Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljo

czemu dziewczyny o swoich chlopakach w postach pisza TŻ?

Polecane posty

Gość towarzysz życia
j.w.

Gość tżżżżżżżżżż
TŻ - Ten Żyd, Ten Żul, Ten Żałosny

Gość jak dla mnie
to laska tak pisze jak facet po prostu NIE CHCE zeby byla jego zona tylko darmowa dupodajka i gosposia... TZ w wersji dla kochanek co sie z zonatymi spotykaja - Tylko Zona ;)

Gość Chinka----
jakkolwiek zawsze draznil mnie Twoj nick musze teraz bic sie w piers i przepraszac...wyrwalas mi z klawiatury ten tekst ktory napisalas powyzej, zwracam honor...

Gość kljo
A to teraz rozumiem. Czyli mozna powiedziec ze TZ to cos na rodzaj konkubinuów? Ko wymyslil taki skrot? W mediach to zaistnialo czy ktos przypadkowo z forumowiczow zapoczatkowal to? A z tym @ to siejeszcze nie spotkalam.

Gość sugerujecie
ze o mężu nie można powiedzieć TŻ? Ja zawsze tak piszę! Wydaje mi się że mąż to właśnie prawdziwy towarzysz życia!

Gość sugerujecie
Aaaa! Skrót! No bo teraz jest życie "instant" :-)

Gość Chinka----
konkubentow chyba...a raczej mi sie to kojarzy z tym, ze kobieta ma 25 lat, faceta od 5, on nie chce sie za chiny ;) ludowe zdeklarowac, juz glupio wszystkim mowic ze chlopak w tym wieku, a o narzeczonym nie ma mowy, bo jak uslyszy to sie jeszcze wystraszy ( a poza tym tak nasze babcie i ciocie mowia: Krysiu a to twoj narzeczony??? po 5 dnaich znajomosci ;) )...no teraz widze ze to chyba faktycznie poniekad konkubinat :)

Gość so-called jojo effect
instant??

Gość sugerujecie
Chinka! Skąd znasz moje imię????? ;-)

Gość sugerujecie
No instant - szampony 2 w 1, kawa rozpuszczalna - żeby szybciej, skróty w mowie - i w ogóle wszystko krótko i szybko!

Gość Chinka----
poczulam to przez klawiature ;)

ja pisze "mój partner" ale zdarza się tez tż. żyje z nim jak z mężem i czasem mówię na niego niemąż. tż moim zdaniem jest fajnym skrótem, bo oznacza mężczyznę z którym się żyje (a który jest lub nie jest mężem). skrót ten moim zdaniem niesie informacje o wspólnym zamieszkiwaniu co w przypadku określeń chłopak, partner czy narzeczony nie jest sprecyzowane. moim zdaniem fajny i użyteczny skrót.

Gość sugerujecie
Chinka 🖐️ Często na męża mówi się na forach "małż" - to akurat mi się nie podoba, może dlatego, że nie lubię owoców morza.....

sugerujecie [zgłoś do usunięcia] Chinka Często na męża mówi się na forach "małż" - to akurat mi się nie podoba, może dlatego, że nie lubię owoców morza..... Bo to jest obelżywe określenie męża. Jka kobieta uważa, że jej mąż to mięczak, ciepłe kluchy, albo nijaki, to pisze o nim małż.