Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsgdsgsd

jak wyglada wasza pielegnacja włosów?

Polecane posty

Gość gdsgdsgsd

ja myje je codziennie, ale rano prpstuje i sa bradzo zniszczone...co zaczac stosowac? i jak wyglada wasza ranna pielegnacja włosów? jak sie czeszecie, co z nimi robicie?

Gość zielony soczek
myję codziennie...chodzę do fryzjera raz w miesiącu podcinać...mam krótkie włosy więc trzeba je często podcinac bo traca fason...farbuje raz w miesiącu...układam je na żel

tez myje codziennie a uzywam szamponu i odzywki z matrixa ( kup w salonie fryzjerskim) droższe ale swietne :P no i oczywsicie prostownica i tyle :P chodze w ropzpuszczonych albo w kucyku :P i nie sa zniszczone bo trzeba zainwestowac w dobre kosmtyki-

ja czasami myje tzn tak na święta:P:P:P a tak poważnie to myje codziennie, co drugi dzień odzywka i nigdy nie susze bo się niszczą i zajmuje mi to z pół godziny:o

Gość a co nie tak z twoimi wlosami
wypadaja?

Gość zielony soczek
jesli chodzi o suszenie to suszę codziennie suszarką z dyfuzorem...włosy mam zdrowe i gęste

Gość dkj kj
może debilko przestań je prosować?:O

Gość tfuft
myję raz w tygodniu, nieraz raz na dwa tygodnie, zależy jak zacznie głowa swędzieć to wtedy myję

Gość gdsgdsgsd
nie wypadają, poprostu są zniszczone, wygladają jak siano dkj - debilko to mozesz sobie mówic do swojej matki, to po pierwsze, a po drugie nie moge przestac prostowac. i to nie dlatego ze mi sie podobają proste włosy, ale dlatego, ze moje włosy sa bardzo trudne w ułozeniu i z natury -krecono-falowano-nie wiadomo jak jeszcze. i gdy nie mam wyprostowanych po 1h wygladam jakbym sie nie czesała przez tydzień, chociaz czesto rozczesuje włosy

mam długie, grube, ciemne włosy. myję je raz na dwa dni. później osuszam ręcznikiem. nakładam odżywkę bez spłukiwania pantine. jak muszę (czyli zimą i jesienią) to suszę. później nakładam olejek albo jedwab na końcówki. raz na jakiś czas nakładam maskę z placentą. rzadko prostuję. mam to szczęście, że moje włosy są dość proste i błyszczące, dlatego rano związuje je w koczka, a później rozpuszczam, żeby były lekko falujące.

Gość Natalciaaa1988
ja myje codziennie.. niestet meczace .. :( i moje wlosy sa strasznie zniszczone przez prostownice i suszarke niestety ...

Gość sprawiedliwie ocenic
zrob raz w tygodniu maseczki z cytryny, olejku rycynowego, spirytusu, oliwy z oliwek, zoltka z jajka, nafty kosmetycznej a napewno bedziesz zadowolona. Wymieszaj to wszystko i naluz na wlosy i trzymaj z 2 godziny a potem dobrze wlosy umyj i splucz naparem z pokrzywy. Nie jest prawda, ze jak cos drozsze to zaraz pomoze. Ja mieszkam na zachodzie i kupowalam tylko najlepsze i drogie kosmetyki a to wszystko tylko wyrzucanie pieniedzy a jesli ktos ma naprawde zniszczone wlosy tak jak ja mialam to nie pomogla nawet najlepszej firmy odzywka. Teraz mam ladne podatne i zdrowe wlosy i kazdemu polecam to.

do włosów zniszconych polecam linię sleek line z jedwabiem(www.stapiz.waw.pl) tutaj można zobaczyć produkty. Maska jedwab i szampon potrafią zdziałać cuda. A co do prostowania, prostownica NIE NISZCZY włosów tylko nieodpowiednie użytkowanie. Przed prostowanie należy używać sprayu chroniącego włosy przed wysoką temperaturą np z matrixa. Polecam profesjonalne kosmetyki ponieważ są droższe ale lepsze i wydajniejsze.

