Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 alicjainaczej
czasami pomaga mysl ze to tylko nerwica ale to zludne i ciezkie bo my sie doszukujemy czegos innego

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alicjainaczej
nam nawet badania nie pomagaja , my nie wierzymy sami sobie i stad te problemy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
"nie wierzymy sami sobie i stad te problemy" - w艂asnie to jest g艂owny problem!!!!!! :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicjainaczej
no wlasnie dziewczyny jak z tym walczyc ja juz nie mam si艂 , ja nawet nie wierze ze jestem chora a jestem to jakis koszmar

Udost臋pnij ten post

jak zaczyna nam co艣 wchodzi膰 w g艂ow臋 to zaczynamy liczy膰 nawet g艂o艣no i zobaczycie 偶e za chwil臋 zapomnicie o czym my艣la艂y艣cie druga moja metoda to jak co艣 ju偶 si臋 pcha do g艂owy to przestajemy np s艂ucha膰 kogo艣 tylko skupiamy si臋 na czym艣 innym , ja zaraz w my艣lach powtarzam sobie TU I TERAZ chodzi o to 偶eby skupi膰 si臋 na tym co si臋 dzieje w danej chwili jest jeszcze co艣 takiego 偶eby sprawdzi膰 jak mo偶emy najd艂u偶ej skupi膰 si臋 na czym艣 nie my艣l膮c o niczym np liczy膰 wyrazy w ksi膮偶ce dzi艣 p贸艂 strony jutro stron臋 itd po cichu ,p贸藕niej dla sprawdzenia na g艂os ogl膮daj膮c zdj臋cia i nie wspomina膰 co sie wtedy wydarzy艂o( jak patrzymy na jak膮艣 fotk臋 to wspomnienia wracaj膮 ) patrze膰 na te fotki jakby robi艂 je kto艣 inny i nie znasz tych os贸b na tej fotce odreagowanie stresu ja ju偶 sobie tak my艣la艂am 偶e zakupie sobie worek treningowy i r臋kawice i b臋d臋 si臋 w piwnicy odstresowywa膰 hi hi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicjainaczej
Ale to jest nie takie 艂atwe , to liczenie i skupianie sie na czyms innym po to by tylko oderwac sie od tego l臋ki to sie nazywa wyparcie ! sama to przerabialam i to wraca ze zdwojona si艂膮 . Mnie od tego upychania emocji w ciele i wyparci to az miesnie bol膮 , bo jak mam napiecie emocjonalne ,a trudno mi sie dokopac do tego b贸lu pierwotnego dla ktorego przykrywka jest najczesciej l臋k to napinam sie ca艂a , nie艣wiadomie i jak to napi臋cie zel偶eje pod wieczor to czuje takie zmeczenie jakbym nie wiem co robi艂a w ciagu dnia. Czuje kazdy mi臋sie艅. Od poniedzialku mam takie napiecie , takie wyrzuty emocji kilka razy w ciagu dnia , masakra. Az wzielam hydroksyzyn臋 i od razu poczu艂am ulge wczoraj i sie chociaz spokojnie wyspa艂am. I wreszcie dzis czuje sie lepiej , na spokojnie analizuje sytuacje. Ja cz臋sto podczas takich napiec to zupe艂nie jestem oderwana od rzeczywistosci. M贸j l臋k wyprawia ze mn膮 to co mu sie podoba. Podda艂am sie jemu, jestem jego ofiar膮. A teraz poddaje sie temu b贸lowi, cierpieniu. pr贸buje odzyskiwac swoja swiadomosc podczas tego cierpienia by byc w kontakcie z sam膮 sob膮. To bardzo cie偶ka praca i okrutnie bolesna. Nie chce ju偶 byc ca艂膮 l臋kiem , mam tego stanu do艣膰. Bo l臋k to juz u mnie nie emocja ale stan istnienia. A z tego to juz musze sie leczy膰. I pracuje ciezko nad tym. Bardzo trudno jest mi nazywac uczucia i dokopac sie do tych pierwotnych . Musz臋 pozwolic temu l臋kowi by膰 ale nie integrowac sie z nim. To cholenie ciezkie bo przy tym mam l臋k przed l臋kiem. I sobie dzis uswiadomilam , a niech mnie trzesie w koncu sie potrzese i bedzie spokoj. I cisza. L臋kam sie bo nie ufam sobie ..a l臋k to iluzja. Za l臋kiem nic nie ma -jest tylko mi艂osc i radosc ale ja sie l臋kam. To chyba juz uzaleznienie. Taki wpisany schemat w moja g艂owe z dzieci艅stwa. Jak mam jaka艣 sytuacje za ktora jestem odpowiedzialna, albo cos robie dla siebie albo chce pomocy to to si臋 w艂膮cza , walka z powietrzem doslownie obrazowo moge tak to uj膮膰. Walcz albo uciekaj. Ale do diabla z czym walczyc i przed kim ucieka膰 ja juz nie jestem ma艂a dziewczynka tylko doros艂a osob膮, ale umys艂 tego nie rozumie , dzia艂a tak jak kiedys ....dlatego tak trudno go odprogramowac .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boosh
hej dziewczyny, chcialam sie "pochwalic", ze wczoraj sie zebralam na odwage i wyruszylam w samochodowa podroz za granice, odleglosc w 1 manke - uwaga uwaga - ponad 400 km:D potem caly dzien latania po miescie, zwiedzania i wieczorna podroz z powrotem 400 km:)) mialam apetyt o dziwo, nie mdlilo mnie za bardzo w aucie i w ogole.. masakra:D jestem z siebie dumna. w nocy jeszcze opierdzielilam prawie cala czekolade:D przesylam pozytywna energiieeee!!!

