Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 jak to fajnie ze malo ludzi
na ta chorobe choruje,

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sylwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
szczecin

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biiiiianka
witajcie pisa艂am tutaj juz nie raz - najczesciej jak by艂o gorzej z moj膮 N by wyrzucic to wszystko z siebie. wczoraj ca艂y dzie艅 by艂am przygn臋biona i p艂aczliwa. Wieczorem poczu艂am delikatne uk艂ucia w klatce piersiowej i si臋 przestraszy艂am 偶e to jaki艣 zawa艂. Poczu艂am straszny l臋k i niepok贸j do tego zdr臋twia艂a mi lewa r臋ka i 偶uchwa. Ale po minucie mi wszystko przesz艂o tylko pozosta艂o uczucie niepokoju bo si臋 przestraszy艂am co to mog艂o by膰 :/ Mia艂am kiedy艣 objawy nerwicy, mam 24 lata. W tamtym roku mia艂am badania ekg serca i by艂am u kardiologa. Po badaniach lekarz stwierdzi艂 偶e mam serce zdrowe. Dr臋twia艂a Wam kiedy艣 偶uchwa przy nerwicy czy mia艂am stan przedzawa艂owy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestancie z tymi zawalami
sami sie nakrecacie, ja chorowalam i nadal mam nerwice lekowa na dodatek przeszlam rozlegly zawal i jakos funkcjonuje. z tego sie zawalu nie dostae, ja jestem w gorszej sytuacji, zreszta Wy jestescie mlode i nie myslcie o zawale!

