Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mamamamaa

Pieniądze z uczelni po urodzeniu

Polecane posty

Gość ciekawa mamamamaa

Ostatnio moja bratowa, która jest na studiach zaocznych państwowych (tak jak ja) mówiła, że po urodzeniu dziecka otrzymała jakąś tam jednorazową kwotę pieniędzy i żebym też się po nią zgłosiła. Czy wiecie może co jest potrzebne aby te pieniążki otrzymać, i ogolnie jak to działa :) ? Zaraz pewnie się odedzwą głosy, że jak sobie zrobiłam dziecko to chcę wyciągnąć kasę skąd się da itp itd ale skoro mi się takie coś należy to nie wiem czemu by nie skorzystać

najlepiej idź do swojego dziekanatu.. na Uniwerystecie Wrocławskim to nawet nauczania indywidualnego nie dostaniesz, a jeśli już to i tak zaliczyć wówczas graniczy z cudem, a o dotatcji to już zupełnie można zapomnieć :(

Gość z tego co mi wiadomo...
...to pieniążki Ci przysługują. Czytałam ostatnio regulamin uczelni (bynajmniej mojej) i przy okazji mowy o stypendiach wspominaja o jednorazowej zapomodze z tytułu trudnej sytuacji (np śmierć lub choroba kogos bliskiego czy wlasnie urodzenie dziecka)

Gość z tego co mi wiadomo...

A nie lepiej żeby bratowa Ciebie pokierowała???? W końcu jest w temacie to będziesz miała sprawdzone informacje.

Gość zalezy na jakiej uczelni jeste
przeczytaj regulamin przyznawania pomocy materialnej, to sie dowiesz... ewentualnie idz do kogos kto sie zajmuje przyznawaniem stypendiow i wszelkich swiadczen na twoim wydziale... na mojej uczelni po urodzeniu dziecka sklada sie wniosek o przyznanie tzw jednorazowej zapomogi i na podstawie aktu urodzenia dziecka, taka pomoc sie otrzymuje

Gość ciekawa mamamamaa
w sumie to tak ale nie będę miała możliwości porozmawiać z nią osobiście jeszcze przez jakiś miesiąc a ja już bym chciała na ten temat coś wiedzieć

Gość wiesz co to znaczy BYNAJMNIEJ
napisz na jakiej uczelni studiujesz, będę omijać ją szerokim łukiem...:-O "Czytałam ostatnio regulamin uczelni (bynajmniej mojej) "

Gość no i co powyżej
no i po co takie uwagi? kogo to obchodzi? przeciez o to co komentujesz nikt nie pytał...

U mnie na uczelni kiedyś takie coś było... ale potem chyba sobie to przekalkulowali i od conajmniej 4 lat nic nie dają. To chyba zależy od uczelni. A jeśli chodzi o tzw. \'wyludzanie pieniedzy\' to ja jestem zdania ze trzeba brac co ci sie nalezy i nie patrzec na innych. Uczelnia daje? To glupotą byłoby nie wystapic o takie pieniadze...

na UMK w Toruniu dają nawet 1400zł jednorazowej zapomogi, ale to zalezy od wydziału... jeśli ci sie nalezy to ruszaj śmiało do dziakanatu, każdy by skorzystał ...

Ja pisałam na studiach dwa razy o taką zapomogę. Dostawałam za każdym razem 500 zł. Raz jak urodziłam, a drugi raz jak nie mieliśmy na badania. Nie każdy dostał, wiem że inna dziewczyna co pisała po urodzeniu nic nie dostała, więc jakieś reguły nie ma.

Gość ghssjs
ja dostalam na dziennych na UAM w Poznaniu 800 zlotych

ta wkota to zapomoga udaj sie do kogos z komisji pomocy aterialnej i ci pwiedza jakei dokumenty skladac. u mnie dostaja wlasciwie wszyscy taka pomoc w uzasadnionych przypadkach (urodzenie dziecka, smierc/choroba kogos z rodziny) kwota przyznawana na pdostawie dochodo na osobe,nie wiecej niz 600zl i to tylko raz w semetrze i tylko raz z danego pwoodu

Gość iza0823
Na UP w Poznaniu jest zapomoga jednorazowa w kwocie 1500zl.

Gość Miraculum5
Na UWr dostaje się bez problemu ITS, jesli się jest w ciąży! Nie mają prawa Ci odmówić, bo to jest zapis regulaminowy, więc nie pieprz głupot blondyna! Co do zapomogi, możesz się starać, ale to różnie bywa... Pazerność uczelni nie zna granic...