madzik255 0 Napisano Czerwiec 16, 2009 dzieki madziara w imieniu brata :):) dla ciebie teraz czekamy na twoje zafasolkowanie:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marokanskie donice Napisano Czerwiec 16, 2009 http://www.allegro.pl/item653803206_doniczka_ogrodowa_donica_ogrodowa_ceramika_maroko.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 witam z rana :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 i sama niestety popijam malinową herbatkę... :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 hej!!! hej!!! dziewuszki!!! gdzie jesteście??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Hej! Grameczko :-) widzę, że jak zwykle stróżujesz na forum :-) Obawiam się tylko, co będzie jak urodzisz, no chyba, że Lilka przejmie pałęczkę. Nie odzywałam się, bo ostatnie dni były koszmarne!!! Adasiek prawie nie śpi i cały czas trzeba go zajmowac, bo domaga się bliskości. Wczoraj byłam już taka zmęczona, że pawie zasłabłam, bałam się prowadzić auto. Dziś w nocy spałam 3 godzinki i czuję się znacznie lepiej. Oj daje mi ten chłop w kość... ale nie poddaję się, choć już mnie deprecha dopada. żeby choć mieć w kimś wsparcie.... ech... No, ale jakoś wiara w Boga mi daje siłę, wiem, że będzie lepiej, tym bardziej, że widze jak maluszek rośnie :-) A Ty jak się czujesz? Czy wysłałaś komuś swój numer telefonu, żeby ktoś dał znać na forum, gdy się ZACZNIE ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Pomóżcie dziewczyny Czy jest możliwość w 14 dniu cyklu ( od miesiączki) by zajść w ciąże? Tzn. okres miałam 24 maja..a kochałam się 6 czerwca. Cykle mam regularne zazwyczaj 32 lub 33 dni. Zaznaczę że miesiączka trwa zawsze 7 dni. Zrobiłam 14 czerwca o godz. 18 test ale wyszedł negatywny a jeszcze około tydzień pozostało mi do spodziewanej @ tzn mam dostać 22 czerwca. Acha.. owulacje miałam najprawdopodobniej 8 czerwca- wtedy śluz wygladał jak " kurze białko" i od tamtej pory do dziś mam śluz biały, rzadki- ale taki lepki. A dwa dni temu miałam kłucie z prawej strony brzucha - w okolicy jajników. Wiem że to wrazie czego za wcześnie na objaw- ale od 3 dni częściej chodzę do WC - może sobie wmawiam ciąże i szukam objawów? Pomóżcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 moniś... ty to dzielna babka jesteś!!! widzisz mój wyluzowany gin narazie nie prorokuje porodu więc trochę jeszcze postróżuję ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 a z tym numerem to serio niegłupie... bo mój nr ma tylko alutek ale pawełek tak ją absorbuje, że rzadko bywa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nikolka25 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Dzień dobry :) Graminis nie denerwuj się, za 2 tygodnie zobaczysz córeczkę :) Monia skąd w Tobie tyle siły????? Dziewczyny za 2 godziny idę do pracy, a czuję się bardzo bardzo źle. Mam okropne mdłości (gdyby nie @ to pewnie wmawiałabym sobie że to mdłości ciążowe), głowa mi pęka, kregosłup od 4 dni nieustająco boli... Oby to wszystko jak najszybciej przeszło bo nie wiem jak przeżyję 8 godzin :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 nikolka trzymam kciuki!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Nikt mi nie odpowie??:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Izunia- zajście w ciążę raczej nie powinno byc możliwe tego dnia, ale czasem organizm płata nam figle... Na zrobienie testu jest oczywiście za wcześnie, a poza tym robi sie go najlepiej z porannego moczu. Osobiscie uważam, że nie jesteś w ciąży. A tak w ogóle, to chciałabyś? Graminis- to dawaj numer na mój e- mail, jakby co, to nawet z Adaśkiem przy cycku poinformuję nasze forum :-) :-) nikolka- a może zrób sobie dziś dzień wolny? Należy Ci sie coś od życia! Wypoczniesz troszkę :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Monia - tak chciałabym i to bardzo;) Wg tych wszystkich kalendarzy na internecie wychodzi że to własnie były dni płodne -ale sama nie wiem. Cały czas bolą mnie jajniki i całymi dniami śpię - na pewno za wsześnie na objawy. Dziś zobaczyłam że wyskoczyło mi parę pryszczy i mam rozwolnienie ( tak jak zawsze przed okresem ale tak 1 - 2 dni ) a do okresu zostało mi niby 5 dni. Nie wiem co o tym mam myśleć. Aha..chciałam zapytać.. że jeżeli występuje śluz taki jak "kurze białko" to oznacza że w tym momencie pojawiła się owulacja tak?? - czy to znaczy że zaczęły się dni płodne i owulka pojawi się np. za 2 dni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 I to tego brzuch mam taki napięty i jak balon - nabrzmiały - jakbym miała wzdęcia . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 A jest taka możliwość by owulacja się przesuneła 2 dni wcześniej lub opóźniła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Izunia-z tym śluzem bywa naprawdę różnie, ogółem zawsze mówi sie, że najlepiej, kiedy jest "mokro i ślisko" Pod koniec obecności białkopodobnego śluzu następuje jajeczkowanie. Jednak z naszych obserwacji na forum, mimo takich własnie objawów nie udało się "wstrzelić" w te dni. Może Tobie się udało, powinnaś cierpliwie zaczekać do dnia spodziewnej miesiączki i zrobic test z porannego moczu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Myslę, że na objawy mimo szysko jest stanowczo za wcześnie, to chyba wynika z psychiki :-) coś o tym wiem :-) A owulacja oczywiście mogła się przesunąć, wystarczy lekki stres... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Sorki za pozjadane lierki, ale pisze jedną reką(dzidzi mi wyje- lekko mówiąc). Izunia- zapraszamy do naszej tabeleczki starających się ! Wspólnie będzie łatwiej:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Ok dzięki Monia;)...wiesz ja rzadko obserwuje wszystkie cykle itp. ale ostatnio miałam cykle co- 33 dni, 33 dni , 31dni, 31 dni - więc teraz może cykl być krótszy ? . A wg tych kalendarzy niby owulka mialabyć 11 czerwca - a ja taki śluz ( bardzo dużo) zobaczyłam 8 czerwca gdy poszłam się myć. Mogła się ona przesunąć 3 dni szybciej? - bo jak cykl w tym miesiącu bedzie krótszy- mam racje?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Oczywiście to nie znaczy, że definitywnie nie jesteś w ciąży, do spodziewanej miesiączki już niedługo, więc test rozwieje Twoje wątpliwości :-) Trzymam kciuki! A długo się starasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Generalnie, kiedy owulacja się przyspieszy, cykl automatycznie jest krótszy, domniemam, że pewnie dlatego pomyślałaś, żeby zrobić test wcześniej? A jednak bywa, że cykl mimo tego, jest normalny, moga na to wpłynąc przeróżne czynniki np zła jakośc śluzu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 AHA dzięki Monia;) Długo się nie staram dopiero 2 cykl;) A Ty ile czasu się starałaś przy pierwszym i drugim dziecku?? I kiedy zaczęły Ci się pojawiac pierwsze objawy i jakie one były??;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 A jak dziewczyny myślicie..że gdyby zrobiła jutro z rana test- 4 dni przed planowaną miesiączką wyszło by coś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Gramka- wysłałam Ci maila :-) Izunia- ja starałam się 4 cykle, w porównaniu z niektórymi dziewczynami tutaj, to Pikuś. Ale oczywiście za każdym razem nachodziły głupie myśli o chorobach itd i straszne rozczarowania. A co do objawów, to zaczęły się, kiedy już wiedziałam o ciązy. Ja robiłam test oczywiście ze 3 razy. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Monia - ale 3 razy przed okresem czy po?? a jak wystąpi owulacja to równo za 14 dni dostaje się okres - czy to jest z tym róznie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia671 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Izunia, moje cykle były jak w zegarku 32 dni, a mimo to, nie udało się od razu. A druga kreseczka wyszła w dniu spodziewanej miesiączki. Wiem, że trudno być cierpliwym, ale poczekaj choć 3 dni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izunia1988 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 Ok postaram się poczekać;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
graminis 0 Napisano Czerwiec 17, 2009 monia :-) mam cię!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach