Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmhmhmhmhmhmmhmh

helicobacter pylori a seks oralny

Polecane posty

Gość hmhmhmhmhmhmmhmh

do ludzi mających tę bakterie.......czy można kochac się oralnie? jak to właściwie jest???

Gość hmhmhmhmhmhmhmhmhm

Gość Bakteriolog
Nie są znane doniesienia mówiące o zasiedleniu narządów moczopłciowych przez helicobacter pyroli.

Gość okkkk..
hmmm ok ale tu właśnie chodzi o kontakt z ustami np. zarażonej osoby, i czy ta zdrowa będąc bierna może się w ten sposób zarazic.......? no i chciałam po prostu wiedziec czy ludzie z ta bakterią, bo z tego co mi wiadomo jest ich wielu czy sie\"bawią\" w ten sposób.....

Wiesz że masz to i co? Nie dostałas leczenia? Ta bakteria siedzi w żołądku więc nie przenosi się raczej przez seks oralny, choc tak do końca to jeszcze nie jest rozpracowana, więc nigdy nic nie wiadomo.

Gość mam nadzieję że nie
że nie mylisz helicobacter z chlamydią, bo coś mi się wydaje, że nie masz pojęcia o czym piszesz

Gość okkkk..
a chodzi ci o chlamydie pneumomie czy trachomatis? no ale w każdym razie nie myle tego z helicobacterem. Wiem że to chodzi o żołądek ale dlatego pytam bo jest osad na języku....no i dlatego się zastanawiałam czy jest to niebezpieczne w seksie oralnym w sensie że z tego języka może się przenieść bakteria czy coś....

Gość okkkk./.
Wala Twist - wiem że chyba mam to ...i....chyba właśnie nic:/ zrobiłam sobie test z a apteki bo mam osad na języku....kreska wyszła blada ale pozytywna. U lekarza dziś byłam - powiedział że to ma większośc ludzi i nie ma sensu się faszerowac antybiotykami. Z jednej str. to dobrze bo sie boje nawracających grzybic no ale z drugiej nie wiem ....pójde sobie zrobic badania z krwi, tam chyba powinno wyjśc? "ile tej bakterii jest" czy jest ponad norme, czy nie....no ale skoro lekarz nie podjął żadnego leczenia więc chyba nie powinnam się tym niepokoic że moge kogoś zarazic......w jednych źródłach piszą że tym można się zarazic nawet przez pocałunek...a gdzie indziej że na pewno nie jest to możliwe....dlatego zaczęłam zastanawiac się nad tym seksem oralnym czy jest taka możliwosc....no nic...w każdym razie dzięki za pomoc

Jeśli nie ma żadnych objawów, glównie chodzi o takie jak zgaga, nadkwaśność i jakies inne żoładkowo-jelitowe to nie ma rzeczywiście wskazania żeby leczyc. Z krwi mozesz zrobić badanie na obecnosc tej bakterii, wykrywa sie przeciwciala. Ewentualne leczenie jest któtkie trwa 7 dni zwykle, sa to 3 antybiotyki. Jednak żeby sprawdzic skutecznośc leczenia nie robi się juz bad. krwi a endoskopię i test z wycinkow. Tylko to jest miarodajne albo tzw. test oddechowy, tu bez endoskopii. Jak nie masz dolegliwości nie ma potrzeby leczenia, chyba żebys sie uparła. Poszukaj jakichś informacji na necie pod hasłem eradykacja helicobacter pylori.

Gość gość
podbijam wątek odnosnie zakażenia helicobacterem pylori...przeczytałam w artykule, że do zakażenia dochodzi poprzez wszelkie wydzieliny, ślinę, picie z jednej szklanki, jedzenie tym samym sztuccem, kontakt usta usta, wydaliny fekalne...więc moim zdaniem seks oralny także groźny jest. Z resztą przeczytajcie to co ja jak macie watpliwości https://eapteka.pl/blog-porady/prawdopodobnie-masz-te-bakterie-helicobacter-pylori-skad-sie-bierze/