Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaneJanee

pomóżcie w trudnym wyborze

Polecane posty

Gość JaneJanee

Zastanawiam się nad wyborem wózka dla dzieciątka. Na pocztku moim faworytem był implast bolder, ale po oglądnięciu go w sklepie "na żywo" mina mi zrzedła. Przde wszystkim waga - jest cholernie ciężki. Dwa - kolory i wykonanie wózka pozostawia wiele "do życzenia". No i klops, bo nie wiem na co się zdecydować. MySlimy z męzem o JANE NOMAD z gondolą capazzo - tą większą. http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-nomad-2008-formula-strata-spacgond-capazo-profot-strata-p-2213.html?zenid=242416ce73a1a55c7efe003257f8f36f niekoniecznie w tej kolorystyce. Zastanawiam się również nad concord fusion http://www.concord.pl/index.php?cPath=145 oraz casualplay http://www.totu.pl/cena/2781379-casualplay-s6-gleboko-spacerowy-kolor-mostaza-1szt- Doświadczone proszę bardzo o pomoc i o opinie w użytkowaniu tych wózeczków. nie ukrywam ce3na jest bardzo wysoka. Opłaca się?

Gość JaneJanee
czy możesz więcej coś napiać w tym temacie? :)

Gość Blask Słonca
mi się podoba ten 2 :)

Bardzo dobrze mi sie go prowadzi,lekko skreca,jest dosyc obszerny,wiec zmieszcze tam malego w wielgachnej kurtce i kombinezoniku,wkoncu idzie zima:-)Sprawdzalam chyba wszystkie mozliwe wozki w sklepach w obrembie 100km od mojego domku,jest mieciutki,a wszystkie inne w sklepach byly jakies plastikowe szorstkie,jest zaliczany do najbezpieczniejszych wozkow.Ma tez siatke na dole,i jest tez kieszonka od strony raczki,a sama wiesz ile to trzeba zawsze zabrac dla dziecka ze soba rzeczy,nawet na krotka przejazdzke:-)Rozklada sie tez na zero,wiec jest tez dobry dla bardzo mlodych pociech,a to bardzo wazne dla dzieci jeszcze nie siezdacych:-)

Gość JaneJanee
dziękuję! no właśnie słyszałam, że w gondolce jane dzieciak nie ma amortyzacji, tzn. trzęsie pod pupą za bardzo. Ech, już sama nie wiem co robić. Chcę mieć już taki wózek, żeby później nie wydawać kasy na kolejny. Chyba byłoby mi prościej kupić auto:(

Gość JaneJanee
hmm, nikt nei ma nic do powiedzenia?:( upup

Gość zółty fajny
ale stelaż lichutki jak na te pieniądze. Polecam Mutsy.

A czy gondola w tym concordzie jest ustawiona w kierunku jazdy? Bo mysle, ze malenkie niemowlaczki chcialyby patrzec na mame a nie na okolice...

Gość JaneJanee
gondola w concordzie ustawiona jest tyłem do kierunku jazdy. Co do mutsy - kolezanka ma i narzeka ciągle na wagę i spacerówkę. A wiem, że w tych trZECH WÓZKACH, KTÓRE BIORĘ POD UWAGĘ SPACERÓWKI są super, no i gondole również. Nie wiem, naprawdę co robić...

"bylo by mi łatwiej kupić auto" no za te pieniądze napewno :P nie mam takich drogich wózkow ale aktualnie posiadam ich 7 i powiem ci tylko tyle ze wózka idealnego NIE MA! w kazdym cos jest nie tak. Osobiscie nie wydalabym tyle pieniedzy za wózek ale jeśli bylabym miliarderką i spala na pieniadzach to kupilabym ten jane bo mi sie wizualnie podoba :)

Gość JaneJanee
mamanitrochę wyczułam złośliwość w twoim tonie. Nie jestem miliarderką. Chcę uniknąć własnie sytuacji, czyli kupowania kolejnych wózków dla dziecka, dlatego wolę kupić drożej a porządnie. Przypuszczam, że cena tych 7 wózków przekracza wartość wyżej podanych pojazdów

