bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 10, 2009 mysla艂am ze sie ktos odezwie ale widze ze nie ma tu juz na kogo liczy膰 .......a jak juz to tylko na docinki i ponizanie jakie mnie ostatnio spotka艂o ....szkoda ze to forum upada bo duzo mi dawalo tu pisanie z wami ......mecze sie od paru dni nie wiem czy takie dolegliwosci moga byc z nerwicy ......bola mnie tez rece od 艂okci w d贸艂 i nogi od kolan w d贸艂 ........mia艂am i艣c we wtorek na badania czy poziom zelaza juz mi sie wyr贸wna艂 ale jakos nie mia艂am ochoty ale teraz we wtorek juz p贸jde moze ob mam wysokie i jakis stan zapalny ze mnie tak boli ....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ohook Napisano Wrzesie艅 10, 2009 Bianku艣 pewnie 偶e tak!! moja znajoma mia艂am tyle objaw贸w tak r贸偶nych 偶e cz艂owiekowi wierzy膰 si臋 nie chcia艂o 偶e to od nerwicy. Fakt, 偶e wysokie 膰i艣nienie mia艂a ale tylko i wy艂膮cznie to. pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 10, 2009 dziekuje za odpowiedz ale to jest niemozliwe zeby tak wszystko mog艂o bole膰 ....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do bianka Napisano Wrzesie艅 10, 2009 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do bianka Napisano Wrzesie艅 10, 2009 zrob badania na borelioze. masz wiele z objawow tej choroby min zimny pot,zawroty,arytmie,bole w klatce (kregoslupie) - nag艂臋 ostre b贸le, wra偶enie ciep艂a czy zimna na sk贸rze bez powodu - parali偶 twarzy jednostronny (ci臋偶ko to z czymkowiek pomyli膰). Parali偶 dwustronny wyst臋puje zdaje si臋 przede wszystkim w boreliozie. - wyra藕ne os艂abienie mi臋艣ni zw艂 jednostronne (nie myli膰 z uczuciem zm臋czenia) - dezorientacja, gubienie si臋, chodzenie w niew艂a艣ciwe miejsca - to najbardziej "myl膮cy" symptom - depresje -leki -szmery w sercu, wypadanie zastawki -chroniczny b贸l gard艂a b膮d藕 w okolicy klatki piersiowej, czasem brzucha itd..... zdrowka zycze. lepiej sie zbadaj. pappa Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Wrzesie艅 10, 2009 Witajcie Bianka mnie z nerw贸w wszystko bola艂o ,najbardziej plecy i pod lew膮 艂opatka ,ci膮gle my艣la艂am ze to zawa艂 . Dos艂ownie sciaga艂o mnie na lew膮 b膮dz praw膮 stron臋. R臋ce mnie bola艂y,krzyz okropnie mnie bola艂. Ca艂a by艂am spi臋ta i jakby po艂amana. Poci艂am sie ze stresu. Po badaniach serca i innyc badanaich wszystko przesz艂o. Zosta艂y mi jeszcze ko艂atania serca, w艂a艣nie dzis takie ko艂atanie zaliczy艂am ;/ czasami mam do艣膰 ale sie nie poddaje i nic sobie nie wkr臋cam,przynajmnie tego sie prawie oduczy艂am. Nawet wczoraj chcialam sobie zmierzyc cisnienie , i wystarczylo ze wyje艂am aparat i juz serducho wali艂o jak szalone , usmialam sie sama z siebie. Da艂am sobie spok贸j z mierzeniem. :) Mialas robion膮 kolanoskopie wiec nic sobie nie wkrecaj. Mnie tez przeczyszcza z rana po sniadaniu oczywiscie ze stresu. Ja trzymam sie swoich bada艅 kt贸e s膮 w normie i nic sobie nie wkrecam. Tylko jak mnie g艂owa boli to niestety zaczynam cos wymyslac , ale trzymam to w ryzach ;) pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 10, 2009 ja dopiero dzis weszlam na to forum, wiec nie wiedzialam ze pisalas z rana Bianko; a w wiec mnie tez z rana przeczyszcza i potem sie boje czy znow nie bede musiala latac na kibelek albo czy nie bede wymiotowac...masakeyczne te mysli, dzis sie az poplakalam jak to je olac? Jezeli chodzi o bol plecow to tez miewam ale ja bardziej tam na dole, brzuch