zapomnialam napisac ze splokiwanie powinno byc n przemian raz w tygodniu spludz wlosy naparem z pokrzywy a drugim razem w drugim tygodniu woda rozrobiona z octem jablkowym co sprawia ze wlosy nbiora blasku i straci sie lupierz i nie beda sie przetluszczac szybko. Wyprobowalam roznych najlepszej firmy odzywek i nic nie pomoglo jak to o co teraz polecam. A dodam ze kiedys musialam ciagle krecic wlosy zeby bylo ich troche wiecej bo nie nakrecone wygladaly jk siano i koncowki sie rozdwajaly, nie chcialy sie ukladac i nie chcialy rosnac i wogole coraz mniej ich mialam. A dzis nie musze juz ich krecic, dzis rosna, jest ich wiecej i sa dluzsze, blyszczace i podatne a co najbardziej mnie cieszy, ze nie musze krecic i jak je uloze tak wspaniale leza

i to jest główny problem kobiet mają piękne loki to nie na siłę prostują. Loki są suche z natury więc polecam szampon i maskę do włosów kręconych, oraz wywalić prostownicę i zaopatrzyć się w suszarkę z dyfuzorem i robić loki( ugniatać loki bo tak to wygląda)na dyfuzor. jeżeli nie wiesz jak to pojdz do salonu a fryzjer napewno wytłumaczy i pokaże

Karola alez bzdur nawalila! Kazde suszenie i prostowanie wlosow jest nie zdrowe ! A drogie odzywki wcale nie znacza ze sa zdrowe a zwlaszcza z Matrix sa to tylko w Polsce dobre i drogie odzywki a na zachodzie to najtansze i wcale nic nie warte i wcale cudow nie czynia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lusesita tobie wierze ze wlosy teraz masz ladne bo dobrej metody zastosowalas i wlsnie tylko takie metody naprwde lecza zniszczone wlosy

nie napisałam że matrix jest the best:) ale irron smothing( spray chroniący włosy przed wysoką temperaturą) jet bardzo dobry. Jeżeli zabezpieczysz dobrze włos to nie zniszczysz go tak jak byś go prostowała na "żywca". polecam linię sleek line ale to akurat nie z matrixa:) oraz jedwab do włosów

Gość mwhdnjsz
chyba masz racje SPRAWIEDLIWIE OCENIC bo ja takze mam juz od dluzszego czasu bardzo zniszczone wlosy i uzywam drogich odzywek i nic nie pomaga a raz tez ktos mi polecil olej rycynowy i jajko i juz po pierwszym razie zobczylam ze moje wlosy sa lepsze le mi sie o tym zapomnialo wiec dzieki za przypomnienie musze znow do tych orginlnych sposobow powrocic

Ostatnimi czasy miałam mniej czasu i myłma włosy wieczorem, rano na zywca prostowałam. Do tego jeśli używałam jakiś kosmetyków do włosów typu pianek, lakierów, gum, past, itp, póxniej nie zmywałam na noc i bardzo się wysuszały od tego. Generalnie obecnie przez te małe zaniedbania bardzo pogorszył się ich stan. Zatem nie polecam traktowania ich prostownicą na żywca i spania w kosmetykach do włosów.

Karola jesli ktos ma naprawde bardzo zniszczone wlosy to takie kosmetyki ktore ty polecasz nie pomoga ! Ja tez moge ci tu wymienic juz swiatowej slawy serie najlepszych kosmetykow ale to nie zdaje egzaminu przy wlosach zniszczonych porzadnie. Modelki zawodowe gdyby nie robily takich sposobow ktore ja podalam tylko nakladaly na wlosy to co ty proponujesz to juz dawno byly by lyse! przy tak czestym maltretowaniu swoich wlosow podczas pokazow mody

zlosnica tak masz racje bo lakier do wlosow to Gift - trucizna

Gość loreal professional
uzywam kosmetykow loreal professional... kiedys po koloryzacji, pozniej dekoloryzacji i milionie kolorow na wlosach mialam dosc zniszczone wlosy, fryzjerka polecila mi loreal professional absolut repair i rzeczywiscie pomoglo... teraz mam naturalny kolor wlosow i uzywam tez loreal professional liss ultime! jest swietny!

Gość fajnie Lusesita
ale co ma zrobić ktoś uczulony na olej rycynowy? Nie masz innego sposobu?

i nigdy nie nalezy samemu farbowac wlosow bo nawet te najdrozsze farby nie posiadaja takiej ochrony ktora posiadaja farby produkowane dla salonow fryzjerskich

Myję co drugi dzień. Dobry szampon, dobra odżywka trzymana na włosach przez kilka minut w ciepłych oparach wody z wanny:) , porządne płukanie. Po takich zabiegach spokojnie można użyć suszarki z letnim powietrzem oraz prostownicy i nic się złego z włosami nie dzieje (ja suszę i prostuję włosy warstwowo - nie wszystkie na raz w każdą stronę).

wyeliminuj olej rycynowy i daj tylko zoltko, nafte kosmetyczna , sok z cytryny - splucz naparem z pokrzywy

Oprócz codziennego czesania i mycia włosów co tydzień nic takiego nie muszę robić... Jeszcze ewentualnie podcinam końcówki od czasu do czasu i nakładam na włosy maseczkę.