Moje doswiadczenie mowi tyle: Kup na pierwszy okres wozek gleboki z gondola, a potem, jak dziecko bedzie juz siedzialo, kupisz sobie fajna spacerowke. Takie wozki "wszystko w jednym" moze i sa tansze, moze bardziej zwodza jednym wydatkiem za wszystkie czesci, moze zakup jest wygodniejszy, bo kupujesz wszystko na raz, ale.... Coz, sama mam taki wozek-kombi. Jest super i swietnie sie sprawdza, ale wozki przeznaczone dla malenkich dzieci (lezacych) sa zwykle ciezsze i stabilniejsze. A potem- jak juz dziecko siedzi- potrzebujesz zwrotnej, lekkiej spacerowki. I mi ta nasza ciezka, stabilna spacerowk juz ciazy. Kupilam wiec do tego typowa spacerowke. Czyli dodatkowy wydatek. Dobrze to przemysl. Byc moze znajdziesz taki wozek, ktory jest stabilny i jednoczesnie zwrotny, lekki i bardzo latwo skladajacy sie?

Gość JaneJanee
Dzięki:) mamani nie gniewam się absolutnie:) Aga1979 własnie mocno zastanawiam się nad jane. wózek jest lekki, stabilny, zwrotny, ma dość dużą gondolę. Standardowe dzieciaczki mieszcza się w niej spokojnie przez pół rtoku z betami:) spacerówka tez jest lekka, zwrotna i szeroka:) chyba jednak jane http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?cPath=31_62&products_id=134 http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?cPath=31_62&products_id=136 te kolory biore pod uwagę:) zobaczcie na wymiary gondolek. chyba nie jest źle, prawda?

Spacerowka wyglada na fajna. Pisalas, ze widzaialas ten wozek na zywo. I jakie wrazenia? Nie polecam kupowania fotelika do kompletu. Sprawdz sobie na testach ADAC, ktore foteliki najlepiej wypadly w testach. Jak jakis fotelik nie byl testowany, to lepiej sobie taki wydatek podarowac.

Gość JaneJanee
Aga, wózeczek fajny. wg mnie chyba jest ok. Dziekuję za info w sprawie fotelika:)

Gość JaneJanee
na zywo widziałam implasta. teraz czeka mnie kolejna wizyta w sklepie to pooglądaam go sobie "od stóp do głów:D dla mnie wazne jest jeszcze to, zeby mozna było prac tapicerki w pralce;) szkoda, ze w sklepie nie można sprawdzic wózka z obciążenuiem:(

Jak bedziesz sprawdzac, to przede wszystkim obejrzyj wersje spacerowki. Zobacz, czy bedziesz potrafila zlozyc/rozlozyc wozek jedna reka, zwroc uwage na wielkosc kosza na zakupy- im wiekszy tym lepiej, pozycja siedzaca powinna byc faktycznie siedzaca, a nie pollezaca. Powinien miec skretne kola. Jak zlozysz wozek, zwroc uwage na wage i wielkosc- ma tyc maly i lekki. Slyszalam pozytywne opinie o Inglesinie. Moze tez obejrzysz.

Gość ja pierdu
mamani ty jak zwykle pi.e.rdolisz namietnie:-D Ale z ciebie wiesniara,7 wozkow to jakas paranoja,a po wypowiedzi wieje od ciebie zazdrosc,ze kogos stac kupic zaj.e.b.isty wozek a ciebie nie

Gość gestttttt
a ja kupiłam uzywany wózek, natomiast pozostałą część pieniędzy przeznaczyłam na biedne dzieci.

Gość JaneJanee
Aga, dziękuję za rzetelne odpowiedzi:) o inglesinie tez słyszałam wiele dobrego, ale ma mniejsze kółka, dlatego nie wchodzi w gre. dzięki raz jeszcze!!! 🌻

a myslałaś o X-landerze (ja mam model XA i jm zachwycona super jeździ na wszelkich podłożach; pewnie ktoś i znalazłby jakies minusy (nie ma przekładanej rączki np.) ale ja nie mam zastrzeżeń a co do ceny: znajoma kupiła Bebecar Vectora - dała 3 tysiące i ostatnio stwierdziła, ze bez wahania zamieniałaby się ze mną na wózki