caly spiety i drgania mam pomimo ze biore magnez. bianko a moze smaruj sie mascia konska, podobno dobra na wszyystko! to od kregoslupa to pewnie nerwy mi rok temu lekarz tak powiedzial ze z nerwow kregoslup tez boli:/ a ten brzuch no nie wiem, moze to tez przez to ze bierzesz ciagle ibuprofen? moze jakies ziolka na zoladek, jakby ci w razie nie przeszlo z zoladkiem to warto isc do lekarza moze by cos zasugerowa艂 co by przynioslo ulg臋? Fajnie ze jestescie, tzn dobrze ze nikt z nas nie jest sam z nerwica, tylko ma j膮 niestety mnostwo osob:/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 czesc Wszystkim :) Nie pisa艂am pare dni ale postaram sie pisac czesciej. Ostatnio czulam sie troche lepiej- bylam tak zajeta i bylam 3 dni na wyjezdzie gdzie nie mialam czasu o niczym myslec zwiedzanie az do upadlego :) Taki relaks pomaga jak nie wiem- fakt ze bralam poloweczke xanaxiku na noc ale bardziej chodzilo o podswiadomosc ze z tabletka sie spi a bez niej nie. Przestalam miec uczucie w gardle czegos- minal kaszel wsyztsko az do czasu powrotu- jak tylko wsiadlam w samochod w droge powrotna zaczal sie straszny kaszel i niepokoj. Wzielam jakas tabletke i minelo ale nie bylo juz tak dobrze. Teraz przed 3 dni tez czulam sie w miare ok tylko lekki kaszel- pomalu zaczelam myslec ze choroba narazie mnie zostawila w spokoju no i do teraz. Nie wiem dlaczego ale czuje sie bardzo niespokojna a przez to zaczelam miec znowu uczucie czegos w gardle- to tak wkurza. ie wiem czym by sie tu zajac zeby zaczac myslec tak jak przez osatti tydzien :/ Nie moge caly czas jezdzic na wyjazdy i zwiedzac bo zbankrutuje- ale to naprawde bardzo pomaga. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 dziewczyny slicznie wam dziekuje troche sie uspokoi艂am ale powiem wam ze przeokropnie boli mnie kregos艂up piersiowy pomiedzy 艂opatkami w nocy obudzi艂 mnie b贸l nie mog艂am sie przewr贸cic na druga strone jkby mi tak ktos szpile wbija艂 i bardziej z lewej strony .........teraz sobie uswiadomi艂am ze moze to po mojej robocie .....tapetowa艂am dwa pokoje wraz z sufitem ale to by艂o tydzien temu i zeby teraz dopiero zacz臋艂o bole膰 ??????????????? Pozdrowionka dla wszystkich mi艂ego dnia u mnie zanosi sie na deszcz ....moze i dlatego nogi mnie tak bardzo bola艂y ....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ej no.... Napisano Wrzesie艅 11, 2009 bianka ty panikaro! narobilas sie to cie gnaty bola......jestes po 4o0tce to normalne ze wciaz cie bedzie cos bolalo,nie panikuj! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 witam,Bianko ja tez mialam straszne bole karku,plecow,nawet r膮k,dretwialy mi nogi i rece,i lekarz stwierdzil ze to niestety od nerwicy,a co do biegunek i bolow brzucha to chyba ta pogoda taka,bo mnie tez to zlapalo,i moich znajomych takze,wiec nie przejmuj sie to napewno ta zloscina nerwica Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 RoseRed Napisano Wrzesie艅 11, 2009 M贸j ch艂opak ma podobny problem - 偶yje w ci膮g艂ym strachu przed kolejnym atakiem, ma bardzo kruch膮 konstrukcj臋 psychiczn膮. Bardzo go kocham i marz臋 o wsp贸lnym 偶yciu ale jego l臋k k艂adzie sie cieniem na naszym zwi膮zku - On cz臋sto jest gdzie艣 daleko, wycofany, milcz膮cy, nieobecny, a ja czuje si臋 zupe艂nie bezradna - bo nie potrafi臋 mu pom贸c, mimo 偶e znam teorie, mechanizm, objawy, przebieg i propozycje terapeutyczne... A