Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 desperatka77
Witam wszystkich nerwus贸w :* Pierwszego ataku nerwicy dostaalm miesi膮c temu. Nawet boje sie o tym mysle膰 偶eby przypadkiem sie nie zacz臋lo.Od tamtej pory bylam kilka razy u lekarzy na pogotowiu ...neurolog zd臋bia艂a kiedy spytalam czy nie mam padaczki. zawsze bylam w "biegu" a teraz ..;( Jaka艣 totalna wegetacja ! Boje si臋 wszystkiego! Najbardziej chyba jazdy samochodem . Tak mnie w aucie dopada ta "zmora" 偶e przesta艂am prowadzi膰. Bardzo mnie to m臋czy bo wiele zdrowia kosztowa艂o mnie zrobienie prawka:( Nie potrafi臋 sobie z tym wszystkim da膰 rady : bo na logike zdrowa jak rydz a jednak k艂贸cie w sercu ,g艂owie ,sk贸rcze mi臋艣ni - r臋ce opadaj膮! Straci艂am ju偶 ca艂kiem ch臋膰 do 偶ycia. Ajak czytam na forach, 偶e to juz do ko艅ca 偶ycia ...to zupe艂nie nic mi si臋 nie chce z t膮 spraw膮 robi膰.Podobnie jak niekt贸re z Was po tabletkach (Afobam) czuj臋 si臋 jeszcze gorzej.Od kilku dni pije melise (po kilka dziennie) i chyba jest lepiej ale obawiam si臋, ze to nie potrwa zbyt dlugo....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Dzieki dziewczyny ........emma za twoimi radami dzis spr贸bowa艂am ruchu pojechalismy z mezem na wycieczke rowerow膮 .zrobilismy ok 4 ...5 km jak na pierwszy raz jestem z siebie dumna .....ale wr贸ci艂am z zawrotami g艂owy ..........nie wiem dla czego g艂owe mam taka ciezka ze nie moge jej utrzymac na karku .........

Udost臋pnij ten post

Bianko ale to dopiero pocz膮tki, dobrze ze sprobowalas!!!:) Agni jedz i odpoczywaj, ja moze tez sie wybiore ale niestety na jeden dzien:( ale dobre i to! desperatka77 pisz czesciej jak bedzie ci cos dolegac! pamietaj nerwicy moze i nie mozna sie pozbyc, ale mozna nauczyc sie z ni膮 zy膰!

Udost臋pnij ten post

Bianka, swietnie zrobilas, a jednak dalas rade, widzisz, potem mialas zawroty glowy, co jest normalne przy wysilku w przypadku osoby ktora sportu nie uprawia, i znowu masz przykad jak brakuje ci kondycji. Ja mam zawroty glowy po wysilku takze, ale takim mega wysilku, ze ledwo....., a i trzeba bardzo duzo pic wtedy bo inaczej glowa i rozboli i zawroty sie robia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gieowefa
Witajcie...moja nerwica lekowa jest na punkcie przyspieszonego bicia serca. boje sie wychodzic z domu wlasnie z tego powodu. Mam dosyc tego bo nie mgoe sie niogdzie ruszyc bez problemowo a o srodkach komunikacja, wakacjach i innych rozrywkach moge zapomniec:(. Postanwilam w koncu zapisac sie do psychiatry ale niestety termin jest odlegly. Mam pytanie czy neurolog tez moze mi pomoc w leczeniu i diagnozie>? DSodam ze u akrdio bylam i elkarz mi powiedzial ze musze sama cos z soba zrobic a nei oczekiwac od neigo uleczenia. przepisal mi isoptin w dawce takiej gdzie moglabym sie znalezc w szpitalu (tak bynajmniej stwoerdzil lekarz internista). Wlasnie w tym problem ze kiepsko jest z blokerami bo gdy jestem spokojna to mam niskie cisnien ie tak w granicach 100/60 wiec boje sie brac tych lekow stale. chcialabym cos doiraznie ale jak mam isc do lekarza to znowu ejstem rpzerazona wizja szybkiej akcji serca i smierci, zawalu z tego powodu:(

