Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Surfitka

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW cz II

Polecane posty

A i mi wyszlo z cennika w necie ze jeden zabieg - tylko twarz - czyli wasiki i broda to 500-600 zl. Ale moze jakies pakiety maja, bo przeciez u mnie to jeszcze baczki i policzki i brwi by sie tez przydalo wykosic troszke.

U mnie Surfitko okolo baki 250, tors 500, broda 250, szyja 300, brzuch 400, bikini 400 minus 10% przy 3 okolicach wychodzi 1890 zl wąsika nie mam , wiec tyle zaoszczedze :)masakra jakas!!!! I takie zabiegi to rok z zycia wyjęty bo srednio co 8 tyg. jeden zabieg, zero opalania i zero wyrywania!!! tylko golenie !!! no i liczenie na cud ze juz nigdy nie wyrosną , ahaaa nie wierze przy testsoetronie 158 norma do 80!!! Szlag by to trafił !! Kupilam sobie keidys na alaegro taki olej z czegos tam po ktorym podobno w ogole nie wyrastaja wloski cieszy sei duzą opinia aha olej z krokosza ale oczywiscie stał na polce i do tej pory nie uzylam go ani raz :o

Apsiku, moj testo jest w normie. W kazdym razie byl, bez lekow wynosil 78, a po lekach 50. Ale tu chodzi o reakcje skory na dzialanie testo wlasciwie. I u jednej dziewczyny z poziomem 120 nie bedzie wloskow, a u innej z prawidlowym poziomem beda :( Ja mysle zrobic zabiegi i juz do konca zycia brac leki. Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze nie bede miec @ bez lekow. I chyba szybko zdecyduje sie na drugie dziecko i juz tabsy do konca zycia.

No tak w naszym przypadku jak najszybciej dzieci a potem tylko leki :( oj nieciekawy ten nasz zywot , tylko co z kobitkami ktore nie moga brac antykow???

Mam w d... takie forum skoro dla was ważniejsze jest owłosienie na twarzy niż czyjeś prawdziew nieszczeście. Na poczatku myślałam, że znalazłam osoby z którymi moge porozmawiać o moim problemie i które mnie zrozumieja. Niestety to jest forum wzajemniej adoracji. Wypisuje sie papa

Kasia, chyba zbyt mocno reagujesz. Ja rozumiem, ze jestes rozzalona wynikiem laparo. Z jednym jajwowodem kobiety zachodza w ciaze. I nie jest to wcale niepokalane poczecie. Oczywiscie trzymam kciuki za powdzenie w twoim przypadku. Niestety owlosienie jest jednym z objawow pcos i o tym tez mamy prawo tu pisac. Jak i o wszystkim innym. Dietach, dzieciach, mezach i wielu inych dla jednych ciekawszych a dla drugich moze malowaznych sprawach.

witam Was kobietki!!! Nie było mnie troszkę bo niestety tak się stało ze w nocy we wtorek wylądowałam w szpitalu:( dostałam ataku nerki i wątroby:( straszny ból....męczyłam się 3 dni ale już jest lepiej....dziś mnie wypuścili....i odpoczywam sobie w domku....:)powiem Wam coś jestem zafascynowana opieka w Irlandii....w Polsce niespotkałam się jeszcze z taka dbałością o pacjenta....normalnie masakra.....:)

Ja o owłosieniu na udach, przy brodawkach, od pępka w dół to nawet nie wspominam bo to jest masakra u mnie!Ale i tak jestem zdecydowana na laser...Zobaczymy. Po metforminie testosteron miał się obniżyć a one rosną jak szalone, czuję się jak facet! kasia29- piszesz,że nie interesuje nasz czyjeś prawdziwe nieszczęście???My wszystkie jesteśmy tutaj bo właśnie borykamy się z takim nieszczęściem!Każda z nas na swój sposób przeżywa naszą chorobę, jedna z większym optymizmem, inna z mniejszym. Ale czy mamy przez cały czas siedzieć i użalać się nad sobą???Pisać jakie to straszne bo kolejny wynik wyszedł zły?Zwariowałybyśmy!I z takim nastawieniem większość dziewczyn,która ma dzieci nie miałaby ich!I uwierz, że każda dziewczyna tutaj jest z Tobą choć może nawet o tym nie pisze, bo łączy nas to samo... Dobranoc wszystkim👄