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 kochani. troch臋 wolnego czasu znalaz艂am w tym zaganianym 艣wiecie to pisz臋. Widz臋, ze macie tutaj co niekt贸rzy problemy z decyzj膮 czy i艣膰 na terapi臋 czy nie. Jasne 偶e tak. i wiem te偶 ze 艂atwo mi powiedzie膰 bo dosta艂am si臋 na terapi臋 pa艅stwow膮 z super terapeut膮. gdybym mia艂a i艣膰 prywatnie to mog艂abym si臋 po偶egna膰 ju偶 po 2-贸ch sesjach.. dlatego te偶 rozumiem 偶e ograniczenia finansowe te偶 mog膮 by膰. Stres stop mia艂a艣 ostatnio smutny okres jak przeczyta艂am . Ja mam dzisiaj do艂a.. pami臋tacie jak pisa艂am o moim facecie. on ma znajomo艣ci, ja nie mia艂am pracy. Teraz j膮 mam bo odbywam sta偶 w kancelarii komornika s膮dowego. Na pocz膮tku by艂o ok (pracuj臋 tam od zesz艂ej 艣rody). Ale dzisiaj by艂o okropnie. mam do czynienia z du偶膮 ilo艣ci膮 papier贸w i okaza艂o si臋 偶e dzisiaj tak si臋 ich nazbiera艂o 偶e po艂owa ekipy musia艂a zostawi膰 swoje zaj臋cia i zaj膮膰 si臋 tym co ja spieprzy艂am. tak mi g艂upio bo dodatkowo wszyscy musz膮 przez to przyj艣膰 jutro o godzin臋 wcze艣niej do pracy. Usprawiedliwiam si臋 tylko tym, 偶e pracy jest tam full, praktycznie bez odpoczynku a ja jestem nowa i mog臋 pope艂nia膰 b艂臋dy. A jednak bardziej my艣l臋 偶e jestem t臋pa , trudno kapuj膮ca itp. Jedna dziewczyna zacz臋艂a prac臋 tam razem ze mn膮 . Okaza艂o si臋 偶e nigdy nie mia艂a do czynienia z papierkami, pracowa艂a tylko w restauracji a radzi sobie p贸ki co 艣wietnie.. ja mam do艂a GIGANTA . wy艂膮czy艂am nawet telefon 偶eby m贸j ch艂opak nie pyta艂 co mi jest bo napisa艂am mu tylko ze dzisiejszy dzie艅 da艂 mi w ko艣膰. a wstydz臋 si臋 przed nim 偶e nie daj臋 sobie rady:-( tak tylko chcia艂am si臋 wyp艂aka膰 do was. Mam nadziej臋, 偶e czujecie si臋 dobrze tego wieczora w kt贸rym mam nadziej臋 spadnie w ko艅cu deszcz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj zdrowjo oj zdrowko
nie jestes tepa , tylko powolna , nie przejmuj sie , bo wtedy terapia pojdzie ........powodzenia w pracy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 depresi膮tko
Postanowi艂am 偶e po偶al臋 si臋 komu艣, mo偶e kto艣 zrozumie co prze偶ywam. Od dawna mia艂am mega do艂y, szczego艂nie rano: p艂aka艂am z byle powodu, w samotno艣ci, potem to mija艂o. Bra艂am na to Positivum (z dziurawca) i czuj臋 si臋 o wiele lepiej, nie mam tych porannych do艂贸w a to wa偶ne bo niedawno wr贸ci艂am do pracy ale nie o tym chcia艂am... By艂am kiedy艣 w ko艣ciele i jak sz艂am do komunii zacz臋艂o mi si臋 co艣 dzia膰: puls 200 na minut臋, nogi z waty, duszno, zachwiania r贸wnowagi, my艣la艂am 偶e nie dojd臋, r臋ce mi si臋 trz臋s艂y... by艂am przera偶ona i powiedzia艂am mojej lekarce i zapisa艂am mi Zomiren po kt贸rym (wzi臋艂am jeden raz p贸艂 tabletki) dosta艂am takiego l臋ku 偶e musia艂am wyj艣膰 na dw贸r z dzieckiem bo ba艂am si臋 sama by膰 z nim w domu. Dziwne ale to by艂o straszne. Nie bior臋 tego 艣wi艅stwa, wr贸ci艂am do pracy ale mam wci膮偶 problem: w wi臋kszym gronie dzieje mi si臋 tak jak w ko艣ciele: serce wali jak szalone, nie moge si臋 skupi膰, czuj臋 偶e zemdlej臋, to jest straszne! dlaczego tak si臋 dzieje?! po pewnym czasie sama w g艂owie staram si臋 uspokoi膰 偶e nic si臋 nie dzieje, 偶e jest ok, 偶e zaraz wyjd臋 (najgorzej jak musze poby膰 gdzie艣 d艂u偶ej, gdzie艣 gdzie jest du偶o ludzi lub jest duszno lub ciasno). Kiedy艣 by艂am normalna wi臋c co si臋 dzieje? czy to po tej jednej tabletce Zomirenu? zauwa偶y艂am 偶e po kawie czuj臋 si臋 gorzej.. po takim ataku musz臋 i艣膰 do WC (biegunka), potem jako艣 to mija... Przede mn膮 nied艂ugo impreza... :( boj臋 si臋 偶e strac臋 przytomno艣膰, boj臋 si臋 wstydu! ja chc臋 by tak si臋 nie dzia艂o! ja nie chc臋 tak 偶y膰! co ja mam robi膰?! u psychiatry nie by艂am, boj臋 si臋 ze zapisze leki i one wywo艂aj膮 zn贸w te l臋ki, boj臋 si臋 偶e zrobi臋 sobie co艣 lub krzywd臋 komu艣, to s膮 takie bezpodstawne l臋ki bo nie jestem absolutnie agresywna My艣l臋 o rzuceniu pracy :( jak ja mam 偶y膰? jestem za艂amana... mam dopiero 31 lat...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 erewere
to klasyczna nerwica,wypisz wymaluj,witaj w klubie.... :( psychoterapie polecam,leki niekoniecznie...choc bywaja pomocne , doraznie benzodiazepiny przy silych l臋kach ale obecnie l臋ki leczy sie lekami antydepresyjnymi zeby zniwelowac ich dzialania niepozadane na czas ich wprowadzania do organizmu czesto bierze sie przez jakis czas rownoczesnie benzo ale nie dlugo bo benzo uzaleznia,trafienie na odpowiedni dla seibie lek bywa trudne ale czasem warto sie przemeczyc i trafic na wlasciwy-poczytaj tu na forum to objawy l臋ku przed l臋kiem,przed kompromitacja,l臋k przed tlumem itp. duzo ludzi ma nerwice w roznych postaciach,jak zrozumiesz ze to "tylko" objawy z l臋ku i im sie przeciwstawisz,nauczysz je pokonywac one zmaleja i beda coraz rzadsze,bierz sie za leb z nerwica zeby nie zawladnela toba na dobre,zycze powodzenia!...mozna ja ujazmic!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