Udost臋pnij ten post

dziekuje za mi艂e s艂owa ........pozdrawiam agnis wsp贸艂czuje wiem co to jest i jak sie cz艂owiek czuje ......stres-stop ...zdr贸wko , a tobie emma powiem ze az mnie wstyd jestem od ciebie duzo starsza a taka g艂upia .........nie potrafie o siebie nalezycie zadba膰 potrafie sie tylko nad soba uzalac .........emma naprawde jestes madr膮 kobieta czsami lepiej ci臋 rozumie i lepiej do mnie docierasz niz moja psycholog ......pozdrawiam wszystkich ......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 desperatka77
Stres-stop bardzo dzi臋kuj臋 za tych kilka s艂贸w ( jak膮艣 pociech臋 jednak da艂y a to bardzo wa偶ne) Dzisiaj jest fatalnie;( W nocy m膮偶 znowu wezwa艂 pogotowie . Mia艂a takie kolatanie serducha i b贸l r臋ki -nie wygl膮da艂o to dobrze ...I znowu czu艂am jak mi ca艂e cia艂o p艂onie (zreszt膮 teraz te偶 nie jest dobrze czuje taki olbrzymi ci臋偶ar na piersiach . Ale jak powiedzial pan doktor : trzeba tylko dobra膰 odpowiednie tableteczki. Martwi mnie jednak bardziej od tego wszystkiego fakt, 偶e na pdstawie jednej opinii stwierdzono nerwice a moze to tak naprawde cos zupelnie innego? I co b臋d臋 zmienia艂a tylko tableteczki na uspokojenie a czuc si臋 b臋d臋 偶e szkoda gada膰? W ko艅cu to m膮偶 i dzieci ode mnie poprostu uciekn膮 - sama bym od siebie uciek艂a! 呕ycz臋 wszystkim mi艂ego dnia :*

Udost臋pnij ten post

Gieowefa to jestesmy na tym samym etapie ....ja tez mam niskie cisnienie a biore Propranolol na seducho na szybkie bicie i ko艂atania .......