jednak gdy przychodzi mi zmierzyc si臋 z l臋kiem najbli偶szej osoby czasem trac臋 wiar臋, si艂臋, cierpliwo艣膰... Jeszcze nigdy nie uda艂o nam si臋 wsp贸lnie wyjecha膰, wielokrotnie zmienialismy plany, zostawali艣my w domu - z l臋kiem nic nie jest tak 艂atwe jak zazwyczaj wydaje si臋 ludziom bez takich problem贸w. L臋k zabija spontanicznos膰 i rado艣膰 偶ycia... Bo trzeba pamieta膰, 偶eby unika膰 spacer贸w w pobli偶u wiadukt贸w, bo przpadkowy deszcz mo偶e spowodowa膰 infekcj臋, infekcja gor膮czk臋 a gor膮czka zwi臋ksza prawdopodobie艅stwo ataku, bo w poci膮gach jest niepewnie, bo gdy zbyt d艂ugo patrzy sie w niebo mo偶na dostac zawrotu g艂owy a st膮d ju偶 tylko krok do ataku. Staram si臋 go rozumiec, wspiera膰... ale sama nie jestem zbyt stabilna emocjonalnie (u mnie to dwubiegun贸wka i borderline) i czasem trudno mi radzi膰 sobie z frustracj膮, poczuciem, 偶e 偶ycie nas omija. Powiedzicie - Wy, kt贸rzy znacie ten problem najlepiej, bo od 艣rodka - jakiego traktowania, jakiego podej艣cia oczekiwalibyscie od najbli偶szej osoby a jakie reakcje bol膮 Was najbardziej (mo偶e nie zdaje sobie sprawy z tego co 藕le robi臋)?... jestem w stanie wiele znie艣膰 - m贸j ch艂opak jest cudownym cz艂owiekiem. Pi臋knym, m膮drym i dobrym na jego problemy patrz臋 jak na wyzwanie a nie wad臋. Wiem, 偶e w du偶ym stopniu go uwra偶liwi艂y, 偶e to w pewnej mierze dzi臋ki temu ma tak bogate wn臋trze, potrafi tyle z siebie da膰. Dla mnie najwa偶niejsze jest, 偶eby On w ko艅cu poczu艂 si臋 pewniej... 呕eby艣my zacz臋li bogate, 偶ycie, produkcj臋 pi臋knych wspomnie艅... 偶ebysmy mogli razem odkrywa膰 niezwyk艂e-zwyk艂e miejsca, fascynuj膮cych ludzi. ale czasem przestaje wierzy膰, 偶e jeszcze wszystko b臋dzie mo偶liwe, 偶e co艣 si臋 zmieni... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
krysia 28 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 proponuje ci isc z nim do psychologa.mozecie razem wejsc ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 RoseRed Napisano Wrzesie艅 11, 2009 niebawem m贸j mi艂y zacznie terapi臋. Ja by膰 mo偶e te偶. Zacznie si臋 te偶 rok akademicki - wierz臋, 偶e wtedy b臋dzie lepiej - 偶ycie zacznie sie toczyc pewnym ustalonym rytmem, wi臋cej b臋dzie si臋 dzia艂o towarzysko i kulturalnie, mo偶e to nas obudzi do dzia艂ania, bo przez wakacje oboje byli艣my jak st艂amszeni. ale ponowi臋 moje pytanie - jakiej reakcji (np na atak paniki) oczekujecie od partnera/partnerki? Co w takiej chwili pomaga Wam najbardziej? Czu艂o艣膰, zdecydowanie, pr贸by obr贸cenia sytuacji w 偶art, roz艂adowania jej 艣miechem? a moze woleliby艣cie zosta膰 wtedy sami? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 polecam pomocne ksi膮偶ki Napisano Wrzesie艅 11, 2009 http://allegro.pl/item739825363_moc_pozytywnego_myslenia_moj_lek_moj_koszmar.html Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 rosered przede wszytskim oczekuj臋 od otoczenia zeby byli wyrozumiali, nie naciskali, nie namawiali do niczego, byli mili, nie klocili si臋. A od mojego chlopaka oczekuje cierpliwosci, zrozumienia, zeby mowil mi mile rzeczy i jak widzi ze sie czegos boje to zeby powiedzial cos milego i wtedy od razy lepiej sie czuje, wierze ci ze nie masz juz czasem cierlpiwosci, ludzie z nerwica tez jej nie maja dlatego pewnie jest jak jest. ale jak bedzesz go wspierac to na pewno bedzie tylko lepiej, muisz zapewniac go nie ze nie jest sam, moze na ciebie liczyc itp Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 wiadomo ze jak przychodzi "atak" to nikt nie chce byc w centrum uwagi, ale chyba kazdy chcialby miec bliska osobe przy boku aby wlasnie mowila cos milego, uspokajajacego moze nawet cos smiesznego aby tez po chwile odwrocic uwage, bo wiadomo zaj臋cie sie czyms innym to bardzo dobry sposob na nerwice. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 bianko w sumie to tez mozliwe ze od remontu!:) wiadomo tak jak przeziebienie od razu nie atakuje, tylko po paru dniach rozwija sie i daje objawy:) wiec smaruj czyms plecki:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ptuuj Napisano Wrzesie艅 11, 2009 jeste艣cie cudowne dziewczyny!!!!!!!! brawo brawo!!!!! jeste艣cie silniejsze od nerwicy!!!! walczycie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 no a dzis po goracej kapieli pierwszy raz zdarzyly mi sie tak dlugie szarpniecia serca, czasem takie miewalam jakby nagle serce zaczelo walic kilka razy na sekunde mega mocno, a teraz to ja mialam chyba przez dobr膮 chwile, 偶e tak walilo tzn szarpalo ze nie wiedzialam co robic ale na szczescie przestalo...ktos mia艂 z was takie szarpniecia, chyba ty agni?teraz juz wiem co czujecie z tym sercem, straszne to bylo takie uczucie jakby wyszlo ze swojego miejsca i mialo wyskoczyc. A druga sprawa jest taka ze jednak lepiej czuje sie w pracy niz w domu, bo wtedy nie mysle o objawach:) 呕YCZE MI艁EGO WEEKENDU Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pralinka 33 Napisano Wrzesie艅 11, 2009 ROSE RED Pami臋taj NIGDY nie m贸w swojemu ch艂opakowi, 偶e jest z nim coraz gorzej lub, 偶e uwa偶asz, 偶e ju偶 nic mu nie pomo偶e. Nawet je偶eli puszcz膮 ci nerwy i naprawd臋 b臋dziesz ju偶 mia艂a do艣膰 jego zachowania staraj si臋 go zawsze uspokajac, wspiera膰 i wr臋cz WMAWIAJ mu, 偶e uwa偶asz, 偶e jest z nim lepiej. W momentach jego lepszego samopoczucia zwracaj na to jego uwag臋, aby gdy p贸藕niej poczuje si臋 gorzej PRZYPOMNIA艁 SOBIE ( ty mu wtedy przypominaj ) 偶e nie zawsze czuje si臋 fatalnie i 偶e nawet po najgorszym ataku w ko艅cu poczuje si臋 lepiej. A najwa偶niejsze to, 偶eby zdecydowa艂 si臋 na psychoterapi臋, kt贸ra cho膰 nie jest 艂atwa i kr贸tka to w efekcie przynosi korzy艣ci. POWODZENIA Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 Zgadzam si臋- ja w gorszych momentach bardzo chce by kto艣 byl przy mnie blisko, przytuli艂, pocieszy艂, zrozumia艂, zmieni艂 temat i spr贸bowal na si艂臋 zaj膮膰 mnie czym艣 innym, przede wsyztskim lubie wtedy rozmwiac tylko o przyjemnych rzeczach i duzy wplyw ma na mnie tv- nie jestem w stanie ogladac filmow gorszych niz akcja i nie moge sluchac odg艂osow jakie wydawane sa w filmach dokumentalnych itd- to mnie przeraza- nie wiem wtedy co ze soba zrobic, kocham komedie choc kiedys ich nienawidzilam. No i lubie jak m膮偶 robi mi d艂ugi masa偶 i zapalam swiece :) to relaksuje i odpreza :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Dzastus23 0 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 Mam jeszcze pytanie do osob ktore dluzej walcza z ta choroba- czy stosujecie na codzien w ciagu dnia i na noc leki uspokajajace jesli tak to jakie w dzien jakie na noc i ile, oraz czy leczycie sie jakos ziolami melisa, rumianek itd????? To dla mnie wazne bo nie wiem czy to normalne spac codziennie tylko na tabletce a w dzien podtrzymywac sie na ziolkach????????? Bardzo prosze o odpowiedzi Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 linkist Napisano Wrzesie艅 12, 2009 do lekarz idz i zapytaj jak dawkowa膰 leki i jakie !! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 witam wszystkichJ Pralinko co do ch艂opaka naszej pomara艅czki masz racj臋. Tak trzeba z nami post臋powa膰;) u mnie s艂uchajcie nienajgorzej. Swoje ma艂e dawki leku bior臋 dalej, w poniedzia艂ek musz臋 i艣膰 do neurolog chocia偶 za 偶adne skarby nie da艂am rady si臋 zarejestrowa膰 bo ona przyjmuje tylko w poniedzia艂ki a 偶e jest rozchwytywanym lekarzem niezwykle wi臋c nie mia艂am szans na wizyt臋. Jednak ko艅cz膮 mi si臋 leki wi臋c p贸jd臋 i poprosz臋 pacjent贸w o przepuszczenie mnie tylko po recept臋;) przy okazji o co nieco zapytam;) wy艂膮cze艅 dalej nie mia艂am;) czyli ok., to najwa偶niejsze. Ale kochani mam po raz kolejni pytanie do niej z serii-psychoterapia. Moja psycholog by艂a ca艂y sierpie艅 na urlopie. Dwa tygodnie temu jak posz艂am wizyta by艂a super. Gada艂am, tematu mi nie brakowa艂o. W tym tygodniu by艂o ju偶 nieco gorzej. Te偶 mia艂am przygotowany temat, jednak je艣li chodzi o przysz艂y tydzie艅-lipa. Wydaje mi si臋 偶e przez te 3 miesi膮ce porusza艂am na sesjach wszystkie dr臋cz膮ce mnie tematy.. o czym ja mam m贸wi膰??? Je艣li zaczn臋 o tym samym to znowu b臋dziemy to wa艂kowa膰. . ona kiedy艣 m贸wi艂a 偶eby m贸wi膰 o tym co przychodzi na my艣l, itp.. ale sama nie wiem.. wola艂abym przychodzic z konkretnym problemem.. pewnie ich jest jeszcze mn贸stwo ale tak z marszu ci臋偶ko. dzis i wczoraj wyruszy艂am z psem i bratem na przeja偶d偶ki rowerem bo t艂uszczyku mi przyby艂oJ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 wchodz臋 w stare spodnie i okazuje si臋 偶e coraz ci臋偶ej mi to przychodzi... kara za s艂odycze;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 luntek 1999 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 ten lek co bierzesz powoduje tycie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 luntek1999 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 stres stop a twoje wymioty i problemy 偶o艂膮dkowe z czym s膮 zwi膮zane? lekami Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 witam wszystkie nerwuski ....mia艂yscie racje od nerwicy mnie tak wszystko bola艂o , nigdzie nie by艂am u zadnego lekarza bo od rana nerwica w srduszku szaleje ........tez mam dzis od dw贸ch godzin szarpania serca by艂 momet ze by艂 jeden ci膮g przez chyba 15 minut szarpniecie za szarpnieciem musia艂am wzi膮艣膰 propranolol bo d艂uzej nie potrafi艂am tego znie艣膰 .....ale niewiele mi sie uspokoi艂o a po b贸lach brzucha i plec贸w niw ma sladu .......dziewczyny to naprawde jest trudny orzech do zgryzienia ta nasza nerwica ........ide spa膰 . pozdrawiam ......... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Wrzesie艅 12, 2009 a to ja tez pewnie te szarpniecia z nerwow mialam i od gor膮cych kapieli, bianko trzymaj sie zdrowko to nic ze nadal bedzesz gadac o tym samym:) albo np jak ci trudno to pod koniec kazdego dnia zapisuj sobie co pozytywnego i negatywnego sie zdarzylo i wtedy powiedz psycholog o tym:) ja jednak (nie wiem czy wam pisalam ale pod koniec lipca ciocia polecila mi zebym pija srebro koloidalne) no i pilam przez ponad miesiac , od dwoch tygodni nie pije juz tak profilaktycznie i chyba przez to sie tak mniej dyskomfortowo czuje, no ale jak przerwa to przerwa, pewnie jak znow zaczne to poczuje sie lepiej tzn nie bede sie l臋kac przed "ciezkimi" potrawami ehhhh Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach