Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamila_black

Ciezarne Polki w Anglii ... odezwijcie sie - c.d

Polecane posty

Aga26londyn............07.2009.......6.....Londyn....... ?.............. Kinga82...............25.08.2009......8......Northampto n...?....? Dominisia0407.......29.10.2009......9.....Darlington.. .........?....... Lilowa..................06.12.2009.....34.......Bedford ..........Adam Ewag...................09.12.2009......25.......London.. . ..........Brian bedzie kindżulinaa.............19.12.2009......31.....Birmingham.....imie narazie pod znakiem??ale bedzie chlopiec figleaves ..............17.03.2010 .....7.....Gloucester .............? EmilciaWakefiedl.....20.06.2010...4....... wakefield .........?? Szczęśliwe Mamusie : Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ....Jakub kindżulinaa...31.07.07....3420.....Birmingham.....synuś....Kacperek 1403monis1988..16/08/07...3200g..upper norwood..syn..James(KUBA,BUBCIU) Gosia24leicester.....09/10/07....2006....Leicester...cor cia ...Madzia Ania Grimsby......06/11/07...3650...Grimsby........synus.......Da widek mi83........05.01.08.....3120....Leicester.......synek.. .....Adas Karolinah.....26/04....3.450g....Londyn/Koszalin.....syn ek.....Max Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k......Tymon Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek......Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ......Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek....Olivier madziulek81.17/06.....2380g....Aberdeen/Scotland...synek ...Kacper monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.......07.07.2008....3,056kg....ThorntonHeath...c órka....Ola Aneta-s.....14/07.......3925g........slough......corcia. .........Jessica Julia...8........19/07.........4140g.........Telford.... .corcia......Nikola lollibelly....28-07......4180......Northampton....synek. ..........Lennox nowa08.....06.08.....3780g....Londyn.....córcia......... .Zuzanna agnieszka75....08.08.08....3300g....Ash, Surrey.....synek.....Kubus arvenaGosia....19.08.08...4100g..Basingstoke...chlopak. .Aleksander natusia22.......29.08.2008....3420g....Londyn.....córcia ....Nikola onyx1.........02.09.2008....2900.....London.......Maksym ilian Mikolaj Agnieszka1981...25.09.2008.....3150....Londyn......synek ....Kubuś magdae...........30.09.2008......3500....Lancaster.....s ynek..Cyrylek Oleniga...........08.10.2008.......4360.......Cambridge. ......Mikołaj mama***Eli.......14.10.2008......3770.......WGC......... ....Jakub Jan kamila_black.....31.10.2008.....3910......Hatfield.... .pszczólka Maja Asanna...........02.11.2008...2700.....Wood Green......Nicola.. mala79..........09.11.2008...3350.....Londyn....corcia.. Nicola.... aniapud........12.11.2008...3700.........Enfield......sy n .......Kubuś Patuniaa.......13.11.2008...3270........Birmingham..cork a...Julia Jola25..........14.11.2008...4180.........St Albans...córka.......Hania Krakersik81...16.11.2008..3487....Manchester...córka ...Zuzanna Gosiulka24.....17.11.2008...4013.......Croydon...sunus.. Adas/Alex... Patinka26....19.11.2008...3240.....Cheltenham..córka..Ol ivia Hatice iwwwa***.....24.11.2008...2680.....Londyn......córeńka.. .KAJA lorinka........28.11.2008...3600....Blackpool.....córecz ka...Zuzanna Katelka25....03.12.2008r...2960gr.....Cheshunt...córka.. ....Ada Olenka25.....16.12.2008...3200...Coventry...córeczka... Aleksandra Kamila26....21.01.2009....3780...Inverness....córeczka.. Olimpia Pola frugo05.....02.02.2009.....3085...Winsford...córeczka... Hanna Ewa zaneta2400..12.02.2009....3900....Huntingdon..syn/Mathew Mariusz Aga UK.......22.02.2009....3670....Abergele.......syn .....Franek edyjus......03.03.2009....3320....Welwyn Garden City....Maksymilian anecia1702.....14.03.2009...3590...melton...córcia..Amel ia Cherry.76........17.03.2009...3550...Londyn....córeczka Sara mi83.............18.03.2009...3810...Hinckley...córcia Hania lucilla29.......09.04.2009......4400.....Grimsby........ Syn Gabriel smart231........12.04.2009......3750...Londyn......... ....Ada magda_g........26.04.2009......3220....H/C......córka Maja, Magdalena bes................1.05.2009......4250......Swindon..... ......synek Bartuś EmilciaWakefield...14.05.2009....3800....Wakefield...... ..synek Michał maryska 2maja.....15.05.2009....3560....Birmingham.......Filip annnnnnna......16.06.2009......3360.....Nottingham... synek... Michał Aleksadra188....28.06.2009...3800.....Hereford...synek.. .Alex Cebi.................26.05.2009...........Bedford.... ....Jas mysza703...........11.07.2009....3420....Ormskirk....... Piotruś Henryk czarolinda.........14.07.2009.......4000...liverpool.... ....Weronika gosiaczeko5.......17.07.2009..........Luton....Mateusz /Martyna ? Niulek25............19.07.2009... 3650...Birmingham....syn..Jack(Kubus) aga_nton.........23.07.2009....4000....Northampton.....s yn.....Patrick GaGa_..............25.07.2009.....3640....Birmingham.... syn....Szymon JennaS............03.08.2009......3380....Derby........s yn....Szymon Silme................9.08.2009........4260......Bristol. . ............Adaś Selena1515........19.09.2009.......3850.......Hatfield.. .......Alicja edyta b............20.09.2009......3410.......barnsley.....oliver< br /> Hej dziewczyny!Dziekuje za powitanie :) Wpisalam sie do tabelki w dwoch miejacach,bo przeciez jestem juz takze szczescliwa mamusia :) Gaga,ja mieszkam na Handsworth,a Ty?? Mialam dzisiaj dlugi dzien i tak samo dluga noc,bo kladac sie wczoraj spac po 22 godz.juz zauwazylam,ze cos nie tak z moim syniem.Mianowicie oddychal przez buzie,w ogole ten sen taki niespokojny byl.Okolo godziny 3 nad ranem obudzilam sie,bo niunio zaczal sie wiercic to odrazu sprawdzilam,czy przypadkiem goraczki nie ma...moje przypuszczenia sie sprawdzily byl caly rozpalony od stop do glowy.Ale sie wystraszylam,bo tyle sie slyszy o tych grypach.Zeszlam na dol po czopek,zrobilam mu mleczko i jeszcze wode wzielam do picia,ale tylko na czopek dal sie namowic.Ja chcialam juz jechac do szpitala,ale moj maz powiedzial,ze do rana wytrzymamy,bo i tak mialam miec wizyte u poloznej,wiec odrazu na wizyte do lekarza z syniem bym poszla.No i tak zrobilam,z rana odrazu zadzwonilam do przychodni,ale umowili mnie na 12.20 a do poloznej mialam na 10.05.No nic,przeciez najwazniejsze zdrowie dziecka,wiec nie marudzilam z ta godzina.U poloznej prawie wszystko ok,bo znow mam sladowa ilosc krwi w moczu(chociaz tego golym okiem nie widac) i ma wyslac polozna na badanie ten mocz.Pozatym dzidzius sie wierci,zmierzyla brzuch no i na wykresie juz maly ma podobno 2500,wiec jest spory jak na moj tydzien.i polozna nawet mowila,ze niezle sie rozwija.Co do wizyty mojego synia,to czekalismy az godzine dluzej,bo przewaznie w tej przychodni takie opoznienia maja,brak slow,ale nie moglam wrocic do domu nie wiedzac co jest mojemu skarbusiowi.No i ma infekcje drog oddechowych oraz goraczke 39,5 stopni.Na szczescie dostal Penicyline w syropie no i standardowo Paracetamol na goraczke.Mam nadzieje,ze juz jutro bedzie poprawa,bo nie lubie patrzec jak moj niunio cierpi,z reszta jak kazda mama.Moj synus nie chodzi do zlobka,tylko siedze z nim w domu,wiec czy dziecko chodzi do zlobka czy siedzi w domu,to jak ma go dopasc jakis wirus to i tak dopadnie,no ale prawda jest taka,ze w zlobku czesciej moze dziecko sie zarazic.Moj synus uwielbia dzieci i sie cieszy jak je widzi i tak czasami mi go szkoda,ze taki sam bidulek siedzi w domu,a inne dzieci maja kontakt ze soba z zlobku,czy w szkole,no ale juz niedlugo i bedzie mial braciszka w domku,wiec mam nadzieje,ze nie bedzie zazdrosny tylko szczesliwy z tego powodu.Ojjj ale sie rozpisalam,mam nadzieje ze nie zanudzilam ;) Zycze milych snow,ale pewnie juz wszystkie spicie hihi

Witam dziewczynki oo widze nowe brzuchatki na pokladzie:):)super!!! Ale tu ruch jak na lotnisku:):)fajowo!! Onyx dzieki za linka no ja pod Londyn naleze..mysle ze w przyszlym tygodniu pojedziemy zalatwwiac ten paszport mam nnadzieje ze nie pojedziemy na marne i nie zamkna nam drzwi przed nosem do np..skonczyli prace. Lilowa wyslalas adresik??no i melduj sie bo snily mi sie dziewczyny na porodowce mam nadzieje ze nie bylas to Ty...masz jeszcze czas!!! co do Tommee Tippie ja mam wszystko z tej firmy i jestem bardzo zadowolona z tym ze jak kupisz laktator tam jest taki gumowy dzyndzel hmm nie wiem jak to nazwac..cos przez co scieka mleko do butelki natnij sobie to troszke bedzie lepiej mleko sciekalo jak sobie go uzywam i jestem bardzooo zadowolona.jak wygladaja butelki przeciw kolkowe??moze mam a nie wiem heheh..a poszukam na necie:) GaGa_ gdzies Ty byla jak Ciebie nie bylo?? Aga uk mam nadzieje ze synek juz lepiej sie czuje??duzo zdroweczka zycze!!! kindżulinaa ojj widze ze u Ciebie tez wirusowo:(:(duzoo zdroweczka moj synek mial przed wczoraj wysoka goroczke prawie 41 podalam czopek a rano jak nowo narodzony.. Mloda tez juz tak sie nie meczy kropelki podzialaly:):)cala nocke pieknie przespala musialam ja wybudzic do karmienia a wlasnie czesto karmilyscie w nocy?? a teraz troche inne pytanie..w sobote ide na urodziny pewnie bedzie duzo pysznych smakolykow:):)ale pytanko dotyczy alkoholu..czy jak wypije jedno male piwko lub lampke wina nic sie nie stanie mlodej jak ja pozniej bede karmic??czy lepiej sobie odpuscic??jejku tak strasznie kusi mnie piwko mmm uwielbiam piwko:):) oo raju ale sie rozpisalam ide jakas zupke nastawic..trzymajcie sie cieplutko mimo tej ochydnej pogody buziolki:)