Udost臋pnij ten post

alicja ja nie karze ci si臋 tym leczy膰 , to jest tylko chwilowe mnie np czesto lapi臋 frania jak jade do miasta to nie skupiam si臋 na niej tylko zaczynam np liczyc drzewa i zapominam o tym co my艣la艂am , ale to trzeba leczy膰 i ja wiem o tym i ty te偶

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 dziewczynki prosz臋 o rad臋 , mam nadziej臋 偶e mi pomo偶ecie dzisiejszego dnia wracaj膮c z pracy mia艂am silne objawy somatyczne nerwicowe - tak przypuszczam ( nogi jak z waty , ko艂owanie w g艂owie , my艣l o 艣mierci , 偶e co艣 mi si臋 stanie ) wracaj膮c z pracy nie k艂贸ci艂am si臋 wcze艣niej z nikim , nie by艂am te偶 zdenerwowana czy mam racj臋 i mog艂aby by膰 taka diagnoza postawiona ? z g贸ry zaznaczam , 偶e zdarzy艂o si臋 to po raz pierwszy i by艂am w szoku z g贸ry dzi臋kuj臋 i pozdrawiam Was wszystkie i z osobna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
obserwuj czy ci sie to zdarzy ponownie na pewno nic sie nie stalo? zadna choroba, smierc bliskiej osoby?

Udost臋pnij ten post

w艂a艣nie jaki艣 czas temu mia艂am problemy finansowe , jaki艣 czas p贸藕niej nagle zmar艂a ciotka ale dlaczego dzisiaj ? jak cz臋sto mo偶e si臋 to powtarza膰 ? szczerze , to boj臋 si臋 jutro wsta膰 i i艣膰 do pracy - nie pracy si臋 boj臋 ale tego czy do niej b臋d臋 mog艂a doj艣膰 , to uczucie jest okropne

