Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pytajaca13

nie chce mie膰 okresu co mam zrobi膰

Polecane posty

Go艣膰 paulina211
Ja nie mog臋 wsp贸艂czuje ci ale takie pojebane 偶ycie maj膮 dziewczyny niestety!!!:P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ;=\
Ja tak strasznie chcia艂am mie膰 okres a teraz to mnie to ju偶 za przeproszeniem wkur*wia!! To ci膮g艂e zmienianie podpaski/tampon贸w! Masakra. Szkoda, 偶e w Polsce nie mo偶na zmieni膰 p艂ci! Lepiej mi sie 偶y艂o bez tej krwi XD !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cieszcie si臋 bo dop贸ki
macie okres, jeste艣cie chronione bardziej przed zawa艂em. Tak, to dzi臋ki hormonom. Dlatego u m臋偶czyzny zwa艂 jest mo偶liwy w ka偶dym wieku, a u kobiet ryzyko zwi臋ksza si臋 dopiero w okresie menopauzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cieszcie si臋 bo dop贸ki
nie zwa艂 tylko zawa艂 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nienawidze tegoo!
Ja tez tego nienawidze! to jest okropne... Nienawidze wszystkiego co czerwone i cieknie! ;/ w te dni mam ochoty sie zabic, ale mnie nigdy przenigdy nie bola艂 brzuch podczas okresu... czy to normalne? Ja pie***le! za tydzie艅 mam wyjazd nad morze, a prawdo podobnie wtedy zacznie mi sie ten poj****ny okres! No i jak tu si臋 nie wkurza膰?! Ale mam dobr膮 rad臋 :) Par臋 dni przed okresem pijcie wap艅 min. Calcium... Ja tak pi艂am i okres dopiero dosta艂am za ca艂e 14 dni :) Czyli tak jakby go przesun臋艂am. ps. mam 13 lat, na cholerz臋 okres 13 latce?????!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okwas
fajny jst

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 macicowa
jak was boli to 膰wiczcie macice. Jest mi臋艣niem, a mi臋艣nie przy intensywnej pracy bol膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja bo napewno nie ty
Niema nic gorszego nisz okres w moim przypadku lol XD

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwiA70
Mam 14 lat . Ja dostalam okres 9.09.2012 roku , czyli dwa dni temu,dokladnie 3 minuty po p贸艂nocy.Ju偶 zanim go dostalam nie chcialam go miec. Kiedy mam sie dowiedzia艂a, to cieszyla sie bo myslala,ze cos jest nie tak skoro go tak dlugo nie ma. a kiedy nastapila ta tragedia... P艁AKA艁AM . mama mylsala ,ze ze szczescia , oczywiscie teraz przez obfite krwawienia nie moge jesc, widze jakis rozlany sok,odrazu chce mi sie 偶ygac. teraz placze regularnie jakies 2 razy dziennie, moze sadzicie , ze jestem ppsychiczna, ale poprostu nie wyrabiam, przez to g贸wno nie moge je藕dzi膰 konno,co jest dla mnie i konia plag膮. po cholere 14 latce okres, kto by chcial miec dzieci w takiem wieku. mam wrazenie ,ze faceci maja 艂atwiej, we wszystkim. nie maja okresu,jak sie czegos nie naucza to i tak,zawsze moga isc do pracy na budowle ,a kobieta nie. czyli podsumuwjac : DUPA.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nxncn
o rany ja nie kumam tego biadolenia nad okresem. ja wiem ze to nie jest przyjemne ze jest dyskomfort, ze pobolewaja jajniki. ale bez przesady :o ja tez nie ide czasem 1 dzien do szkoly bo po prostu bym przeciekla, ale bol da sie wytrzymac :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nic strasznego
Nie mam bo mam spiral臋 mirela kt贸ra jest zak艂adana raz na 5 lat ale to dla doros艂ych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zewsz膮d i znik膮d
R贸wnie偶 nienawidz臋 okresu i nie widz臋 w nim nic wa偶nego. I bez okresu wiem, 偶e nie jestem w ci膮偶y, bo nie potrzebuj臋 i nie uprawiam seksu, a jestem pewna, 偶e z powietrza si臋 nie zachodzi. ;) Mam 31 lat, miesi膮czkuj臋 od lat 20 (masakra, naprawd臋) i czekam z ut臋sknieniem na menopauz臋. Znam kobiety, kt贸re mia艂y menopauz臋 przed czterdziestk膮, wi臋c mo偶e i mnie si臋 poszcz臋艣ci...

Udost臋pnij ten post

Ja zawsze mam takie b贸le, 偶e nie umiem si臋 ruszy膰 z 艂贸偶ka, a jak ju偶 nie mam wyj艣cia i pr贸buj臋 momentalnie robi mi si臋 s艂abo. Od kiedy zacz臋艂am bra膰 tabletki antykoncepcyjne b贸le troch臋 ust膮pi艂y, mo偶e nie ca艂kowicie, ale da si臋 z nimi 偶y膰.

