obronnych i zeby lepiej to zrozumiec co dzieje sie w chwili obecnej warto wrocic do domu rodzinnego i zobaczyc co sie dzia艂o wtedy i dlaczego dzis tak silnie reaguje na pewne sprawy .... WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA NAS KOBIET BYSMY BY艁Y SILNE I ODWAZNE W POKONYWANIU NASZEGO CIERPIENIA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktorynka 13
Halo kobiety jeszcze zyje,dlugo nie pisalam ale was czytalam,nie pisalam poniewaz nie czulam klimatu,nie chodze na badania ,nie lecze sie probuje sama sobie radzic i funkcjonuje,zauwazylam ,ze moja problematyka troche ruzni sie od waszej,ja nie mam ostrej nerwicy ,serce ok,ludzi sie nie boje,sklepow ,autobosow tez sie nie boje.Mam ciezka depresje na tle hipohondrycznym,boje sie chorob,zle sie czuje i ciagle sadze ze jakas powazna choroba we mnie siedzi,z tad sie bierze moj lek.A czemu sadze ze to depresja,bo bola mnie miesnie,stawy,rano najgorzej ,nie moge sie ruszyc,boje sie dnia,czy pokonam obowiazki,wszystko mi ciezko przychodzi,nie mam ochoty na nic,jestem spiaca i najlepiej bym nie wychodzila z lozka,zero checi do zycia,to deprecha,moze ktos ma podobne problemy i poradzi jak stawic temu czolo,pa

Udost臋pnij ten post

Bianko okropna ta sytuacja wczoraj co mialas z tym badaniem, no ale daj znac nam dzisiaj jak to by艂o dnia dzisiejszego Ja teraz chodze do takiego psychologa co tez wracam do dziecinstwa(przedtem z inn膮 nie robi艂am tego) no i ja te偶 nie pamietam niekt贸rych sytuacji o kt贸re pyta mnie psycholog, w ogole musze wam powiedzie膰,偶e trafi艂am na bardz膮 m膮dr膮 psycholog umie szybko 艂膮czyc fakty!Imponuje mi, fakt,偶e mog艂aby troche wi臋cej doradza膰, pociesza膰- ale to chyba moje dziwne wymagania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
jak tu cicho si臋 zrobi艂o... :( wiosna zbli偶a si臋 wielkimi krokami, od razu lepiej si臋 czuj臋 :) mam nadziej臋, 偶e Wy te偶 :) ale nadal mam wra偶enie, 偶e mnie zaraz jakie艣 chor贸bska z艂api膮, bo na dworze ch艂odno, w sklepach gor膮co i o. np. teraz odczuwam skurcze w brzuchu, ale dobrze wiem, 偶e zbli偶aj膮 si臋 'te dni' i dlatego, ale mimo tego wmawiam sobie, 偶e to zbli偶aj膮ca si臋 biegunka wywo艂ana gryp膮... :) na szcz臋艣cie robi si臋 coraz cieplej, s膮 d艂u偶sze dni, co powoduje wielki u艣miech na mojej twarzy, bo te zimno i kr贸tkie dni powodowa艂y okropne samopoczucie u mnie. trzymajcie si臋 cieplutko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boosh
hej, to ja.. troche zamilklam i mam nadzieje, ze tak pozostanie, mam nadzieje ze pisze po to by tu nie wrocic juz.. moja nerwica meczyla mnie dlugo jak na moje mozliwosci bo jakies 1,5 roku. nie wiem jak bedzie dalej, ale na dzien dzisiejszy czuje sie jakbym ja pokonala, a przynajmniej wyciszyla. nie wiem czy to nowa milosc czy co sprawilo, ze po prostu nie mam juz czasu roztklwiac sie nad swoimi dolegliwosciami, nei amm czasu myslec co bedzie jutro rano, czy bedzie mnie znow mdlic czy nie. mysle o moim chlopaku, o swojej, naszej przyszlosci. a kiedy mnie mdli nawet to nie zwracam na to uwagi po prostu mowie sobie a trudno co ma byc to bedzie. ja nie mialam i nie mam takiej nerwicy, ze sie boje gdzies wychodzic itp. wlasnie ta nerwica mnie uwiezila w domu, byly tygodnie, niemalze miesiace kiedy prawie wcale nie wychodzilam z lozka, czulam sie jak zywy trup, to bylo straszne uczucie. plakalam przyjaciolkom w sluchawke, wyzalalam sie komu sie dalo.. serio. tak jak nie umiem tlumic w sobie dobrych emocji tak nie umiem tez skrywac tych negatywnych. trzymam za Was kciuki dziewczyny i wybaczcie, ale poki mi sie to wyciszlo nie chce tu zagladac, nie chce sie w to zaglebiac. boje sie ze to powroci wtedy albo cos... to byl paskudny okes w moim zyciu, niech on sie juz zakonczy. pozdrawiam i sciskam nerwusy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taaaaaaakkkkkkkk
na holterze pozna艂a kolesia :P histeryczko:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to bianka
sama idiotka pod siebie sie podszywa , wiece co dajcie sobie na luz z doradzaniem tej walnietej !!!! aha i zaraz naskrobie posta i sie usprawiedliwi dzis albo jutro -murowane

Udost臋pnij ten post

nie wiem kto tu jest idiotka nie mam zamiaru pod nikogo sie podszywac i nie mia艂am natchnienia by tu pisac u nas sta艂a sie straszna tragedia ca艂a wioska pogr膮zona jest w smutku i b贸lu kolega mojej c贸rki pope艂ni艂 samob贸jstwo ch艂poak 16 lat , nie da sie tego opisac ani wam przekazac pochodzi艂 z rodziny alkoholik贸w ojciec zabiera艂 mu pieni膮zdze biedny nie mia艂 nawet na bilet do szko艂y miesi膮c juz nie chodzi艂 bo nie mia艂 pieniedzy na bilet ..........rzuci艂 sie z wiezy takiej co kom贸rki z niej odbieraja ...................dzis by艂 pogrzeb wszystkie szko艂y ca艂a m艂odziez z wszystkic okolicznych wiosek , codziennie gorliwe modlitwy w jego intencji .....po za tym mielismy rekolekcje wielkopostne po艂膮czone z za艂ob膮 .................... nie mia艂am ochoty o tym pisac bo naprawde przezy艂am szok jakm jecha艂am na Holtera to akurat sta艂y 4 wozy policyjne i identyfikowli zw艂oki a jakm jecha艂am z powrotem o 14 to ten biedny ch艂opak by艂 ca艂y nagi leza艂 na trawie a ktyminalni robili zdjecia ciagle mam w oczach tego ch艂paka , strasznie mi go zal bo by艂 naprawde dobrym dzieckiem , nie potrafi艂 juz znie艣c sytuacji jaka panowa艂 w domu i w samob贸jstwie widzia艂 jedyne rozwiazanie .............. i bardzo prosze nie badzcie z艂osliwe co niekt贸re bo ja od poczatku pisa艂am jako Bianka i nie mia艂am ani nie ma zamiaru podszywac sie pod kogos innego jak mam cos do powiedzenia to pisze i nie zalezy mi czy ktos to zaakcepyuje czy nie ,

Udost臋pnij ten post

ja sie nie musze nikomu usprawiedliwiac , jesli sadzisz ze jestem walnieta to ok twoje zdanie ......... ja jestem po prostu wrazliwa na cudze nieszcz臋scia , krzywdy i cierpienia bo samaa to wszystko w zyciu przesz艂am i znam doaskonale zycie , nie jedno juz w nim przezy艂am i jedyny kto mnie nie zawi贸d艂 w ty zyciu to B贸g i moja wiara , a ty widocznie nie masz wsobie wiary nie m贸wi膮c juz o Bogu , pozdrawaim serdecznie ........ teraz zaatakuj moja wiare , masz pe艂ne prawo ................