Udost臋pnij ten post

desperatka mnie tez maja juz wszyscy do艣c z tym moim serduchem dziennie to samo b贸l , ko艂atanie , szarpanie , chlupniecia , szybki puls ,b贸l w lewej piersi ....i ciagle steach ze to na zawa艂 ........codziennie walcze z tymi myslami ....dziewczyny tu mnie pocieszaja ale w koncu tez chyba kiedys straca do mnie cierpliwo艣c tak jak rodzina ......agnis tez przez to ostatnio przechodzi艂a wiec wie jak to jest , jakie mysli , jaki strach ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 b贸le serca w nerwicy
oznaczaj艣膮 problemy w relacjach z bliskimi, czasem nie艣wiadomie mamy jaki艣 niewypowiedziany 偶al, pretensje a ukrywaj膮c to pod艣wiadomo艣膰 daje nam sygna艂y poprzez serce:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gieowefa
bianka 120 a ten propanolol bierzesz dora偶nie wczasie atakow? mi lakarz zapisal bisocard ale on dziala dlugo i objiza juz i tka niskie cisnienie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zosia_ samosia
Afobam - moc alprazolamu Jaki艣 czas temu (rok...?) dobra艂em si臋 do leku o nazwie Afobam. Jego substancj膮 czynn膮 jest pochodna benzodiazepin, Alprazolam. Daruj臋 sobie wnikanie w chemi臋 tej substancji, a lepiej przejd臋 do bardziej istotnych spraw. Afobam jest dost臋pny w postaci ma艂ych, bia艂ych, niepowlekanych pigu艂ek zawieraj膮cych 0,25 lub 0,5mg Alprazolamu w opakowaniach po 30 sztuk. Rozgryzanie tych pigu艂ek to naprawd臋 tragiczny pomys艂 i nikomu nie radz臋 tego pr贸bowa膰! Nie pomo偶e potem nawet p贸艂 litra soku, taka gorycz! Alprazolam dzia艂a hamuj膮co na powstawanie nadmiernej liczby pobudze艅 zako艅cze艅 neuron贸w, co objawia si臋 uspokojeniem i popraw膮 nastroju – i to dzia艂anie interesuje nas najbardziej. Zacz膮艂em od dawki 0,5mg (1xdziennie). Dzia艂anie Afobamu jest szybkie i skuteczne – objawia si臋 ju偶 po oko艂o 15 minutach post臋puj膮cym wyluzowaniem i wyra藕n膮 popraw膮 nastroju psychicznego. Wszystkie problemy zaczynaj膮 by膰 jakie艣 odleg艂e, obce, nieznane, a przecie偶 ich rozwi膮zanie le偶y o krok! Czemu dowiaduj臋 si臋 o tym dopiero teraz...? W dawce 2mg (4x0,5mg na raz) dzia艂anie odpr臋偶aj膮ce jest na tyle silne, 偶e mog艂aby obok mnie wybuchn膮膰 bomba, a ja i tak nie zwr贸ci艂bym na to specjalnej uwagi (pod warunkiem 偶e bym prze偶y艂 :)) ). Jednak pocz膮wszy od dawki 1,5mg Afobam zaczyna mie膰 ju偶 dzia艂anie nasenne, kt贸re pot臋guje si臋 z ka偶d膮 dodatkow膮 tabletk膮. Maksymalnie zapoda艂em 3mg (6x0,5), a potem spa艂em cudownym, s艂odkim snem. Przy okazji: Alprazolam wywo艂uje (jako efekt uboczny?) pi臋kne sny! S膮 bardzo realistyczne, zawsze o pozytywnej tre艣ci, a niekiedy po obudzeniu si臋 m贸wi臋: Cholera, co za szkoda 偶e to by艂 tylko sen! Jednak po przyj臋ciu takiej dawki dzia艂anie Afobamu jest wyra藕nie odczuwalne jeszcze na drugi dzie艅! W dawce 1mg (u mnie) znakomicie poprawia koncentracj臋, u艂atwia rozmowy i my艣lenie, 艣wietnie nadaje si臋 przed egzaminami lub innymi tego rodzaju „przyjemno艣ciami”. Ale dawk臋 nale偶y dobiera膰 indywidualnie. Po dawce 0,5-1mg lubi臋 prowadzi膰 samoch贸d – absolutnie nie odczuwam spadku koncentracji (wr臋cz przeciwnie!), ale to s膮 wy艂膮cznie moje eksperymenty na sobie samym i nikogo do ich na艣ladowania nie namawiam!!! Jednak Alprazolam jak ka偶dy lek mo偶e wywo艂a膰 pewne uzale偶nienie. Nie do艣wiadczy艂em go wprawdzie, ale wed艂ug ulotki jest ono na tyle s艂abe, 偶e aby si臋 go pozby膰 wystarczy przez tydzie艅 zmniejsza膰 codziennie o po艂ow臋 przyjmowan膮 dawk臋. Podsumowuj膮c: mnie Afobam bardzo przypad艂 do gustu i mam z nim same pozytywne do艣wiadczenia. Kiedy艣 (przez lek o nazwie Clonazepamum) o ma艂o nie wyl膮dowa艂em na tamtym 艣wiecie (ale to ju偶 ca艂kiem inna historia...), wi臋c z Afobamem jestem bardziej ostro偶ny, ale ten lek te偶 traktuje mnie bardzo 艂agodnie, jakby rozumia艂 偶e kiedy艣 by艂o przez to gorzej... Tak czy siak, od Clonazepamum trzymajcie si臋 z daleka!!! Kosztuje grosze, ale jest cholernie zdradliwy, a jego nadu偶ycie wprost grozi spotkaniem ze 艢wietlistymi Istotami i tunelem wi臋c lepiej uwa偶a膰. Jak dacie rad臋 zdoby膰 – polecam, niestety konieczna recepta (ale recept臋 mo偶e da膰 ka偶dy lekarz). Ponadto Afobam jest lekiem tanim, niepor贸wnywalnie ta艅szym od zawieraj膮cego r贸wnie偶 Alprazolam leku o nazwie Xanax. 30 sztuk/0,5mg Afobamu za 12,80z艂 ma si臋 nijak do 30 sztuk Xanaxu/1mg w cenie dobrze ponad 70z艂! Afobam wchodzi w siln膮 interakcj臋 z alkoholem – nie wolno go 艂膮czy膰 nawet z piwem!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 desperatka77
Moje doswiadczenie z Afobamem niestety nie jest takie "przyjemne" . Lekarz z podotowia kaza艂 mi go odstawic. Wprowadza mnie w takie stany niepokoju i czarnowidztwa, 偶e nie mog臋 po nim funkcjonowa膰. Mia艂o by膰 dobrze po d艂u偶szym przyjmowaniu ale ... trzeba szuka膰 czego艣 innego. Dalam dzisiaj znowu popali膰 mojej rodzince :( Zmarnowa艂am im kolejn膮 sobote tego lata. Mam przez to ogromnego kaca i nie wiem kiedy im to b臋d臋 mog艂a wynagrodzi膰?