Dzien Dobry :) Oj dobre Jabluszka byly, dobre.... Co nie zmienia faktu, ze to Wasza wina, ze obzeralam sie tak na noc ;) Swoja droga ladnie mi sie w glowie poprzestawialo- Wy tu piszecie o jabluszkach jako o srodku na uzyskanie odpowiedniej konsystencji kupki Waszych pociech a ja w glowie tylko mam ,,jedzenie!'' i nie przeszkadza mi wcale srednio apetyczny temat Waszych rozmow :) Kindzulina🌼 a jak dzis sie Synek czuje? Nasze Malenstwo tez sie zapowiada spore- bylismy na USG w 32 tygodniu i mial okolo 2200 :) A tutaj polozna nigdy nie mowila mi jaki duzy jest Fasolek. Na podstawie mierzenia brzucha Ci to powiedziala?

Hey!!! Kindzulunia jak Kacperek??? Goraczka spadla? Onyx :) swietne masz te pomysly!!! pisz pisz jak jakis napatoczy ci sie na mysli to zaraz skradne :p Aga Uk jak sie ma maluszek?? Mysmy zadecydowali ze Bubciem zajmie sie babcia (mama mojego M) po moim powrocie do pracy...na sama mysl o przedszkolu ciarki mnie przechodza :( i powiedzialam ze chyba zostalabym w domu i nie wrocila do pracy gdybym musiala go tam oddac :( mialby wtedy zaledwie 9 miesiecy :) Angielskie wychowanie wogole mi nie odpowiada jednak w domu bede miala wieksza kontrole nad tesciowa niz nad grupa opiekunow w przedszkolu. Wiem jednak ze od przedszkola nikt jeszcze nie umarl...sama bylam w zlobku i przedszkolu od malenkosci i jakos nic mi nie jest, wiec nie wiem skad takie moje uprzedzenia :( Mam pytanko...jak Wasze maluszki spia w nocy??? Chodze na grupe maluszkow i mam i tam praktycznie wszystkie dzieci spia cale noce...a moj Bubciu wczoraj obudzil sie o 10 kapalismy go o 7 potem o 1, 4 i o 7 :( dodam ze nie chce spac po karmieniu :( nie zapalam swiatel...nie gadam do niego...przebieram po ciemku i nie wiem co jeszcze moge zrobic :( aaaa i zauwazylam ze nie je dlugo tylko 5 min i po sprawie...a jak probuje go przytrzymac to odpycha mnie i placze :(:(:( Czuje sie jak zombieee :( Sorki za marudzenie :( Selena :) swietnie ze Alicji sie unormowalo :)

hej :) mam pytanko do mamuś: co podajecie swoim kilkumiesięcznym szkrabom na kaszelek? Mój Remi ma właśnie kaszelek, i od czasu do czasu glutki w nosie. Nie wygląda to tragicznie (nie ma gorączki) ale może powinnam zareagować? Aha! I co jest bezpieczne dla mnie (karmię piersią) na okropny ból gardła? Tzn. co mogę stosować, żeby nie przenikło do mleka?

