Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

Wyczuwalny pessar

Polecane posty

Dziewczyny od wczoraj mam załozony pessar, przestraszyłam sie wieczorem jak aplikowałam sobie globulki, bo wyczułam go palcem, nie mogłam przez niego głebiej włożyc lekarstw, czy on mi przypadkiem sie nie zsunął? Wydaje mi sie, ze jest za nisko, nie czuje go jak chodzę, niby wszystko jest ok, ale mimo wszystko się martwię. We czwartek ide na kontrolę do mojej gin, więc sie okaże o co chodzi, ale może którać z Was ma doswiadczenie w tej sprawie. pozdrawiam

Gość Elilka 28
Witaj ja tez mam założony pessar i też jak aplikowałam sobie globulki to wyczuwałam go palcem jednak globulkę mogłam wepchnąc głęniej bardziej z boku. myślę, że wszystko jest ok. Mnie moja gin. badała tydzień po tym jak mi założyli pessar i też potwierdziła, że wszystko ok.Pozdrawiam

Gość paulinka1919111
Nie ma sie czym martwic :) gdy poczujesz pessar - nic sie nie stanie, wystarczy tylko jak nie bedziesz go dalej i wiecej dotykala, bo wtedy jedynie moze sie zsunac, ale uwierzcie mi pessar jest silnym urządzeniem ze tak powiem i od takiego dotyku napewno sie nie zsunie :) Ja rowniez musialam zazywac globulek dopochwowych i wsuwalam je obok pessara, bo tak zalecil lekarz... powiedzial ze nie musze ich gleboko wsuwac, wystarczy jak globulka znajdzie sie obok pessara, oczywiscie na nastepny dzien organizm sie z tego oczyszcza i wszystko "wyplywa" bynajmniej mi... to wyglada tak jak upławy ciążowe... pozdrawiam pa

Gość nic sie nie martw
to normalne ja milam peeesar przez ostatni trymestr. Też go wyczuwalam ale siedzial dobrze, jesli go nie czujesz przy chodzeniu i siedzeniu to powino być oki.

Gość mandarynka303
ja też mialam pessar w trzecim trymestrze i podobnie jak Ty wyczuwałam go ręką podczas aplikowania globulek. na kontrolach lekarz mówił, że wszystko ok i nie mam się czym martwić, a ja początkowo spanikowałam. a co do globulek można je włożyć głębiej, obok pessara.

Gość penny_laneee
hej ja mam od 4 tyg, od samego początku go czuję. jak mi go założyła to bolało kilka dni. jak dłużej pochodzę czy posiedzę to już w ogóle czuję jak mnie uciska i trochę w środku pobolewa. moja gin badała mi go, powiedziała że siedzi, ale nie powinnam go w ogóle czuć, czy ktoś tak miał?

Gość gość
Odświeżamy. A ile czasu krwawilyscie?

Gość gość
Jak to zakladaja?? Boli?? Czy kobieta czuje ze szyjka sie skraca? Jestem w 16 tyg i nie mialam badane szyjki nigdy.

Gość gość
Raczej nie czuć, że szyjka się skraca. Czasem przy skurczach też się może skracać. Ja jestem w 18 tygodniu ciąży i doktor mierzy mi szyjkę na usg przez pochwę.