Udost臋pnij ten post

ja tez mam problem i to ogromny od 3 dni dretwieje mi po艂owa cia艂a ca艂a prawa strona dos艂ownie od czubka g艂owy az do stopy wstretne uczucie , nie wiedzia艂m co sie dzieje bo coraz bardziej to czu艂am nawet jezyk dziurka w nosie i by艂am az g艂ucha na ucho a miedzy 艂opatkami taki b贸l 偶e nie mog艂am oddychac , w koncu wczoraj posz艂am do lekarza i po badaniu okaz膮艂o sie 偶e mam zapalenie korzonk贸w nerwowych przykregos艂upowych , zesztywniaj膮ce ..........dosta艂m leki ale tego jednego ba艂am sie brac ........nie chce czytac ulotki bo jak przeczytam to juz koniec ale tak nie mozna funkcjonowac .......lekarz stwierdzi艂 偶e to od tych moich jajek bo jak zaczynam drapac jajko to zejdzie mi przy nim od 2 do tezech godzin w takiej skulonej pozycji i to juz tak od stycznia , wi臋c mia艂o prawo mi sie tak sta膰 ale4 ja ci膮gle niedowierzam .......zreszta tak jest u nerwicowc贸w 偶e ci膮gkle rozgrzebuj膮 wszystko i doszukuja sie B贸g wie czego ........ czy cos takiego mo偶e byc na tle nerwowym ?????????? do tego dalej ko艂atania serca ....... wstretne uczucie ........jeszcze jesli chodzi o ten lek to jest MIOZEPAM na rozluznienie mi臋sni ale i chyba na og艂upienie bo ma znaczek na opakowaniu , co wy sadziecie o tym , nie mam sie kogo poradzzic ........ prosze was o pomoc .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alicjainaczej
nerwica potrafi wkrecic kazda chorobe , przerabialam 3lata temu wszystkie choroby :( a to tylko umys艂 wariowa艂 nic wiecej

Udost臋pnij ten post

bianko ja tez sie boj臋 brac lek贸w:( hmm no nie wiem co Ci poradzi膰, mo偶e jednak sprobuj, mo偶e wcale nie b臋dzie tak 藕le:)? Podobno "plecy" -kregos艂up tez boli od nerwicy, powiedzia艂a mi to kiedys taka fajna mi艂a lekarka, wiec bianko pewnie tak u ciebie mo偶e by膰, ale na wszelki wypadek powinnac podleczyc te korzonki i pobra膰 te leki. Jestem z tob膮 myslami 鉂わ笍 U mnie k艂opoty i jeszcze raz k艂opoty niestety nie moge napisa膰 na forum o tym:(ale przez to nie skupiam si臋 na zespole jelita drazliwego -co zauwazy艂a moja psycholog dzis na terapii!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
popro艣 lekarza o lek ZALDIAR skuteczny ale nie uszkadza 偶o艂膮dka i w膮troby! A te b贸le to ca艂kiem mo偶liwe, 偶e od drapania jaj ci膮gle w tej samej pozycji kilka godzin:) Zr贸b sobie kilka dni wolnego!

Udost臋pnij ten post

hejka i dzi臋kuj臋 stresiku za dobre s艂owo :) ba艂膮m si臋 rano wsta膰 ..ba ..ba艂am si臋 po艂o偶y膰 do 艂贸偶ka i czy oby wstan臋 o w艂asnych si艂ach , wczoraj naczyta艂am si臋 po r贸偶nych forach na temat tej choroby i nie jest mi za weso艂o w nocy malo co spa艂am , budzi艂am si臋 co chwil臋 , zdawa艂o mi si臋 偶e widz臋 zmar艂膮 z rodziny .. koszmar rano wsta艂am , no niby oki ale nogi mia艂am takie jakbym wczorajszego dnia przebieg艂a ze 30 km ;) po pracy wesz艂am po zakupy do sklepu , nogi takie ciut watowata , zacz臋艂o si臋 kr臋ci膰 w g艂owie...ale powiedzia艂am sobie w my艣lach " dasz rad臋 i nic nie b臋dzie rz膮dzi艂o tym co masz robi膰 i kiedy " da艂am rad臋 ..powoli i spokojnie , nie my艣l膮c o objawach , tylko o tym 偶e moja psina czeka na mnie w domu i chce wyj艣膰 na dw贸r do tej pory jest ok ale boj臋 sie powt贸rki z rozrywki , mam nadziej臋 偶e to jednorazowy wybryk mojego organizmu ze wzgl臋du na ostatnie stresy my艣le jednak o tym nieustannie :( mi艂ego wieczorku i trzymajcie si臋 cieplutko 馃尲