Kasia 29 Mysle ze zbyt impulsywnie reagujesz. Czasem nie udaje sie odpowiedziec na kazdego posta... Wiele razy zdarzylo mi sie ze nikt nie odpowiedzial na moje pytanie i nie robilam z tego katastrofy. Jest nas tu sporo i jak dorwiemy jakis temat to zdarza sie ze nas pochlania... Swoja droga Ty najwarazniej nie masz dolegliwosci zwiazanych z nadmiernym owlosieniem skoro uwazasz ze to nie jest problem. Nie zycze Ci tego... wiec ciesz sie ze Ciebie ten problem nie dotyczy bo tylko te z nas ktore to maja, wiedza, jaka to gehenna... Rozumiem tez Twoj zal bo pewnie jestes podlamana wynikiem... nie trac nadziei, walcz z niedroznym jajowodem a na pewno zafasolkujesz. Pozdrawiam.

$$$$$ Witam WAs Śnieżynki:) $$$$$ Kasia 29 -twoim problemem jest jajowód a naszym owłosienie ,przyrost wagi,brak @ itp.omawiamy tu wszystkie problemy związane z tą chorobą nikogo niedyskryminujemy.Mogę Ci tylko pozazdrościc ze to twój jedyny problem przy tym schorzeniu.Mogłabys postawic sie rowniez w naszej sytuacji i Nas zrozumiec.Myśle,ze jak ochłoniesz to no Nas wrócicsz:)Jesteśmy tu po aby się wspierać,pytać ,wyjasniać. Mam dzis doła....jakos płakac mi sie chce......

lucynko gowa do góry -jutro bedzie lepiej dziewczynki ponoc owłosione laski są bardziej namiętne:):):) no tym mozemy sie pocieszac ja nie mam tak źle -w porównaniu jak Was czytaale jak to napisła Lucynka pinseta moja best friend:) dzisiaj czuje sie juz lepiej -boli mnie juz tylko lewa strona gardła-to moze jutro przestanie wogóle-mam nadzije miłego dnia laseczki aha surfi wracasz w czerwcu? moze sie spotkamy w karku jak bede u siory? duniu trzymam kciuki za małegojakbys xos wiedział to napisz eska kasia to forum a nie informator jak ktos bedzie cos blizej wiedział na temat twojego problemu to sie odezwie przykro nam ze tak wyszło z twoim laparo ale z takimi dolegliwosviami tez da sie zajsc w ciaze powodzenia apsik powodzenia w zyciu zawodowym:)

lucyna 79- niemam pojęcia skąd , po prostu obudziłam się i już niemogłam wstać......dostałam gorączki i wymiotowałam krwią.....a dowiedziałam się ze dalej mam policystyczne jajniki i chyba laparo nic niedała:( lecę do Polski za tydzień wiec dowiem się co tam się dzieje....chyba zmienia lekarza na ginekolog-endokrynolog....idę na pierwsza wizytę 2 marca zobaczymy jak będzie...

Gość Olenka00603
witajcie po mojej dłuuugiej nieobecności ;))

kammcia83 Ja tez zmienie lekarza chyba. Moja tutejsza lekarkka mnie wkurza ostatnio bo cos malo skuteczna sie stala choc tak ja chwalilam. No i w kwietniu jade do Polski i juz tam mam znalezionego wspanialego lekarza endokrynologa ginekologicznego ktory specjalizuje sie w PCO i w pomocy w zachodzeniu w ciaze. Pracuje tez w klinice cieszacej sie uznaniem u boku adiunkta wiec wiaze wielkie nadzieje z nim... Tylko czy da sie leczyc na odleglosc...? Zobaczymy co powie... Hmm... to co Ci sie przytrafilo brzmi niepokojaco. Piszesz ze opieka lekarska byla super ale dlaczego wciaz nie wiesz co to bylo?? Zycze Ci duzo zdrowka i oby sie to nie powtorzylo!