Gość JaneJanee
hmm, xlander. tez myślałłam, ale z kolei podobno? łożyska są awaryjne. Napisz coś więcej o użytkowaniu tej bryki;)

Kochane Mamcie! powstał portal specjalnie dla rodziców mojmalec.pl ogromnie polecam bo można wrzucać fotki naszych pociech za darmo bez limitu, dodawać ogłoszenia i najfajniejsze - stworzyć pamiętnik naszych skarbów:) zalogujcie się i chwalcie się swoimi szczęściami!:)

ja z synkiem mialam bebecara vector swietny ale ciezki... mi to nie przeszkadzalo bo mieszkalam w domku teraz mam bebe confort high trek, spacerowka np wazy 8-9 kg i naprawde super lekko sie prowadzi

Gość Jak wspomniała
jedna z mam - kup sobie wózek głęboki, niedrogi z dużą gondolą. A za 6 miesięcy wypasioną spacerówkę. I tak ten wózek 3 w 1 będziesz używać max rok, a potem zakupisz lekką spacerówkę. Mówię z doświadczenia

Gość JaneJanee
dziewczyny dzięki za pomoc w wyborze. Przemyślałam za i przeciw i decyduję sioe na tego nomada, bo: - gondola jest duża 81x40x20, dla porównania roan marita i wymiary gondoli: 84x36x23, czyli jest dość duża. Myślę, że można wozić w nim berbecia do pół roku, no nie? - spacerówka wypasiona - tzn. obszerna, w ogóle fajna - stelaż wózka lekki, bo wazy 6,5 kg - nie jest źle. - nie zajmuje dużo miejsca w bagazniku, nawet jeśli, to my mamy combi, wię problem z głowy:) tylko nie wiem co z fotelikiem. Słabe noty w testach bezpieczeństwa. co myslicie o tym wóziu?:) http://img.nokaut.pl/p/44/bd/44bd09477f735709cdcced2bf1100fd1500x500.jpg

hej nie zdążyłam zić ;-) ale skoro decyzja zapadła to gratuluje wyboru i życzę, żeby to był trafny wybór; nie zachwalam już X-landera; powiem tylko, że jestem ostatnio w \"stałym\" kontakcie z serwisem tych wózków, bo postanowiłam zmienić (po miesiącu :-P ) kolor wyściółki; bardzo miła i cierpliwa obsługa; myśle zatem, ze w razie awarii nie bedzie problemu; a korzystajac z okazji: JaneJanee a moze niekoniecznie szukasz fotelika w komplecie? bo ja akurat mam piekny i naprawdę jak nowy : http://www.allegro.pl/item462908086_nosidlo_nosidelko_lezaczek_bebe_confort_streety.html Evi pisała o high treku - no to byłoby do kompletu ;-) albo i niekoniecznie a jeśli chodzi o wykorzystanie gondoli istotne jest kiedy urodzi sie dziecko; skoro teraz masz problem to sądzę, że dzidzia bedzie zimowa?? wtedy gondolka dłużej sluzy; my mieliśmy stary wózek głęboki (na marginesie tez wystawiony teraz na allegro) mój maly przeskoczył z niego do x-landera jak miał 3 miesiące; ale tutaj tez są różne czynniki, bo gdyby spał tylko na brzuszku to byłoby to niemozliwe (nie rozkłada sie zupełnie na płasko); Evi bez obrazy dla bebecara; moja znajoma tez mieszka w domku; ale to zawsze zależy od tego co kto oczekuje; ona dużo z małym \"nagina\" po leśnych drogach i niedoświadczona nie pomyślała, że te kółka to nie bardzo... :-)

Jane - sprawdz czy nomad ma amortyzatory!!!!!!!!!!!!! mialam jane bez, i myslalam ze mi dziecko z wozka wypadnie (nie, zeby mu przszkadzalo). Gondole sa rewelacyjne (mialam matrixa i duza), ale kolka - MASAKRA. Musialam kupic drugie, 3 a nie 4, pompowane, i wtedy bylo lepiej - ale juz bylam w UK, gdzie chodniki sa rowne a nie pelne dziur....