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
kurcze, by艂o tak pi臋knie. siedzia艂am sama w domu, by艂am spokojna, zadowolona, na obiad i deser najad艂am si臋 bardzo i czuj臋 si臋 pe艂na i teraz wkr臋cam sobie, 偶e 艂apie mnie grypa 偶o艂膮dkowa albo jakie艣 zatrucie...! oczywi艣cie do tego dochodzi dr偶enie n贸g, ko艂atanie serca, niewielkie md艂o艣ci itd. nienawidz臋 tego. do tego zbli偶a si臋 noc, kt贸rej nie cierpi臋, bo wtedy jest najgorzej i najbardziej sobie co艣 wkr臋cam. :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
nawet od kilku dni nie wychodz臋 z domu, bo boj臋 si臋, 偶e z艂api臋 jakiego艣 wirusa (oczywi艣cie powoduj膮cego dolegliwo艣ci 偶o艂膮dkowe). za ka偶dym razem jak id臋 gdzie艣 to obawiam si臋, 偶e za moment si臋 rozchoruj臋. masakra :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boosh
no niestety taka uroda tego topiku, ze ludzie tu pisza z doskoku.. ja od paru dni mam troche zaostrzenie-w zoladku szura bura, nei wiem o co chodzi znowu, obudzily mnie dzis mdlosci.. tez sobie wkrecam, ze cos zlapie itp. dobija mnie to:( ..

Udost臋pnij ten post

kaczikaczi to ja tez tak mam czasami, 偶e boje sie grypy zoladkowej:/ bianko, nie wiem czy by艂as dzis w kosciele, ale ja by艂am (po raz pierwszy od ponad miesi膮ca-ostatnim razem bylo mi s艂abo i myslalam ze zemdleje)ale dzis sie prze艂ama艂am i posz艂am. Nie 偶a艂uj臋, ze wzgl臋du na ewangelie i kazanie:) By艂o o tym, 偶eby sie nie martwi膰 i troche mnie podnios艂o na duchu;)

Udost臋pnij ten post

Witam cieplutko wszystkie narwuski ..... stres-stop wczoraj po raz pierwszy w tym roku nie by艂am w ko艣ciele bo zn贸w mia艂am k艂贸tnie 偶 m臋偶em i to zn贸w przez tesciowa i nie by艂am wstanie i艣c mia艂am takie zawroty i b贸l g艂owy 偶e nie posz艂am ale dzieci jak wr贸ci艂y to mi opowiada艂y .............. ciesze sie 偶e tak jak ja jestes osoba wierz膮ca .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
Ty si臋 nie k艂贸膰 z m臋偶em o te艣ciow膮, tylko miej odwag臋 sama z ni膮 porozmawia膰! Jeste艣cie dorosli a starsza kobieta wami dyryguje :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
mowie ze to jest wsp贸luzaleznienie bianka , idz na terapie tesciowej nie zmienisz tylko sama siebie mozesz zmienic a tym samym bedziesz miala inny stosunek do tesciowej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
a czemu z mezem sie k艂ocisz przez tesciowa ?? - to jest bardzo destrukcyjne zachowanie . Jak to mozliwe zeby doroslym ludziom mieszala 3 osoba w zwiazku ??!!!!