basiamm Mam pytanko do Ciebie. A nawet dwa:) Jesli mozesz, powiedz mi jakie mialas pierwsze objawy ciazy? Tzn gdybys nie zrobila testu to co daloby Ci do myslenia jesli chodzi o objawy i w ktorym tygodniu sie pojawily? I do dziewczat 'owlosionych' : Moze to glupie pytanie... ale zastanawiam sie czy bedac w ciazy, mozna sie depilowac np depilatorem, abo woskiem? Czy to nie ma wplywu na dzidzie? Bo ktos mi kiedys powiedzial ze jesli kobieta w ciazy ma jakies np urazy albo nawet stresy psychiczne to moze sie to odbic na skorze dziecka, np jakimis znamionami. Od zawsze mnie to zastanawialo. jaka jest Wasza opinia w tej sprawie???

Sarah 28 -jesli depilacja jest dla Cieie jakimś stresem to ja bym sobie dała spokój:) ale jak znosisz to bez problemy nie widze przeciwskazań.

sarah słonko z nami pcosowiczkami to nie jest łatwo bo tak długo czekamy i próbujemy sie wczytac w swój orgaznizm tak bardzo ze aż wariujemy;) a poza tym wiele syndromów jest barrrrrrrdzooooooooo podobnych do @-szczególnie cignięcie brzucha u mnie przede wszytskim to bylo mega zmęczenie -bo w przeddzien zrobienia testu pojechalismy z mężem powydawac troche kasy do takiej wielkiej galerii (czyli coś co uwielbiam robić) a po dwóch godzinach łażenia miałam tak dość ze wszytsko mnie bolało(nogi i kręgosłup-tak jest do dziś) ze sama chiałam iść do domu -mąz się aż wystraszył ze zachorowałam.hahaha no i jakies przeczucie dziwne bo strasznie się upierałam ze zanim pójde mamie pomagać w myciu okien i zakładaniu firan musze zrobić test:) szczerze to z tym zmęczeniem odczułam po raz pierwszy właśnie w przeddzień testu czyli 14 grudnia a ostatnia miesiaczke miałam 13 listopada czyli liczac tak jak gin od 20 listopada to był 4 tydzień czyżby u ciebie zachodziły jakieś podejrzenia? mam nadzije ze tak - i trzymam za to kciuki

a jesli chodzi o depilator w ciąży to dla mnie no way przed ciążą ponad rok używałam depilatora i mozna powiedziec ze skóra już mi się troche przyzwyczaiła to tych rozkoszy a jaka po raz pierwszy w ciąży po niego siegnełam to o mal nie umarłam:( i odpuściłam sobie na okres ciąży wróciiłam do jednorazówek a później znowu się bedeprzyzwyczajać niestety

Lucyna79 poki co to nie jest stres bo jestem do niej przyzwyczajona:) Basiamm Hmm.. od kilku dni mam dziwne objawy w postaci bolacych sutkow, ciagnacegoo wlasnie brzucha... do tego czuje sie jakbym polknela balon... No i zawsze po poludniu jestem senna od kilku dni. Natomiast nie pasuje mi to na objawy ciazy bo to moj 14 dc. Moze bardziej owulka... ale z kolei nie mam sluzu prawie wcale. A mialam sluz jak bialko jajka zaraz po @. Dziwny cykl... Pewnie moje jajniki znow szaleja:( A jak u Ciebie wygladala sprawa sluzu w pierwszych tygodniach ciazy?? Jesli mozna spytac..:):):) Dziekuje za info.

wyglada tak że jest go dużo i jest biały albo żółtawy ale to normalne no i ponoć bedzie coraz więcej:( nie wiem co ci powiedziec -moze rzeczywiscie owulka a może miałaś owulke po @? to tez nie wykluczone nietety jedyne co Ci pozostaje to cierpliwie czekać buzzka