Jestesmy i kulamy sie dzielnie jak przystalo na dwupak na tym etapie ciazy :) Selena 🌼 Wiadomosc wyslalam jeszcze raz, mam nadzieje ze tym razem dojdzie. Cos mi sie z poczta niedobrego dzieje. Dzieki za wskazowki co do laktatora. Kupilismy go wczoraj w bootsie. Jest w promocji za 12.99 - czyli polowa ceny. Zastanawiam sie teraz nad elektrycznym sterylizatorem :) Korzystacie z tego? Ten TT przeznaczony jest na 8 butelek. Mozna tez uzywac go do sterylizacji smoczkow, laktatora, pojemniczkow itp. Niby predzej czy pozniej przestane karmic piersia i pewnie sie przyda ale czy warto kupowac taki duzy? Rowniez maja go teraz w 50% obnizce- czyli za 20 funtow. Obawiam sie jednak, czy cala jego funkcja nie bedzie polegala na zabieraniu przestrzeni w naszej kuchni. ;) Czy na tym forum istnieje jakis wspolny album gdzie mozemy poznac wzajemnie nasze twarze i buziaki Maluszkow? A moze macie jeszcze kontakt ze soba np na nk czy facebook? Dzis poluje na ebayu na fotelik samochodowy, bo w sklepach nie moge dostac nic w kolorze jaki bym chciala- wszystkie jakies takie ciemne, szare i smutne. A ja sobie wymyslilam zielony lub niebieski. :) No i koniecznie maxicosi cabriofix. Baze isofix juz mamy wiec teraz tylko odpowiedni model fotelika musze upolowac :)

Niulek🌼 pewnie, korzystaj z babci jesli masz taka mozliwosc. Tez wiele bym dala zeby miec tu swoja mame czy tesciowa na miejscu. Nie ma jednak takiej opcji wiec pozostaje zlobek lub opiekunka.:( Z pracy nie zrezygnuje, bo jestesmy tu w Anglii ze wzgledu wlasnie na nasze prace i rozwoj zawodowy.Jesli wiec dojde do wniosku, ze nie jestem w stanie oddac Malego do zlobka, to wracamy do Polski. Mam jednak kilka miesiecy zeby dojrzec do tej decyzji. Pozyjemy - zobaczymy. Ale mi dzis Fasol impreze w brzucholu robi.Skad on bierze na to energie ??!! :)

Witam!Moj Kacperek juz lepiej sie czuje,podaje mu ten antybiotyk i paracetamol,bo znowu mial w nocy goraczke.Ale na szczescie ma dobry humorek,jak zawsze jak go cos zlapie,gorzej jest z jedzeniem teraz,ale przynajmniej pic chce. Lilowa,co do tego ile dzidzia wazy,to tam w ksiazce ciazowej masz na wykresie,jak Ci polozna mierzy brzuch ile mniej wiecej dzidzia wazy i mierzy.U mnie wczoraj zaznaczyla 2500,w pierwszej ciazy mialam nizej zaznaczony punkt na tym wykresie w 31 tyg.gdyz mialam mniejszy brzuch.Sama polozna mowila,ze dobrze maly rosnie :) Sprawdz sobie ten wykresik.Teraz na kazdej wizycie bedzie mierzyc,wiec i punkcik bedzie szedl wyzej w zaleznosci jak brzuch rosnie. Selena,a Twoj synus to tez od tak sobie dostal goraczke,czy jak?? Kankuun,dzieciatko mozesz smarowac mascia rozgrzewajaca,jak ma kaszelek i oczywiscie jakis syropek napewno cos dostaniesz w aptece mozesz tez do tego kupic kropelki (nazywaja sie-Olbas children) one sa dla dzieci powyzej 3 miesiecy,kropisz je na chusteczke i kladziesz ja gdzies,gdzie dziecko Ci nie siegnie.To jest na lepsze oddychanie na ten katarek.Sa tez takie inhalacje co do kontaktow sie wklada,mozesz to wszystko dostac w Bootsie.A dla siebie to na ten bol gardla zrob gorace mleko z czosnkiem i z maslem i to pij.Pozdrawiam i zycze wszystkim duzo zdrowka,bo teraz pogoda nieciekawa :/

Lilowa elektrycznym sterylizator tez kupilam jestem bardzo zadowolona tez udalo mi sie wszystko kupic w bootsie w promocji :) wiec jezeli jest okazja to kup sobie jak nie teraz to na pozniej ci sie przyda ja tez w nim wypazam odciagacz tylko wczesniej trzeba go rozlorzyc na czesci..poczatki z odciaganiem nie byly dla mnie latwe ale polozno mi powiedziala zeby wymasowac sobie piers cieplym okladem zrobilam tak i fajowo sie sciegalo..dobrze mi z tym bo mleczko swoje mam zawsze w lodowce przygotowane jak mloda jest glodna podrzgewam daje butle mojemu M a sama wskakuje na dluga cieplutko pachnaca kompiel:):):)..aa podrzgrzewacz tez mam ale jest jeden minus jego ze nie ma uchwytu do malych butelek ale to w sumie nic takiego..oky lece dokonczyc zupke powiesic pranie nastawic kolejne...achh taki dzien swistaka zeby pogoda byla jeszcze ladna to na spacer bym poszla a tak:(:(:(w domu:(

kindżulinaa moj przyszedl juz ze szkoly jakis nie taki:(:(bardzo bolaly go nogi..a wieczoerem jak poszedl spac obudzi mnie jego placz dotykam i szokkkk goracy jak piec ale czopek szybko zalatwil sprawe..nie bolalo go gardlo nie mial kataru ani kaszlu nie mam pojecia skad ta goraczka ale trwala tylko jedna noc. mam nadzieje ze u Ciebie szybko chorubsko minie...bo nie ma nic gorszego jak patrzec na chore dzieciatko :( jejku jak ja wtedy czuje sie bezsilna:(