polecam terapie i psychiatr臋 na poczatek , rozmowa ze specjalista duzo daje ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiulka:-)))
Witam Mam pytanko do os贸b kt贸re 偶yj膮 z nerwic膮 wiedz膮 co艣 na ten temat i moga mi pom贸c. ot贸偶 wszystko zacze艂o sie 8lat temu. zacze艂o mi szumie膰 w lewym uchu, odwiedzi艂am laryngologa ten stwierdzi艂 偶e wszystko jest ok, p贸藕niej doszed艂 bardzo szybki puls nawet do 180. kardiolog przepisa艂 mi betabloker kt贸ry bardzo pom贸g艂. szumy r贸wnie偶 usta艂y. Teraz problem wr贸ci艂... w styczniu zacze艂am sie odchudza膰 i wci膮gu 2 mie艣 schud艂am 12kg. zacze艂am miewa膰 dziwne ataki barrdzo szybki puls, dr臋twienie lewej r臋ki, b贸l w mostku silny l臋k偶e co艣 si臋 stanie i zn贸w szum ale tym razem w ca艂ej g艂owie. Teraz po tych paru miesi膮cach wszystkie obajwy mine艂y opr贸cz szumu w g艂owie. Pr贸bowa艂m bra膰 witaminy mikroelementy(cynk witaminy z grupy b. magnez potas..) Zrobi艂am wszystkie badania ( rezonans magnetyczny g艂owy z kontrastem, tomografie g艂owy, tarczyca, doppler szyjny, audiogram, krew, holter) wszytko wysz艂o dobrze jedynie prze艣wietlenie kr臋gos艂upa szyjnego wykaza艂o kyfoze. chodze do neurologa i to nie jednego narazie nikt nic nie wie. Mi osobi艣cie wydaje sie 偶e to mo偶e by膰 nerwica,, jestem osob膮 kt贸ra bierze wszystko do siebie, przejmuje sie byle g艂upot膮. dodam jeszcze 偶e mam bardzO niskie ci艣nienie 94/50. Nie wiem czy to nerwica czy moze to niskie ci艣nienie tak dzia艂a? Dosta艂am od kardiologa betabloker kt贸ry ustabilizowa艂 mi t臋tno ale szum nie znik艂. Jak jest deszczowa pogoda ten szum/buczenie si臋 pog艂臋bia.. najbardziej porzeszkadza to gdy jest cisza, noc. Nie wiem co z tym zrobi膰. wychodzi na to 偶e jestem zdrowa ale to mo偶e moja psychika tak reaguje... nie mam 偶adnych omdle艅 rok temu mia艂am silne zawroty g艂owy z md艂o艣ciami.. mo偶e tak zaczyna sie nerwica?? nie mam poj臋cia... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asd529
nie , to schematy zapisane w twojej g艂owie a prosciej ujmuj膮c twoje b艂edne myslenie doprowadza cie do stan贸w l臋kowych-najpierw trzeba dokopac sie do warstwy emocji ,ktore sa 藕le ulokowane , zapewne to z dziecinstwa badz spowodowane jakimis z艂ymi wydarzeniami w twoim zyciu i nie tylko ale to jest mozliwe w pracy nad soba z psychologiem,terapeuta.. zalecam terapie ! bo my myslimy ,ze to tylko l臋ki, a tak naprawde na terapii wychodz膮 podstawy od ,ktorych zacze艂y sie ataki paniki -przyczyna tkwi g艂臋biej ale sama do tego nie si臋gniesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asd529
jak juz bedziesz wiedziala jaka przyczyna jest tych l臋k贸w , spokojnie dowiesz sie co ci dolega: czy to tylko sa stany psychosomatyczne (bo one moga objawiac sie w najrozniejszy sposob wlasnie taki jak opisalas)czy rzeczywiscie szwankuje ci zdrowie ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asd529
sama sobie diagnozy nie postawisz -a czy jest to nerwica czy cos wiecej to dowiesz sie od psychologa i psychiatry .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj koniec forum czy co ?
????????????????????????????????????????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powyzszy wpis.. masz.....
kuku mamuniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiulka:-))))
W poniedzia艂ek by艂am u lekarza neurologa kt贸ry przy okazji jest psychiatr膮... zapyta艂am go wprost czy z moimi nerwami jest wszystko oki.. powiedzia艂 偶e wszystko jest dobrze.. dosta艂am GUTRON na podniesienie ci艣nienia.. stwierdzi艂 hipotonie.. ja nadal twierdze ze to nerwica!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no kura madrzejsza od koguta
racja