Gość justjola
cześć dziewczyny miałam dzisiaj sen i muszę komuś opowiedzieć, śnił mi się że mój pokój a w nim łóżeczko dziecięce, na rękach miałam dziecko , moje wymarzone dziecko ślicznego blondynka i mogłam go przytulić i ucałować i był taki kochany ...niestety się obudziłam i nie wiem może już mi zaczyna odbijać powoli.... sorry że was zanudzam... nIkulka -wybieram się do lekarza w sobotę i aż się boje co mi powie, nie zauważyłam jakichś zmian u mnie po zażywaniu tabletek

kamcia kurczę,szybciutko wracaj do zrówka.Jak nie nasze choróbstwo to jeszcze nerki,bardzo ci współczuje bo wiem jak to boli bo kiedyś miałam zapalenie :( sarah mój cykl też jest jakiś popieprzony wiesz,w połowie cyklu gdzieś zaczał mnie boleć lewy jajnik to sobie myślałam ze to owulka i od tamtego czasu to mnie teraz na przemian bolą obydwa i do tego jeszcze krzyże,szkoda gadać rozsypuje się już od środka :(

Gość mikiO
kochane dziewczynki nie bede was trzymac dlużej w niepewności złamałam sie dzis rano i zrobilam test no i wielkie GÓWNO!!!!!!!!!!! ogromne rozczarowanie awature zrobilam mojemu M z drobiazgu wczoraj zmienilam kolor pasemek i dzis rano usłyszalam "dobrze ze ubralas czapke, tak ślicznie w niej wyglądasz no i ... włosów nie widac" łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee no i M wywołal burze w efekcie rzuciłam w niego testem i wyszlam na zakupy po powrocie było juz OK ale becze calutki dzien i taka bez sil i chęci do życia jestem masakra mąż nic innego nie robi tylko mnie pociesza od rana wiec ogólnie BEZNADZIEJA

Hej dziewczyny :) Sarah, no ja ja tez mialam takie objawy jak Basia w ciazy, a najlepsze jest ze teraz tez mam :P Megazmeczenie i spanie mnie dopadlo. Ale tym razem to raczej przesilenie zimowe, depresja i wogole zmeczenie materialu :P Test robilam w 31 dc, wiec chyba nie za wczesnie ? Od ostaniej @ mienlo juz ponad 6 tygodni :( Ja wogole nie moge uzywac depilatora, bo mnie boli za bardzo ;) A po wosku robi mi sie milion krostek, nawet tym super hipoalergicznym, wiec u mnie tylko golenie i depilacja kremem wchodzi w gre. W ciazy golilam klaki. Dziewczyny, nie iwecie moze czym wybawic palmy ze skory ? Mam plecy cale w plamach. Basia, no oczywiscie ze sie spotkamy, jak bedziesz w Kraku daj znac. Mikio, przykro mi :( Lucynka, glowa do gory. Dobranoc.

mikio bardzo mi przykro wiem co czujesz wiele razy to czułam ale nie poddawaj sie skoro mi sie udało to czemu Tobie ma się nie udać surfi a wracasz na stałe czy na jkis czas?

Gość asdfg
surfitka ty z krakowa jestes?polecisz jakiegos dobrego ginekologa?pozdrawiam

Gość mikiO
dziewczyny wy tez tak macie ze jak zrobicie test to potem nurkujecie w koszu na śmieci w poszukiwaniu instrukcji ? ja zawsze oszukuje sie ze zrobilam cos zle a test który wykonalam wczoraj byl chyba juz 100-tny ehhh milej niedzieli