Oj, ale sie rozpedzilyscie, dzis chyba bedziemy swietowac wieczorkiem ta 400 stronke! :D Wszystkim chorym dzieciom duzo zdrowia, a mamom wiele cierpliwosci zyczymy! Selena, bardzo sie ciesze, ze to byly problemy z brzuszkiem a nie kolka. A co do alkoholu to musisz sama zdecydowac. Ja napilam sie lampki wina dopiero, kiedy maly mial 9 miesiecy, i to zaraz po karmieniu, zeby do nastepnego wywietrzalo. To nawet nie byla lampka, to byly 2 male lyczki. Gdyby cokolwiek mu sie stalo, nie wybaczylabym tego sobie, niezaleznie od tego czy akurat moja niewstrzemiezliwosc bylaby tego przyczyna... Lilowa, zobaczysz, obiecuje ci, ze jak bedziesz miala dziecko, to temat kupki bedzie jednym z wazniejszych tematow poruszanych z innymi rodzicami i zupelnie nie bedzie cie razil omawiany nawet przy stole :D A... Selena, ja bym ci radzila jechac raniutko, zeby byc na miejscu jak tylko drzwi otworza, bo tak najszybciej mozna zalatwic sprawe. Po co masz stac pozniej pol dnia i sie denerwowac, czy zdazysz wejsc, czy nie. Chyba, ze cos sie w 10 miesiecy zmienilo na lepsze, oswieccie mnie prosze :) Niulek 👄 pewnie ze mam swietne pomysly i w ogole jestem skromna... ;) Pisalam juz o tym nieraz, to znaczy nie o mojej skromnosci, bo to sie rozumie samo przez sie, hehe, tylko o zabawkach. Jak masz za duzo zabawek i wrazenie, ze dziecku sie opatrzyly, znudzily, to mozesz je podzielic a porcje, np. po dwie grzechotki, 3 misie, 2 autka itd, powkladac kazda porcje do oddzielnej reklamowki i wymieniac je dziecku. Dzieki temu zawsze ma np. grzechotki, ale ciagle inne. Malym dzieciom mozna zabawki wymieniac czesciej, z racji tempa rozwoju i krotkiej pamieci. Starsze dzieci dluzej zapominaja. Spanie - coz... Maks ma 14 miesiecy a ciagle sie budzi na karmienie o 4-5 nad ranem. Pytalam lekarzy - niektore dzieci po prostu tak maja... Kankuun, ja na lekach to sie tak bardzo nie znam, lecze sie glownie czosnkiem :) Lilowa, ja wyparzalam wszystko w garnku i bylo ok. A fotki - ja mam linka w stopce, z tym, ze na fotkach jest sam Maksio, maz oprotestowal usieciowianie naszego zycia. Szkoda ze szukasz kolorowego Maxi Cosi, ja mam czarno-szary i niedlugo bedzie na zbyciu, bo trzeba juz go zmienic na wiekszy. Kiedy sie skonczy ta zima...

A jeszcze mam niesmiala propozycje... Wpisujecie sie do tabelki i jest OK, a co myslicie, zeby umiescic dane dzieci w stopkach? Nie musialabym szukac tabelki zeby zastanowic sie jakie duze macie pociechy i czy np. olbas jest dobry, czy vick itd. Mysle, ze ulatwiloby nam to zycie, bo pojawiamy sie na roznych topikach, a przeciez nie chcemy zle komus poradzic, bo sie nicki pomylily, nie?

Kindzulinaa🌼 a to mnie zaskoczylas z tym wykresem. Musze sprawdzic w domu.Ostatnio jednak polozna nie mierzyla mi brzucha, nie sadze wiec zeby cos tam wpisywala w green book. Onyx🌼obiecuje, ze jak Fasol bedzie po drugiej stronie to wpisze sobie jego dane w stopke ;) poki co zblizamy sie do tej wielkiej daty :) A jesli chodzi o te sterylizatory...tez zastanawialam sie czy to takie potrzebne... ale jednak czy nie wyzwalaja sie jakies nieprzyjazne zwiazki chemiczne jesli plastikowe butelki gotuje sie we wrzatku? Ze szklanymi nie ma problemu, ale te plastikowe ?... mhm... nie jestem przekonana. kurczak no!! Musze poczytac o tym. ;) Selena🌼 rady bezcenne. Bede pamietac o masowaniu cycochow na cieplo przed przystapieniem do pracy ;) Podaje link do butelek antykolkowych TT: http://www.tommeetippee.co.uk/product/closer_to_nature_anti-colic_bottle_/ Wiecie co??!! Nie moge sie juz doczekac tego karmienia, kupek, pieluszek, malych stopek, malego cieplutkiego cialka !! :) :) Tak, wiem beda momenty ze bede miala dosc... ale tak czy inaczej- to musi byc cudowne :) :)