Udost臋pnij ten post

Witajcie po d艂u偶szej przerwie :) forum zupelnie zamar艂o :/ u mnie duzo sie zmienilo, chodz臋 na terapie, jakies zmiany ma艂ymi kroczkami zachodz膮 :).Ogromnie sie ciesz臋!!! cho膰 bywaja dni ,ze jest gorzej ale juz inaczej na to patrze. Jak Wy sie czujecie ,czy nast膮pi艂a jakas poprawa w waszym postrzeganiu nerwicy l臋kowej ?? Jestem bardzo ciekawa waszych relacji o samopoczuciu.... pozdrawiam A.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 burian
Cze艣膰! W innym dziale i w odpowiedzi na inny post przedstawi艂em dwie rady przydatne w walce z depresj膮. Ale wydaje mi si臋, 偶e s膮 one uniwersalne, wi臋c wklejam dwie, kt贸re s膮 moim zdaniem najbardziej pomocne: - Zainteresuj si臋 ksi膮偶k膮 "Umys艂 ponad nastrojem. Podr臋cznik pacjenta". Zosta艂y tam przedstawione 膰wiczenia oparte o techniki poznawczo-behawioralne pomocne w walce z l臋kiem, depresj膮, gniewem. Jest to profesjonalna pozycja, a nie popularnonaukowy podr臋cznik. - Rozpocznij pisanie dziennika, albo szczeg贸lnego notatnika, kt贸ry b臋dzie Twoim osobistym miejscem, w kt贸rym b臋dziesz pisa膰 o tym, co Ciebie irytuje, wkurza. To naprawd臋 pomaga. Najwi臋ksz膮 pomoc膮 terapeutyczn膮 mia艂o w moim przypadku prowadzenie dialogu ze sob膮 i za pomoc膮 takiego w艂a艣nie notatnika. Nie do艣膰, 偶e mija napi臋cie (je艣li piszesz o tych w艂a艣nie stresuj膮cych ludziach, wydarzeniach), to bardzo cz臋sto odnajdujesz rozwi膮zania swoich problem贸w. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