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to dlaczego nie
pomogliscie temu ch艂opcu jak zyl???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
bianko dobrze ze sie odezwa艂as:) to straszna tragedia, ja tez pewnie na twoim miejscu by艂abym smutna i myslala o tej sytuacji:( Ja mialam pare dni lepsze chyba przez to cieple powietrze

Udost臋pnij ten post

a kto mu mia艂 pom贸c , nikt nawet proboszcz choc on codziennie s艂uzy艂 do mszy nie wiedzia艂 偶e tak sie dzieje w tej rodzinie , ze jest pija艅stwo to by艂o wiadomo ale ze dzieci tak cierpia艂y to niekt nie wiedzia艂 ....... on sam dopiero w tej nocy tragicznej nocy gdy juz by艂 na g贸rze na wierzy dzwoni艂 do swego kolegi i nawet nie powiedzia艂 mimo godzinnej rozmowy gdzie jest i co ma zamiar zrobic .............. 艂atwo komus powiedziec , dlaczego mu nie pomogli艣cie a ty jakbys mia艂a taka sytuacje posz艂a bys do rodziny i ingerowa艂a ?????????????

Udost臋pnij ten post

bianko ja te偶 na Twoim miejscu bym to tak prze偶ywa艂a:/ Trudno jest takiej rodzinie 偶yj膮cej w na艂ogu pom贸c, no bo jak?:/

Udost臋pnij ten post

nie ozna ingerowac w cudza rodzine ale jak sie komus dzieje krzywda i my o tym doskonale wiemy to mozna zawiadomic policje , opieke spoleczna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jakiego demota
ano mozna, ale po co si臋 narazac?:O

Udost臋pnij ten post

Tak mozna sie zamknac w 4 scianach i udawac ,ze u sasiada nic sie nie dzieje-i w dodatku byc niewrazliwym na cudza krzywde -tylko nalzey sobie uswiadomic ,ze to dziala w druga strone -i nam tez nikt nie pomoze jak bedziemy tej pomocy potrzebowac i nie bedziemy w stanie wezwac tej pomocy...ja osobiscie jestem strasznie wrazliwa na cudza krzywde . Mieszkalam swego czasu w blokach nad patologiczna rodzina, matka pi艂a,ojciec tez dziecko mialo roczek, i dw贸jka dzieci w ieku 3-7lat , co on bili sie , ja nie moglam spac spokojnie bo wciaz slyszalam p艂acz rocznej dziewczynki , nikt z klatki nie wzywal policji , nikt !! co mnie bardzo zastanawialo. Ja osobiscie zdecydowalam sie zadzwonic na policje i to nie jeden raz , zglosilam sprawe do opieki spolecznej bo wiedzialam ,ze na bank z niej korzystaja i za kase otrzymana pij膮. Powiem szczerze ,ze ten pijak wydzwanial do mnie domofonem ,ze mnie potnie zyletka , ba艂am si臋 ale ja nie poddawa艂am.Raz po takim domofonie pojechalam na policje z艂ozylam zeznania. Policja dokladnie wiedziala kto to jest. Po tej akcji ten pijak nawet chcial mnie przepraszac. I fina艂 by艂 taki ,ze oni wzieli rozw贸d. Dzieci jeszcze sie m臋czyly z matka alkoholiczka jakis rok. W chwili obecnej dzieci s膮 w domu dziecka z moim miescie. Ona dalej tam mieszka i pje , teraz znalaz艂a sobie innego pijaka.Awanturuje sie co noc.Nikt nie wzywa policji. Ludzie sie wol膮 wyprowadzic niz usun膮膰 pijaczk臋. A ja najbardziej sie ciesze z tego ,ze dzieciaki s膮 pod dobra opiek膮. Nie mieszkam tam juz 4lata ale mojaa rodzina tam mieszka. Rodzine alkoholowa ci臋zko rozbic.Ale dorosly sam za siebie odpowiada.A dzieciom trzeba pomoc bo sa nieswiadome krzywdy jaka wyrzadza im rodzic. Dziecko zawsze bedzie idealizowalo rodzica- kata poniewaz ma l臋k przed odrzuceniem,a dla dziecka to straszna trauma. Ogromnie sie ciesze ,ze te dzieciaki s膮 z dala od matki pijaczki. Ja dzia艂am-bo nie moglabym patrzec na tragedie wyrzadzona dzieciom , bo sama jako dziecko duzo przezylam.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