Wiesz, Lilowa, troche mnie ponioslo. Moje dziecko nie pilo z butelki, odciagalam cos ze dwa tygodnie i probowalam je zmusic do wspolpracy z tatusiem... To pewnie dlatego ten garnek... :D

kindżulinaa, onyx1 - dzięki za rady 🌼 wygląda na to, że mały się z tego szybko wykaraska, ale ja to chyba się rozłożę :( Zdrówka wszystkim!

hajka mamuśki bardzo rzadko tu bywam, ale sie staram. po wizycie u lekarza termin nieco sie zmienil na 30 maj a męzuś nadal nic nie wie, dopiero w sobote na urodzinki a nasz pulpecik rosnie i rosnie dobija juz do 11 kg wiec jest co nosic, a co jeszcze ciekawsze mamy już ząbek prawie na wierzchu :)myslalam ze bedzie gorzej w nocy ale wszystko jest bez zmian jak go karmie o 20 i zasypia o 21 to spi do 9 czasem do 10 rano a w miedzy czasie butelczyna papu ;] przez sen .... tak wiec chyba nie mam co narzekac :-) Aga26londyn............07.2009.......6.....Londyn....... ?.............. Kinga82...............25.08.2009......8......Northampto n...?....? Dominisia0407.......29.10.2009......9.....Darlington.. .........?....... Lilowa..................06.12.2009.....34.......Bedford ..........Adam Ewag...................09.12.2009......25.......London.. . ..........Brian bedzie kindżulinaa.............19.12.2009......31.....Birmingha m.....imie narazie pod znakiem??ale bedzie chlopiec figleaves ..............17.03.2010 .....7.....Gloucester .............? EmilciaWakefiedl.....30.05.2010...4....... Wakefield .........?? Szczęśliwe Mamusie : Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ....Jakub kindżulinaa...31.07.07....3420.....Birmingham.....synuś. ...Kacperek 1403monis1988..16/08/07...3200g..upper norwood..syn..James(KUBA,BUBCIU) Gosia24leicester.....09/10/07....2006....Leicester...cor cia ...Madzia Ania Grimsby......06/11/07...3650...Grimsby........synus.......Da widek mi83........05.01.08.....3120....Leicester.......synek.. .....Adas Karolinah.....26/04....3.450g....Londyn/Koszalin.....syn ek.....Max Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k......Tymon Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek......Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ......Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek....Olivier madziulek81.17/06.....2380g....Aberdeen/Scotland...synek ...Kacper monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.......07.07.2008....3,056kg....ThorntonHeath...c órka....Ola Aneta-s.....14/07.......3925g........slough......corcia. .........Jessica Julia...8........19/07.........4140g.........Telford.... .corcia......Nikola lollibelly....28-07......4180......Northampton....synek. ..........Lennox nowa08.....06.08.....3780g....Londyn.....córcia......... .Zuzanna agnieszka75....08.08.08....3300g....Ash, Surrey.....synek.....Kubus arvenaGosia....19.08.08...4100g..Basingstoke...chlopak. .Aleksander natusia22.......29.08.2008....3420g....Londyn.....córcia ....Nikola onyx1.........02.09.2008....2900.....London.......Maksym ilian Mikolaj Agnieszka1981...25.09.2008.....3150....Londyn......synek ....Kubuś magdae...........30.09.2008......3500....Lancaster.....s ynek..Cyrylek Oleniga...........08.10.2008.......4360.......Cambridge. ......Mikołaj mama***Eli.......14.10.2008......3770.......WGC......... ....Jakub Jan kamila_black.....31.10.2008.....3910......Hatfield.... .pszczólka Maja Asanna...........02.11.2008...2700.....Wood Green......Nicola.. mala79..........09.11.2008...3350.....Londyn....corcia.. Nicola.... aniapud........12.11.2008...3700.........Enfield......sy n .......Kubuś Patuniaa.......13.11.2008...3270........Birmingham..cork a...Julia Jola25..........14.11.2008...4180.........St Albans...córka.......Hania Krakersik81...16.11.2008..3487....Manchester...córka ...Zuzanna Gosiulka24.....17.11.2008...4013.......Croydon...sunus.. Adas/Alex... Patinka26....19.11.2008...3240.....Cheltenham..córka..Ol ivia Hatice iwwwa***.....24.11.2008...2680.....Londyn......córeńka.. .KAJA lorinka........28.11.2008...3600....Blackpool.....córecz ka...Zuzanna Katelka25....03.12.2008r...2960gr.....Cheshunt...córka.. ....Ada Olenka25.....16.12.2008...3200...Coventry...córeczka... Aleksandra Kamila26....21.01.2009....3780...Inverness....córeczka.. Olimpia Pola frugo05.....02.02.2009.....3085...Winsford...córeczka... Hanna Ewa zaneta2400..12.02.2009....3900....Huntingdon..syn/Mathew Mariusz Aga UK.......22.02.2009....3670....Abergele.......syn .....Franek edyjus......03.03.2009....3320....Welwyn Garden City....Maksymilian anecia1702.....14.03.2009...3590...melton...córcia..Amel ia Cherry.76........17.03.2009...3550...Londyn....córeczka Sara mi83.............18.03.2009...3810...Hinckley...córcia Hania lucilla29.......09.04.2009......4400.....Grimsby........ Syn Gabriel smart231........12.04.2009......3750...Londyn......... ....Ada magda_g........26.04.2009......3220....H/C......córka Maja, Magdalena bes................1.05.2009......4250......Swindon..... ......synek Bartuś EmilciaWakefield...14.05.2009....3800....Wakefield...... ..synek Michał maryska 2maja.....15.05.2009....3560....Birmingham.......Filip annnnnnna......16.06.2009......3360.....Nottingham... synek... Michał Aleksadra188....28.06.2009...3800.....Hereford...synek.. .Alex Cebi.................26.05.2009...........Bedford.... ....Jas mysza703...........11.07.2009....3420....Ormskirk....... Piotruś Henryk czarolinda.........14.07.2009.......4000...liverpool.... ....Weronika gosiaczeko5.......17.07.2009..........Luton....Mateusz /Martyna ? Niulek25............19.07.2009... 3650...Birmingham....syn..Jack(Kubus) aga_nton.........23.07.2009....4000....Northampton.....s yn.....Patrick GaGa_..............25.07.2009.....3640....Birmingham.... syn....Szymon JennaS............03.08.2009......3380....Derby........s yn....Szymon Silme................9.08.2009........4260......Bristol. . ............Adaś Selena1515........19.09.2009.......3850.......Hatfield.. .......Alicja edyta b............20.09.2009......3410.......barnsley.....oliver