to sie nazywa dzienniczek uczu膰 , wlasnie go prowadze przez zalecenie terapeuty , bardzo dobra droga by z艂apac kontakt ze swoimi emocjami i uczuciami , by siebie lepiej poznac ,bo przeciez to pierwszy krok w leczeniu nerwicy ....nie uciekanie od siebie w l臋k tylko poznawanie siebie ..poprzez nazywanie tego co sie dzieje w srodku ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pokonac nerwice lekowa .....
WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE! Postanowi艂em umiescic tutaj swoj post,z nadzieja ze moje wlasne doswiadczenia i prezemyslenia dotyczace *nerwicy l臋kowej* pomoga cho膰 w ma艂ym stopniu wszystkim tym ktorzy cierpia na te straszna przypad艂osc..POKONALEM NERWICE L臉KOWA W 95% BEZ POMOCY JAKICHKOLWIEK LEK脫W! Mysle ze na moja nerwice z艂o偶ylo sie bardzo wiele przykrych wydarzen i w艂asnych sklonnosci do zamartwiania sie,analizowania wszystkiego,stresuj膮cej pracy oraz 艣mierci bliskich mi os贸b:( Wszystko zacze艂o sie dwa miesiace po smierci mojej babci..kiedy szed艂em z narzeczon膮 ulic膮 nagle poczu艂em sie 偶le,tak jakby zimno zala艂o mnie od 艣rodka-od klatki piersiowej po stopy,i ten l臋k jakby zaraz mia艂o sta膰 sie cos z艂ego..przyspieszone tetno itp.po jakims czasie ustapi艂o.Jeszcze przed tym wydarzeniem mialem kilka mikro-sekundowych napad贸w l臋ku,ale nie zwr贸ci艂em na nie wiekszej uwagi.Postanowilem zrobi膰 podstawowe badania; pe艂ne badanie krwi,tsh,ekg,cukier,cisnienie-wszystko ok!Chcia艂em jeszcze zrobic rezonans,ale znajomy lekarz odradzi艂 mi mowiac ze nie ma nawet takiej podstawy,i dal skierowanie do psychologa..Pozniej bylo juz tylko gorzej,kolatanie serca,podwyzszone cisnienie,przyspieszone tetno,czeste oddawanie moczu,biegunka,drganie mi臋sni,pozniej mimowolne tiki nerwowe w roznych czesciach ciala,zimne d艂onie oraz stopy,roznego rodzaju uczucie dretwienia;lewej reki,nogi,uczucie lekkich nog,lub uczucie jak by reka byla slabsza,nie moja..zimne poty,brak snu i apetytu itp. Zaczalem wymyslac sobie choroby(chyba wszystkie mozliwe).W panice poszed艂em prywatnie do psychiatry..ktory po wysluchaniu wszystkiego powiedzial N.L臉KOWA i przepisal leki antydepresyjne,ktorych po przeczytaniu ulotek,mimo zlego samopoczucia nigdy nie wzialem.Lekarz nie zrobil na mnie pozytywnego wrazenie,wiec juz nigdy wiecej do niego nie poszedlem.Zaczalem szukac w internecie informacji na ten temat...przeczytalem chyba wszystko,do tego tomy ksiazek...Postanowilem pomoc sobie sam na podstawie uzyskanych informacji,bardzo pomocna okazala sie strona internetowa zalozona przez czlowieka ktory pokonal nerwice; http://moja-nerwica.republika.pl/. Kochani..nerwica to nasz wewnetrzny stan emocjonalny,pelny konfliktow,zaburzona chemia mozgu,mozna by tu bylo godzine opisywac przyczyny tego stanu..zreszta zapewne dobrze wiecie o co mi chodzi.Nigdy nie bralem lek贸w poniewaz wiem ze choc potrafia przyniesc ulge oraz dobre samopoczucie-to po odstawieniu ich bardzo czesto l臋ki powracaja i to z nasilona sila-o czym wielokrotnie czytalem na forach.Zaczalem od regularnego przyjmowania niezbednych pierwiastkow,witamin MAGNEZ+B6.wap艅,potas itp.Wprowadzilem diete:ryby-ktore sa dobrym zrodlem kwasow omega-3,banany-zawieraja trypofan,ktory stymuluje produkcje serotoniny w mozgu,ktorej braki sa zauwazalne przy l臋kach i depresji.pestki(np.dyni) i nasiona...orzechy roznego rodzaju-jednym slowem,wprowadzalem stopniowo wszystkie owoce i warzywa,z naciskiem na te zawierajace witaminy z grupy B.Przyjmujac witaminy pamietajcie o pewnej rownowadze tzn.nie lykajcie kilku tabletek tybu *wit.centrum*lub innch np.*magnez* w nadmiarze-wiemy ze nie o to tu chodzi.Kochani...kolejnym krokiem bylo ograniczenie cukr贸w-po ktorych zauwazylem u siebie zle samopoczucie,oraz kawy-ktora wyplukuje np.magnez,musicie rowniez zupelnie odstawic alkochol nie mowiac tu o innych uzywkach(gdyby takie komus przyszly do glowy :) )Do tego musialem caly czas zmagac sie ze zlym samopoczuciem...Choc potrafilem czuc sie dobrze przez np.3 dni to jednak l臋ki wracaly...wtedy pomoca dla mnie byla moja mama oraz narzeczona-to bardzo wazne aby miec kogos takiego przy sobie-kto z usmiechem na twarzy powie *nie martw sie,to tylko nerwica..nic Ci nie grozi,nie wmawiaj sobie chorob ktorych nie masz* .Wystrzegajcie sie za to ludzi ktorzy niestety nie majac wiedzy mowia *a moze ty chorujesz na to ,a moze na tamto,idz zrob kolejne 10 badan* to napewno wam nie pomoze,a z cala pewnoscia wprowadzi niepokoj i przywroci l臋ki.Nie zrozumcie mnie zle-badania zawsze warto,a nawet trzeba zrobic!Ale jesli ktos odwiedzil 10 roznych specjalistow ktorzy stwierdzili *zaburzenia nerwicowe*,to nie ma potrzeby odwiedza膰 kolejnych 10-ciu i doszukiwac sie u siebie choroby.Kiedy zaczynasz odczuwac l臋k,nie mierz sobie tetna i nie wypatruj u siebie choroby serca lub nadcisnienia-to normalne ze tetno bedzie przyspieszone a cisnienie wieksze,w nerwicy serce potrafi bic nie regularnie,nie przejmuj sie ..ja tez tak mialem.Z czasem przeszlo bez powrotnie.W zadnym wypadku nie wchoc na strony medyczne w ktorych pisza o g贸zach m贸zgu,czy SM,bo po przeczytaniu zaczniesz sobie wmawiac objawy- i znow wpedzisz sie w niepokoj i l臋k przed chorob膮 lub 艣mierci膮.Bardzo wazne jest rowniez aby zaczac aktywnie zyc.Ja np.zaczalem biegac..co naprawde mi pomoglo.Kolejnym i najwazniejszym krokiem bylo zrozumienie *nerwicy*-czym jest,jakie moze dawac dziwaczne objawy i w koncu jak radzic sobie z l臋kami?O tym przeczytacie na stronie ktora zamiesci艂em w poscie...my艣le ze tam jest to przedstawione w najlepszy sposob,a ja i tak za bardzo sie rozpisalem:):)To wszystko pomoglo mi wyjsc z nerwicy w 95% a dlaczego w 95%a nie 100%??My艣le ze do tego potrzeba czasu,aby l臋ki i nerwica zupelnie odpuscila;)MYSLE ZE UDALO MI SIE POKONAC JA DOSC SZYBKO,WSPOMNE ZE WSZYSTKO ZACZELO SIE W POLOWIE WRZESNIA 2010r.Teraz czuje sie juz dobrze,a kiedy wraca l臋k i z艂e samopoczucie,nie wpadam w panike,pozwalam plyn膮c tym odczucia,i nigdy nie trwaja dluzej niz 0,5 min:)Dzieki temu wrocil sen i apetyt,nadrobilem stracone przez nerwice kilogramy i zaczalem CIESZYC SIE ZYCIEM!CZEGO I WAM ZYCZE KOCHANI!!!PAMIETAJCIE...Z NERWICY SIE WYCHODZI ...GLOWA DO GORY!A JESZCZE BEDZIECIE SIE Z NIEJ SMIAC!!POZDRAWIAM CIEPLO

Udost臋pnij ten post

Mam stwierdzona nerwice l臋kow膮 i ciesze sie,偶e moge si臋 z kim艣 tym podzieli膰...bo rodzina nie bardzo rozumie ten stan... Mam pytanko ...Czy kto艣 z was mia艂 nerwice lekow膮 poprzedzon膮 migrena z aur膮..w艂a艣nie to mnie dopadlo i strasznie sie martwi臋 czy to nie cos innego pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wikki77
Nerwicowcy co my艣licie o metodzie EFT , podobno rewelacja zw艂aszcza dla nas , na nasze emocje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do pokonac nerwice
to co napisales to tylko dorazna pomoc sobie samemu. Nerwica wr贸ci i to ze zdwojona si艂a. Tylko terapia pomoze nauczyc sie tobie zyc z l臋kami.

Udost臋pnij ten post

ja mialam migreny z aura , masakra . W艂a艣nie kiedy mialam nasilenie nerwicy to mialam cz臋ste migreny,raz w tyg murowany atak 2-dniowy.Myslalam ,ze umre z b贸lu. mdlosci , nadwra偶liwo艣膰 na swiatlo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 藕r贸de艂koja
Witam. Mam olbrzymi l臋k przed wypadkami samochodowymi. Jak ktokolwiek z mojej rodziny,narzeczony musz膮 gdzie艣 wyjecha膰 to dostaj臋 wariacji. Nawet 50 km. Jak to zmieni膰?

Udost臋pnij ten post

nie masz wp艂ywu na to co sie stanie bliskiej tobie osobie po wyjezdzie , a jak nie masz na co wp艂ywu to sobie odpuszczasz. Wiem z doswiadczenia ,ze taki strach o kogos bliskiego to normalna sprawa ,kazdy z nas sie denerwuje - to wyraz troski. Ma to swoje granice. Skoro Ty piszesz ze jest to silne odczucie i nie dajesz rady to warto zastanowic sie co powoduje tak silne odczucie strachu...poprzez takie pytania dotrzesz do siebie...

Udost臋pnij ten post

Witajcie! Nie pisa艂am juz tu baaaardzo d艂ugo:) Mysla艂am, 偶e zastan臋 tu mn贸stwo wpis贸w ale widz臋,偶e forum umar艂o:((( Ja ca艂y czas chodz臋 do psychologa, pomaga i to pozna膰 siebie i lepiej funkcjonowac. Pracowa艂am te偶 3 miesiace, teraz mam co艣 innego na oku, mam nadziej臋 偶e wypali. Bianko co u Ciebie?????????

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