Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

riplej42

呕YCIE PO ROZWODZIE - REAKTYWACJA

Polecane posty

Go艣膰 Koniec zycia. wpadaj na stary
topik :) czekamy :D:D:):):)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
koncoweczka ty to bardzo sie nudzisz:P w pracy zadzwon do T :P ps: a jak ci cicho to zapodaj jakis temacik;) oo albo zapisz sie na salse;) z T

Udost臋pnij ten post

stella... ja te偶 :D dizisiaj otrzyma艂am odpis prawomocnego wyroku rozwodowego. Oczywiscie m贸j byly ma mi kas臋 zwr贸ci膰. Wi臋c zadzwonilam 偶eby spytac, kiedy mi ja zwr贸ci. Oczywiscie wyzwiska... wiec wniosek do komornika:P nie popuszcz臋. Po tej rozmowie upewnilam sie, 偶e dobrze zrobilam. AAA, i jeszcze dowiedzia艂am sie, 偶e przez ca艂y okres trwania ma艂偶e艅stwa oddawa艂 mi tylko po艂ow臋 zarobk贸w... 800 z艂... ja utrzymywa艂am nas oboje... reszt臋 przepija艂 i wydawa艂 na laski... a ja spezi艂am wczoraj cudowny wiecz贸r z T. na ogl膮daniu \"The eye\" i jeszcze czym艣 przyjemnym... milego popo艂udnia wszystkim

Udost臋pnij ten post

Ko艅c贸weczko, ciesz臋 si臋, 偶e wreszcie wychodzisz na prost膮. Sama widzisz jak beznadziejny jest ( by艂) Tw贸j ex.Nie ma kogo, a raczej czego 偶a艂owa膰. Prosz臋 Ci臋 tylko, 偶eby艣 nie wraca艂a do dobrych wspomnie艅. By艂o-min臋艂o i trzeba i艣膰 do przodu . Szabl臋 w d艂o艅 !:)

Udost臋pnij ten post

A ja dzi艣 mia艂am nieprzyjemn膮 akcj臋 z m. Oczywi艣cie jak nie wiadomo o co posz艂o to posz艂o o pieni膮dze. Podni贸s艂 mi ci艣nienie do 500, wi臋c nie wytrzyma艂am-pierwszy raz w 偶yciu pu艣ci艂am " wi膮zank臋 przy艣piewek ludowych" po kt贸rych ch艂op zaniem贸wi艂.Tak ju偶 b臋dzie zawsze-oko za oko. Amen.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Stelli
szkoda ze jestem baba bo taka babke chce za zone ;) jestes babka z jajami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
kochani, ju偶 was kiedy艣 pyta艂am, co robi膰, ale jako艣 nikt mi nie odpowiedzia艂...chyba w z艂ych porach pisz臋. S艂uchajcie, co zrobi膰 z takim, kt贸ry chce powrotu? Zapewnia o uczuciu (w co zreszt膮 wierz臋), ale dalej my艣li tylko o sobie...s膮 dzieci...cholera niech to wszystko szlag jak ju偶 odchodz膮 to niech id膮 w choler臋, co? Ja mog艂abym "wybaczy膰", ale ju偶 daleko odp艂yn臋艂am...mog臋 si臋 jeszcze cofn膮膰 ale czuj臋 偶e b臋d臋 tego 偶a艂owa膰...ale s膮 dzieci. I jest nadzieja na co艣 nowego, now膮 jako艣膰... odezwijcie si臋 pls

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
aha, nie mam rozwodu

Udost臋pnij ten post

Do Roxanne 17 Witaj po latach. Trudno mi si臋 wypowiada膰 na ten temat, bo nie znam Twojego \"pi臋knego\". Wydaje mi si臋, 偶e na powr贸t powinien sobie ci臋偶ko zapracowa膰. Naprawd臋 mu na tym zale偶y?......Obudzi艂 si臋 艣pi膮cy kr贸lewicz, czy kochanka go rzuci艂a? Nie powinna艣 si臋 na to godzi膰 tylko i wy艂膮cznie \" dla dzieci\".One p贸jd膮 swoj膮 drog膮, a Ty zostaniesz z facetem, kt贸ry denerwuje Ci臋 ka偶d膮 kom贸rk膮 swojego cia艂a. Po co Ci takie 偶ycie? Sama musisz odpowiedzie膰 sobie na pytanie, czy go jeszcze kochasz, czy mu ufasz, czy b臋dziesz w stanie z nim spa膰 etc.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
Stella, szczeg贸艂y to raczej na priva temat charakterystyczny boj臋 si臋 rozpoznania. Nie rzuci艂a go, dalej czeka i ma nadziej臋, obudzi艂 si臋 bo ja osi膮gn臋艂am ten stan o kt贸rym pisa艂a Katie, przesta艂o mi zale偶e膰. Moim zdaniem on si臋 nie zmieni. Ale tak, ja mog艂abym z nim 偶y膰, emocje s膮 po obu stronach i paradoksalnie by艂y ca艂y czas. Tylko my艣l臋 偶e zap艂ac臋 za to du偶膮 cen臋 - siebie. Ale nie wiem czy b臋dzie mnie sta膰 na ruch na moj膮 korzy艣膰 a przeciw dzieciom. My艣l臋 偶e nie...I czuj臋 偶e 藕le b臋dzie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
nie ufam - chyba 偶e mnie przekona, a z tym b臋dzie ci臋偶ko... Powinni艣my si臋 rozsta膰 na rok - dwa i potem zobaczy膰.. z dystansu...emocje by opad艂y...

Udost臋pnij ten post

roxanne to Ty sama powinna艣 wiedzie膰 najlepiej, bo tylko Ty znasz \"ca艂okszta艂t\".....piszesz, 偶e on dalej my艣li tylko o sobie,.... a zmieni艂 kto艣 kiedy艣 egoist臋 w altruist臋 ???.... ....dla mnie jest bez sensu bycie z kim艣 tylko dlatego 偶e.....\"bo s膮 dzieci\"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
riplej, to bez sensu dla wszystkich opr贸cz dzieci. One s膮 ma艂e, dla nich to by艂by dramat. Czasem si臋 nie da by膰 razem, kiedy si臋 ju偶 nie kocha. U nas ten czynnik b臋dzie zawsze, po obu stronach,niezale偶nie od uk艂ad贸w. Ale jak si臋 okazuje to nie wystarczy. Wi臋c ja wiem 偶e mog艂abym, ale wiem 偶e to b臋dzie moim kosztem. I nie wiem czy w trakcie nie dojd臋 do wniosku 偶e tak si臋 jednak nie da...

Udost臋pnij ten post

roxane17 ty sie nas pytasz co masz zrobic ale widze ze wiesz co chcesz i co zrobisz niezaleznie od nas:) pisanie ze to nie ma sensu,ze to strata czasu itp nie maja sensu Piszesz ze robisz to dla dzieci hmm a on byl wspanialym ojcem? dla nich ?pomagal ci przy nich,dbal o nie? Jezeli tak.. to jeszcze jakis sens w tym jest..ale jak nie to w takim razie pozory hmm on wroci a jak widzisz sprawy intymne:) on bedzie dymal tamta i jednoczesnie ciebie? a jak nie bedziesz z nim sypiac co by moglo sie dzieckiem skonczyc:P to co kochanka znajdziesz:)?

