Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to normalneeee

końcówka ciąży i mała ruchliwość dziecka-czy to normalne?

Polecane posty

Gość czy to normalneeee

dzisiaj dzidzia pofikała w brzuchu trochę rano i coś około 13 i od tamtej pory nic-zero ruchów-czy możliwe,ze spi tak długo? zaczynam świrować, nie wiem czy jechać do szpitala, czy może to jest jak najbardziej normalne w końcowej ciązy (39 tc) dziewczyny powiedzcie coś bo zwariuję!

Gość czy to normalneeee
nikt mi nie odpowie....:-(?

ja mam termin na 1 listopada i mój maluszek jest strasznie ruchliwy!!!ale z tego co czytałam to przed porodem dzidzia się już tak nierusza bo podobno brzuch tak twardnieje że nieczuć ruchów!!!ale mam nadzieje że niejest to typowy objaw porodu bo mały szaleje a ja wkońcu chce urodzić!!!

Gość eeeeeeeeeeeeeeeef
ja jak tak długo nie czułam ruchów pojechałam do szpital i wylądowałam na patologii, a mała była owinięta pępowiną i dlatego sie mniej ruszała

jesli az tak to Cię niepokoi to jedz do szpitala na ktg,po co masz umierac ze strachu ?Dzidzia jest duża ,a ma mało miejsca więc i rzadziej się rusza:)Dla swietego spokoju skonsultuj z lekarzem)

To możliwe jak najbardziej że malo się rusza-moja córka też tak miała. Ale jeśli Cię to niepokoi jedź na ktg

Gość
Mi się wydaje,że po prostu przed samym rozwiązaniem brzuszek jest już tak duży a dziecko ma już tak mało miejsca..że ruchy sa skąpe... chociaz moge sie mylic...zeby byc spokojnym jedz do lekarza.. uspokoji Cie:)Powodzonka!

Moja też tak robiła że szalała troszkę a później długo nic... jednak u mojej ciotki było tak jak u którejś co pisała wyżej, dziecko owinęło się pępowiną. To jest normalne bo mniej miejsca jest w brzuszku jednak nigdy nie wiadomo. Nie denerwuj się i możesz na spokojnie pojechać do szpitala żeby się upewnić

Gość czy to normalneee
dziekuję za wpisy mały spioch już się obudził:-) a już byłam jedną nogą w samochodzie ale mi stracha napędził urwisek mój kochany a powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, czy jeśli 2tyg temu na usg wyszło,ze nie ma owiniętej pępowiny to teraz może się to jeszcze zmienic?

niemam pojęcia ale wydaje mi się że tak bo dzidzia w brzuchu tak się kręci że chyba w każdej chwili może owinąć się pępowiną!!!dlatego też musimy być czujne i pilnować ruchów dziecka!!a na kiedy masz termin???

Gość wiolka1986
Z pępowiną to różnie bywa. Ale najważniejsze to myśleć pozytywnie, a ruchy bobasa pod koniec ciąży to całkiem normalne, że się zmniejsza ich ilość w końcu bobas rośnie i ma coraz mniej miejsca, ale powinnaś kontrolowac ruchy, jeśli na prawdę nie wiesz co robić najlepszym rozwiązaniem będzie ktg, dzieciaki w brzuszku zazwyczaj zaczynają sie ruszaćpo zjedzeniu przez cięzarną czegoś słodkiego- czekolada, winogrona. Pozdrawiam