Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewolniknastazu

STAZ MNIE DOBIJA...PRAWO POLSKIE MNIE OGRANICZA...MAM DOSC!

Polecane posty

Gość takasejja
problem juz masz masz przerosniete ambicje pamietaj ze strudia ci niczego nie gwarantuja staz moze ci pomoc i uswiadom sobie ze ciezko w tym kraju sie zyje czy na stazu czy majac rodzine i kase troche tylko wieksza niz ty i nie obrazaj ludzi bo napewno tak nie jest jak piszesz ze osoby ktore z toba pracuja nic nie robia

Gość tezjestemnastazu
musze robic staz i chce. w moim zawodzie to potrzebne. pomoc panstwa powinna byc pomoca , a nie zapomoga. chce pracowac w swoim zawodzie. chche zostac w polsce. chce rozwijac sie w kraju. a panstwo tak pieprzy o tym, zeby absolwenci nie wyjezdzali, tylko co ono im oferuje? niech sie politycy nie dziwia, ze mlodzi uciekaja. nie kazdy ma takie plany jak ja. chce pracowac i zyc godnie, nawet na stazu, a panstwo mi i autorce tematu to uniemozliwia

Gość tezjestemnastazu
chce robic studia podyplomowe. ciekawe za co. nie da rady odlozyc z tej kasy. wiadomo, ze wszytkim jest ciezko dzisiaj. nie chce zarabiac tysiaca po tym stazu. uwazam, ze ta dyskusja ma szerszy kontekst niz tylko marne grosze za staz. tutaj chodzi o to, ze w kraju zle sie dzieje we wszytkich sferach zycia

Gość tezjestemnastazu
bo to dziewczyny, ze zarabiacie tysiaca i musicie utrzymac za to rodzine to tez lipa. a na pewno glupie nie jestescie.

Gość niewolniknastazu
chyba sie nie rozumiemy... nie obchodzi mnie, ze te PANIE studia skonczyly.. bo chodzi o zwyczajna ludzka zyczliwosc. Halooo ,ale jak bylam za granica i mialam goraczke to pracodawca mi taksi wzial na swoj koszt i jeszcze dzwonil dzien w dzien jak sie czuje...tutaj z goraczka biegam i skacze, i jeszcze mam ochrzan ze za wolno robie.... To ja sie pytam- czy my,Polacy, jestesmy rzeczywiscie takimi katolikami, jak sie widzimy????

Gość tezjestemnastazu
kultura osobista to juz inna historia moja droga:)

Gość niewolniknastazu
Mnie kaurat 600zl teraz NIE ZADOWALA. Nie po to studiowalam ,zeby taka kase miec. Jestem nieuleczalnie chora ,ale do cholery jasnej-staram sie zyc jak inna ,zdrowa osoba.CHCE PRACOWAC!!! Jka mam zyc ,ze nie stac mnie wydawac co miesiac 100/150 zlotych na leki ,ktore utrzymuja mnie w jako takiej formie?? (bo obcieli dotacje z panstwa).

Gość tezjestemnastazu
a dlaczego nie wzielas chorobowego?

Gość niewolniknastazu
Przepraszam. Chcialam sie wyzalic. Ide spac. Bo jak narazie w snach czuje sie jeszcze jak czlowiek:/ Dobranoc.

Gość tezjestemnastazu
rozumiem cie autorko. ja tez chce pracowac ttuaj i za normalna kase. a to, ze jestesmy ambitne to chyba dorby objaw. mze cos lepszego znajdziemy po stazu.

Gość nie no trzymajta mnie
No sorry, nikt nikogo nie zmusza by szedł na staż !!! Trzeba było sobie robotę znaleźć, a nie narzekać na państwo ;/

Gość tezjestemnastazu
a dlaczego mamy n ie narzekac na panstwo? jest beznadziejnie zorganizowane. chce robic staz i chce od panstwa za to normalnej kasy, nie wymagam chyba za wiele. panstwo łaski mi nie robi, ze daje mi staz. dzieki temu ucze sie i za jakis czas bede pracowac na ten kraj

Gość ceeelliii
niby masz racje bo to sa grosze ale jak ma byc wiecej skoro najnizsza krajowa to 950 na reke? Przeciez wiekszosc ludzi musi z tego zyc panstwo jest chore to fakt ja juz po prostu nie wyrabiam , bo dostalam wczoraj wyplate i zrobialm zakupy, zaplacilam prad, czynsz i nie ma kasy, paranoja, moj maz dostanie w piatek i to nam do polowy miesiaca wystarczy bieda

Gość RIIIIIQ
ten kraj jest chory nie da sie godnie zyc