Udost臋pnij ten post

roxanne ....i jaki model rodziny tym dzieciom poka偶esz???, jak nauczysz je kocha膰?, okazywa膰 uczucia?....b臋d膮c z m臋偶em do kt贸rego nic ju偶 nie czujesz, obok kt贸rego przechodzisz oboj臋tnie, a jeste艣 z nim tylko ze wzgl臋du na dzieci???....od kogo one b臋d膮 czerpa膰 dobre wzorce???, z filmu?, gier komputerowych? czy z opowiada艅 r贸wie艣nik贸w? .....NIE ! ONE TO MUSZ膭 WIDZIE膯 W DOMU!!! .....jeszcze jedno...czy nigdy nie b臋dzie w domu wym贸wek (wiadomo z jakiego powodu), kt贸rych b臋d膮 艣wiadkami ???.....to te偶 b臋dzie dla ich dobra ??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 faceci......
przynajmniej na tym topiku potrafi膮 logicznie mysle膰. Jezeli Tobie na nim nie zale偶y, to podstawowe pytanie, na kt贸re powinna艣 sobie odpowiedzie膰 zada艂 Przemo: jakim on jest OJCEM ??? Czy jest troskliwy, opieku艅czy, czy kocha dzieci???? Chocia偶 trudno sobie wyobrazi膰 dobrego ojca, kt贸ry nie szanuje, nie jest dobry dla matki tych dzieci. Przecie偶 dzieci bardzo cierpi膮 widz膮c krzywd臋 mamy, wyczuwaj膮 instynktownie nastroje doros艂ych. Stara prawda --szcz臋艣liwa mama = szcz臋艣liwe dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
Przemo, to nie tak 偶e ja wiem, co zrobi臋. Nie wiem. Obawiam si臋 偶e zabraknie mi determinacji 偶eby zrobi膰 co艣 wbrew dzieciom...chocia偶 to nie ja doprowadzi艂am do tego miejsca. Dlaczegomia艂abym szuka膰 kochank贸w? Je艣li zdecyduj臋 si臋 wr贸ci膰 to w pakiecie ze wszystkim. A gdyby si臋 okaza艂o 偶e to trwa dalej w jakiejkolwiek postaci...wtedy wszystko jasne. I tego si臋 boj臋 - 偶e tak czy owak do tego dojdzie a dzieci ucierpi膮, starsze, bardziej 艣wiadome... a ja mo偶e strac臋 szans臋 na co艣 wa偶nego...

Udost臋pnij ten post

roxanne 17 Niech Przemo poda Ci moj email-spiszemy sie i zdzwonimy-napisz do niego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
teraz do wszystkich :-) To nie tak, 偶e ja nic do niego nie czuj臋. Ja go kocham. Wierz臋 偶e on mnie te偶. Ale potrafi艂 wyrz膮dzi膰 na 艣lepo wiele z艂a. Jakim jest ojcem...nieobecnym...kocha dzieci i one jego, ale to jego 偶ycie jest wa偶ne. I tak b臋dzie. Nie by艂oby wym贸wek je艣li zdecyduj臋 si臋 na powr贸t. Nie dam dzieciom niczego odczu膰. Ale to b臋dzie moim kosztem. Nie wiem, dlaczego 艂atwiej mi skrzywdzi膰 siebie ni偶 moichbliskich... i przez sk贸r臋 czuj臋 偶e 藕le kombinuj臋

Udost臋pnij ten post

ja juz jakis czas temu tlumaczylem pewnej osobie ze popelnia blad:)ze czlowiek sie nie zmienia co najwyzej moze walczyc ze soba i to za pomoca terapi....i mosi tego chciec i tobie moge tylko powiedziec ze twoj m nie zmieni sie a moze byc gorzej,ale skoro chcesz dla dzieci to zrobic to ok...twoj wybor ja ze swojej strony poradze ci/wam terapie zanim on wroci:) i to wspolna... wiecej nic nie dodam bo i tak zrobisz jak bedziesz uwazac:(

Udost臋pnij ten post

ps: dzieci zawsze zal...czasami warto probowac ale mosi byc widac chec zmiany z 2 strony i TERAPIA.!!! bez tego to strata czasu..

Udost臋pnij ten post

Roxanne 17, jeste艣 szalona i chora z mi艂o艣ci do niego!!!......On Ci臋 zawi贸d艂! Zmajstrowa艂 dziecko innej! Jasna cholera, my艣l o SOBIE !!!!!!!!!!! Co mam Ci wi臋cej powiedzie膰 ?...czekam na Katie i Antycha...niech Ci otworz膮 oczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
Stella, napisa艂am do ciebie na priva:-) Dziecka o ile wiem jeszcze nikomu poza mn膮 nie zmajstrowa艂;-). Ale narobi艂 mn贸stwo kiepskich rzeczy. A szalona z mi艂o艣ci do niego ju偶 nie jestem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxanne 17
Przemo, masz racj臋 co do terapii...tylko z terapi膮, je艣li w og贸le. Ja niestety wiem, 偶e on si臋 nie zmieni. Terapia nic tu nie da... To raczej rozdarcie: dzieci czy ja?

Udost臋pnij ten post