Udost臋pnij ten post

Je艣li naprawd臋 niekt贸re z Was maj膮 straszne b贸le, no to sruu do doktorka. Ale te, co u偶alaj膮 si臋, bo po prostu ich boli troche, no to bez przesady. Te偶 mnie boli jakie艣 3-4 dni + 1,2 przed okresem, tabletek nie biore bo sie tabletek brzydz臋 ;) Fuj, wole 偶eby mnie ju偶 tam bola艂o ni偶 sie tru膰 dziadostwem. Porusza膰 si臋 troch臋 a nie siedzie膰 na komputerze i becze膰 - mizawsze pomaga spacer, troch臋 pobiegam i 偶yj臋 jako艣. R贸wnie偶 jak si臋 duzo smieje to te偶 mi mija.

Udost臋pnij ten post

Je艣li naprawd臋 niekt贸re z Was maj膮 straszne b贸le, no to sruu do doktorka. Ale te, co u偶alaj膮 si臋, bo po prostu ich boli troche, no to bez przesady. Te偶 mnie boli jakie艣 3-4 dni + 1,2 przed okresem, tabletek nie biore bo sie tabletek brzydz臋 ;) Fuj, wole 偶eby mnie ju偶 tam bola艂o ni偶 sie tru膰 dziadostwem. Porusza膰 si臋 troch臋 anie, siedzie膰 i narzeka膰 i biadoli膰 przy komputerze! mi pomaga spacer, bieganie, wiadomo nie 偶eby si臋 la艂o ze mnie, ale og贸lnie dziennie robi臋 spacer - bieg 2 km i czuj臋 si臋 dobrze, pomaga mi te偶 艣mianie si臋, wi臋c w te dni spotykam si臋 z kole偶ankami i bardziej mnie brzuch boli ze 艣miechu ni偶 z okresu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sara009
YY .. wy ca艂y czas z tym dzieckiem. Nie chce mie膰 miesi膮czki i nie mam nigdy zamiaru mie膰 dzieci .. I do tego m臋czy膰 sie z jakim艣 rodzeniem !! ._. Osobi艣cie nie mam zamiaru nigdy zak艂ada膰 rodziny i nie chce mie膰 m臋偶a ''-.- i dalej o tym dziecku ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosteq
Sara id藕 do psychologa, Twoje podej艣cie nie jest normalne, wychowywa艂a艣 si臋 w dysfunkcyjnej rodzinie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja tam mam18 lat i nie bede miala okresu :) bo razem z moim doktorkiem doszlismy do wniosku ze on jest nie potrzebny tyle ze bede brala piguly :) ale to i tak lepsze niz ta c***a :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
SARA jest lesbijaka :) boze zdarza sie :) ic do ginekologa niech ci przepisze tabletki antykoncepcyjne bedziesz je brac i okresu tez nie bedziesz miec :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ca艂ujpsawnos
Wielkie wyr贸偶nienie - by膰 mamusi膮! Nie chc臋 by膰 偶adn膮 MAMUSI膭, poniewa偶 nienawidz臋 bachor贸w i okresu te偶 nienawidz臋! NIE CHC臉 GO MIE膯!!! :( :( :( !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 13 lat niedlugo bede miala 14. Jestem w pierwszej klasie gimnazju. Uprawiam sport. Lekkoatletyke biegam itd. Distalan pierwszy okres 2 dni temu. I uwierzcie ja juz mam tego serdecznie dosyc. W 5 i 6 klasie bylam po prostu anorektyczka mialam niedozywienie i teraz tak mysle zeby znowu sie nia stac aby nie miec wcale okresu. Bycie anorektyczka jest o wiele lepaze jiz miec okres. Nie mialam zasnego bulu gdy mam okres ale to jesst w******jace!! Postanawiam nic nie jesC moze jedni jab艂ko na cqly dzien i nic wiecej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Okres musi by膰, bo macica musi si臋 oczyszcza膰. Inaczej mo偶e zrobi膰 si臋 stan zapalny, a nast臋pnie rak. Poza tym brak miesi膮czki ma wp艂yw na g臋sto艣膰 ko艣ci, co mo偶e prowadzi膰 do osteoporozy. Szczeg贸lnie w okresie dojrzewania, dorastania jest to wa偶ne. W waszym wieku te偶 modli艂am si臋 o to, 偶eby nie mie膰. Z wiekiem miesi膮czki staly si臋 mniej bolesne i mniej obfite. Wiele wygody daje u偶ywanie tampon贸w. Na pocz膮tku w tak m艂odym i aktywnym 偶yciu jest ci臋偶ko, ale idzie si臋 przyzwyczai膰. Na prawd臋 lepiej mie膰 ni偶 nie mie膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰aga
ja mam 15 lat i te偶 nienawidz臋 mie膰 okres. po pierwsze mam bardzo obfity, utrudniaj膮cy normalne funkcjonowanie, a po drugie ostatnio mam dwa razy w miesi膮cu! teraz zacz臋艂am si臋 odchudza膰 i mam nadziej臋 偶e mi si臋 zmniejszy, a jak nie to b臋d臋 musia艂a i艣膰 do ginekologa, czego bardzo si臋 boj臋 i wstydz臋 :C. nie chc臋 偶eby mi kto艣 tam zagl膮da艂 :C.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamildf
Kurde... Internet nigdy nie przestanie mnie zaskakiwa膰... Mam 偶on臋, c贸rk臋 i prac臋... No w艂a艣nie, prac臋... wpisa艂em jak nie mie膰 przepa艂u w ci臋偶ar贸wce a wyskoczy艂o mi to... Masakra, pozdrawiam dzieci si臋 tu wpisuj膮ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rada jest prosta : bra膰 tabletki antykoncepcyjne 3 opakowania po 21 tabletek a p贸藕niej przerwa na "okres". B臋dzie to tylko krwawienie z odstawienia. Lekarz przepisa艂 mi antykoncepcj臋 na bolesne okresy i mam spok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ann0nimek
Du偶a cz臋艣膰 ludzi tutaj napisa艂a co艣 takiego: "ale dzi臋ki temu mo偶na by膰 matk膮" "stajesz si臋 m艂od膮 kobiet膮",itp. (mniej wi臋cej) a je偶eli kto艣 NIGDY nie chcia艂 i NIGDY nie b臋dzie chcia艂 by膰 matk膮? To na CH*j mu okres... Ja np.: mam okres od 3-4 lat (mniej wi臋cej) i nie chce mie膰 dzieci, nie chce by膰 matk膮 czy si臋 "wyr贸偶nia膰" to powiedzcie po co mi to? Kto艣 mo偶e napisa膰 "To se zmie艅 p艂e膰" a jak ja nie chce? " Robisz z tego nie wiadomo jaki problem poboli przestanie w艂贸偶 tampon i tyle" mnie nigdy nie bola艂o ale nienawidze jak mi cieknie. I tak robie problem bo mi si臋 akurat nie przyda okres.