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Ja te偶 jestem nerwicowcem od prawie dw贸ch lat, cho膰 od 10 miesi臋cy nerwica wr贸ci艂a i by艂a to totalna bomba! :( Jestem w trakcie terapii indywidualnej, przesz艂am przez grupow膮 i bior臋 leki. Jest lepiej, ale to kropla w morzu. Pozdrawiam Was ciep艂o :*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
ja mam afobam w apteczce, lecz go nie biore wlasnie z tego powodu iz sie boje, boje sie aby nie bylo gorzej. I wracam do punktu wyjscioa, nic mi nie pomaga z uspakajaczy ziolowych..masakra ja nie weim jak mam pojsc do rpacy:((((( blagammmm macie jakies sposoby?????/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zosia_ samosia
wez ten afobam i lepiej sie poczujesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurka wodna.....
zosia samosia -jak dlugo bierzesz ten afobam?czy masz dzien lub kilka ,ze nie bierzesz? pytam bo tez go dostalam ale boje sie uzaleznienia i tyle. z tego co wiem to zwieksza sie tolerancja na lek i wtedy zaczynaja sie jazdy:( pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zosia_ samosia
biorepodczas silnego ataku paniki jak wiem ze sobie nie radze, ale juz sama my艣l ze go mam mnie uspokaja!. mowie ci wez jak sie bedziesz fatalnie czula , chociaz 1 tabletke czy jak tam ci lekarz zaleci艂 , nic ci sie nie stanie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
mnie lekarz zalecal afobam 1 tabletke 0,25 na noc a rano bisocard ale nie biore go tez ze wzgl ze mam niske cisnienie a nie weimc zy mozna go brac doraznie:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mr贸wkaaa
czesc , a czy ktos bierze lek o nazwie ATARAX, dostalam go ale boje sie go brac , jesli ktos bierze to prosze napisac jak sie po tym czuje i jaka dawke bierze .Z gory dzieki za odpowiedz

Udost臋pnij ten post

gdzie stara za艂oga , co sie dzieje dziewczyny chcia艂am sie was cos zapytac ale nikogo nie ma .......prosze powiedzcie mi czy go艣ciec jest dziedziczny .......moja matka ma gosciec leczy sie juz wiele lat na reumatoidalne zapalenie staw贸w ........ja mam co jakis czas takie b贸le na ca艂ym kregos艂upie b贸l od plec贸w promieniujacy pd zebra i do staw贸w lewe biodro boli mnie przy najmniejszym ruchu ....za jakis czs to przechodzi zn贸w wraca teraz od kilku dni rano nie moge zwlec sie z 艂贸zka mam taki b贸l w lewym po艣ladku i w kregos艂upie piersiowym ze jak sie wyprostuje klatke wysune do przodu to mi az dech zapiera ....od paru dni biore ibuprom max ale nic nie przechodzi dzisiaj jest najgorzej .....czy to tez nerwicowe .....czy tez zaczyna sie to co um mamy ......

Udost臋pnij ten post

czesc wczoraj jakos wogole nie mialam czasu zajrzec na forum. Wracalam o 23 do chaty to bylo oberwanie chmury!!! pomimo ze jechalalam autem to z klatki do samochodu zmoklam jak kura:P Bianko mnie np rok temu bardzo bolal kregoslup mialam straszne bole...ale co lekarz powiedzia艂 ze to z nerwow!! moze mial racje...bo jak zaczelam olewac to przesz艂o! Ale zapytaj lekarza w razie czego co z tym gosccem

Udost臋pnij ten post

do mroowki atarax to jest to samo co hydroxyzyna ja to biore, na mnie dziala juz dawka 10mg biore jak juz tylko na noc, bo zamula strasznie, ale nie boj sie skutkow ubocznych! jest bardzo bezpieczna:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gienowefa
ja bralam hydroxyzyne na dzien i wlasnie starsznie zamulala dlaTEGO NIE BIORE W OGOLE CHOC USPOAKAJA ALE W MINIMALNYM STOPNIU BO NA DUZE STRESY NIE POMAGA W OGOLE. A poza tym lekarz pwoiedzial, ze to bledne rpzepisywanie takich lekow nerwicowcom bo one tylko maja dzialanie na usypianie

Udost臋pnij ten post

Kochani ja mam nerwice serca na calego do tego mega l臋ki, leza艂am dzis do 12.... wszystko wrocilo,,,mdli mnie , kaszel z odruchem wymiotnym ! wlasnie sie zmuszam do sniadania!!!! zauwazylam ,ze dzieje sie to na kilka dni przed okresem!!!! 艂ykam co mam , juz wszystko po偶ar艂am jesli chodzi o zio艂贸wki , teraz sie przekonalam ze to dziala tylko na godzine...melise pije po 2 torebki naraz. masakra zasnelam o 3:30 non stop slychalam treningu autogenicznego i jakos lezalam spokojna ale mdli艂o...ale wiem juz ze to ataki ,jak mi przechodzilo to czulam sie jak nowo narodzona....dobrze ze ide do lekarza , poprosze o cos mocniejszego na uspokojenie ....zio艂贸wki to pic na wode... ale dobre i to jak nie mam nic... Kochani jakbym mialam wyzej opisany afobam nawet bym sie nie zastanawiala, od razy wzielabym ,aby tylko poczuc sie jak w niebie :D moze to hormony ,szkoda ze niemoge brac tabletek antykoncepcyjnych,zaoszcz臋dzi艂abym sobie tych jazd!!!!!! serce mnie bola艂o wczoraj ,to ja sie jeszcze bardziej nakrecalam, b艂edne ko艂o!!! Gienia podrzuc mi tabsa afobam !!!!! :D

Udost臋pnij ten post

Agni a mowilas o tym ginekologowi? mozeidz do jakiegos dobrego i opowiedz o tym co sie z toba dzieje przed okresem, wierze ze da sie temu jakos zaradzic 馃尲 co do hygroksyzyny, to pewnie zalezy od czlowieka, ja nigdy nie bralam jej w dzien, jak juz to biore na noc bo wtedy pomaga mi przespac noc, a rano jestem jeszcze taka przycmiona ze nie pozwala mi sie to denerwowac:) bo zawsze moje najgorsze dylerki mialam rano po przebudzeniu:) wiec jak dla mnie lek trafiony:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 itititi
2 lata temu zdiagnozowano u mnie nerwic臋 l臋kow膮. Nie leczy艂am si臋. Napiszcie,czy to mog膮 by膰 somatyczne objawy nerwicy: -b贸le g艂owy-takie "t臋pe", zwykle po 1 stronie -s艂abo艣膰 ko艅czyn -zawroty g艂owy -md艂o艣ci -zaburzenia wzroku:mroczki przed oczami takie objawy mam od dawna, pojawiaj膮 si臋 okresowo. poza tym mam podwy偶szony puls, drgania mi臋艣ni, jestem wyko艅czona. :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 itititi
a i jeszcze zatykaj膮 mi si臋 uszy, a b贸l g艂owy to takie 膰mienie albo lekkie k艂ucie. czuj臋,偶e wariuj臋 od tego wszystkiego. nie ma ochoty nawet wychodzi膰 z domu, nie mog臋 spa膰, ma zaci艣ni臋te gard艂o.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