basiamm Dziekuje za odpowiedzi na moje meczace pytania. Jak zawsze i tym razem nie zawiodlam sie na tym forum... No czekam i czekam co dalej ze mna. Sluz ktory wygladal jak plodny mialam zaraz po @ i trwal on u mnie okolo 4 dni. I od tamtej pory susza. Nie wierze jakos w owulke... No a jesli nawet to skad w 14 dc te pobolewania i bol sutkow.. Tak jak poradzilas... czekam cierpliwie na rozwoj wydarzen:) justiola Twoj sen.... tez mialam taki kilka razy. Budzilam sie zawsze bardzo rozczarowana ze to tylko sen.... Nie odbija Ci. Mysle ze takie sny u nas to normalne. Nawet jesli sobie cos wmawiamy za dnia to w nocy nie da sie oszukac naszych pragnien podczas snu. niesia26 No to rozsypujemy sie obydwie kurde. Mnie boli w plecach zawsze rano jak mam z lozka wstac... w jajnikach ciagnie nadal... nie wiem juz co to... mikiO Wspolczuje Ci samopoczucia. Mialam takie samo 2 tygodnie temu po zrobieniu testu bo @ sie spozniala... Ja zawsze jak robie test to po wyrzuceniu go do smietnika zdarza mi sie go wyciagac kiedy minie pierwszy placz i sprawdzam w nadziei ze moze przeoczylam druga kreseczke... Oj ciezki nasz zywot. Nie tracmy jednak nadziei bo kiedys cholera musi nam wszystkim sie udac!! Trzymaj sie jakos kochana! Surfitka No to trzymam kciuki za Twoje objawy hihi moze akurat test zrobilas za wczesnie?:) Co do plam na skorze to Ci nie podpowiem bo nie mialam ich nigdy. Moze dermatolog cos poradzi?? Pozdrawiam:) Zycze pogodnej resztki weekendu dla wszystkich:):):)

hej laseczki dorwałam się do kompa kuzynki;):P bo musiałam waz podczytać:) wesele super całkiem inne niż nasze wielkopolskie ...z tańcem miałam racje o wiele mniej tanczy tym bardziej ze parkiet do tanca zajmowal b malo miejsca a wesele na 200 osob KOBIETY JAK JA SIĘ NAŻARŁAM TO JEST GNÓJ NIE ODMÓWIŁAM SOBIE NICZEGO A BYŁO TAKIE DOBRE ŻE MOGE POWIEDZIEĆ ŻE NAJLEPSZE WESELE POD TYM WZGLĘDEM . TYLE TEGO BYŁO ŻE TRZYMAŁAM SIĘ ZA BRZUCHO ALE WCINAŁAM ŻEBY CHOCIAŻ SMAK POCZUĆ:P A NAJLEPSZA BYLA FONTANNA Z CZEKOLADY ( JAK SIE DO NIEJ DOBRAŁAM TO FACET KTÓRY TYM SIE TAM OPIEKOWAŁ SPYTAL SIE CZY MOZE MI FOTKE STRZELIC NA INETERNET PRZY TEJ FONTANNIE W RAMACH REKLAMY TEGO TAK WIĘC JAK SIE UKARZE ZARAZ WAM DAĆ ZNAĆ;) NAZARLAM SIE TAK ZE O 12 PODAWLAI GORALSKIE JADLO MASAKRA WIELKIE KORYTO I WYBOR TAKI KURDE CHYBA WSZYSTKO GORALSKIE TAM BYLO BEZ KITU!!!!!! A JA JUZ NIE MOGLAM ALE SMAKOWALAM WSZYSTKIEGO PO KĘSIE:p SUPER OBYCZAJ TO ZE ODWOZI SIĘ GOŚCI NA CHATE SPECJALNIE JEST DO TEGO AUTO I FACET NO I PO WESELEU KAZDY GOSC DOSTAL PUDLO DUZE SLODKIEGO I WODKE... DODAM ZE TA MOJA RODZINA CO TAM MIESZKA TO JEST BARDZO ZAMOŻNA WIĘC BYC MOZE DLATEGO TYLE ŻARCIA BYŁO... jutro spadam na chatę po południu co do tych włosków widzę że każda ma z tym masakrę.....ja też mam pojedyncze włoski na brodzie wychodzą mi czasem często przed okresem.co do wąsika to mam meszek który regularnie wybielam moim super produktem który tu reklamowałam sally hansen wybielacz do włosów na twarzy polecam raz na 3 tyg zrobię i i jest git , tylko to nie działa na duże owłosienie chyba tak więc penseta też jest zawsze pod ręką mam zboczenie i wszędzie ją nosze.to jest bardzo dołująca sprawa ze my dziewczyny musimy sie z tym męczyć ach mam tez na rekach dlugie czarne kłaki które gole od 15 roku życia więc weszło mi to w krew można powiedzieć i zapominam o tym..... oki spadam dziewoja bo jeszcze ktoś mnie nakryje i poczyta sobie co ja tiu tez wypisuje buziaki kochane i do jutra;)