🖐️ Emilcia! Kope lat... ;) Pewnie ze nie masz co narzekac! JA bym sie upila ze szczescie, gdyby Maksio tak spal... Mysle nad przetrenowaniem podawania kaszki nad ranem, ale - jak juz pisalam - Maks nie potrafi pic z butelki. A moze juz by potrafil, skoro pije z niekapka? Jak robicie taka poranna kaszke albo mleko? Wstajecie i przyrzadzacie czy np. z termosu? Emilcia, podziwiam cie, ja bym juz dawno wychlapala mezowi...

Gość Margaretka3006
Hej dziewczyny ;) Jestem tu nowa "ciężarówką", ale od jakiegoś czasu czytam wasze wszystkie wypowiedzi. Do rozwiazania zostało mi az 6 dni, bo termin mam na 27 października i chyba wszystko wskazuje na to ze moja malutka Zuzia urodzi się w terminie lub blisko tego terminu. 10 dni temu zaczeły mi się bóle ale po kilku dniach ustały... i teraz malutka tylko sie wierci, rozpycha i dokazuje mi w brzuchu haha. Mam nadzieje, ze bede mogła z Wami podzielić sie swoimi odczuciami. Pozdrawiam

Margaretka, witaj! 🌼 Mam nadzieje, ze napiszesz nam jak bylo, oczywiscie juz po wszystkim. Bedziemy trzymac kciuki zeby poszlo szybko, bezbolesnie i z dobrym rezultatem :D Skad jestes?

Gość Margaretka3006
Dzieki onyx1 ;) Mieszkam w Londku. Napewno napisze Wam jak bylo bo to moje pierwsze dziecko, wiec wrazen bedzie sporo...szczegolnie takich ktore beda po raz pierwszy ;-)

pewnie trunki wczoraj czekaly schlodzone w lodowce na magiczny numerek 400:) a tu nici :( Ale co sie odwlecze to nie uciecze!:)

Wlasnie wpadlam zobaczyc numerek :D A w ogole dzen dobry wszystkim! Margaretka, ja rodzilam w QCH. A ty? Moze mieszkamy blisko?... Ktoras sie skusi na kawe? Mniam... Mhhhm...