Udost臋pnij ten post

Okres to rzecz naturalna ;) Te偶 tego nie chc臋,no ale c贸偶 tak b贸g nas stworzy艂 z tym raczej nic nie zrobisz. Poczytaj lepiej ksi膮偶eczki o tym i poradniki lub bloog'i i teraz o tym wiem bardzo du偶o, te偶 tak zr贸b to zrozumiesz 偶e to naturalne i 偶e si臋 przyzwyczaisz. ka偶dy to prze偶y艂 prze偶yje, nadal w tym brnie ale od tego nie ma odwrotu. Np: moja babcia ju偶 okresu nie ma :) ka偶dy ma miesi膮czk臋 i si臋 nauczy艂 z tym 偶y膰 . Mojej siostrze by艂o si臋 trudno powiedzie膰 mojej mamie 偶e ma okres lecz ja jej tam nie rozumiem , wiem 偶e to stres tak powiedzie膰 mamie ,,Mamo mam okres daj/kup mi podpaski/tampony .Lecz to jest jak ju偶 pisa艂am naturalne i nie trzeba si臋 wstydzi膰 fantazji boga :* :) :D .Dasz rad臋 to nie boli ani nic ale jednak niekt贸rzy o tym niewiedz膮 i si臋 tego obawiaj膮 :/ :'( . Pozdrawiam! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rodocia
To wcale nie jest konieczne wiec jak da si臋 tego okresu pozbyc to wiele kobiet by chcia艂a. Czyta艂am niedawno ze s膮 ju偶 w polsce dost臋pne tabletki antykoncepcyjne z wyd艂u偶onym schematem stosowania. Dzi臋ki temu okres jest tak jak przy tabletkach niewielkim krwawieniem, kilkudniowym ale wyst臋puje wtedy co 3 miesiace. Nie wiem jak dla was ale dla mnie to by艂oby 艣wietne. Ginekologa palnuje o to zapyta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰warek
Jedyna metoda to tylko byc na ostrej diecie jak wszystkie zawodowe modelki, ktore oczywiscie sie nigdy nie przyznaja, ze prawie nic nijedza. Druga opcja, to brac bez przerwy tabletki anty, wiem ze w UK jest jakas tabletka powodujaca dluzszy brak okresu, ale konkretnie sie nie orientuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziecko sobie zr贸b, b臋dzie spok贸j na jaki艣 czas...

Udost臋pnij ten post