Udost臋pnij ten post

bianko, rozumiem Cie i wiara bardzo mi pomaga, gdyby nie wiara w Boga...to pewnie czu艂abym si臋 sto razy gorzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ankaaaaaaaaaaaaaaa
Witam. Postanowi艂am ze zaczne sie odchudzac i przez 4 dni stosowa艂am diete Dukana i mysla艂am ze sie wykoncze. Tak mnie bola艂 偶o艂膮dek ze musia艂am przerwac. W pi膮tek zrobi艂o mi sie w pracy strasznie s艂abo, mysla艂am ze zemdleje, serce wali艂o, ba艂am sie jak cholera. Dzisiaj jak wsta艂am rano i pomysla艂am ze znowu musze isc do pracy to tak sie zacze艂am bac ze musia艂am na chwile usi膮艣膰 i sie uspokoic. Jakos min膮艂 ten dzien. Mia艂am zawroty g艂owe ale niewielkie. Przyznam ze mi wiara w boga tez bardzo pomaga

Udost臋pnij ten post

Do do bianki , uwierz mi 偶e to nie jest takie proste jak wam sie wydaje 23 lata juz sie ztym zmagam i nic ona musi rz膮dzic taki ma charakter a ja mam taki 偶e nie potrafie zcierpiec tgo jej rzadzenia na kazdym kroku zwraca mi uwage ciagle po mnie poprawia , przekreca moje s艂owa podam ci mo偶e kilka przyka艂d贸w to sama wyciagnuiesz wnioski -np. gotuje objad przychodzi i dyruguje , kluski za d艂ugo sie gotuja , zupa ma艂o s艂ona , ziemniak贸w nie potrafisz porzadnie obrac , a gotuje naprawde super jak juz nie mo偶e nic wywalczy膰 to chodzi po wsi i rozgaduje 偶e nie gotuje wog贸le objad贸w bo jestem taka l;eniwa i m膮z z dziecmi musza je艣c tylko chleb wtedy niestarcza pioeni臋dzy bo zjedza tyle chleba no i do chleba - na ogr贸dku zrobi艂am skalniaki piekne wszystko sama nawioz艂am ziemi wykopa艂am oczko mam mn贸stwo choinek kwiat贸w roslinek to zn贸w problem bo zamiast warzywa to nasia艂am trawy bo mi sie nie chce na ogr贸dku pracowa膰 ubikacje ona ma na dworze a ja postawi艂am waruunek 偶e musi byc w domu problem bo paniusia nie bedzie na dw贸r chodzic bo taka leniwa dzieci od ma艂ego to skurwesyny , c贸rki suki syna non stop kapciem po g艂owie t艂uk艂a do c贸rki do szko艂y do liceum pojecha艂a zrobic jej opini臋 jak m膮z w pracy dokucza smieje sie wyzywa a jak wraca p艂axcze bo jej tak dokuczam gdy sie chcia艂a k艂贸cic a ja przesz艂am obojetnie ko艂o niej z艂apa艂a doniczke z kwiatami na podw贸rku i uderzya艂 mnie ni膮 . wcale nie mozna z nia rozmawiac bo wszystko przekreci na swoja stron臋 ...... takich przyk艂ad贸w mog艂a bym tu napisac setki . bardzo chetnie pos艂ucham twoich rad mo偶e faktycznie co jedna g艂owa to nie dwie ..... bede wdzieczna za kazda rade bo ja juz wysiadam .....gdybym nie nadstaAWI艁A DUPY JEJ SYNALKOWI TO NIGDY BY SIE ZE MNA NIE ORZENI艁 TO JEJ S艁OWA nie moge wi臋cej pisac bo juz wzmog艂a sie arytmia tak mi szarpie sercem 偶e musze skonczyc ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
kiedy艣 pisa艂a艣, 偶e na terapii wysz艂o ze skrzywdzi艂a ci臋 twoja w艂asna matka.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