jesli chodzi o te trunki w lodowce to mialam na mysli "zimne mleczko":) tutaj chyba w wiekszosci brzuchatki i karmiace mamusie:) Emilcia, niezle Ci sie ten termin przesunal, bo prawie 2 tygodnie, nie? Super, mniej czekania na dzidziusia:) Lilowa, Kindzulina - ja bym nie sluchala co mowia o wadze dziecka, bo przeciez i tak nie sa w stanie okreslic jej porzadnie. Podczas usg w PL (nie pamietam w ktorym bylam tygodniu) lekarz powiedzial mi, ze dziecko wazy ok 1,5kg. Okazalo sie, ze w tym tygodni powinno wazyc ok 1kg. Tutaj ani na usg ani polozna nigdy nie wspominali nawet o wadze a polozna tylko mierzyla brzuch. A jak podczas usg w 36 tyg zapytalam ile dziecko wazy to otrzymalam odp, ze nie moze mi udzielic takiej informacji, bo nie jest do tego upowazniona a poza tym taka informacja nie jest wiarygodna, bo nie jest w stanie zwazyc dziecka. Moim zdaniem lepiej odpuscic sobie temat ewentualnej wagi dzidzi, bo po info od lekarza w PL do konca ciazy balam sie, ze dziecko bedzie wielkie i bede miala ciezki porod. W rezultacie urodzilam synka o wadze 3380 Selena - kiedys karmilam co 3-4h w nocy a teraz (od jakiegos m-ca) zwykle jak nakarmie o 21-22 to budzi sie ok 5 i pozniej ok 9. Kazdy dzidzius jednak je inaczej. Jedna dzidzia od kumpeli ma pol roku i budzi sie co 2-3h a druga ma 4m-ce i przesypia cale nocki A jesli chodzi o procenciki to.. hm, cos mi sie wydaje, ze z dwa lyki piwa juz zaliczylam:) ale to bylo by na tyle! Postanowilam jednak, ze moj "barek" bedzie gotowy jak skoncze karmic tak wiec mam jeszcze min. 6-9 m-cy. I tak kilka dni temu zakupilam juz Baileys'a, wczoraj Martini i zamierzam, korzystajac z promocji, zakupic jeszcze Malibu, Bacardi, Passoa.... Mniam, mniam, nie moge doczekac sie jakiegos fajnego, zimnego drineczka. Chociaz wydaje mi sie, ze wypije jednego i moj M bedzie mnie musial zaniesc do lozka, hihi Pewnie po tych barkowych wyznaniach myslicie sobie, ze alkoholiczka ze mnie... a moze smakosz, hihi Niulek - szczesciara z Ciebie. Super miec tesciowke pod reka, ktora zaopiekuje sie dzieckiem, bo tyle sie slyszy o tych zlobkach:/ nie pamietam co tam jeszcze bylo poruszane.... rozpisalam sie a i tak pewnie bedzie bez odzewu tak czy siak pozdrawiam

JennaS pierwszy termin wyliczylam sobie sama dodajac odejmujac .... ale chyba cos namieszalam qaten ustalil lekarz po dacie ostatniej @ i badaniu usg (wielkosci naszej kochanej fasoleczki)

Pisze z pewna doza niesmialosci bo kto wie komu przypadnie otwarcie tej okraglej stronki :) Nie wiem czy godnam ja :) Emilcia🌼 podziwiam, ze potrafisz tak dlugo utrzymac to w tajemnicy. Ja od poczatku chcialam wszystko z Malzem przezywac. JennaS🌼 jaka alkoholiczka? Tez bym sobie posaczyla Baileys'a czy przysznie przygotowane Malibu. Z checia wpadne do Ciebie z jakims trunkiem za te 6-9 miesiecy ( bardziej 9 zebym zdazyla pokarmic troszke naszego Adaska. ;) ) A co do wagi dziecka, faktycznie masz racje- nie ma sensu sie tym za bardzo przejmowac. Mi tez USG pokazuje, ze maluch jest wiekszy o 1-2 tygodnie. Brzucho natomiast mam dosc male bo dopiero teraz przekraczam 90 cm w najszerszym miejscu. Nie przejmuje sie jednak- wysokosc dna macicy odpowiada tygodniowi ciazy. ;) Po urodzeniu Fasola przekonamy sie jaki duzy z niego chlopak. Margaretka🌼 witamy i koniecznie pisz co u Ciebie! Selena 🌼 czy moj mail dotarl tym razem? Kindzulina🌼 polecam syropek zrobiony z czosnku, miodu i cytryny. Nic mnie tak nie stawia na nogi jak ten eliksir. :) Pozdrawiamy Wszystkie i Kazda z Osobna!! :)

no ladnie... mimo, ze w pracy jestem to otwieram butelczyne :) Na zdrowko Kochane!! ;) ;) Milego dnia dla wszystkich i kolejnych 400 stron pieknych historii o zadowolonych i szczesliwych Kobietkach. PS- dobrze, ze zabralam dzis Kubusia ze soba bo nie mialabym czym oblewac :)

sto lat, sto lat.... :):):) wszystkiego najlepszego!:) chyba ide sie czegos napic, hihi lilowa - niby z pewna doza niesmialosci.. a dalas rade! gratulacje:) aaa, i zapraszam za te kilka miesiecy. Barek na pewno bedzie full:) znowu bym zapomniala:/ mialam pytac czym roznia sie pampersy "new baby" od "Baby-Dry"???